Jump to content

Warframe Türkçe Rehber Temel Bilgiler ve Diğer Bilgiler | DEV REHBER | TR


-STR-NightHunter
 Share

Recommended Posts

Steamde yazmış olduğum Rehberimi daha çok kişiye yardımcı olması için Warframe Forumda da paylaşmak istedim.

WARFRAME NEDIR?

Warframe, oyunda kontrol ettiğimiz karakterlerdir. Hepsinin farklı yetenekleri ve pasifleri vardır. Birisi (Excalibur) kılıçlara yönelik yetenekleri varken, Ember ateş tabanlı saldırılar yapmaktadır vb. Warframeler oyuniçi bossları keserek veya belirli görevleri yaparak parçaları elde edilebilir (hangi bosstan hangi warframe düştüğü ve görevler ile ilgili bilgiler forumda mevcut). Buradan bakabilirsiniz.

SILAHLAR, KAÇ ÇEŞİT SİLAH VARDIR?

Oyunda silahlar birincil, ikincil ve yakın dövüş olarak 3 çeşit silah türü vardır. Birincil silahlar daha çok tüfek,yay,pompalı vb. türünde iken ikincil silahlar daha çok tabanca türündedir. Yakın dövüş silahlarının ise kılıç,çekiç,hançer,kırbaç gibi türleri vardır.

HASAR TÜRLERİ
Oyundaki silahlar çoğunlukla 3 ana hasar türü üzerine kuruludur. Darbe,Delme ve Kesme
Darbe: Corpus Tipi düşmanların kalkanlarına daha fazla hasar vurmamızı sağlar. Ayrıca düşman üzerinde 1 saniyeliğine Knockback yani Afallama etkisi yaratır.
Delme: Weakened - Zayıflatılmış etkisi yaratır, düşman saldırılarının 6 saniyede % 30 daha az hasar vermesine neden olur ayrıca zırhlı düşmanlara daha fazla hasar vermemizi sağlar. Etki için düşman delme hasarından etkilenmesi gerekmektedir. Ayrıca Statü Şansı sayesinde Zayıflatılmış etkisi katlanmaktadır.                                 (Konuya Bakınız - Statü Nedir?)
Kesme: Düşmanı tam anlamıyla ortadan ikiye ayırmayı sağlar ya da düşmana kanama etkisi yaratır. Bu etki elinizdeki silahın temel hasarı ve kanama katsayısına göre değişiklik gösterir, tam adı True Damage'dir.

KALKAN, SAĞLIK VE ZIRH

Kalkanlar, gelen hasarı absorbe eden ve oyuncuyu düşman saldırılarına karşı, Sağlıklarına hasar almalarını engelleyen görünmez engellerdir.

Sağlığın aksine, kalkanlar kısa süre sonra tekrardan şarj olmaya başlamaktadırlar.

 Hud ekranındaki mavi sayılar.

Overshiled, Overshield, oyun içinde sahip olduğunuz warframe'in kalkan kapasitesinin üzerine ekstradan kalkan kazanmasıdır.Bu olayı yapmak için;

  • Bazı Warframe Augment Modları (Augment Mod: Sendikalardan alınan warframe yeteneklerine özellik ekleyebilen özel modlardır.) (Konuya bakınız-Sendika Nedir?)
     
  • Warframe yetenekleri (Mag, Harrow gibi)
     
  • Takım Kalkan Yenileme Pad (Marketten , dojodan ya da Cephalon Suda sendikasından alınabilir. Sendikadaki en iyisidir.)
     
  • Pet Taxon (Konuya bakınız-Yoldaş Nedir?)

Hud ekranındaki mor sayılar.

Sağlık, Yere düşmeden(Yaralı) önce ne kadar hasar alabileceğini gösterir. Hud ekranında kırmızı sayılar.

Zırh, Sağlığa alınan hasarı azaltır. Miktarı ne kadar fazla ise alınan hasarı bi o kadar da azaltır. Zırhlar kalkanlara etki etmez. Hud ekranında gözükmezler, sadece Arsenal ekranından bakılabilmektedir.

BA3D19B93745C773A588970129511583C82DCA1C 6F7483489BCDCBE2D40359BBDD08DFE6BBB5C0D7

GÖREV İÇİNDEKİ SİMGELER VE ANLAMLARI

83B373467D0E0ABD92D3B604F00E959E9955EBBF

Yukarıda sadece başlangıç için bilmeniz gereken ikonlar yer almaktadır. Bu ikonlar minimap üzerinde gözükürler, bazıları oyun içinde gözükebilir. (Görev hedefi, Saldırı hedefi, Çıkış Noktası vb.)

Not: Waypoint koyulduğunda oyun içinde 1,2,3,4 gibi sayılar üzerinde yazmaktadır.

MOD NEDİR? STANCE MOD NEDİR?

Mod Nedir?
Modlar, oyunun içinde bulunan Warframelere, silahlara, yoldaşlara, K-Drive(Kaykay) ve Archwinglere, hasar, güç, hayatta kalma, hız, gibi yarar sağlamak için kullanılabilecek kart biçimindeki yükseltme sistemidir. Modlar, oyuniçinde düşmanlardan, görevlerden, gizli zula gibi yerlerden elde edilebilir. Modlar oyuncular arası takaslanabilmektedir, elinizde olmayan bir modu diğer oyunculardan alabilirsiniz.

AE884F743A0B8574B341A504BA636413B06E3949

1- Modun İsmi, altında ise modun özelliği yazmaktadır.
2- Modu taktığınızda kaplayacağı alan ve modun türü
3- Mod yükseltme seviyesi. (Mod bir yapıda kullanıldığında seviyenin üstünde siyah altıgen görünür.)
4- Modun takılabileceği eşyanın türü veya ismi, örnek olarak resimde Vauban yazıyor yani bu mod sadece Vauban warframe'i için kullanılabilir. Başka örnek olarakta "Ana Silah" veya "Yakın Dövüş" gibi silah türleride yazabilir.
5- PVP de kullanılan modun değeri (Eskiden kullanılıyordu, şu an için gereksiz)
6- Bu moddan envanterinizde kaç adet olduğunu gösterir.
7- Sembol, modun Aura veya Stance için kullanıldığını gösterir.
8- Modlar ekranında seçili olan mod sayısını gösterir, modlar seçildikten sonra füzyonlanabilinir (Seviyesini yükseltme), krediye veya endoya dönüştürebilinir.
9- Modun rengine göre nadirlik, başlangıç için; Bronze, Silver ve Gold

Stance Mod Nedir?
Stance Modlar, yakın dövüş silahları için saldırı hareket kombo kartlarıdır. Yakın dövüş modlama kısmında en üst boş alana koyulmaktadırlar. Her yakın dövüş silahlarının kendi türlerine özel Stance modları bulunur. Silah türlerine göre Stance modlarına buradan bakabilirsiniz.

STATÜ NEDİR? , STATÜ Ve KRİTİK ŞANSLARI NEDİR Ve AURA MODLARI NE İŞE YARAR?

Statü Nedir?

Statü,silahların vurdukları element hasarlarıdır.4 adet element hasarı vardır.
Ateş:Düşmanı yakar
Buz:Düşmanı yavaşlatır
Elektrik:Düşman çarpılır
Toksin:Düşmanın sağlığına sürekli hasar verir(Etkisi bir süre sonra kaybolur)
Bu elementler tek başlarına çok işlevsel olmayabilirler ama 2 element birleştirmesiyle daha güçlü element kombinleri yapılabilmektedir.

Diğer Statüler

FCE5BA36764AB6925925DB5BF566CC09FFD38712

Patlama:Düşmanların düzgün nişan almalarını zorlaştırır.
Radyasyon:Düşmanın kafasını karıştırır ve önüne gelen herkese saldırmaya başlar(Kendi ırkına bile) 
Gaz:Ateş edilen bölgede Toksin gibi işlevi olan bir gaz yayar o bölgedeki tüm düşmanların sağlığını düşürmeye başlar.

Manyetik:Düşmanın kalkanını bozar(Corpus için kullanılabilir diğer düşman türlerinin pek kalkanı yok)
Virüs:Düşmanın sağlığına daha fazla hasar verir.
Paslanma:Oyundaki çoğu düşmanın(Grineer,Orokin-Void) zırh değerleri yüksektir.Bu element düşmanın zırhına hasar verilmesini sağlar.

Statü Ve Kritik Şansı Nedir?
Statü Şansı, Statü Efektlerinin düşman üzerinde belirme şansıdır. Ayrıca Statü şansı sayesinde Statü efektleri düşman üzerinde istiflenebilir (Stacks up). İstiflenme sayesinde Statü efektlerinin etkilerini arttırır ve katlar.
Kritik Şansı Nedir?
Kritik Şansı ise düşmana vuracağınız kritiğin ortaya çıkma şansıdır.
Önemli Bilgi
Bazı silahların kritik veya statü şansıları çok düşük oluyor bunları modlarken dikkat etmeniz lazım eğer kritik şansı çok düşük bi silaha kritik modları takılırsa mod yerini boş yere doldurmuş olacaksınız.Statü de aynı şekilde geçerli eğer statü şansı düşükse silahın ham hasarını arttırmaya yönelik modlar ile modlamalısınız(Statü şansı vermeyen element modları gibi). Bazı silahların hem statü hem de kritik şansları düşük oluyor onları ise silahın hasarını arttırıcı modlar ile modlamalısınız.

Not: Darbe, Delme ve Kesme hasarları da birer statü etkisi sayılmaktadır.
Not 2: Statü etkilerinin süreleri vardır, bir süre sonra etkileri kaybolur. Etki süreleri modlar ile arttırabilinir.

Not 3: Yukarıdaki Statü etkileri silah modlamasıyla oluşturulabilir. Her silah için 4 element modu vardır, bunlar isteğe bağlı olarak tekli kullanılabilir veya birleştirilerek "Diğer Statüler" de gördüğünüz statü etkileri oluşturulabilir. Birleştirmek için modlama ekranında 2 element modunu yan yana koymak yeterlidir.

Aura Mod Nedir?
Aura Mod warframe in mod kısmındaki en üsteki alana koyulan modlardır.Bu modlar tüm takımı ETKİLER! Takıma ve size ekstra olarak Buff vermektedir.Örn: Energy Siphon-Size ve takımınıza her saniye enerji yenilenmesi sağlar, EMP Aura- Corpus düşmanlarının atış hassasiyetini düşürür(Birde bu modları tüm takımın taktığını düşünün).

