Jump to content

Takas Rehberi, SSS, İpucu & Yönergeler


-ASHURA
 Share

Recommended Posts

TAKAS NOKTASI KURALLARI:

Oyunculardan müzayede başına 1 ileti (ve / veya vitrininiz için 1 ileti ve WTB / LF için 1 ileti) göndermeleri istenir. İlk iletiyi gönderdikten 24 saat veya daha uzun bir süre sonra yeniden göndermek istiyorsanız, lütfen iletinin silinmesi için rapor düğmesiyle bir moderatöre bildirin. Silindikten sonra tekrar gönderebilirsiniz!

Lütfen iletiyi oluşturduktan sonra var olan iletinize spam benzeri olan ‘’kabartma’’ ve ‘’bağlantı’’ içeren iletiler oluşturmayın.

Bu tür iletilerin yaratılmasına göz yumulmaz; Kişilerin kendi konusuna buna yapabilmesi zaten kaldırıldı, çünkü insanlar günde yüzlerce kez bunu konularına ek olarak oluşturuyordu.

Talep / ''çarpma'' başlıkları orijinal başlığınızla birleşir veya silinir, forum hesabınızda spam yüzünden uyarı olarak birikebilir. Lütfen referans için foruma bakın: https://forums.warframe.com/index.php?/topic/286054-psa-warning-points-20/

=======================================

TENNO GÜVENLİ TAKAS İPUÇLARI:

Tenno yoldaşlarınızla takas yapmak, Warframe deneyiminin büyük bir parçasıdır. Çoğu oyuncu takas sistemini dürüst bir niyetle kullanırken, kullanmayan bazı oyuncular da var. Kendinizi dolandırıcılardan korumak için lütfen aşağıdakilere dikkat edin:

GENEL KURAL: Her zaman iki, hatta üç kere sizin ve diğer oyuncunun ürünlerini kontrol edin. Ekstra tedbirli olmak asla zarar vermez, Tenno! Ayrıca, oyunda bir takası tamamladığınızda tersine çeviremeyeceğimizi de unutmayın, bu yüzden dikkatli olun!

Takas Arayüzü Değişiklikleri: U17’nin konsollarda yayınlanmasıyla, Takas arayüzünde birkaç heyecan verici değişiklik fark etmiş olabilirsiniz. Şu andan itibaren, bir oyuncu takas esnasında bir şeyi değiştirirse anında bilgilendirileceksiniz. Takasa devam etmeden önce değişiklikleri kabul etmek için yeniden kontrol etmeniz gerekecektir:

uxENEtL.png

"Platinum Hataları": Bir oyuncu, Platinum puanınızı ikiye katlayacağı vaadiyle size bir ‘’Platinum Hatası’’ sunmayı teklif edebilir. Takas Arayüzünde iki katına çıkarmak istediğiniz Platinum miktarını girmenizi isteyecektir. ‘’Platinum Hataları’’ olmadığından, oyuncu takası tamamlayabilir ve sizin Platinum’la ayrılabilir. Takasa devam etmeden önce Platinum miktarını kontrol etmeye özen gösterin. Takas arayüzünden onayladığınız miktar, alacağınız miktar olacaktır (farklı bir şekilde söylense bile)

 

  • "Kurucu Kodları": Warframe’de Kurucuların içeriğinin kilidini açmak için kodlar mevcut değildir. Digital Extremes tarafından duyurulmamış veya kullanıma sunulmamış ürünler / kodlar sunan oyuncularla takas yapmaktan kaçının.

