Jump to content
Jade Shadows: Share Bug Reports and Feedback Here! ×
Jade Shadows: Known Issues ×

List of Empyrean bugs


Deus-Ex-Vesania
 Share

Recommended Posts

I know that a new update brings new problems but the sheer amount of it actually killed the joy for me today... It's more of a bugdate. *badumm tss*

Here is what I've had happened before I simply gave up:

- Boarding an enemy vessel gets you stuck in it till said vessel blows up

- Fair chance you can't repair anything if you join midgame

- Checking the controls for the Space Doggo 1 deletes ALL of my controls and I had to figure out why nothing is happening anymore (lucky I had them on default anyway...)

- Boarding my own Railjack causes my frame to be stuck in the kneeling emote. I can hover around a bit but can't do anything that isn't kneeling, switching to operator and back fixes this.

- The Railjack doesn't keep the selected color pattern for the hull and switches back to default as soon as you leave the customization. Interior is fine.

- Sometimes you get instantly killed when leaving the railjack to use your (way more powerful at the moment) archgun. Did I forget to bring a helmet and my head just went boom?

- The Railjack doesn't keep its name.

- Hijacking a Grineer Crew Ship has a chance that the archwing gun or melee weapon is still shown. Update: This can cause the weapon you really use to deal the archwing gun/melee weapon damage. My Pyrana Prime just dealt 22 damage per pellet... Stunning. Leaving and re-entering till the optical bug is gone fixes the damage issue.

Edited by Deus-Ex-Vesania
Updated.
Link to comment
Share on other sites

- Using the Wing Turrets and activating the Particle Ram causes this to happen:

https://imgur.com/a/U0myUDR

- Grineer Crew Ship spawn in very strange places. In the first mission the second Crew Ship spawned literally at the end of the asteroid belt, far away from every battle. In the second mission we couldn't even find it. I had to alt+f4 out as host or would've been stuck there forever as ESC didn't do anything at all. Nice system by the way, really... 🤨

- Getting hit while using the Omni recall caused a very trippy experience and completely disabled the Omni for the rest of the mission. Needless to say that it was rather difficult to get back to the Railjack.

https://imgur.com/a/4h2lunB

Edited by Deus-Ex-Vesania
Link to comment
Share on other sites

- When "working" in a Crew Ship and it explodes the camera is shifted to very close to the right shoulder. Basically like it's mounted on it. When you then use the Omni to jump back to the Railjack the camera gets stuck. You can run around and all but the camera won't follow anymore.

 

I seriously lose any desire to touch anything railjack-related by the mission I play.

Link to comment
Share on other sites

- No objectives, ship marks or health bars when joining a match midgame. Host migration did fix this BUT it literally erases the stars and, even worse, resets all the progress we (probably) made.

https://imgur.com/a/4v5Oq6X

- Side turret harness appears broken but is usable by other players. Not by me though.

https://imgur.com/a/kjBigyW

- Heavy weapons randomly replace the primary weapon when entering or leaving the Railjack and act like, well, archwing guns (ammo refills automatically for example). Also it's kinda... weird placed. Used the Larkspur as actual archwing gun at that time.

https://imgur.com/a/iPdmMF8 Impressed ladies? 😉 (Sorry, couldn't resist)

- Archwing guns have an EXTREMELY slow reload speed, like 1 round every 5 seconds. The actual gun, the bug one mentioned above is unaffected by that.

 

Edited by Deus-Ex-Vesania
Link to comment
Share on other sites

- Using two forges in short order glitches out the interface. This means no team overview, personal ressource bars, no map, no crosshair and also like another bug (or the same but this one is worse?) no enemy ship marks, health bars or objectives. Happened when in the heat of battle the super glue for the Omni Tool ran short.

Link to comment
Share on other sites

- Railjack avionics randomly act like the base reactor is installed and removes everything above the "new" limit.

https://imgur.com/a/gjjqAF5

After checking which reactor IS installed (the better one) and going back to the avionics I see this:

https://imgur.com/a/fqos8Zn

So installed all back in but do I have to check on my ship now every time before I use it??

 

- 'Wear Down' control of the Railjack jumps back to 100 every time.

 

Yes, I'll keep on adding to this thread as long as I find something... Not that there's a single mission without anything to find.

Link to comment
Share on other sites

vor 3 Stunden schrieb killer13tibor:

I can confirm most of these have happened to me at least once by now. (Also you might wanna try reposting or linking this on the Empyrean bug megathread they check that more often for reported bugs specific to railjack...)

I see, thanks. Already felt weird about this whole deal getting bigger and bigger. Then I'll just add every new bug I come across there several times a day 😉

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...