Jump to content

Operasyon: Scarlet Spear Türkçe Rehber


-STR-COMMANDER

Recommended Posts

Merhabalar;

Yeni gelen ''Scarlet Spear'' etkinliğimizde neler yapmamız gerektiğini, Nasıl yüksek puanlara ulaşabileceğimizi sizlere anlatacağım.

Öncelikle Etkinliğe girebilmek için takım arkadaşlarınız varsa 4 kişilik partinizi oluşturuyorsunuz, Ardından navigasyonda Dünya'ya tıklayıp Sol köşede Scarlet Spear'ı seçiyoruz.

Bu şekilde Relay'a yani Flotilla'ya girmiş oluyoruz.Sağ köşede Little Duck görüyoruz.X 'e tıklayıp Altta ticaret (trade)Yazan kısımdan Oplink adlı Görev ürünümüzü Satın alıyoruz.

Ve şimdi Etkinlikte seçmeniz gereken iki taraf var. Bunlar Zemin Ve Hava takımı.Buraya relayın sağ ve sol kısımlarındaki konsollar'a tıklıyarak katılım sağlıyabiliyoruz.

Zemin takımının yapması Gerekenler:

Öncelikle zemin görevinin içeriği Condrix adındaki boss'umuz gözünü açtığı sırada Gözüne vurup Ona olabildigince fazla hasar vermek.Fakat etrafta beliren Sentientlerle bu işlemin ilerliyişi duruyor.Tüm sentientleri kestikten sonra Boss'a hasar vermeye devam edebiliyorsunuz.

Condrix'e Hasar verip kaçırdıktan sonra yerde Sarı çemberli bir alan beliriyor.Bu alan içine Q ya basıp alet çantamızdan Oplink'i seçiyoruz.Tüm takım oplinklerini koyduğunda görevin süreci daha hızlı ilerliyor.Buradaki amacımız kod gönderimi bitene kadar oplinkleri koruyup hasar almamasını sağlamak.

Yukarıda belirttiğim işlemi en yüksek puana sahip olmak için 17 tur yapmanız gerekiyor.Bu sırada Condrix ve diğer düşmanların leveli artmakta.Ama aşağıda belirttiğim Warframe'lerle görevi kısa sürede bitirmeniz hiçte zor değil !

Zemin takımının Alması Gereken Warframe'ler ; Volt,Limbo,Rhino ve Mesa

Volt'a ''Shock Trooper'' Augment Modunu takıyoruz.Güç odaklı buildimiz ile 3.skill'imiz ile Kalkan açıp ardından 1. skill ile kalkanı elektrikliyoruz.Ard arda 4 kez kalkan açıp Kalkan arkasından sıkarak Condrix'çok yüksek hasarlar verebilirsiniz.

Rhino: Buffer Rhino Buildi ile (yani Güç ve süre odaklı bir build) Tüm takıma 3.skill ile buff'ı dağıtarak volt kalkanının arkasından Condrix'in gözüne ateş ediyoruz.

Mesa: Haritada sürekli bizi rahatsız eden Grineer ve Sentient düşmanlar var.Bunları temizlemekte Mesa'ya düşüyor.

Limbo: Oplinkleri korumamız için en ideal Warframe Limbo. Oplink Koruma Süresince Limbo'nun 4. ve 2.skill'ini açarak oplinkleri koruyabilirsiniz.Süre ve orta mesafeli bir build sizin için ideal olacaktır.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hava Takımının Yapması Gerekenler

Hava Takımında işiniz daha kolay.Fakat Güçlü ve Hızlı bir railjack'e sahip olmalısınız.Hız için Lavan Conic Nozzle ve Ion Burn modlarını Railjack'e takmalısınız.

Öncelikle Railjack'imiz ile tepede görev olarak belirnen Uyduyu Railjackimiz ile kapıp bizden götürmemiz istenen noktaya götürüyoruz.

Bu noktaya vardığımızda ise Sentient gemisine giriş açılıyor.Gemiyi Sentient gemisinin Geniş kısmından geçirip içine parkediyoruz ki biz içerdeyken gemimiz hasar alıp patlamasın.

İçeride bizi sarı çemberli nokta bekliyor.Zemin takımında olduğu gibi burayada aynı şekilde Alet çantamızdan Oplink yerleştirip koruyarak devam ediyoruz.

Bu işlemleri en yüksek puanı alabilmek için 5 kez tamamlıyoruz ve Flotilla'ya geri dönüyoruz.

Alınması Gereken Warframe'ler

Zemin takımının aksine burada sadece oplinkleri korumak ve Etraftaki düşmanları kesmek için bize sadece Limbo ve Mesa gerekli.Takımın geri kalanı stratejisine uygun Warframe tercih edebilir.

Ekstra Kredi Almak İçin;

Belirli Bir relay seçip girdikten sonra zemin ya da Hava takımını Murex tamamlanma sürecinde(Ortalama 2 saat) birinci olarak bitirenler ek olarak 10000 scarlet kredisi kazanıyor.

Her oyun bittiğinde tekrardan girip puanlarınızı katlıyorsunuz.Diğer etkinlikler gibi tek seferde aldığınız puanın önemi yok, Toplam aldığınız puanın önemi var.

Birinci ya da ilk 3'e girdiğiniz sizi Etkinlik amblemleri bekliyor.Birinci olduğunuzda kazandığınız amblemler gerçekten güzel.

Kredileri Nerede Kullanacağız

Kredilerimizi yazının başında Anlattığım Little Duck'tan Ticaret sekmesini seçerek burada belirlenen ödülleri alayıp harcıyabilirsiniz.

Navigasyonda beliren 50000 görev puanını yaptığınızda ise Etkinliğin son ve güzel olan amblemini elde edebilirsiniz .

SON VE EN ÖNEMLİ OLARAK: Hasar Verdiğiniz süreçte Crit Buildli Kuva Bramma Tercih Etmelisiniz.İhtiyacınız olan Build aşağıdaki videoda mevcuttur.

 

 

Umarım Yardımcı olabilmişimdir , Hepinize İyi oyunlar !

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...