 

  • "Antik Çekirdekler" ve "Efsanevi Çekirdekler": Efsanevi Çekirdeklerden farklı olarak, Antik Çekirdeklerden bir modun derecesini maksimize etme yeteneğine sahip DEĞİLDİR. Oyuncular ''Antik Çekirdekler'' i ''Efsanevi Çekirdekler'' olarak takas etmeye çalışacaklarından bunu aklınızda bulundurun. Referans için:
Spoiler

 

SHtbPZd.pnghfKI4bq.png

 

Ek olarak, normal Füzyon Çekirdeklerini Efsanevi olarak veya başka bir şekilde takas etmeye çalışan oyunculara lütfen dikkat edin. Takas Arayüzündeki çekirdeklerinin açıklamalarını okuduğunuzdan emin olun.

  • Warframe Dışı Eşya Takası: Oyun içi eşyalar için oyun dışı eşyaları (nakit dahil) takas etmek Kullanım Koşulları / EULA’nın ihlali anlamına gelir ve hesabınızın askıya alınmasına neden olabilir. Eşyalar Takas arayüzünde takas edilemiyorsa bu, desteklenen bir takas değildir.

 

  • Kubrow Takası: Alacağınız bir Kubrow baskısının cinsini ve görsel niteliklerini takas menüsünde ''SUNULAN BASKILARI GÖRÜNTÜLE'' seçeneğini seçerek kontrol etmenin mümkün olduğunu lütfen unutmayın. İşlemi tamamlamadan önce, takastan elde edeceğiniz baskının doğru olup olmadığını her zaman kontrol ettiğinizden emin olun! Simgeleri ile Kubrow türleri aşağıda listelenmiştir:

 

Spoiler

SIkcQk7.png Sunika Kubrow
KQqOYjp.png Huras Kubrow
j9zHLtM.png Sahasa Kubrow
4wkKxT2.png Raksa Kubrow
9ie2caF.png Chesa Kubrow

 

  • Kavat Takası: Alacağınız bir Kavat imprintinin cinsini ve görsel niteliklerini takas menüsünde ‘’ÖNERİLEN IMPRINTLERİ GÖRÜNTÜLE’’ seçeneğini seçerek kontrol etmenin mümkün olduğunu lütfen unutmayın. İşlemi tamamladıktan önce, takastan elde edeceğiniz imprintin doğru olup olmadığını her zaman kontrol ettiğinizden emin olun! Simgeleri ile Kavat türleri aşağıda listelenmiştir: 
Spoiler

 

Smeeta.jpg Smeeta Kavat

TemperamentMirror.jpg Adarza Kavat

 

Yukarıdakilerden herhangi biriyle karşılaşırsanız, lütfen olayın ayrıntıları ve ekran görüntüleriyle destek ile iletişime geçin.

=======================================

TAKAS NOKTASI SSS:

Neleri takas edebiliriz?

1) MODLAR. Envanterinizdeki tüm modlar (Warframe, Silah, Yoldaş, Augment, vb.) takas için uygundur, Efsanevi Çekirdekler de dahil olmak üzere. Nadirlik kısıtlaması yoktur (bir nadir ile bir alışılmamış çekirdeği takas edebilirsiniz). Eşyalara takılı olan modlar, modun sağ alt köşesinde mavi bir simge gösterecektir. Bunlar da takas için uygundur, ancak takası yapmadan önce modun takılı olduğu öğelerden çıkarılacağı size bildirilecektir.

2) RIVEN MODLARI. ''Veiled''ve ''Unveiled'' Riven modları takas edilebilir. Oyuncular halihazırda maksimum Riven kapasitelerine ulaşmışlarsa, takasla bir Riven alamazlar.

3) VOID RELİKLERİ. Tüm Relic'ler takas edilebilir.

4) PRIME PARÇALARI/KALIPLARI. Tüm Prime Parçalar (Namlu, Dipçik, Kabza, Alıcı, Kavrama, Alt / Üst Uzuv, İp, Disk, Bıçak, Eldiven, Bağlantı) ve Prime Kalıpları (Ana Gövde, Nöroptikler, Sistemler) Takas için uygundur. Yalnızca parça olarak düşen ana parçalar takas edilebilir, taslaklardan hazırlanmış ana parçalar takas edilemez.

