Jump to content
[DE]Bear

(PC) Empyrean: Bug Report Megathread

Recommended Posts

When visiting the Avionics section of the railjack loadout, occasionally some avionics that are equipped appear to be missing, and the correct avionics capacity (that includes the equipped reactor) does not read correctly. This may be caused by using another person's railjack for a mission, then going to the loadout screen. It may be a visual bug with no actual effect; one can still "unequip" avionics that are not displayed, changing the railjack stats, and loading into a mission appears to give the correct stats.

Regular visual:

paLdChK.jpg?1

Bugged visual:

bbsshvh.jpg?1

Edited by Socialisk
Adjusting pictures

Share this post


Link to post
Share on other sites

Crewship Reactor's collision volume is unnecessarily complex that I usually get stuck while trying to rush the pilot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The shedu is bugged, it seems to think that it has no ammo when there is some
firing causes the no ammo sfx to play but not shoot

swapping weapons does nothing to fix it

it seems to trigger when firing gets interrupted

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reactor shield console hacking without hacking console

  • Possibility to hack an enemy crewship reactor shield w/o hacking console by simply joining hack menu and then cancelling the hack.
  • Get into enemy crewship, get close to a shielded reactor with a console, press X (by default) to open hacking console menu, cancel it (I guess I used Esc or X again). The reactor shield falls.
  • I could take screenshots, but they do not make sense. Only a video can make some sense, but it would look awful at 5 fps and freezes.
  • This bug presents for a week, I think, so writing about it here.

Share this post


Link to post
Share on other sites

https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/776240207158443972/CE12F9B29521F615B73EE1877873B3D38514F8E6/

picture tell everything just because of this bug whole squad need to abort the mission

All remain gone

Share this post


Link to post
Share on other sites

An few bugs to address

Turrets being stuck in the floor, Operators changing color at random, NPCs still bugged in the drydock (copying colors from Drydock) and Warframes running on the spot, who are Host/driving the ship. 

Also Hosts with low connection make the game pretty much either impossible to complete or too easy to complete, An suggestion is that you have to have a certain high amount of numbers of Ping/Code (what ever the thing is called), Before the game decided you'll be a good host. An soft cap bacily.

Warframe0003.jpg
Warframe0004.jpg
Warframe0006.jpg
Warframe0008.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

There seems to be various responses about this bug - just adding to the list of those encountering the skybox bug. We've now tested multiple times and can replicate this issue.

first skirmish on earth - 

  • have your squad mate back railjack back as far as possible in mission
  • smash all but 3rd crewship
  • smash all 30 fighters from crewship
  • complete mission
  • and get dropped into the gray skybox without any ability to recover

skybox - cant move

it shouldn't be so easy to bust the mission 😄

Edited by pap3r6ag

Share this post


Link to post
Share on other sites

Garuda is unable to use her talons afer exiting the railjack, specifically after going into archwings. Once going back onto the railjack, or entering any other ship, garuda is locked out of melee due to her talons requiring you to unequip a melee weapon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minor bug but energy color on the reload handle or w/e it is of the Quellor resets back to stock blue after you switch anything (weaps/frames/colors) and doesn't stick. imo it should be tied to emissives.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Crewships in the Void shoot there Heals after wounded Enemy's even if they are overtaken by a Player.

Arschwing Meele does not quite lock on to the new Enemy's .

Share this post


Link to post
Share on other sites

{\"sfn\":553}"}

12:26 GMT +0 anomaly Flexa spawn doesn't work again. Initially assumed it may have something to do with Galleon tile, likely not. Even if objective is only extermination and 'disable pulse battery' there is still no anomaly.


It's the second time, that we know of, that the anomaly was supposed to be generated on Flexa and a second time it was not.

I must slep to stay strong for the hunt.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sentient Anomaly isn't working on Flexa, seems to have never worked there, current state "Tmp":"{\"sfn\":553}" in game also flashes, no spawns.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esc-ed out of a port turret in a saturn mission, and it got stuck at the bottom of the rail. Pressing X did nothing.

Leaving the ship and re-entering did not fix it; seems like only the host can use it now.

Edited by RWBY-WhiteRose

Share this post


Link to post
Share on other sites

So... something like 15 minutes ago (before starting this post), I was constantly trying to join public mission on Flexa node with Sentient Outpost in Veil Proxima (it was present there at that moment), almost everytime I got message at the loading screen "connection was lost, returning... " and even if the mission loaded (without Sentient Outpost goal), after 5 seconds a cycle of host migrations always occured leading then straightforward to "connection was lost, returning... ". I have no idea what is wrong with this particular node, but it needs some serious fixing as I am not the only one player reporting such event and it happened before too (8 hours ago), also on "Flexa" node. 

Moreover, some players are reporting different problems with Sentient Anomaly, like getting a black screen when entering Sentient Outpost.

 Lately, Anomaly appeared on a different node with the same problem, so apparently any mission with Sentient Anomaly after latest hotfix is broken :/

Edited by Orfeusz

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is a CRITICAL bug with the Exo crewship healing fields. When the crewship is destroyed, the field is removed. Any enemy vessels that are in the healing field when it is removed are -permanently- under the effect of the healing bubble.

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Socialisk said:

When visiting the Avionics section of the railjack loadout, occasionally some avionics that are equipped appear to be missing, and the correct avionics capacity (that includes the equipped reactor) does not read correctly. This may be caused by using another person's railjack for a mission, then going to the loadout screen. It may be a visual bug with no actual effect; one can still "unequip" avionics that are not displayed, changing the railjack stats, and loading into a mission appears to give the correct stats.

Regular visual:

paLdChK.jpg?1

Bugged visual:

bbsshvh.jpg?1

this happen about every time you clicked on the reactor section - regardless if you changed it or not.

it's only a visual bug though and when you exit the config console and enter it again, all avionics are correctly in place.

Share this post


Link to post
Share on other sites

High Priority:

Magus Elevate, Magus Anomaly & Magus Lockdown (And maybe other's) dont work, and u need to go back to your Orbiter to get them to work again.
Reason not clear.
I've had this happen without me ever leaving the railjack as I usually do repairs/gunnery

 

Low Priority: 

Repala Syandana floats up instead of hanging down while in Gunnery, blocking your view. Might be caused by the 360° intrinsics as this does not happen in the pilot or forward artillery seat 
As a temp solution I use Operator mode to man the gunnery.

 

Edited by Helliosss

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, tennomantra said:

{\"sfn\":553}"}

 

  Reveal hidden contents

12:26 GMT +0 anomaly Flexa spawn doesn't work again. Initially assumed it may have something to do with Galleon tile, likely not. Even if objective is only extermination and 'disable pulse battery' there is still no anomaly.


It's the second time, that we know of, that the anomaly was supposed to be generated on Flexa and a second time it was not.

I must slep to stay strong for the hunt.

 

 

And right now the spawn "Tmp":"{\"sfn\":505}" is getting so much load, everyone I talk to cannot enter it.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...