Buraya tıklayarak tüm Aura modlarına göz atabilirsiniz.

0968E3B97C53FED0DBCFD890C7310742D7872323

Bu resimde de ESC tuşuna basarak takımınızın hangi aura modlarını taktığını görebilirsiniz.
Resimde yanında seviyesi yazmayan (yani 30) aura modudur.

SİLAHLAR İÇİN MOD TERİMLERİ

Birincil Ve İkincil Silahlar İçin Terimler

Çoklu Atış
Silahınızın namlusundan 1 mermi yerine 2 mermi çıkmasını sağlar.2. ekstradan çıkan mermi cephane harcamaz.

Delip Geçme
Mermilerinizin kapılardan,düşmanların içinlerinden ya da ince camlardan geçebilmesini sağlar.Bu arka arkaya duran ya da koşan düşmanları direk öldürmenize yardımcı olur.

Geri Tepme
Silahınızla sürekli ateş ettiğinizde nişangahınızın yukarı doğru kaymasıdır.Çoğu silahta geri tepme çok azdır.Bazı silahlar aşırı derecede geri tepmektedir örnek olarak AkLex Prime

İsabet
Bu geri tepme ile karıştırılabilir.Geri tepme silahın tepmesidir.İsabet ise silahınızdan çıkan merminin nişan aldığınız yere düzensiz ya da dağınık gitmesidir.Yakında iken çok sorun değil iken uzaktaki düşmanlara merminin gidemediğini bile fark edeceksiniz.

Yayılım
Pompalı tüfeklerde kullanılan bir terimdir.Ateş ettiğinizde merminin hedefe dağılarak gitmesidir.Tüfeklerdeki isabet gibi düşünülebilir.(Uzaktaki hedeflere mermi bile değememektedir.)

Doldurma Hızı
Şarjörünüzü değiştirme hızıdır.

Atış Oranı
Silahınızın ates etme hızıdır.Şarjörünüz daha çabuk biter ama düşmana daha hızlı hasar vermektedir.Yaylar için ise okunuzu gerip atmanızı hızlandırır.

Mühimmat Uçuş Hızı
Merminin hedefe gitme hızıdır.Bu olay küçük maplerde hissedilmez.Ancak Cetus gibi ya da büyük Corpus maplerinde bu hissedilebilir.Örnek vermek gerekirse Boltor Taramalı tüfeği düşmana küçük oklar attığı için mermiler düşmana daha geç ulaşır, Soma Taramalı tüfeği ise normal mermiler attığı için mermiler Boltor dan daha hızlı düşmana ulaşır.

Yakın Dövüş Silahları İçin Terimler

Atak Hızı
Yakın dövüş silahınızın atak yapma hızıdır. Bunun değeri çok fazla ise sürekli E tuşuna basarak düşmanın karşılık bile verememesini sağlayabilirsiniz.

Menzil
Yakın dövüş silahınızın menzilidir yani etki ettiği alandır. Bu menzili arttırırsanız silahınız düşmana değmeden bile onu öldürebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse, Ağır Kılıç kategorisindeki Galatine yakın dövüş silahı ile saldırı yaptığınızda birden fazla düşmana aynı anda hasar verebilir, bir de menzil modu takarsanız etki alanını daha da genişletmiş olursunuz.

Kombo süresi
Yakın dövüş silahınız ile her düşmana vurduğunuzda sağ alt köşede bi kombo sayacının arttığını farkedeceksiniz.Bu kombo sayacı arttıkça hasarınız x2-x3-x4 olarak katlanmaktadır.Ancak belli bir süre düşmana yakın dövüş silahı ile vurmazsanız bu kombo sıfırlanmaktadır. Kombo süresi modları size bu kombonun kaybolmaması için ekstra süre vermektedir.

WARFRAME YUVASI VE SİLAH YUVASI NE İŞE YARAR?

Yuvalar
Envanterinizdeki alanı temsil etmektedirler. Mesela sizin 2 adet warframe yuvanız var ve 2 tane de warframe'e sahipsiniz eğer atölyeden 3.bir warframe üretirseniz, üretimi bittiğinde üstüne tıklasanız bile yeterli yuva yok diyecektir.Bu yüzden bu yuvalar önemlidir.Envanterden warframe ya da silah silip yuva boşaltılabilir(Warframe silmenizi tavsiye etmiyorum eğer prime versiyonunu yapmıyorsanız.)silah yuvasıda aynı warframe yuvası gibi geçerlidir.Marketten yuva satın alınabilir.

6C099A40C05A7074C8AEC9356562BC72ED3C2D45

OROKİN REAKTÖRÜ, KATALİZÖRÜ NEDİR? FORMA NEDİR? MOD KUTUPLARI NELERDİR?

Orokin Reakörü ve Katalizörü Nedir?
Orokin Reaktörü: Warframe, Archwing veya Sentinel, kubrow ya da kavat gibi yoldaşların mod kapasitesini iki katına çıkartır. 30 iken 60 olur.
Orokin Katalizörü: Silahların mod kapasitelerini iki katına çıkartır. 30 iken 60 olur.
Bunlar marketten platinum karşılığında alınabilir ya da Nightwave'den kredi karşılığı ya da seviye ödülü olarak elde edilebilirler, nadirde olsa ekstra görev veya saldırı cepheleri görevlerine de gelmektedir. (Konuya Bakınız-Nightwave Nedir?)

Not: Katalizör ve Reaktör taktıktan sonra etkileri kaybolmaz, mesela silaha katalizör bastınız sonra forma attınız. Kapasite 60 gözükmez daha az gözükür, seviye aldıkça kapasitesi artacaktır ve son seviyede(30) tekrardan 60 olacaktır.

Forma Nedir?
Forma, modlama ekranındaki boş alanlara ekstra kutup ekler ama bunun sonucunda silahın veya warframe'in seviyesi tekrardan 0 seviyeye düşer. Bu boşluklara aynı tip kutuba sahip modları koyduğunuzda modun kapasitesini yarıya düşürür.

8E338535A36A50F48B34078B790F9AEA69623CC3
yukarıdaki resimdeki gibi normalde Quickdraw modunun kapasitesi 7 ama aynı kutuba sahip slot kısmına koyduğunuzda modun 4 yer kapladığını görüyorsunuz. Bu da size ekstra olarak mod kapasitesi sunar.(53 olması gerekirken 56 mod alanı var tabi bu modun alanı küçük daha büyük modlar mesela Heavy Caliber gibi bir mod koyarsanız alanı 16 olduğu için büyük bi kısmını geri verecektir.)

Mod Kutupları Nelerdir?

FF6FF23CD182C28AE37203ED684D0E98693840CD

*Türkçesi: Madurai - (Hasar,Güç) - Genellikle Grineerlardan düşerler
Vazarin - (Defansif,Can,Zırh) - Tüm ırklardan düşerler
Naramon - (Çeşitli modlar, Strecth,Streamline,Rush vs.) - Genellikle Corpuslardan düşerler
Zenurik - (Warframe Augment modları ve Kanalize modlar)
Penjaga - (Yoldaş Yenekleri modları) - Tüm ırklardan düşerler
Unairu - Bazı Yakın Dövüş Kombo Modları (Stance Modları)

Not: Eğer modlama alanına zıt kutuplu bir mod koyarsanız modun kapladığı alan artacaktır. Örneğin, Madurai olan bir boş alana Vazarin kutuplu bir mod koyarsanız modun kapladığı alan artacaktır bu da sizin mod kapasitenizi azaltacaktır.

GEMİ İÇİNDEKİ SEGMENTLER

Gemi içinde kullanabileceğimiz arsenal,atölye,kuluçkalayıcı,navigasyon gibi bir çok segment bulunmaktadır.

Arsenal
Orbiter'in içinde yer alan, Tenno'nun Warframeleri, Silahları, Yoldaşları ve Archwinglerini yönetip özelleştirebileceği bir segmenttir. Bu alanda modlar takılıp,çıkartılabilir. Yeni bir oyuncu ilk olarak bu segmenti kurmaktadır. Bu segment, göreve girmeden önce gerekli ekipmanlar kuşanılarak savaş öncesi hazırlanmamıza yardımcı olur.
(Orbiter, gemimizin adıdır.)

Atölye
Warframe'deki, Warframeleri, silahları, archwingleri, sentinelleri ve diğer ekipmanları üretmemize yarayan bölümdür.

Modlar
Modlar Segmenti, oyuncunun topladığı modları sergilemeyi sağlar. Bu segment içinde modların seviyesini yüksektebilir, füzyonlayabilir, fazladan modları kredi karşılığında satabilir ya da endoya çevirebilmektedir.

Kuluçkalayıcı
Kubrow,kavat gibi yoldaş yaratabildiğimiz segmenttir.

Navigasyon
Navigasyon, oyuncunun Güneş Haritası içindeki gezegenlere erişim kazanmasına izin veren segmenttir. Oyuncular görevlere gitmek için bu segmenti kullanırlar.

KALIP NEDİR?

Kalıp Nedir? Nerelerden elde edilirler?
Kalıplar; silahlar, sentinel(pet), warframeler , miğferler(görünüm için), Klan Anahtarı, Orokin Reaktörleri, Orokin Katalizörler veya Forma platinum ile marketten satın almak yerine,atölyemizde kullanılan planlardır. Her kalıp, kendisine özel olarak üretilebilmesi için belli bileşenler,kredi ve süre gerekmektedir. Süreleri platinum ile atölyeden hızlandırılabilinir.

Elde etmeye gelecek olursak, marketten, klan dojomuzdaki laboratuvarlardan bir çok eşyanın kalıplarını elde edebiliyoruz. Ayrıyeten marketten ve dojodan elde edemeyeceğimiz kalıpları da günlük girişlerden, görev sonu bonus olarak veya oyun içindeki Bossları öldürdükçe kalıplar düşmektedir.

TEÇHİZAT NEDİR?

Pantolonunuzdaki cebiniz olarak düşünebilirsiniz.Görev içindeyken çağırabileceğiniz ya da çıkartabileceğiniz can,kalkan,specter(dost NPC),şifre çözücü gibi malzemelerin koyulduğu alandır.Oyun içinde Q tuşu ile gözükür(Default Q).Teçhizatlar Gemi içindeki arsenal kısmından bakılabilir.

