Jump to content

Rapor Merkezi: SSS


UcanDomates
 Share

Recommended Posts

S: Rapor Merkezi nedir?

Y: Bu forum, Warframe'i nasıl daha iyi bir yer hale getirebileceğimizi, sağlıklı ve hoş bir şekilde tartışabileceğimiz bir ortamdır. Bu devasa bir hızla genişleyen oyunun topluluğu, bizlere bütün arkaplanıyla birlikte, yanıtları arkadaş canlısı, konuya hakim, ve yapıcı bir şekilde vererek yardım edebilir. Raporları kullanarak, bizler bu etkileşimin sürdürülmesini sağlarız.

Rapor Merkezi, Forum Görevlilerinin Forum Yönetiminde kullandığı en önemli araçlardan biridir. Bu forum büyük ve büyümeye devam eden bir mekan. Eğer bir başlık eski ve gömülmüşse, ya da çok sayıda başlık açılıp bunlara yanıt geliyorsa, içerik öyle hızlı ilerler ki bunları inceleyecek ne yeterli vaktimiz olur ne de olası tebrikleri verebiliriz. Rapor Merkezi oyunculara ikinci bir gözlemci olma olanağını tanır, ve onlara Moderatörlere özel araçların kullanılmasını isteme hakkı verir.

S: Bekle, Moderatörler mi?

Y: Digital Extremes'teki Topluluk Takımı, İnteraktif Bölgelerin, bunlar forumlar ve oyun-içi sohbet olur, yönetilmesine yardım etmeleri için Topluluk içinden özenle seçilen oyuncuları göreve almıştır. Daha fazla bilgi için, şu SSS'i buradan ziyaret edin.

S: Pekala, peki "moderatörlere özel araçlar" nedir?

Y: Moderatörlere özel araçların içinde başlıkları ya da yanıtları silmek, başlıkları kilitlemek, başlıkları yeni alt-forumlara taşımak, ve daha fazlası yer alır. Bunlar moderatör yetkisi gerektiren araçlardır, ve normal bir oyuncunun kendi başına yapamayacağı özelliklerdir.

S: Raporlar nedir?

Y: Raporlar bütün Forum Görevlilerinin dikkatini bir başlığa ya da bir kullanıcının profiline odaklamasını sağlamanın bir yoludur. Raporlarla biri boş bir vakit bulduğu gibi ilgilenilir. Raporların sayısını ve ilave aktiviteleri de hesaba katarsak, görevli kişiler çoğu zaman oyuncuları süreçten haberdar etmezler, fakat bu sizin için önemliyse, geri bildirim istediğinizi bizlere belirtiniz.

S: Peki öyleyse Rapor Merkezine neleri rapor etmem gerekir?

Y: Rapor Merkezi, destekleyici ve cila atan bir araç olmalıdır. Davranış Kuralları'na aykırı olan her hangi bir davranış rapor edilebilir. Bu davranışlara şunlar da dahildir:

- Spam.
- Kafa Karıştıran Başlıklar.
- Uygunsuz Dil ve Kaba Davranış.
- Yanlış alt-forumlarda paylaşım yapmak.
- Amacı dışında ve yanlış yönlendiren başlığa sahip olan mesajlar,
- Küçük düşürücü her hangi bir içerik; Özel Mesaj olsun olmasın.
- Dini inançlara saygısızlık.

Bu liste daha devam ettirilebilir. Bunların hepsinin sıfır tolerans özelliği vardır.

Bir kullanıcı başlığı ya da yorumu silmek isterse, bunun hakkında rapor gönderebilir; başlığı ya da yorumu kaldırmak, eğer istenirse, tamamen o bireyin, ve Forum Görevlilerinin sorumluluğundadır. Bazı durumlarda yanlışlıkla iki tane yorum atma durumu gözlemlenebilir. Endişe etmeyin, görevliler bunun bir hata olduğunun farkına varacaktır. Sadece yorumlardan birini rapor etmeniz yeterlidir. Böylece konu iki ayrı rapor olarak elimize düşmez. Böylelikle herkes yardım görmüş olur. Bunun üzerine, eğer doğasında aynı olan başlıklar bulunursa, bu başlıklar da tek bir başlık olması için rapor edilebilir.

Açıkları ve sızıntıları rapor etmenizin bizlere çok büyük yardımı dokunur, özellikle büyük bir bilgi veri-madenciliği yoluyla bulunmuşsa. Aldatmaca, ya da diğer oyun eşyalarına karşı Platinum takas etme gibi durumlarda, bunları derhal bizlere rapor ediniz.