5) ANTITOKSİN. Cicero Crisis / Earth Etkinliğindeki tüm Antitoksinler takas edilebilir. (Topaz, Vermillion, Critine, Beryl, Amethyst, Lapis)

6) PLATINUM. Yalnızca satın aldığınız Platinum takas için uygun olacaktır. İşlem yapabileceğiniz minimum / maksimum Platinum miktarı yoktur. Başlangıç 50 Platinum'unuz takas edilemez ve ileride ödüllendirildiğiniz Platinum (yarışmalar / canlı yayınlar, promosyonlar vb.) Takas için uygun olmayacaktır. Alım satım yoluyla elde ettiğiniz Platinum ''satın alınmış'' kabul edilir.

7) ARCANE MİĞFERLERİ. Alternatif istatistiklere sahip miğferler artık görevler / pazarlar aracılığıyla elde edilemediği için takas edilebilir.

8) KUBROW VE KAVAT IMPRINTLERİ. Tüm Kubrow (imprint oluşturamayacağınız için Helminth Charger hariç) ve Kavat imprintleri takas edilebilir.

9) FOCUS LENSLERİ. 5 farklı Focus okulunun (Naramon, Madurai, Zenurik, Unairu ve Vazarin) herhangi birinden alınan temel focus lensler takas edilebilir. Ancak, Greater Lensler takas edilemez.

10) ANAHTARLAR. Tüm Orokin Derelict anahtarları takas edilebilir. Klan anahtarları takas edilemez.

11) QUEST (GÖREV) KALIPLARI. ''The Sands of Inaros'' görev Kalıbı takas edilebilir.

12) TRIAL KALIPLARI. ''The Law of Retribution'' ve ''Jordas Verdict'' kalıpları takas edilebilir.

13) AYATAN. Ayatan Hazineleri ( Ayatan Yıldızı slotları dolu olanlar da dahil) takas edilebilir. Ayatan Yıldızları da takas için uygundur.

14) SENDİKA SİLAHLARI. Sendika Silahları (Vaykor, Telos, Synoid, Secura, Rakta, ve Sancti) takas edilebilir.

 

Takas Noktasını Nasıl İnşa Ederim?


Takas Noktası’nı Dojo içerisinde bir dekorasyon olarak yerleştirebilirsiniz.

1) Ana menüyü açmak için Dojo'da "Escape" tuşuna basın.
2) Dekorasyon moduna gitmek için "Dekorasyonlar" ve "Dekorasyonları Yerleştir" e tıklayın.

3) Dekorasyonlarınızı açmak için "1" e basın ve listeden "Takas Noktası" nı seçin.
4) Yapının gereksinimlerini karşılıyorsanız, yerleştirmek için "Dekorasyon Yap" üzerine tıklayın.

5) Takas Noktası’nın inşa edilmesini bekleyin veya Platinum ile bekleme süresini sıfıra indirin.

Arkadaşım benim klanımda değilse benimle takas yapmaya nasıl davet ederim?
Takas yapmak istediğiniz arkadaşlarınızın klanınızda olmasına gerek yoktur. Arkadaş Listeniz aracılığıyla onu Dojo'nuza davet edin.

Takas yapacağım kişinin arkadaş listemde olması gerekir mi? Veya davet kullanılarak rastgele bir kişi olabilir mi?
Takas yapmak istediğiniz kişinin arkadaş listenizde olması gerekmez. Yalnızca dojoda senin ile birlikte olan kişiler ile takas yapabilirsin, önemli olanı Dojoya girmiş olmaları.

Takas yaptığım kişiyle konuşabilir miyim?
Evet, doğrudan takas yaptığınız kişi için özel bir sohbet penceresi var.

Takası istediğim zaman iptal edebilir miyim?
Evet, takası iptal etmek ve Takas ekranından çıkmak için ESC'ye basabilirsiniz.