NAVİGASYON, SİMGELERİ VE QUEST NEDİR?

Navigasyon
Girdiğimizde Origin sistemindeki tüm gezegenlerin olduğu segmenttir,ekstra olarak sağ üstte questler, Haftalık Alertler,Saldırı Cepheleri,sendika görevleri,Relicleri açtığımız Void Çatlağı(Fissure) görevleri ve Sortie dediğimiz (Taaruz) görevleri vardır. Questler hariç diğer görevler her zaman(24 saatte bir taaruz ve sendika) yenilenmektedir.

E58D916545F5487C0D480D20739DA9BA1B98090F

Quest

Questler oyunun hikayesini anlatan veya dolaylı yoldan bize hikayeyi sunan görevlerdir.Çoğunlukla Gezegenlerdeki Kavşaklardan alınabilirler(Bazı Questler kavşaklardan alınmıyor).

603FD7C14DBC498BB7B54CC4C52E7C0A5ADDDA55

KAVŞAK NEDİR? YENİ GEZEGEN NASIL AÇILIR?

Kavşak Nedir?
Kavşaklar diğer bir gezegeni açabilmek için küçük bir geçiş noktasıdır.Diğer bir gezegeni açabilmek için ilk önce istediği görevleri yerine getirmeniz gerekmektedir.Yerine getirdiğinizde mavi tik olarak gösterecektir.Sonra içerisine girip düşmanı öldürerek diğer gezegene geçişi açabilirsiniz.Her kavşak farklı ödüller sunmaktadır.(Örnek olarak Dünyada 2 adet kavşak vardır Mars ve Venüs kavşakları onları tamamlarsanız marsı ve venüsü açacaksınız.)

DA24EC828E868D9D1C65F81C7E4EA07560502E19

 

RELİC NEDİR? NEREDEN ELDE EDİLİR?

Relic
Navigasyondaki kendine özel görevlerine girdiğinizde(Fissure-Void Çatlağı) açılabilen ve içinden Prime eşyaları veya Forma kalıbını düşürebileceğiniz bir Orokin nesnesidir.

Relicler Nerden Elde Edilir?
Relicler, Savunma,hayatta kalma,engelleme,casus,void-yakalama gibi görevlerden elde edilebilir ve gemi içindeki segmentten reliclere void traces basarak içindeki nadir öğelerin çıkma şanslarını arttırabilirsiniz. Void traces Void Çatlağı görevlerinden elde edilmektedir.

D670CFB427CBEC90A1EA92DE08794810107E1CEC

 

Relic Segmenti Nerden Alınır?
Dünyada Mars Kavşaktaki görevleri yerine getirip alabilirsiniz.

B91014115C8604412B915DF8FFBA88582A4F90EB

PRİME PARÇA NEDİR? NEREDEN ELDE EDİLİR?

Prime Nedir?
Normal versiyonlarına göre daha gelişmiş olan silah,pet veya warframelerdir.Örnek vermek gerekirse Rhino Zırhı 225 iken Rhino Prime Zırhı 275dir.Prime warframelerin bir diğer pasif yeteneği ise Void maplerinde Tuzaklardan 250 enerji çekebilirler(yanlarına yaklaşırsanız otomatik olarak çeker).Silahlarda ise statlar(değerler)değişiklik gösterirler.Kimisinde kritik şans veya statü sanşı daha yüksek iken kimisinde ise normal versiyonlarına göre cephane,doldurma hızı,atış hızı vb. şeyler değişiklik gösterirler.
Prime Silahların,

  • Taban değerleri normal versiyonlarına göre daha fazladır, görüntüleri de daha güzeldir.

Prime Warframelerin ise,

  • Görünümleri daha farklı ve güzeldir.
  • Bazı taban değerleri daha yüksektir.
  • Mod Slotlarında fazladan kutuplu olarak gelirler.
  • Void haritalarındaki tuzaklardan enerji çekebilirler.
  • Bazı yeteneklerinin efektleri farklıdır fakat yeteneklerinin hepsi normal versiyonlarıyla aynıdır.


Prime Parçalar Nerden Elde Edilir?
Relicleri açtığınızda prime parçaları elde edebilirsiniz.

8601FE01A4932BC9DC9B4F99E0C19429612E8264

KLAN NEDİR? DOJO NEDİR?

Klan Nedir?
Yalnız oynamamak için oyun içinde birbirinize yardımcı olabileceğiniz oyuncu topluluklarıdır.

Dojo Nedir?
Her klanın Dojosu vardır.Dojoda çeşitli laboratuarlar,takas alanı,bağış alanı,duello odaları vs. bulunmaktadır.Yeni bir oyuncu iseniz bir klana katılmalısınız(yeni bir klan kurmanızı tavsiye etmem çok masraflı bir iş) oyundaki çoğu silah dojodaki laboratuarlardadır.

Klan Nerden Bulurum Nasıl Katılırım?
Oyun içindeki bölge chatinden, warframe forumundaki klan aramaları kısmından ya da ESC-İletişim-Klan kısmından alıma açık ilanlardaki klanlara göz atarak klan bulabilirsiniz.

SENDİKA NEDİR?

Sendika Nedir?
Sendikalar,Origin Sisteminde Grineer,Corpus ve Tennolardan(bizler) ayrı olarak kurulmuş gruplardır.Hepsinin kendi ideolojileri ve hedefleri vardır.Bazı sendikalar birbiri ile dosttur hatta düşmanlardır.

Bir Sendikaya Nasıl Katılırım?
Relaydan veya gemi içindeki sendikalar kısmından istediğiniz bir sendikaya başvurabilirsiniz.Ama seçerken 3 üst veya 3 alt olarak seçmeniz gerekmektedir.Yoksa birbirlerinin görevlerini yaparken sürekli diğerlerinin puanlarıda düşer.Örnek vermek gerekirse Red Veil kasıyorsunuz ama Steel Meridian ile dost,red Veil ise Cephalon Suda ve Arbiters of Hexis ile düşman bir de siz steel median görevlerini yaparsanız o da New Loka ve The Perrin Sequance ile düşman bu şekilde sadece 2 adet sendika kasmak zorunda olacaksınız.Aslında 3 tanesi aynı anda kasılabiliyorken...

38E7C7F1A7D4D403EB90B289FBE8E463D866866A

Resimde kırmızı çizgi ortayı temsil etmekte yani 3 üst ve 3 alt olarak sendikalar kasılabilir.
STEEL MERIDIAN,ARBITERS OF HEXIS,CEPHALON SUDA üçlüsü
RED VEIL,NEW LOKA,THE PERRIN SEQUENCE üçlüsü

Sendikada Nasıl Puan Kasabilirim?
Görev içinde kazanılan xp lerin bir kısmı bağlılık yemini ettiğiniz sendika ve müttefik sendikaya puan olarak gelmektedir.

Not:Bir Sendikanın puan çubuğu dolmadan diğer rütbeye atlayamazsınız.

Sendika Madalyonu Nedir?
Sendika madalyonu sendika görevlerinde haritada gizlenmiş küçük madalyonlardır. 3 çeşidi vardır 500,1000 ve 5000 puanlık.Bulabilmek için görev sırasında Loot Detector veya Thief's Wit modlarını kullanabilirsiniz(Yağma Radarı).

FD78361884C463833E734ADD0F8C10C3D458046A

Her sendikanın kendisine özel olarak madalyon tipleri vardır.Yukarıda gördüğünüz Seed New Loka'nın.

Not: Sendikalar 4lü olarakta kasılabilmektedirler fakat 2 sendika hızlı puan kazanırken diğer 2 sendika çok ağır puan kazanacaktır, bu yüzden 3lü kasılması tavsiye edilmektedir.

ENDO NEDİR? AYATAN HEYKELLERİ NEDİR?

Endo Nedir?
Endo, modların güçlerini arttırmak için Füzyonlama sürecinde kullanılan küçük bir enerji küresidir.
Endo, düşmanlardan düşmesinin yanı sıra başka görev türlerinde ödül olarakta verilmektedir(Kazı, savunma, engelleme gibi görevleri deneyebilirsiniz).

Ayatan Heykelleri Nedir?

Ayatan Heykeller, Origin sistem genelinde keşfedilebilecek eski Orokin hazineleridir. Oyunda hem Ayatan hazineleri hem de boşluklarını doldurunca daha çok Endo etmesi için konteynerlerden düşen Ayatan Yıldızları vardır. Bu heykelleri bulduğunuzda Mars - Maroo'nun Pazar Yerinde endoya çevirebilirsiniz. Maroo Ablamızla konuşmanız yeterlidir. Ayrıca navigasyonunuza Haftalık Ayatan Avı Görevi de gelmektedir, Orokin parkurlarını tamamladığınızda gizli odada Ayatan heykelini alabilirsiniz. Biraz daha bahsedersek, bu Ayatan heykeller her göreve nadir olarak belirebilirler Yağma Radarı modları yerlerini göstermekte fakat konteynerler ile aynı şekil minimapte çıkmaktadır. Ayatan Yıldızları ise dolaplardan ve konteynerlerden düşmektedir heykelin aksine minimapte hatta oyun içinde Yıldızların yerleri gösterilmektedir(Eğer siz ya da takım arkadaşınız düşürürse). Yıldız bulmak için konteynerlerin çok olduğu haritalara girmeye özen gösterin mesela Eris olabilir, açık değilse yakın Corpus haritalarına girebilirsiniz. Sağdaki resimde simgeleri koydum, soldaki mavi olan Cyan Ayatan Yıldızı sağdaki turuncu olan ise daha nadiri Amber Ayatan Yıldızı simgeleridir. Oyunda düştüğünde bu simgeler gözükecektir.   
6DDE48F1593044675D7D96A43E9963CFB2D84F2A

ENDO KASMA YÖNTEMLERİ

1-Ayatan Heykelleri(Tüm Oyuncular İçin)
Yukarıdaki konu başlığında belirttiğim gibi, oyunun içinde rastgele olarak haritalarda beliren ayatan heykelleri vardır.Bu heykelleri endo'ya çevirebilirsiniz(Heykellere Ayatan yıldızlarını takarsanız daha fazla endo etmekteler).