Bir başlığın sabitlenmeye layık olduğunu düşünüyorsanız, ya da bir kullanıcı okunamayan yorumları düzeltememiş ise, bunları da rapor ediniz! Adminlerin sabitleme yetkisi vardır ve bu konu Rapor Merkezi aracılığıyla işlenir. Görevlilerin çoğunun forum formatının nasıl olması gerektiği hakkında bir bilgisi vardır. Bir başlık eğer okunması zor ise, yardıma gelebiliriz!

S: Peki Rapor Merkezini ne için kullanmamalıyım?

Y: Moderatör ya da görevli çalışanlarla iletişime geçmek, Rapor Merkezinin işlevi dışındadır ve bu tür konular için kullanılmamalıdır. Bu, bunla sınırlı olmamakla birlikte, kişisel iletişim, moderatörlere ve adminlere karşı kaba söylemde bulunmak, belirli bir yoruma ya da kullanıcıyı haklı bulmak, her hangi bir üste çıkma teklifi (hata raporu/geri bildirim başlıklarında görünürlüğü arttırmak), ve oyun içi kötü davranışları rapor etmek (görevliler yalnızca forumları ele alır, üzgünüz!) de dahildir. Raporun açıklaması, rapor edilen içerik dışında, Davranış Kurallarına aykırı olacak hiçbir içerik bulundurmamalıdır.

S: Raporu hangi dilde yazmalıyım?

Y: Bütün desteklenen dillerde moderatör ve/veya adminler mevcuttur. Eğer o dilin alt-forumundaki bir başlıkta hata görürseniz, bunu o dilde rapor etmeniz daha iyi olur. Eğer o dile hakim değilseniz, bildiğiniz bir dilde rapor etmeniz sorun olmaz. Bunun için sizi zorlamayız. Önemli olan bunla başa çıkıp çıkamadığımızdır.

S: Rapor Merkeziyle nasıl iletişime geçerim?

Y: Aslında gayet kolay! Her başlığın ve her Özel Mesajın üstünde, paylaşıldığı gün ve zamanın yanında bir üç nokta butonu yer alır. Bu butona tıkladıktan sonra 'Report post' tuşuna basın:

unknown.png

Tıklandığında, şöyle gözüken bir pencere açılır:

unknown.png

Sadece rapor etmenizin genel nedenini açıklamanız yeterlidir, ve, merak etmeyin, rapor ettiğiniz yorumun bir kopyası raporla birlikte iletilir. Ve işte bu kadar!

S: Aynı başlık altında farklı yorumlar için, ya da kaldırılmasını istediğim farklı başlıklar için birden fazla yorum atmam gerekli mi?

Y: Hayır, buna gerek yok. Forum Görevlilerine bahsi geçen başlığın linki raporla birlikte gönderilir. Genellikle rapor edilen yorumdan etkilenip yazılan diğer yorumları da gözden geçiririz. Eğer başlık büyük bir başlık ise, ve kaba yorumların arası sayfalarca uzaklıkta ise, görevlilere kolaylık olması açısından bunlara birden fazla rapor açmanızda sorun yoktur.

Silinmesi istenen birden fazla başlık için ise, başlıkların birini rapor etmek ve diğer başlıkların linkini rapora eklemek bizim için harika olur. Böylelikle, Rapor Merkezindeki kargaşa indirgenmiş olur, ve bu bahsi geçen sorunla ilgilenmek için Forum Görevlilerine çok daha rahat bir yol sunulmuş olur.

S: Özel Mesajlar hakkında ne demeli?

Y: Başka bir kullanıcıdan Özel Mesaj yoluyla birden fazla sorgulanabilir cevap geldiyse, cevapların yalnızca birini rapor ediniz. Sizlere daha fazla bilgi için geri dönüş yapabiliriz, fakat telaş etmeyin, tehlikede değilsiniz. Yalnızca olan bitenleri doğrulamaya çalışıyoruz.

S: Moderatörler de rapor edilebilir mi?

Y: Elbette edilebilir, edepsiz davranış görürseniz, lütfen çekinmeyin rapor edin. Fakat, bu tür sorunları ilgili moderatörle Özel Mesaj yoluyla birebir halletmeniz ya da Destek Hattına başvurmanız önerilir.

Edited by UcanDomates
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...