Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Effortly

Launcher not showing up

Recommended Posts

Today I tried launching Warframe and the launcher doesn't even show up, I tried reinstalling/installing thru Discord but nothing works but it works fine on my other laptop anyone can help as my other laptop isn't capable of running the game properly to let me play it

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Effortly said:

I tried reinstalling/installing thru Discord but nothing works

This is hardly sufficient to say 'nothing works'. Why don't you try not using Discord for it? Use Steam, or just the Standalone launcher. Either should be okay - my Steam one is working fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nothing works as in NOTHING actually works I tried downloading on the Standalone and Steam they just do not launch at all.

Share this post


Link to post
Share on other sites

can you launch it from where the game is located in your files directly from the .exe file? also check your firewall might be blocking it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nope I can not launch directly, also disabling my firewall doesn't seem to be working

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Effortly said:

Nope I can not launch directly, also disabling my firewall doesn't seem to be working

I would say... Try setting the launcher as administrator-reset computer-try again. Or unistal the whole thing, erase any folders that may be left (including the one at %appdata%) and try again. 

If none of that works, check your Ram modules (take them off, clean and back in their place), check drivers... That boring stuff. 

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Effortly said:

Nothing works as in NOTHING actually works I tried downloading on the Standalone and Steam they just do not launch at all.

Ah, fair enough then. It’s just you mentioned only one in the OP.

 

Are you sure the Laptop is actually able to run it? Sometimes the launcher takes a while to open. Are you able to open the launcher to actually download the game at least?

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, krc473 said:

Ah, fair enough then. It’s just you mentioned only one in the OP.

 

Are you sure the Laptop is actually able to run it? Sometimes the launcher takes a while to open. Are you able to open the launcher to actually download the game at least?

Yes it does I waited for 10 minutes but still nothing pop ups nope I am unable to even download the game

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Effortly said:

Yes it does I waited for 10 minutes but still nothing pop ups nope I am unable to even download the game

Perhaps you could provide the specs - CPU, RAM, GPU and OS+bit. That way at least people have something to work with. 

  • Are all of your drivers updated?
  • Did you try and copy the files from the other laptop?

Apparently people were having similar problems years ago. The issue seems to be extra random junk files breaking the launcher. It was reported that if you unistall the game and delete all of Warframe's file you can get it working again. But you have to run the launcher as an Administrator. Here is a link with more information (Steam forums) - >link<

Share this post


Link to post
Share on other sites

i3-71000@ 3.90GHz, 16GB RAM, 1060 GTX 6GB, Windows 10. Yes all my drivers are updated, I've tried copying files from the other laptop but it doesn't work. I've deleted everything I can find who may be part of Warframe's file but maybe u can enlightened me about how to clear all it's traces. 

8 minutes ago, krc473 said:

Perhaps you could provide the specs - CPU, RAM, GPU and OS+bit. That way at least people have something to work with. 

  • Are all of your drivers updated?
  • Did you try and copy the files from the other laptop?

Apparently people were having similar problems years ago. The issue seems to be extra random junk files breaking the launcher. It was reported that if you unistall the game and delete all of Warframe's file you can get it working again. But you have to run the launcher as an Administrator. Here is a link with more information (Steam forums) - >link<

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Effortly said:

Windows 10

What is the OS bit though? Warframe does not support a 32-bit OS, only 64-bit.

3 minutes ago, Effortly said:

I've deleted everything I can find who may be part of Warframe's file but maybe u can enlightened me about how to clear all it's traces. 

I don't know what you have done. So it is hard to say.

  • The link just suggested you search for 'Warframe' on your PC and delete everything that comes up. Do make sure you have Hidden Folders enabled though.

What I would perhaps suggest is making a fresh Local User on the machine. Then, download Warframe from here (the official site). See if it will run then. If you have data left in your local user account it might be causing issues (Warframe stuff is stored per user) - a new PC account would solve this. So as to avoid confusion, I do NOT mean a new Warframe account.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, krc473 said:

What is the OS bit though? Warframe does not support a 32-bit OS, only 64-bit.

I don't know what you have done. So it is hard to say.

  • The link just suggested you search for 'Warframe' on your PC and delete everything that comes up. Do make sure you have Hidden Folders enabled though.

What I would perhaps suggest is making a fresh Local User on the machine. Then, download Warframe from here (the official site). See if it will run then. If you have data left in your local user account it might be causing issues (Warframe stuff is stored per user) - a new PC account would solve this. So as to avoid confusion, I do NOT mean a new Warframe account.

64 bit , alright i will give it a try

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, Effortly said:

64 bit , alright i will give it a try

Well, it sounds like your specs are not the reason. The CPU seems to be on the lower end, but that shouldn't matter. If creating a new account does not work, you might need to look at using Regedit (don't do that without a guide if you are unsure of what to do). 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, krc473 said:

Well, it sounds like your specs are not the reason. The CPU seems to be on the lower end, but that shouldn't matter. If creating a new account does not work, you might need to look at using Regedit (don't do that without a guide if you are unsure of what to do). 

The game is able to run before but it suddenly couldn't anymore. Any guides on what do delete for Regedit to solve this problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Effortly said:

The game is able to run before but it suddenly couldn't anymore. Any guides on what do delete for Regedit to solve this problem?

I would try a fresh account first. If that solves it you just need to fix your local appdata stuff.

Share this post


Link to post
Share on other sites
43 minutes ago, krc473 said:

I would try a fresh account first. If that solves it you just need to fix your local appdata stuff.

I just created a fresh account and it works but the problem is now how to I make it work on my Main local account

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 minutes ago, Effortly said:

I just created a fresh account and it works but the problem is now how to I make it work on my Main local account

Well, you will need to look for 'weird' stuff in your user account. Warframe's path is C:\Users\[Account Name]\AppData\Local\Warframe (you can type %appdata% in the search to find it). Have a look at what is in this folder. You might want to just delete the whole folder. It sounds like something is probably corrupted.

Share this post


Link to post
Share on other sites
48 minutes ago, krc473 said:

Well, you will need to look for 'weird' stuff in your user account. Warframe's path is C:\Users\[Account Name]\AppData\Local\Warframe (you can type %appdata% in the search to find it). Have a look at what is in this folder. You might want to just delete the whole folder. It sounds like something is probably corrupted.

I've deleted the whole folder multiple times but it doesn't seem to work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...