B0942506E45E6EDA18863EAF8AAB34AD24AFFE06

2-Kazı Görevleri(Yeni Ve Orta Seviye Oyuncular İçin)
Oyundaki Kazı görev türünde Endo kasmak iyi bir yöntemdir, ayrıca bu görev türünde Relic de kasabilirsiniz. Harita olarakta eğer Plüton gezegeni açık ise Hieracon bölümünü tavsiye ederim.

3-Taarruz(Sortie) Görevleri(Orta Ve Uzman Oyuncular İçin)
Taarruz ödül havunda Anasa Ayatan Heykeli vardır. 3 görevi tamamladığınızda %25-28* gibi bir şans ile bu heykeli vermektedir ayrıca ödül havuzunda 4 bin Endo ödülü de bulunmaktadır. Anasa Ayatan Heykelinin boş yerlerini yıldızlar ile doldurduğunuzda 3450 endo etmektedir.

4-Sedna Arena(Uzman Oyuncular İçin)
Sedna gezegeninde bulunan Arenalar endo kasmak için en iyi yerdir. Sedna - Vodyanoi haritası önerilir. Takım olarakta, 3 Nekros ve 1 Nidus yeterli olacaktır.Yanınıza Kesme hasarlı silah almaya özen gösterin. Arenadaki düşmanların her birinden rastgele olarak %20-30* gibi bir şansla endo atmaktadır(Tabi bu şans, düşmanın türüne göre değişiyor o yüzden aralık değeri verdim fakat 3 adet nekros'un takımda olması düşmanlardan daha fazla endo düşürmeye yardımcı olacaktır). Bu yöntemi çoğu oyuncu uygulamaktadır, Türkçe detaylı video için "Son Söz" kısmındaki Türkçe Youtube kanallarına bakabilirsiniz.

F97414401879685E28BF7B0412D61AE13FC93DF0

5-Arbitrasyon Görevleri(Orta Ve Uzman Oyuncular)
Origin Sistemdeki tüm görevleri tamamladığınızda bu görev türüne erişimi açmaktasınız. Bu görev türünde düşman seviyesi normal haritalardan daha yüksektir ayrıca ödül tablosunda Ayatan Heykelleri ve Endo bulunmaktadır. Arbitrasyon görevleri her 1 saatte bir yenilenmektedir.

D50D9F3FEBC8914FDD6787E511C9B5C4385ED4F0

PLATINUM NASIL KASILIR? *YENİ BAŞLAYAN OYUNCULAR İÇİN

Platinum Nedir?
Platinum her oyunda olduğu gibi elmas,gem,altın olarak düşünebilirsiniz.Oyundaki marketten her şeyi platinum ile alabilir veya atölyede çeşitli hızlandırmalar yapılabilir,en önemlisi ise takas ile prime eşyalar elde edilebilir ya da prime eşyaları platinum karşılığında takas edebilirsiniz.

Kasma Yöntemleri
1-Orokin Enkazda Kasmak(Bu yeni oyuncuları zorlayabilir çünkü orokin enkaz düşman seviyeleri yüksek)
Bu iş için 4 kişilik bi takım gerekmektedir.Yoksa işinizi şansa bırakmış olursunuz ve boşuna ekstradan zaman kaybı olur.
*Klan Dojonuzdaki Dragon Key(Ejderha Anahtarları)lerin kalıplarını alın.
*Takım ile anlaşın ve her biriniz farklı dragon key taksın.(Teçhizatlardan Takılıyor)
*Sonra navigasyondan Orokin Enkaz (Deimos) haritalarından birisine girin.
*Görevi yaparken etrafı aramayı unutmayın altın renkte bir kapı bulacaksınız.O kapıyı açmak için taktığınız 4 keyden birisini rastgele isteyecektir.

49BA197710EB6480C9E7836FB9B80D7277FCD6AE

*Kapıyı açtıktan sonra biriniz ortadaki sarı ışık topunu alsın
*Sonra görevi bitirince görev sonunda size özel bir mod atacaktır bu modların fiyatları normalden nadire göre artmaktadır.Nadirler ise bi warframe slotu aldırabilir.İstediğiniz kadar tekrar yapabilirsiniz.
Bunu Her gün yaparsanız yeteri kadar platinum ihtiyacını karşılayacaktır.

Dragon Keyler ve Sağladığı Negatif Özellikleri İse;
Bleeding Key(Kanayan): -75% Can
Decaying Key(Azalan): -75%Kalkan
Extinguished Key(Kaybolan): -75%Hasar Azaltır
Hobbled Key(Bozulan): -50% Hız Azaltır

C48E499C27B1AA22C3F6C6ACCE2DED3EE6CEEE50

Not: Daha sonra Orokin Vault yapmayacaksanız, Dragon Keyleri Teçhizatlardan çıkartmayı unutmayın!! Diğer görevlerde dezavantaj olacaklardır.

Not 2: Dört adet Dragon Keyi aynı anda da takabilirsiniz fakat yeni oyuncular için pek önermem, Hobbled key nedeniyle çok yavaş olacaksınız ve tek başınıza kapıyı bulmanız gerekiyor.

2- Prime Eşya Satmak
Bu yöntem için ilk önce relic kasmanız gerekmektedir. Reliclerin içerisinde nadir eşyalar bulunur, bunları elde edip satabilirsiniz. (Elde etme şansları düşüktür, Void Traces basılarak içindeki nadir çıkma olasılığı arttırılabilir.) (Konuya Bakınız - Relic Nedir? Nereden Elde Edilir? )

Prime Parçalar İçin Alıcı Nerden Bulacağım?
Eğer TR de satın almak isteyen yoksa Warframe Market sitesinden alıcı bulabilirsiniz.

KREDİ KASMA YÖNTEMLERİ

1-Dark Sector Görevlerinden Kredi Kasma
Dark Sector görevleri,gezegenlerde bulunan istilacı(infested) düşmanlar tarafından sarılmış haritalardır.Bu haritalar size ekstra kredi veya birden fazla görev içi özellik sunmaktadır.

AC6F936A0A074D0FD7FE842BE84F52E02E33624A

Dark Sector görevlerinin üzerinde istila işareti vardır yukarıdaki gibi ve görev türleri savunma,hayatta kalma,kazı,sığınma gibi görevlerdir.

Kredi İçin: Savunma görevlerini öneriyorum açtığınız en yüksek seviyeli gezegende dark sector savunma girin ve 5 dalgadan sonra ayrılın görev seviyesine göre değişiklik gösteriyor fakat 20 bin civarında kredi alacaksınız. Bunu tekrarlayarak yeteri kadar kredi kasabilirsiniz.Kredi arttırıcı ile x2 kredi alırsınız.

2-Index(Uzman veya orta seviyeli oyuncular için)
Neptünde bulunan Index kredi kasmak için en iyi yerdir.Ama oldukça risklidir çünkü takımınız çok iyi değilse muhtemelen verdiğiniz krediyi de kaybedeceksiniz.Indexte 3 risk bulunuyor her birinin ödülleri ve girmeniz için verdiğiniz kredi miktarı da artıyor(düşman seviyesi ile birlikte)Orta seviyeliler için orta veya düşük risk seviyeyini öneriyorum.Yüksek seviye, yanınızda sizi taşıyacak güçlü bir takım arkadaşınız yoksa çok zorlayacaktır.

39571B46A45E945D6D04C6FE29C58C579A0CBED6

3-Görevlerdeki Kilitli Dolaplar Ve Konteynerlar(Yeni Oyuncular İçin)
Bir göreve girdiğinizde, maplerde bir sürü dolap ve konteyner göreceksiniz.Bunları kırıp,açmayı unutmayın çünkü bu konteynerler ya da dolapları açtığınızda az kredi geldiğini düşünüyorsunuz aslında haritadaki çoğu dolapları ve konteynerleri açtığınızda hem bir sürü bileşen hem de yeteri kadar kredi topladığınızı görev sonunda göreceksiniz.Ekstra olarak düşmanlardan da krediler ve bileşenler düşmektedir.Yeni oyuncular da yukarıdaki söylediğim ilk yöntem ile kredi kasabilirler dolap ve konteyner ile uğraşmak istemiyorsanız.

4-Fazlalık Modlarınızı Kredi Karşılığı Satmak veya Endo'ya Çevirmek
Oyun içinde bir sürü mod var ve depolama hakkınız sınırsız, aynı tür moddan yüzlerce bile toplayabilirsiniz. İhtiyacınıza göre fazlalık olan modlarınızı kredi karşılığı satabilir veya endo'ya çevirebilirsiniz. Modun türüne göre (Bronz,Silver,Gold) kredi ve endo miktarı artmaktadır.

77F3D4DD2ED6778FCEC6B5438B75FD98DD14812F

5-Envanterdeki Eşyalar
Modlarda olduğu gibi, kalıplar ve silah parçalarınında depolama alanları sınırsızdır. Envanterinizdeki fazladan ve ihtiyaç duymadığınız kalıpları,silah parçaları vb. satılabilen eşyaları krediye (dikkat edin burada üretilmiş olan warframe veya silahlardan bahsetmiyorum.) çevirebilirsiniz.

D943AB456BB872D8245CC3C48472AD7F17C4C874

USTALIK PUANI (MASTERY RANK) NASIL KASILIR?

Mastery Rank Nedir?
Mastery Rank,oyun içinde yaptığınız(veya direk platınum ile satın aldığınız) silah,pet,warframe,archwing gibi eşyalara seviye kasarak belli bir puana göre belirlenen oyuncuların ASIL seviyeleridir.

Mastery Rank Nasıl Kasılır?
Her yeni yaptığınız silah 1 seviye kazandırdığınızda 100puan MR(Mastery Rank) ye gitmektedir.Bunlara sentinel silahları ve archwing silahlarıda dahil.Toplam da her silah başına 3000puan MR kazanırsınız.
Her yeni warframe,yoldaşlar ve archwingler 1 seviye kazandığında ise 200puan MR ye gitmektedir.Toplamda her bir eşya için 6000puan kazanabilirsiniz.(Max Seviye 30dur silah,warframe vb.)
Her gezegendeki daha önce yapmadığınız görevleri ilk kez tamamladığınızda ise 64 MR puanı kazanırsınız.
Her kavşak tamamlamanızda ise 1000 MR puanı almaktasınız.

