Jump to content

V Sync is not actually syncing to corresponding refresh rate


Recommended Posts

As title says, I've noticed for a few days now (unsure if Railjack's big update or a posterior hotfix) that the V-sync option seems to be slightly bugged. In my case my monitor is 60 Hz, but instead of the game targetting 59-60 FPS for some reason it's targeting 62 FPS (it kind of jumps around), which at the same time feels very lag-ish. As a result frametimes are jumping from the expected 16.67 ms to something slightly bigger (17 or so) and it's creating a not very smooth performance.

If I deactivate Vsync and use the framerate cap it works properly and the game behaves much better (but the screen tearing is unbearable for me 😅). This happens in both DX11 and DX12 modes, and I use the Enhanced rendering engine, in case it helps.

GPU is a GTX 1060 6GB and the drivers are the very newest available, 465.89.

Thanks for your time, as always!

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

Game is still doing this for some reason.

For the time being I've checked that I can use RivaTuner to limit the FPS to 60 which makes things work better, but still would appreciate not having to use 3rd party software to solve this.

Thanks for your time!

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...