Jump to content
Dante Unbound: Known Issues ×
Dante Unbound: Share Bug Reports and Feedback Here! ×

[TR] Problems with "I" and "İ" letters


Godeight
 Share

Recommended Posts

There is a problem in Turkish language that causes so many problems with linking frames etc to chat. 
Usually in english version if you write  [Nekros Prime] or [NEKROS PRIME] on chat it'll automaticly add a link but in Turkish its reversed. You need to write [Nekros Prıme] or [NEKROS PRİME] to the chat but even if you link it on TR players other players on eng localization cant see the link, they only see a writing. 


Oyunun Türkçe dil seçeneğindeki chat kutusunda oluşan bir sıkıntı var herhangi bir şeyin linkini koymayla alakalı.
Örneğin [Nekros Prime] veya [NEKROS PRIME] olarak yazıldığında link olarak chat'e düşen kodlar için böyle bir "kod bulunmamaktadır"  gibi geri dönütler alırken tam tersi şekilde [Nekros Prıme] veya [NEKROS PRİME] yazdığımızda linkleniyor. Ayrıca bu sıkıntı diğer dil seçeneklerini kullanan insanlara da sıkıntı yaratıyor çünkü benim kodum onlarda link olarak değil normal yazı olarak görünüyor.

Link to comment
Share on other sites

Merhaba,

Warframe, silah, düşman isimleri vb gibi bir çok içerik Oyun İçi Takas işlemi ilk çıktığından beri özellikle Türkçe'ye çevrilmemiş ve sizlere kolaylık olması için İngilizce olarak bırakılmıştır. Hatta daha önce Türkçeye çevrilmiş olan bir çok özel isim tekrardan İngilizce olarak değiştirilmiştir. Yaşadığınız bu karakter sorunuda bundan kaynaklanmaktadır.

Nekros Prime'da olduğu gibi sadece 1-2 içerikte sorun yaşanıyor olsa bu tarafımızdan kolaylıkla düzeltilebilirdi fakat bütün Warframe isim içerikleri İngilizce olarak bırakıldığından chat link'e imkan verebilmemiz için bütün özel Türkçe karakter içeren düşman isimlerinin baştan değiştirilmesi gerekir ki bu da çok sağlıklı bir işlem olmaz ve takasta bir çok karışıklığa sebep olur.

Bunun yanında Warframe 2012 yılından beri Türkçe olarak sunulduğundan ve geçmişe doğru yapılacak bütün özel isim değişiklikleri oyuncular arasında ve oyun içerisinde karmaşaya yol açacağından en iyisi bu şekilde bırakmamız olacaktır. 

Geri bildiriminiz ve görüşünüz için teşekkür eder İyi oyunlar dileriz.

Edited by [DE]Onur
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Son büyük patchden önce böyle bir sorun yoktu örnek: [Axi L4] şeklinde ingilizce client kullanan birisi link attığında türkçe client kullanan oyuncu bunu tıklayıp görebiliyordu fakat artık ingilizce client oyuncusu linklediğinde türkçe clientteki oyuncu bunu göremiyor çünkü türkçe clientte ufak i yok onun yerine türkçe client axı l4 olarak terimi var.sorun çevirisel sorun değil ı,i sorunu.Saryn valkyr prime vaulttan çıktığında gelen patch ile bu sorun başladı.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...