Seviye Atlama Testleri
ESC ye ya da profilinize girdiğinizde MR nizin altında bir çubuğun olduğunu göreceksiniz o çubuk her doldugunda diğer bir seviyeye geçebilmek için hazır olduğunu bildirmektedir.
Teste girmeden önce alıştırma yapılabilmektedir. 

  355C0F4E74DBBBF3C357A1CAFD248307B385BBD0

Seviye Atlamak Ne İşimize Yarar?
*Günlük Takas Limiti Artar
*Günlük Sendika Puanı Limiti Artar
*Ekstra Dizilim Verir (Arsenal İçin).
*Void Trace kapasitesini Arttırır
*Madenci (Bir gezegendeki tüm görevleri tamamladıysanız o gezegene bileşen toplaması için bir robot gönderebiliyorsunuz.) atama sayısını arttırır.
*Seviye atladıkça Prime silahlar,warframeler ve diğer marketteki silahları açmaya olanak sağlar.

Not: (Çoğu kişinin sorduğu bir sorudur kendisi) MR çubuğunu full doldurdunuz ama testte başarısız oldunuz 24 saat bekleme süresi vardır tekrar yapabilmek için o süre içinde daha önce kasmadıkları eşyalara seviye atlatırlarsa xp nin boşa gittiğini düşünüyorlar. Bu doğru değil seviyeyi atlattığınızda, tüm o boşa gittiğini düşündüğünüz xp nin aslında arkada dolmuş olduğunu göreceksiniz. Yani testte süre var ise eşyalarınızı kasmaya devam edebilirsiniz.
2.si ise Forma atınca eşyanın seviyesi 0 seviyeye düşer tekrardan o eşyaya seviye kasmak Ustalık Puanı VERMEZ!

KODEKS NEDİR?

Kodeks, Warframe'in tüm yönleriyle ilgili verileri içeren oyun içi bir veritabanıdır. Bu kodekste Warframeler, Silahlar, Yoldaşlar, Sentineller ve Sentinel Silahları siz ürettikçe otomatik olarak doldurur. Kodekste düşman ve nesneler hakkında bilgi edinmek için oyuncular, tarayıcıları kullanarak ilgili öğeleri taramalıdır(Kodeks tarayıcısı veya Cephalon Simarisin verdiği tarayıcı ile tarayabilmekteyiz,önerim simarisin tarayıcısı çünkü taradığımızda Cephalon Simarisin Sığınak Sendikasına da puan gitmektedir).

Kodekste;
*Questler
*Eğitim Bölümü(Yeni oyuncuların kesinlikle bakması gerek)
*Görev Türleri
*Evren Kısmı Bulunmakta
Evren kısmında ise
Yoldaşlar, Nesneler, Relic & Arcane( Bu kısma girdiğinizde her hangi bir prime eşyayı yazarsanız hangi reliclerden düştüğü sıralanacaktır.), Warframeler & Archwingler, Silahlar, Gruplar, Modlar, Resim Galerisi ve Parçalar( Fragmentler) bulunmaktadır.

Gruplar kısmında oyundaki tüm düşmanlar bulunmaktadır fakat ilk girdiğinizde göremeyecekseniz çünkü düşmanların kodeks taramalarını tamamlamanız gerekmektedir. Bu taramaları tamamladığınızda düşmanların hangi hasar türlerine( element hasarları da dahil), öldüklerinde içlerinden hangi eşya ya da modları atabileceklerini de görebilirsiniz.
Modlar kısmında ise modların hangi düşmanlardan ya da haritalardan( casus gibi görevler) düştüğünü görebilmekteseniz fakat düşmanların taramalarını tamamlamış olmanız gerekmektedir yoksa "???" şu şekilde bir işaret gözükecektir.

Not: Kodeks, geminizin içinde Market'in karşısındadır.

CEPHALON KALINTISI NEDİR? NE İŞE YARAR? NERELERDE BULUNUR?

Cephalon Kalıntısı Nedir?
Cephalon Kalıntıları Origin Sistemin her yerinde bulunabilen,haritalara gizlenmiş mavi renkteki veri parçalarıdır.

C6731CAAFCD7264B92E9CE8A67EC0E404E27DE49

Ne İşe Yarar?
Tüm taramalar kodekste hikayeye bağlı olarak bizlere görseller ve yazılar ile bilgi vermektedir.Asıl rehbere neden eklemek istediğim ise Marsta Phobos Kavşaktaki bir istediği görevin "Marsta 3 Cephalon Kalıntısı tara" olmasıdır.Bu "Tarama" işlemi için ilk önce marketten kendinize kredi karşılığında kodeks tarayıcısı satın almalısınız.Daha sonra bu tarayıcıyı teçhizatlardan yanınıza alın.

Nerelerde Bulunur?
Yukarıda da bahsettiğim gibi Origin Sisteminin her yerinde bulunabilir ama görevimiz Mars ta tara dediği için ben Mars olarak ele alacağım.Göreve girmeden önce warframeminiz için mod takarsanız kalıntıyı kendinizin minimap inde görebilirsiniz.Petlerimiz içinde böyle bir mod oyunda var.
Modların İsimleri
Loot Detector
Thief's Wit
Animal Instinct


*Bu modlardan birisinin verdiği yağma radarının menzili size oldukça yetecektir.İsterseniz 1 tane isterseniz hepsini takabilirsiniz(3ünü de takarsanız 102metre yağma radarınız olacaktır.)
*Daha sonra mars üzerinde bir göreve gidin (yakalama,sabotaj çok hızlı biteceği için bunları öneriyorum)
*Etrafta dolaşırken minimapinize bakmayı unutmayın çünkü kalıntı mavi bir simge ile gözükecektir.
*Bulduktan sonra tarayıcıyı teçhizatlardan elinize alın ve kalıntıyı tarayın.Bunu 3 kez tekrarladığınızda kavşak göreviniz tamamlanacaktır.

90FFDA1713F0441F930EB1C089DF4124A8004F76

CEPHALON SİMARİS TARAMASI - The New Strange Questi İçin

Cephalon Simaris Taraması Nedir?
Cephalon Simaris, "Sentez" olarak adlandırdığı işlem ile yaratıkları(düşmanları) Sığınağının bilgi deposuna hapsetmektedir. Ayrıca bu işlem ile ölümsüz olduklarını söylemektedir. Bu sentezi(taramayı) yapmak içinde Tennolara ihtiyaç duymaktadır.


Sentez Hedefi Nereden Bulabilirim?
Cephalon Simaris her gün Günlük Hedef olarak rastgele size bir düşman belirleyecektir. Aktif etmek için Relayda odasına gidip konuşmanız gerekmektedir. Tamamladıktan sonra ise ödül olarakta mevki ve endo vermektedir.

29349DAE202880C0F3A2957A372914E00744D533


Tarama İşlemi Nasıl Yapılır?

  • Elinizde yoksa Simaris'in Tarayıcısını ve Tuzağını odasından kredi karşılığı satın alıp, teçhizata koyun.

 

  • Tarama hedefinizin düşman türüne göre bulunduğu gezegenin görevine girin.(Infested-Eris gibi.) Düşmanları hangi gezegen ve görevlerde bulabileceğinize bakabilmek için bir internet sitesi de mevcut (Konuya bakınız-Warframe ile ilgili Siteler ve Uygulamalar).

 

  • Görevin başında haritada tarama hedefi varsa Cephalon Simaris köşede çıkıp sizi uyaracaktır.

 

  • Bundan sonra görevi yaparken, bi taraftan da elinize Tarayıcısını alıp Hedefin arkasında bıraktığı izleri takip etmeniz gerekmektedir. İzler Maviden Turuncuya doğrudur, yani turuncu taraf ne tarafa bakıyorsa hedef o yöne doğru gitmiştir.

 

  • İzleri doğru takip ettiyseniz belli bir mesafe sonrası Cephalon Simaris hedefin yerini işaretleyecektir. Bundan sonra yapmanız gereken Simaris'in Tarayıcısı ile düşmanın üstünde bulunan Mavi noktaların hepsini taramak, hareket etmesini engellemek için Tuzağı kullanabilirsiniz. İşlemden sonra hedef Data haline gelip kaybolacaktır ve Simaris mevki puanı kazanacaksınız.

 

  • Simaris günlük hedefi verirken resmin üstünde düşmandan kaç adet taramanız gerektiği yazmaktadır. İstediği sayıda taradıktan sonra Relay'a tekrar giderek ödülünüzü alabilirsiniz.

409E7F8047D306E475FC4DB51CDB6C384DEAA19E

17A44B026FFC069AD7A014F2907ACEF0A642AEED
Not: Bir görevde sadece TEK hedef bulunur.
Not 2: Hedefler normalinden daha çok hasara karşı dayanıklıdırlar ayrıca normal düşmanlardan daha hızlı hareket ederler.
Not 3: Hedef sizden kaç mak için bir kaç yetenek kullanır, bu yetenekler sizin taramanızı engellemek içindir.Örn: Sahte İkiz Çıkarma, görememeniz için parazit salma vs.
Not 4: Eğer takımınızdaki bir kişi günlük hedef almışsa, hedef taraması tamamlandığında sizde mevki puanı kazanmaktasınız.

NIGHTWAVE NEDİR?

Nightwave Nedir?
Nightwave, Nora Night tarafından yayını yapılan bir korsan radyo istasyonudur. Oyunda, Nightwave, çeşitli görevlerin tamamlanmasıyla oyuncular Modlar, Kaynaklar, Kozmetik eşyalar gibi çeşitli ödülleri bu sistemden elde edebilirler. Bir çeşit Sendika türü olarak sayılmaktadır, sezonlar belli aralıklar sonra değişmektedir, diğer oyunlarda olan Season Pass gibi düşünülebilir.

Nightwave Arayüzüne Ulaşma

  • Kodeks'in yanında bulunan Radyo Tarayıcısından, (Konuya bakınız-Kodeks Nedir?)
  • ESC-Sağ En Alt köşeden ulaşılabilinir.


Detayları

  • Her bir görev tamamlandıklarında belli puan vermektedir.
  • Görevler her hafta yenilenir.
  • Bir sonraki seviyeye atlamak için 10k puan gerekmektedir.
  • Her seviye ödül verir.
  • Her sezonun kendisine öz kredisi vardır, bu krediler ile kredi tekliflerinden ödüller alınabilir.
  • Sezonların küçük hikayeleri vardır.