Bir takasın ortasında oyunum çökerse ne olur?
Bir takasın ortasında oyununuz çökerse, diğer oyuncu ayrıldığınız konusunda bilgilendirilir. Bu aşamada iki seçenekleri var, takası iptal etmek, ya da sürdür seçeneğini kullanarak geri döndüğünüzde takasa devam etmek.

Takas Vergisi nedir?
Takas Vergisi, bir takasta aldığınız tüm öğelere uygulanan bir Kredi ücretidir. Takas Vergisi, alacağınız öğelerin nadirliğine göre değişmekte. Bir öğe ne kadar nadir olursa, ödeyeceğiniz Takas Vergisi de bir o kadar fazla olacaktır. Her oyuncunun ödemesi gereken Takas Vergisi, Takas ekranındaki oyuncunun profil resminin yanında görünür ve takastaki öğeler değiştikçe bu vergi güncellenir.

Günde kaç kez takas yapabilirim?
Bir günde yapabileceğiniz takas sayısı, ustalık seviyenize bağlıdır (Kurucular için günlük +2 bonus). Kalan takaslarınız, günlük canlanmalarınızla birlikte aynı zamanda yeniden ''doldurulur''.


-Takas yapabilmek için 2 veya daha yüksek bir ustalık seviyesine sahip olmalısınız.



Takas ara yüzünde listelenmeyen ürün veya servisleri takas edebilir miyim?

Hayır, takas sadece arayüzde listelenenlerle sınırlıdır. Takas arayüzünde listelenmeyen ürün veya servisleri takas eden oyuncular, takas ayrıcalığının kaldırılması, hesabın askıya alınması veya kalıcı olarak oyundan men edilmeyle karşı karşıya kalır.

Takas yoluyla verilebilen hediye ödüller ile yarışmalar oluşturabilir miyim?
Evet - ancak ödül verilmezse DE hiçbir sorumluluk kabul etmemektedir. Yarışma uygun olduğu ve oyun içinde tutulduğu sürece herhangi bir sorun yoktur. Yarışma düzenlenmeden önce konu hakkında lütfen bir ticket açınız. Yarışmanızın onaylanmasının ardından söz konusu ticket’ı yarışma sonucunda kazananlara verilen ödüller ile güncellemeniz gerekmektedir.

Klan Takas Vergisi nedir?
Klan Takas Vergisi ek bir vergidir ve isteğe bağlı olarak bir klan tarafından belirlenir. Normal Takas Vergisine göre oranlanarak hesaplanır. Bir takas tamamlandığında, Klan Takas Vergisinden alınan krediler, ev sahibi klanın Kasasına gider.

*Klan Takas Vergisini nasıl belirlerim?
"Takas Noktası" ekranında "Klan Vergisini Düzenle" düğmesine tıklayın ve 0 ile 100 arasında bir vergi yüzdesi girin. Klan Takas Vergisi oranını yalnızca "Haznedar" rolüne sahipseniz değiştirebilirsiniz.

TAKAS KILAVUZU:

