Jump to content

New bugs on the isolation vaults after hotfix 29.0.6


Recommended Posts

During the isolation vaults bounty mission several other players including myself have run into these bugs. 1) When entering the vault we get a black screen and get teleported back to the entrance of the vault (like if you fell of the map black screen). 2) After finishing the second vault there is a waypoint that appears that makes us need to go back to the first vault in order to complete and receive our rewards from the second vault and, same issue when completing the third vault but having to go back to the second vault to get rewards and to finish the bounty. I am playing on PC so not sure if any other platforms are having this issue as well.

  • Like 4
Link to post
Share on other sites
17 minutes ago, NINJASTAR359 said:

During the isolation vaults bounty mission several other players including myself have run into these bugs. 1) When entering the vault we get a black screen and get teleported back to the entrance of the vault (like if you fell of the map black screen). 2) After finishing the second vault there is a waypoint that appears that makes us need to go back to the first vault in order to complete and receive our rewards from the second vault and, same issue when completing the third vault but having to go back to the second vault to get rewards and to finish the bounty. I am playing on PC so not sure if any other platforms are having this issue as well.

Same happened to me twice (black screen and got teleported back to the entrance door of the vault). We completed all 3 vaults. When you leave, the bounty fails.

Link to post
Share on other sites

I just encountered a very strange one with my team today.  Not sure if it's linked to the recent hotfix, but it's possible.

We were going for consecutive vault runs for the good rewards, and two whole runs in a row, this is how it turned out:

 

We did the first vault dive, 100%, with NO issues.

Then, we queued up the next, listened to the beginning dialogue as usual, but once it got to the part where we had to gather bait for the door, it just skipped all of that immediately and went to the second part.

...and once it did, and the toxicity display showed up, it zoomed from 0% to 80% in roughly three or four seconds; faster than we could even reach the area the first time, and barely fast enough the second time, resulting in a VERY unfair auto-failure.

Link to post
Share on other sites

I have had this happen to me on two vault runs in a row this evening. Both times I would get the "out of bounds" teleport when entering vault 1. Sometimes it would only do it once, sometimes it took a couple of tries. The teleport would then happen on vault 2 and not allow the bounty to complete until I went back to vault 1. It would then happen on vault 3 but the waypoint sent me back to vault 1 to complete the bounty, not vault 2 like others reported.

Both runs had two things in common:

  • A squad member left after the first vault. The host left on the first one. A squad member other than the host left on the second one.
  • A squad member used a Necramech.

Please fix this DE. Triple vault runs take long enough without having to go all the way back to a previous vault to complete.

Link to post
Share on other sites

Having the same issue. We're starting up the first vault inside the Necralisk, completing it just fine with no issues. But then when we que up the second or third vault out into the world, once we get to the actual vault, it's repeatedly showing both members a black screen like we've fallen through the map and it's not counting as complete when we loot the vault. It does however complete it if we go back to vault one. 

 

So completing every vault has been like this: 

Complete first vault, no issues. 

Do second vault, issue happens repeated black screens and character being relocated, until we finally loot everything, we then have to back track to vault one before it's marked as completed. 

Do the Third Vault, same issue happens again, have to back track to vault one to complete it again. 

 

Link to post
Share on other sites

I play Trisolation Vaults solo and can also confirm these bugs happen to me every time I do them. First vault goes smoothly but second and third vaults all of a sudden require me to backtrack all the way to the first vault in order for the game to see the bounty as complete. There are times where even though I have about an hour left before the next wyrm cycle, I complete the first Isolation vault but when I do the second one, it doesn't register as the Tier 2 vault. I know this because as the tiers go up, so do the number of Necramechs you have to fight. It'll say I'm doing the Tier 2/3 bounty, but I only have to fight one Necramech, and I don't receive the correct rewards. DE please fix soon thank you.

Link to post
Share on other sites

Not only have I been having these issues, I've also been getting only the Orokin Animus Matrix rare drops on the last rotation. This might not be a bug but the chances of getting the same drops like, 5 times in a row are pretty low.

Link to post
Share on other sites

I have also encountered this bug over multiple isolation vaults, the door to the vault causes an out-of-bounds respawn repeatedly, as well as the backtracking to the initial vault after second and third.

I captured some footage to show an example, although in this particular case I "respawn" on the correct side of the door on my first try. It's already not the most varied and interesting bounty, having bugs and backtracking on top is a real pain. Please fix this soon.

https://www.dropbox.com/s/vdpk35n2cfleemd/Warframe 2020.09.03 - 12.12.57.03.mp4?dl=0

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...