7077D4A00C18161C84A51C062980F51E6C70EDA3

⚠️ YENİ OYUNCULAR İÇİN ÖNERİLER VE İPUÇLARI ⚠️

  • Elde ettiğiniz bir ekipmanı 30 seviye yapmadan(tüm Ustalık Puanını almadan) satmayın.
     
  • Lotus sizin yol göstericinizdir, eğer köşede çıkıp bir şeyler diyorsa dinleyin özellikle Questlerde buna dikkat edin, sadece Lotus değil konuşmaları da okumanızı tavsiye ederim.
     
  • Pompalı Tüfekler, oyunda anlık hasar bakımında en güçlü silahlardır. Bir pompalı tüfek üretmeniz yüksek seviye düşmanı kolayca avlamanıza yardımcı olacaktır fakat pompalı tüfeklerin menzilleri düşüktür, ikincil silahınızı menzilli bir silah seçerseniz daha iyi olur. (Sadece tek silaha odaklanmayın, oyunda bir sürü güçlü silah var.)

 

  • Her türlü silahı elde etmeye özen gösterin.(Taramalı,pompalı,yay,Sniper vs.) Markette MK-1 adlı silahlar bulunur, bu silahları atölyede üretmeye ihtiyaç duymadan direk kredi karşılığı alıp kullanmaya başlayabilirsiniz. Oyunda başında çok yardımcı olacaklardır.

 

  • Oyunun başında modlar hakkında yeterli bilginiz olmayacaktır, bir sürü mod ve terim var. Bunları öğrenene kadar modlarınızı otomatik olarak dizdirebilirsiniz. Arsenal-Mod Ekle-İşlemler-Otomatik Yükleme, bu özellik elinizdeki modlar ile size ŞİMDİLİK bir build dizecektir. (Çok güvenilir olduğunu söyleyemem, bazen yanlış dizebiliyor.)
     
  • Bir Sentinel üretin(Taxon çok ucuzdur onu tavsiye ederim), Vakum adındaki modu ürettiğiniz Sentinele takın. Bu modu taktığınızda, görev içinde düşen bileşenleri,kredileri ve modları sentineliniz size doğru çekecektir ve otomatik olarak toplamış olacaksınız.
     
  • Akrobatik hareketler, düşman ateşinden kaçmanıza yardımcı olur. Özellikle havada yapılanlar, büyük ihtimalle düşmanlar sizi ıskalayacaktır. Ayrıca Bullet Jump hareketi(Ctrl+Space) siz etkilenmeden düşmanları yere düşürür. Buradan hareketlere bakabilirsiniz.
     
  • Oyun içinde düşen bileşenler, modlar, kalıplar vs. herkese düşmektedir. Örneğin: Yere düşen bir modu bir takım arkadaşınız alsa bile gidip siz de o modu alabilirsiniz.
     
  • Görev içinde G tuşu ile takım arkadaşlarınız için işaret koyabilirsiniz. Mesela altın bir mod düşerse onu işaretleyerek takıma haber vermiş olursunuz.
     
  • Görev içindeyken(Özellikle Support bir karakter ile oynuyorsanız) Z tuşuna basarak takımın göstergesini açabilirsiniz. Sürekli açık kalması için ise ESC-Seçenekler-Arayüz-Oyuncu Listesini Göster.
     
  • Klan kurmayın, zaten kurulu bir klana üye olun. Yeni klan kurumu kolay iş değildir, tek başınıza bir sürü kredi ve bileşen ihtiyacını karşılayamazsınız. Warframe Forumdan Klan Bulabilirsiniz.
     
  • Grineer Haritalarındaki elektrik tuzaklarına yakalanmak düşmanın ilgisini çekebilir, gizli öldürme yapacaksanız uzaktan bu tuzakları patlatın.
     
  • Fark edilmemiş durumdaki düşmanlar daha fazla hasar alır.
     
  • Corpus haritalarında Moa üretim kabinlerinden birisini hackleyerek kendinize geçici müttefik bir Moa çıkartabilirsiniz. (Çok önemli bir bilgi değil ama neyse, yeni oyuncuların işini görür)
     
  • Çoğu haritada gizli odalar vardır. Bu odaları öğrenmeniz sizin için avantaj olacaktır çünkü bazen Sabotaj görevlerinde Zulalardan bazıları bu odalara koyulmaktadır. Ayrıca bu odalar biraz soluk almanız için iyi yerlerdir.
     
  • Casus görevlerinde kısayollar vardır, bu kısayolları bularak ve giderek veriyi daha kolay ve hızlı şekilde alabilirsniz.
  • Takım Enerji,Can,Mermi ve Kalkan yenileme pad lerinin teçhizatınızda bulunması, sizin için büyük avantaj olacaktır. 3 boyutu vardır. Marketteki küçük, dojodaki orta, sendikalardakiler ise büyük boylardır.Boyların yükselmesi pad lerin etkilerini arttırmaktadır.Örneğin, küçük boy enerji yenileme 25 enerji(toplamda 100 enerji tek pad) verirken büyük boy 100 enerji(toplamda 400 enerji tek pad) vermektedir.

1BA1809514F0269CD1116B35D8E185FBBCE91B8B

 

✗ Noob To Pro ✓

  • Düşmanlarınızı iyi tanıyın, örneğin Nullifier Crewman düşmanının enerji alanı içine girerseniz warframe yeteneklerini kullanamazsınız ayrıca aktif olan yetenekte kapatılmış olur ya da Grineer tarafında Bombard, Napalm gibi düşmanların zırhları ve silahları çok güçlüdür fakat çok yavaştırlar. İstilacı olarakta Healer düşmanı etrafındaki düşmanlara can ve zırh konusunda destek çıkmaktadır, ilk önce bu düşmanı öldürmeden diğer düşmanları öldürmeniz daha zordur. Buna göre hakeret edin.
     
  • Düşen takım arkadaşınıza yeniden canlanması için yardım edin çünkü öldüğümüzde tekrar dirilebilmek için görev içinde kazandığımız xp nin bir kısmını harcar eğer seviye kasıyorsanız bu büyük bir sorun olacaktır. Yerden kaldırma süresi 5 saniyedir(Tek kişi). Bu 5 saniye içinde etrafınızda size hasar verebilecek bir şey olmamasına da dikkat edin örneğin corpus uçan robotlarının tuzakları veya Napalm gibi ateş hasarı bırakabilen düşmanlar vs.
     
  • Çok hızlı hareket etmek istiyorsanız, Ctrl+2 kez Space+Shift yaparak çok ileriye atılabilirsiniz.
     
  • Dark Sector görevleri birden fazla görev içinde özellik sunmaktadır, bunlardan birisi de kaynak düşürme şansıdır. Eğer birden fazla aynı nadir bileşen ihtiyacınız varsa bunları sürekli Boss girerek karşılayamazsınız. Örneğin; Orokin Hücresi çoğu eşyanın üretiminde ihtiyaç duyulmaktadır. Orokin Hücrenin düştüğü gezegenlerin Dark Sector görevlerine girerek kolayca kasabilirsiniz.(Özellikle Kaynak Düşürme Şansı Arttırıcı Boosterınız-Mavi Renk- varsa kesinlikle denemelisiniz.)(Konuya Bakınız-Kredi Kasma Yöntemleri)
     
  • Void Çatlağı görevlerinde düşmanları öldürmeden önce 2-3 saniye bekleyin eğer void enerjisinden etkilenmezlerse(Corrupted) öldürebilirsiniz.Bu şekilde görev sonu Reactant bulmakla uğraşmazsınız.
     
  • Warframe Buildlerinizi kendi oynanış stillerinize göre yapın, tabi ki çok bilginiz yoksa veya uğraşmak istemiyorsanız sitelerden veya Youtube kanallarından build bakabilirsiniz. Zaten çoğu Youtube kanalı warframelerin tüm alternatif buildlerini gösteriyorlar bunları direk alıp yapabilirsiniz.(Build-Mod dizilimleridir)
     
  • Hareket halinde iken hafif bir şekilde Ctrl tuşuna basarsanız warframe ayaklarını kaydırarak kendisini ileriye doğru atacaktır, hızlanmak için çok iyi bir harekettir özellikle dar bir odada koşuyorsanız. Hatta o hareketten hemen sonra yuvarlanmanız(Shift) daha etkili olacaktır.(Burada dikkat etmeniz gereken nokta, kayma animasyonunu görmemeniz lazım. Sadece Ctrl tuşuna hızlıca basıp çekin.)
  • Yüksek bir yerden atlıyorsanız Ctrl tuşuna uzun basarak, warframe yere diz üstü düşme animasyonundan kurtulmuş olursunuz.
     
  • Eşleşme seçeneklerinde "Tek kişilik" olarak seçerseniz, haritalardaki düşman sayıları azalacaktır(Genel eşleşmeye göre, Savunma ve Engelleme görevleri için), tabi ki yalnız başınıza oynamanız gerekecek ayrıca ESC tuşuna bastığınızda oyun durmaktadır.
     
  • Corpus haritalarında kameralar sizi görüp kapıların lazer sistemini aktif ettiyse, yuvarlanarak(Shift) yere düşmeden lazerlerin içinden geçebilirsiniz.
     
  • Alarm haline geçmemiş olan düşmanı kodeks veya cephalon tarayıcısı ile taramak x2 tarama yapar, kodeksteki düşman taramalarını tamamlamak istiyorsanız bu şekilde daha hızlı bitirebilirsiniz.Helios da aynı görevi yapmaktadır.
     
  • Bildiğiniz gibi (ya da şu an öğreneceksiniz) her 3 ayda bir yeni prime warframe ve prime silahlar oyuna gelmektedir, sırasıyla sıradaki en eski prime warframe ve prime silahlar Vault olmaktadır yani Relicleri oyun içinde daha düşmemektedir. Benim de çok kullandığım bir taktik olan, yeni prime lar gelmeden önce sendika madalyonlarını biriktirebilirsiniz ve yeni prime lar oyuna geldiklerinde yeni relicler oyuna eklenecekleri için o relicleri kasmanız gerekmektedir, bu şekilde sendika madalyonları o anda harcayarak sendikalarınızdan Relic paketleri alarak çoğu yeni gelen relicleri elde edebilirsiniz. Kendi adıma söyleyeyim, en az 500 cıvarında madalyon topluyorum her yeni prime öncesi. (Bu madde sadece bir öneridir, relic paketleri yerine biriktirip "Sendika eşyalarını platınum kasmak için kullanıyorum." diyorsanız bu maddeyi es geçin.)
     
