Jump to content

Takas Sss


[DE]Megan
 Share

Recommended Posts

Takas 101!

 

Takas sonunda başladı, Takas’ın ABC si için kullanım kılavuzuna göz atmayı unutmayın!

 

Neler takas yapılabilir?

 

1) MODLAR. Envanterinizdeki bütün modla rtakas yapılabilir. Nadir bir mod sıradan bir mod ile takas edilebilir. O an kullanmakta olduğunuz modlar sağ alt köşesinde mavi bir ikonla görünecektir. Bu modlarda takas edilebilmektedir fakat genede oyun takas gerçekleşirken sizi uyaracaktır. Warframe yetenek ve sentinel modlarını yedekleri yoksa takas edemeyebilirsiniz. Dolayısı ile warframe’inizde kullandığınız ve yedeği olan bir yetenek modunu takas ederken uyarılara dikkat edin yoksa uzun süredir kullandığınız bir modu yanlışlıkla takas yapabilirsiniz.

2) ANAHTARLAR.   Bütün görev anahtarları takas edilebilir. Klan anahtarları takas edilemez.

3) PLATINUM. Sadece satın alınan platinum takas edilebilir ve minimum ve maksimum kısıtlama yoktur. Oyun başında size verilen 50 platinum takas edilemezken yarışmalarda kazandığınız veya canlı yayınlarda verilen platinumlarda takas edilemez.

 

Nasıl takas bölümü (ticaret yolu) kurarım? 

Dojonuzda dekorasyon olarak takas bölümü kurabilirsiniz.

 

1) Oda ayarlarına giderek dekorasyon bölümünde Ticaret Yolu’nu seçerek kurabilirsiniz.

2) Dojonuza ticaret yolunu kurun.

3) Gerekli kaynakları tamamlayın

4) Tamamlanmasını bekleyin veya platinum harcayaraj hızlandırın.

 

Klanımda olmayan bir kişiyi Takas’a nasıl davet edebilirim?

Takas yapacağınız oyuncular klanınızda olmak zorunda değil. Arkadaş listenizi kullanarak onları Dojonuza davet edebilirsiniz.

 

Takas yapabilmem için o oyuncunun arkadaş listemdemi olması gerekiyor? Yoksa herhangi bir kişiyi davet edebilirmiyim?

Davet edeceğiniz kişinin arkadaş listenizde olmasına da gerek yok .O an için dojonuzda bulunan herhangi bir kişi ile takas yapabilirsiniz.

 

Takas yaptığım kişiyle konuşabilirmiyim?

Evet takas yaptığınız kişiyle direk konuşabileceğiniz özel bir sohbet penceresi vardır.

 

Takas işlemini istediğim zaman iptal edebilirmiyim?

Evet, ESC ye basarak takas ekranından çıkabilirsiniz.

 

Takasın ortasında oyun bir şekilde çöker veya kapanırsa?

Bu durumda karşınızdaki oyuncu sizin oyundan düştüğünüze dair bilgilendirilecektir. Bundan sonra o kişi isterse takası iptal eder isterse gelmenizi bekleyebilir.

 

Takas vergisi nedir?

Takas vergisi takasta aldığınız her ürün için ödenen bir takas vergi ücretidir. Vergi ücreti takas edilen ürünlerin nadir olup olmama durumuna göre değişir. Daha nadir ürünlerde daha çok vergi ödersiniz. Takas ekranında ödeyeceğiniz rakamlar her iki oyuncu içinde görünür ve ürünler değiştikçe güncellenir.

 

Günde kaç defa takas yapabilirim?

Master Rank ‘inize göre günlük takas rakamınız değişir.(kurucu paketi sahipleri için günde +2) Günlük kalan takas sayınız yeniden canlanma sayınızı tam hale getirdiğinizde tekrardan dolacaktır.

 

-Takas yapabilmek için minimum Master Rank 2 olmalısınız.

 

*Takas bölümünde listelenmemiş ürünleri takas yapabilirmiyim?

Hayır, takas işlemi takas arayüz ekranında listelenen ürünlerle sınırlıdır. Bu alandaki ürünler haricinde herhangi bir şekilde takas yapmaya çalışan oyuncuların hesapları tarafımızdan engellenecek veya geçici olarak banlanacaktır.

 

*Kazananların takas ile verilen hediyelerle ödüllendirileceği yarışmalar düzenleyebilirmiyiz?

Evet fakat DE vaat edilen hediyeler verilmediğinde sorumluluk almaz. Adil ve oyun içinde kalan bir yarışma olduktan sonra düzenleyebilirsiniz.

 

*Klan Takas vergisi nedir?
Klan takas vergisi klanınız tarafından ayarlanmış ek bir vergidir. Normal takas vergisi üzerinden hesaplanır. Bu vergi klanınıza yatırım olarak giden bir vergidir.

*Klan kurucusu olarak klan Takas vergisini nasıl ayarlarım?

Ticaret yolu kısmında “klan taksını düzenle” butonuna tıklayınız ve istediğiniz % klan takas vergisi oranını 0-100 arası giriniz. Klan takas vergisi oranını sadece Hazinedar ünvanınız varsa değiştirebilirsiniz.

 

TAKAS KULLANIM KILAVUZU:

 

1) Takas bölümüne (ticaret yolu) giderek X tuşuna basınız.

2)Takas bölümü tüm Dojo’larda bütün oyunculara açıktır. 

3) Takas yapmak istediğiniz oyuncuyu seçin ve takas butonuna basın. Bunu yaptığınızda karşı taraf onunla takas yapmak istediğinize dair bir mesaj alacak.

4) Karşı oyuncu takas isteğinizi Kabul ettiğinde takas başlar.

5) Takas işlemi seçeceğiniz ilk ürünle beraber başlar. The trading initiate will have first pick of what they wish to trade.

6) 3 adet boş yuvanıza tıklayarak Modlar, Anahtarlar ve Platinum arasında seçim yapabilirsiniz. Bir ürün seçtiğinizde ürünün nadirliğine göre “takas vergisi”ni görürsünüz. Her iki oyuncuda vergileri karşılayacak miktarda hesaplarında kredi bulundurmalıdır aksi halde takas gerçekleşmez. Platinumlar karşılıklı takas edilmez. Ürün seçmeyi bitirdiğinizde Takas Teklif et tuşuna basınız. 

7) Teklifi alan oyuncu karşılığında verilecek ürünleri seçer (takas vergisi yükselir)

8) Oyuncunun teklifini aldıktan sonra Kabul edebilir veya değişiklik ve ekleme yapabilirsiniz.

9) Takas işlemi iki oyuncu tarafından da Kabul edilene kadar her iki oyuncu tarafından sürekli değiştirebilir. Doğru ürünleri teklif edip onayladığınızdan emin olunuz. 10) Takas Kabul edilip gerçekleştiğinde güzel bir takas animasyonu göreceksiniz ve vergi miktarları hesabınızdan alınacak.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...