1) Takas Noktasına yaklaşın ve Takası başlatmak için X'e basın.
2) Takas Noktası takas yapabileceğiniz Dojo'daki tüm oyuncuları gösterecektir.
3) Takas yapmak istediğiniz Oyuncuyu seçin ve Takas düğmesine tıklayın; böylece söz konusu oyuncu bir takas talep ettiğinizi belirten bir mesaj alacaktır.
4) Oyuncu daveti kabul ettiğinde takas başlar.
5) Her oyuncu aynı anda takas etmek istediği eşyayı seçecektir.
6) Boş olan 5 slotunuzdan birine tıklayarak takas yapmak için Modlar, Anahtarlar, Platinum, Arcane, Fokus Lensler, Relicler, Ayatan Hazineleri, Kubrow / Kavat Imprintleri, Özel Eşyalar veya Prime Parçalar / Kalıplar arasından seçim yapabilirsiniz. Bir öğe seçtiğinizde, alıcı, takas edilen öğenin nadirliğine bağlı olarak bir "Takas Vergisi" (Kredi) alır. Her oyuncunun kendi Takas Vergisini ödemek için yeterli krediye sahip olması gerekir, aksi takdirde eşyalar takas edilemez. Platinum, oyunculardan yalnızca biri tarafından ve yalnızca bir takas slotunda takas edilebilir (Platinum için Platinum takası yoktur). Eşyalarınızı seçmeyi bitirdiğinizde Ürün Teklif Et seçeneğine tıklayın.
7) Yalnızca takası kabul ettiğinizde diğer oyuncunun kabul etmesini veya bir değişiklik yapmasını beklersiniz. Her iki oyuncunun da tamamlanmadan önce mevcut takası kabul etmesi gerekir. Siz takası kabul ettikten sonra diğer oyuncu bir değişiklik yaparsa, yeni takası kabul etmeniz gerekecektir. Alternatif olarak, teklifinizde değişiklikler yapabilir veya takası iptal edebilirsiniz.
8) İşlem kabul edildiğinde, süslü bir takas animasyonu göreceksiniz ve Takas Verginiz Kredi bakiyenizden düşülecektir!

Lotux ve -Ashura tarafından Türkçeye çevrilmiştir.

[DE]Drew Tarafından gönderilen orijinal forum postu için: https://forums.warframe.com/announcement/44-trading-guide-faq-tips-guidelines/

 

EK NOTLAR:

Hatalı takas gerçekleştirilmesi durumunda Tenno için tavsiyeler:


Eğer hatalı bir takas gerçekleştirildiğini düşünüyorsanız lütfen takası gerçekleştirdiğiniz oyuncu ile iletişime geçiniz ve durumu açıklayınız. Böylece takası düzeltebilirsiniz. Eğer tarafınıza benzer bir talep gelirse, oyuncuların taleplerini dinleyiniz, gerekli kontrolleri gerçekleştiriniz ve bir hata söz konusu ise ilgili takası yeni bir takas ile düzeltiniz. Eğer haksız bir uygulama veya talep ile karşılaştığınızı düşünüyorsanız, oyun sohbet alanında yer alan raporlama seçeneğini kullanarak ilgili sohbeti raporlayınız, ekran alıntıları ve kısa bir videonun Youtube linkini de alarak konuyu tarafımıza ticket olarak iletebilirsiniz. Fakat yukarıda belirttiğimiz üzere oyunda bir takası tamamladığınızda tersine çeviremeyeceğimizi de unutmayın. Raporlarınız Warframe'de Adil Oyun ortamının devamı için kayıtlarımıza eklenecektir ve gelecekte benzer olayların yaşanmaması için gereken proaktif önlemlerin alınması için kullanılacaktır.

Bilindiği üzere Warframe dünya çapında binleri aşkın oyuncusu olan bir oyundur ve Warframe oyuncuları günlük oyunlarında farklı coğrafyalardan, farklı kültürlerden ve farklı dilleri konuşan Tenno'lar ile takım kurabilmektedir. Takas işlemlerinde de zaman zaman dil/çeviri hataları nedeniyle yanlış anlaşılmaların gerçekleşmesi olağan bir durumdur. Benzer durumlarda, kullanılan dilde basit cümleler ile iletişime geçiniz veya tarafınızla iletişime geçildiğinde iletişim kanallarını kapatmamaya özen gösteriniz. 

Warframe'de Fair Play/Adil Oyun hepimiz için önemli ve bunun ilk adımı biz Tenno'ların davranışları ile mümkün olacaktır. Warframe'i herkes için uygun bir platform olarak tutmaya gayret ediyoruz ve topluluk kurallarımıza aykırı davranışta bulunan oyuncuları tarafımıza raporlamanız topluluğumuza verdiğiniz değerin bir parçasıdır.

İyi oyunlar dileriz,

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...