  • Xp kasıyorken kesinlikle Sentinelinize Primed Regen ve Sacrifice Modlarını takın.Eğer düşerseniz takımın sizi kaldıramazsa sentinel sizi tekrardan ayağa kaldıracaktır, bu şekilde kazandığınız xp'yi de harcamamış olursunuz.(Bu modları elde etmek yeni oyuncular için malesef ki çok zor,Sacrifice modu satın alınabilinir fakat Primed Regen modu takaslanması yeni oyunculara sıkıntı yaratacaktır.) Eğer bu modları bulamazsanız, Vasca adlı kavat türü de sizi ayağa kaldırabilmektedir.
     
  • Bazı warframelerin yeteneklerinin birlikte kullanımı, farklı yetenek komboları veya buffları ortaya çıkartabilmektedir. (Oberon, Limbo vb.)
     
  • Uranüs gezegeninde su altına girdiğinizde yolunuzu kaybetmemek için su altındaki sarı boruları takip edebilirsiniz.
     
  • Bileşen kasarken Master Thief adlı modu kuşanıp, kilitli dolapları %40 şansla açabilirsiniz. Bu şekilde daha çok bileşen bulma şansınızı arttırmış olursunuz. (Pek kullanılmıyor, modun kapladığı alan fazla ayrıca yoldaşlar için de böyle bir mod mevcut fakat açma hızları daha yavaştır.)
     
  • Eğer oyun içinde bug ile karşılaşırsanız (Sadece Warframe için, görev buglarını kapsamıyor), chati açıp her hangi bir bölüme /unstuck yazarsanız oyun sizi bug dan kurtaracaktır.
     
  • Görünmezlik yeteneğine sahip Warframe ile görünmez iken düşmanlara değdiğinizde düşman sizi fark edecektir fakat alarımı sizi görene kadar aktif etmeyecektir.
     
  • Void haritasındaki görevler, ödül olarak Relic verme bakımından daha iyiler eğer Fissure (Void Çatlağı) görevine girecekseniz ve görev haritası Void-Yakalama,yok etme gibi görev türleri varsa girmenizi öneririm. Hem relic elde etmiş hem de elinizdeki Relic'i açmış olacaksınız.
     
  • Enerji bakımından açlık çekeceğiniz görevlerde Dethcube sentineline Energy Generator adlı modu takabilirsiniz, Arcane Energize (Çok pahalıdır) adlı arcane setini de warframe'e taktıysanız enerji bakımından büyük avantaj elde edebilirsiniz. Peki "bu görevler neler?" derseniz, Sortie - Enerji Azaltma veya Cephalon Simaris'in Sığınak görevleri örnek olarak verilebilir. (Sadece aklınızda bulunması için yazdım oyun başında bu görevleriniz açık olmayacaktır, daha sonra açılacaklar.)
     
  • Xp paylaşımı 50 metre ile sınırlıdır. Oyun içinde sizden uzak bir takım arkadaşınız eğer 50 metre içinde iken bir düşman öldürmüşse onun xp'si size de gelmektedir fakat 50 metre içinde değilse xp size gelmez. Bu durum silahlarınız için pek sıkıntı yaratmasa da 0 seviyeden warframe kasıyorsanız başınızı ağırtabilir çünkü warframeler silahlara göre daha zor kasılıyor. Bu menzili arttırmanın yolu mevcut fakat kalıcı bir çözüm değil. Dünya Cetus yerleşkesindeki Nakak adlı NPC Fosfor Blau adlı bir fişek kalıbı satıyor. Bu eşya 2 dakika boyunca Xp paylaşımı menzilini 200 metreye çıkartıyor. Bu fişekleri yukarıda da belirtiğim gibi warframe veya silah kasıyorken kullanabilirsiniz.
     
  • Kaynak Düşürme Şansı Arttırcı (Mavi olan), takımınızda da işe yarar. Eğer bir arkadaşınızda bu booster (Arttırıcı) var ise birlikte nadir bileşen toplayabilirsiniz. Normalden daha fazla ve kolay bir şekilde elde edeceksiniz.

Düşman Türlerine Göre En İyi Hasar Türleri (Türkçe)

Bu resimde düşman türlerine göre kullanılması gereken element türleri ve hasar türleri gösterilmektedir. KIRMIZI-KULLANILMASI ÖNERİLMEYEN, YEŞİL-KULLANILMASI GEREKEN

6EFF57C588D36294BDA3D1A841AB329ED3C3A6E6

Not:Void-Operator gücüdür.
Not 2: Sentientler ile savaşırken tüm elementler kullanılabilinir, resimdeki 1 elemente ve 1 hasar türüne -%25 daha az hasar almaktadırlar.
Not 3: Corrupted-Void haritasının düşmanlarıdır.(Ayrıca Void Çatlağı görevlerinde de vardır.)
Not 4: 30-40 seviyeye kadar düşmanlara hasar verme konusunda pek sıkıntı çıkmasa da, 50. seviyeden sonra türlere göre element hasarları çok önemlidir.

Not 5: Bazı istisnalar vardır, bu şekilde yukarıdaki tablodaki kırmızı elementler düşman türlerine göre yüksek hasar verebilir. Bu istisnalar; özel silah modları ve buildleri, Riven modlar, silah yetenekleri vs. gibi şeylerdir.

İNGİLİZCE TERİMLER VE KISALTMALAR

Oyun içinde tabiki de yabancı oyuncular ile karşılaşacaksınız ve arada sırada bazı kısaltmalar ve terimleri kullanacaklardır. Ben de birazını açıklamak istiyorum(en azından önemli olanları). Bu terimlerin yarısını Türk oyuncular da kullanmaktalar.

WF = WARFRAME
DE = DIGITAL EXTREMES (Oyunun yapımcı şirketi)
WTB = Want To Buy - Satın almak istiyorum (Takas Sistemi kısaltması) Örn: WTB Relics
WTS = Want To Sell - Satmak istiyorum (Takas Sistemi kısaltması) Örn: WTS Paris Prime Set
WTT = Want To Trade - Takas etmek istiyorum (Takas Sistemi kısaltması)
PC = Price Check - Fiyat kontrolü (Takas Sistemi kısaltması)
LF = Looking For - Arıyorum (Hosting - Takım Kurma kısaltması) Örn: LF Jupiter-IO
H = Hosting - Kuruyorum (Hosting - Takım Kurma kısaltması) Örn: H Lith A3 Relic
P/Plat = Platinum
D = Ducats
MR = Mastery Rank - Ustalık Puanı
INV = Invite me - Beni davet et
UNRANKED = seviyesiz mod (Sadece mod için değil frame,silah gibi eşyalarda da kullanılır.)
MAXED = son seviyeli mod (Sadece mod için değil frame,silah gibi eşyalarda da kullanılır.)
UNROLLED = dönüştürülmemiş(devir yapılmamış) Riven mod
AFK = Away From Keyboard - Bilgisayar Başında Değil
LOL/LUL = Laughing Out Loud - Sesli gülmek
SRY = Sorry - Üzgünüm
OMG = Oh My God - Aman Tanrım
IDK = i don't know - Bilmiyorum
PM = Private Message - Oyuniçi gizli mesaj (Oyuncudan oyuncuya)
GL = Good Luck - iyi şanslar
GJ = Good Job - İyi iş
PLZ/PLS = please - Lütfen
TY/THX = Thank you/Thanks - Teşekkür ederim,teşekkürler
KK = Okay Okay - Tamam tamam
SEC = Second, wait a second - Bi saniye bekle
MIN = Minute - Dakika
GTG/G2G = Got To Go - Gitmem gerek
NVM = Nevermind - Boşver
YH = Yeah - Evet!
GG = Good Game - İyi oyun
BG = Bad Game - Kötü Oyun
BOSS = Normal düşmanlardan daha güçlü düşmanlar
PVP = Player VS. Player - Oyuncu oyuncuya karşı yani Conclave
DPS = Damage Per Second (Warframe için bir terim - Öldürmeye yönelik wfler Saryn gibi)
CD = Critical Damage - Kritik Hasar (Silahlar için bir terim) 
CC = Crowd Control (Warframe için bir terim-Düşmanı oyalama,kontrol etmeye yönelik, Nova gibi) (Silahlar için Kritik Şans)
EFF = Efficiency - Verimlilik (Warframe için bir terim)
DUR = Duration - Süre (Warframe için bir terim)
STR = Strength - Güç (Warframe için bir terim)
Y2 = You too - Sende
ORLY = Oh really? - Gerçekten mi?
WP = Well Played - İyi oynadın
NERF = Bir şeylerin zayıfladığını (yetenek,güç vs.) anlatmak için kullanılan terimdir.
BUFF = Takıma veya size verilen, yeteneklerini veya güçlerini arttıran bonuslar için kullanılan terimdir.
NP = No Problem - Sorun değil
BB = Bye Bye - Görüşürüz
BRB = Be Right Back - Geri geleceğim
W8 = Wait - Bekle
BTW = By The Way - Bu arada, sırası gelmişken
M8 = Mate - Dostum,arkadaş (Çoğu oyuncu bunu kullanmaz eğer yabancı bi arkadaşınız varsa bu kısaltmayı kullanabilir.)

WARFRAME İLE İLGİLİ SİTELER VE UYGULAMALAR

Buraya birkaç tane kullandığım siteleri ekledim. Bu siteleri kullanarak oyunu oynamak size avantaj sağlayacaktır.

Warframe HubAktif Zamanlı Tüm Görevler, Açık Dünya Detaylı Harita Bilgileri (Eidolon Ovaları ve Orb Vallis) , Haberler, Oyun İçi Zaman, Synthesis Hedefleri Bilgisi -Ana Sayfada değil, Ekstralar kısmında bulunuyor- (Konuya bakınız-Cephalon Simaris Taraması)

Warframe Drop Data Oyundaki eşyaların,modların,bileşenlerin vb. drop lokasyonları, arama kısmına aradığınız eşyanın ismini yazarak nereden elde edildiğini görebilirsiniz. (İngilizce)

Warframe Wiki Sitesi Warframe hakkındaki TÜM Bilgiler, Warframe Wiki Sitesi


Warframe Market Warframe İngilizce Satın Alım-Satış Sitesi

Warframe Build Sitesi Yapacak bir build bulamıyorsanız, diğer oyuncuların build önerilerine bu siteden bakabilirsiniz. TÜRKÇE! ( Build: Mod dizilimleridir.)

Riven Market Haberler, Satın Alım-Satış TÜRKÇE!

Not: Ayrıca Warframe için Mobil uygulama da mevcut (Android-IOS) onu indirerek Alertleri takip edebilir, Atölyenizde oyuna girmeden eşya üretebilir, Saldırı Cephelerini kontrol edebilir, Madenci görevlendirebilir, Modlarınıza ve mod dizilimlerinize bakabilir hatta Chatteki konuşulanları bile görüp cevap yazabilirsiniz.

Not 2: Android için (malesef IOS için böyle bir uygulama göremedim, mağazanızı kontrol etmeyi unutmayın) işinize yarayacak bir uygulama daha mevcut, Ducats or Plat. Eğer oyuna yeni başladıysanız bu uygulama Plat kasarken sizin elinizden tutacaktır. Oyunda bir sürü prime eşya mevcut ve normal olarak hangisinin değerli hangisinin değersiz olduğunuz bilemeyeceksiniz. Bu uygulama size tüm prime parçaların fiyatını göstermektedir(Daha sağlıklı fiyat biçmesi için ayarlardan -Average of best sellers- olarak seçin). Ayrıca buradan hangi prime eşyanın artık oyunun içinde reliclerinin düşmediğini de görebilirsiniz. Kilit ile kapalı olanların relicleri oyundan düşmemektedir.

Not 3: Linklerde kırılma olabilir ya da sitelerin serverları kısa süreliğine de çökmüş olabilir. Link kırıksa Google'a aratarak bulabilirsiniz. Siteye ulaşılamıyorsa daha sonra tekrar girmeye çalışın, nadir de olsa siteler çökebilmektedir.

SSS (Sıkça Sorulan Sorular-Yeni Oyuncular)

Online nasıl oynanır?
Warframe zaten online tabanlı bir oyundur, takımınıza oyuncuların gelmesini istiyorsanız ESC'ye basıp sol üstteki Eşleşmeyi Genel olarak ayarlayın bu şekilde oynadığınız görevi başka oyuncularda oynuyorsa, otomatik olarak onlar sizin takımınıza katılabilir veya siz onların takımına atılabilirsiniz.

Takımıma nasıl oyuncu davet edebilirim?
Davet etmek istediğiniz oyuncu Sohbet Alanında ise(Chat) fare ile üstüne tıklayarak Davet'e basabilirsiniz.Davet etmek istediğiniz oyuncu Sohbet alanında değilse ESC'ye basıp Sol üstteki + ikonuna tıklayın ve oyuncunun ismini yazın bu şekilde davet yazdığınız oyuncuya iletilecektir.(Ayrıca komut ile de davet atılmaktadır, oyun içinde chat'e /? yazarak diğer komutlara göz atabilirsiniz.)

Oyun çok karışık geldi, ne yapmalıyım?
Warframe, diğer oyunlar gibi kendisine has bir oynanışı var. İçerik bakımından çok dolu bir oyun, bu yüzden bir anda her şeyi öğrenmeniz zor. Oyunu oynadıkça daha çok alışacak ve kavrayacaksınız, bu süre sizin oynama sıklığınıza göre 1-2 haftayı alabilir. Anlamadığınız bir şeyi de Bölge Chat'ine sormaktan çekinmeyin.

Aynı göreve giriyorum ama hep farklı haritada oynuyorum?
Oyundaki haritalar önceden hazırlanmış odaların rastgele birleşiminden oluşmaktadır ve hiçbir bölümün haritası bir diğerine benzemez.Bu şekilde de oyun daha oynanabilir bir hal almaktadır.

Düşman seviyesi arttıkça ne oluyor?
Her oyunda olduğu gibi düşman seviyeleri arttıkça düşmanlar daha da güçlenmiş oluyorlar. Warframe de ise düşmanların seviyesi arttıkça Sağlık,kalkan,zırh,verdikleri hasar ve öldüklerinde oyuncuların kazandıkları XP artmaktadır.

Aradığım bir bileşeni nerede bulabilirim?
Her bileşenin belirli bir düşme lokasyonu vardır ve hiç değişmez. Düşürmek istediğiniz bileşenin ne olduğunu ve nereden düştüğüne bakma istiyorsanız ilk önce ismini öğrenin. Örnek olarak Plastid verelim, navigasyonda gezegenlere tıkladığınızda sağ alt köşede madenci simgesinin üzerine fareyi getirirseniz, o gezegenden düşen bileşenleri görebilirsiniz. Örnek olarak Plastid vermiştik, en yakın gezegen ise Satürn ve Phobos'dur.

Düşmanları artık öldüremiyorum, ne yapmalıyım?
Bunun cevabı basit, gezegenleri gelişmeden çok hızlı açmışsınız veya yardım almışsınız. Yukarıda önerdiğim gibi pompalı tüfekleri kullanabilirsiniz fakat şunu da söylemekte fayda var modsuz bile pompalı tüfekler iş yapamazlar. Bu durumdan kurtulmak içinse ilk yapmanız gereken kendinize uygun,güçlü bir silah edinmeniz ve sadece bir adet silah ile kalmamanız.

%75 platinum indirimi geldi, kullanmalımıyım?
Eğer imkanınız varsa kesinlikle kullanmalısınız. Oyuna para yatırmanız sizin daha hızlı gelişmenize yardımcı olacaktır.Ayrıca merak etmeyin bu indirimler tek seferlik değiller,günlük girişinizde rastgele olarak gelmekteler.

Hangi eşyalar takaslanabilir?
Başta direk söylemeliyim, marketten aldığınız normal kalıplar ve atölyede ürettiğiniz eşyalar TAKASLANAMAZLAR. Ayrıca bileşenler,krediler de aynı şekilde takaslanamazlar. Takaslanabilir eşyalar ise; Prime Warframe Kalıpları, Prime Silah Parçaları ve Kalıpları, Modlar, Platinum, Void Relicler, Alternatif Arcane Helmetlar(Atölyede üretilebilenler değil), Yoldaş Imprintleri ve Özel Silahlar (Sendika, Wraith, Vandal veya Prisma).

Oyunda marketten alınan Zırhlar ve Syandanalar ne işe yarıyorlar?
Sadece kozmetik, hiçbir özellikleri yoktur.

Renk Paletleri sadece platinum ile mi alınıyor?
Malesef evet, özel günlerde 1 krediye alınabilen renk paletleri de mevcuttur.(Yılbaşı,Sevgililer Günü vb.)

Archwing Nedir? Nereden elde edebilirim?
Archwing, bir Tenno tarafından uçma ve uzayda mücadele etmek için kullanılan bir uçuş sistemidir. Dünya Mars Kavşaktan The Archwing Questi ile ilk Archwing oluşturulabilir.

Kobrow'a tasma nereden bulabilirim?
Howl of the kubrow Questinde Kobrow'u Koru adlı görevden sonra elde edebilirsiniz.

Meso,Neo,Axi reliclerini açmak için görevler bulamıyorum, neden?
Bu tür relicleri açabilmek için orta düzeydeki gezegenleri açmanız gerekmektedir, gezegenler açık olmadığı için navigasyonunuzda da gözükmemektedirler. Örneğin Meso için 20 seviyeli gezegenlerin açık olması gerekmektedir.

Kavşaktaki düşman specter'ı öldüremiyorum, ne yapmalıyım?
Cevap basit, silahlarınız yetersiz veya modsuz. Kavşaktaki düşmanlar bizlerin kullanabildikleri warframe specterlardır, yetenekleri de aynıdır. Mesela kavşakta Rhino, Valkyr gibi specterlar varsa Rhino 2. yeteneği, Valkyr ise 4.yeteneğine basmış olabilirler(Bu yetenekler hasar almalarını engellemektedirler.) Varsa Taxon'u yanınıza alın, Taxon'un silahı kendiliğinden Soğuk hasarına sahiptir bu şekilde düşmanı yavaşlatacaktır.

 

SON SÖZ

Başlangıç için çoğu bilgiyi yukarıda detaylıca anlattım.Ama hala anlatamadığım bir sürü şey var (Spoiler sizin için sorun değilse, Özellikle oyunun hikayesini youtubedan bakmanızı öneririm.) bunları Youtube dan Serdar Sarı, Strong Army, Raw Steel, WealWest gibi Türkçe warframe içerikler üreten kanalları takip ederek bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca kanalların discord sunucularına katılmayı unutmayın, bu oyun arkadaşlarla daha keyiflidir.

Ayrıca Steam Rehberimde, Fps Arttırma, Steam Oyunu Sildi hatası gibi ekstradan konular da mevcut. Buradan Steam Rehberime ulaşabilirsiniz.

 

 

Edited by -STR-NightHunter
  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 3 months later...
  • 2 weeks later...
On 2020-03-14 at 7:05 PM, -STR-Fabues said:

Warframe ansiklopedisi ayağınıza geldi 😄

Bi sorum varda 

Mesela 1. Silahı kuşandığın zaman skin yüzünden radyal saldırı devre dışı diyor nasıl aktif ederim önceden skin ile aktif idi devre dışı olmuş 1 haftadır uğraşıyorum yardım edermisiniz

Link to comment
Share on other sites

22 hours ago, karadag2147 said:

Bi sorum varda 

Mesela 1. Silahı kuşandığın zaman skin yüzünden radyal saldırı devre dışı diyor nasıl aktif ederim önceden skin ile aktif idi devre dışı olmuş 1 haftadır uğraşıyorum yardım edermisiniz

Stahlta Şok Tüfek Skininden bahsediyorsun sanırım. O skinde bir hata var forumda başka konularda da gördüm ve skini takman halinde alternatif atış modunun hasar vermemesine sebebiyet veren bir sorun var ve dediğim gibi forumda da farklı konularda bahsedildiği için bilinen bir hata olduğunu düşünüyorum. En yakın gelecek hotfix yada update ile düzeltilir yada en azından bir açıklama yapılır muhtemelen. O zamana kadar Skin olmadan kullanmak tek seçenek gibi gözüküyor çünkü skini çıkarman halinde sorunsuz çalışıyor sanırım (:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...