Jump to content

Hangi Element Tipi Can/Kalkan/Zırh a Daha Çok Hasar Vurur? (Rehber) Melee 2.0 Güncellemesi ile.


--TOT--H2o

Recommended Posts

Oyuna Melee 2.0 güncellemesi gelmesi itibari ile 2018-2019 yılları arasında yaptığım element postu geçersiz oldu.Elementleri daha kapsamlı bir biçimde anlatmaya karar verdim.

Özet: Virüs+Kesme hasarı.

Önce Statü efektlerinin ne işe yaradığı ile alakalı element element liste.

Buz:

Düşman: Hareket hızı, atış hızı/saldırı hızını 6 saniyeliğine %25 düşürür.10 defaya kadar istiflenebilir.%25 den sonraki her istif %5 ekler, en fazla %70 e kadar çıkabilir.

Oyuncu: Hareket hızı, atış hızı/saldırı hızını 6 saniyeliğine %25 düşürür.

 

Elektrik:   

Düşman: Düşmanı ve düşmanın 3 metrelik alanı içerisinde silahının total hasarının %50 kadar gücüyle elektrik hasarı vurur.6 saniye sürer, saniye başı %50 vurur ve etkilenen rakipleri 3 saniye sersemletir(çarpar).

Oyuncu: Oyuncu ve oyuncunun 3 metrelik alanı içerisinde bulunan müttefiklere düşmanın  silahının total hasarının %50 kadar gücü ile elektrik hasarı vurur.6 saniye sürer.

 

Ateş: 

Düşman: Silahın total hasarının %50 kadarı güçte rakipleri 6 saniyeliğine yakar.Rakip efekti aldıktan 1 saniye sonra 4 saniyeliğine panikler ve 2 saniyeliğine rakibin zırhını %50 azaltır.

Oyuncu: Düşmanın silahının total hasarının %50 kadarı güçte oyuncuyu yakar ve 2 saniyeliğine zırhını %50 siler.

 

Toksin:

Genel: Silahın total hasarının %50 kadarı güçte rakipleri 6 saniyeliğine zehirler.Kalkanları atlar ve direkt cana vurur.Sınırsız istiflenebilir, her istif 6 saniye kalır.

 

Patlama

Düşman: Düşmanın isabetini 6 saniyeliğine %30 düşürür.10 defaya kadar istiflenebilir.10 istif de %75 isabet kaybı verir.Her istif 6 saniye dayanır.

Oyuncu: İsabeti %30 düşürür.

 

Paslanma:

Düşman: Düşmanın o anki zırh değerini 8 saniyeliğine %26 düşürür.10 defaya kadar istiflenebilir.10 istif de %80 zırh kaybı verir.Her istif 8 saniye dayanır.

Oyuncu: 8 saniyeliğine %26 zırh kaybı.

 

Gaz:

Genel: 3 metre alan etkili bir gaz bulutu yaratır.Bu gaz bulutunun içinde kalan düşmanlara silahın total hasarının %50 kadar hasarı gücünde hasar verir.6 saniye kalır.10 defaya kadar istiflenebilir.10 istif de 6 metrelik bir alana hasar verir.Düşman ölse bile gaz bulutu süresi bitinceye kadar orada kalır.

 

Manyetik:

DüşmanDüşmanın kalkanına verilen hasarı 6 saniyeliğine %100 arttırır.10 defaya kadar istiflenebilir ve en fazla %325 hasar artışı sağlar.Manyetik efekti alan düşman efekt bitene kadar kalkan yenileyemez.

OyuncuKalkanlara alınan hasarı %100 arttırır ve 5 saniyeliğine saniyede 50 enerji çeker.Ekranı bulanıklaştırır.

 

Radyasyon: 

Düşman: Düşman, çevresindeki müttefiklerine %100 ekstra hasar ile saldırır.Düşmanın çevresindeki müttefikleri de 12 saniye boyunca radyasyon efektine sahip olan düşmana saldırır.10 defaya kadar istiflenebilir ve en fazla %550 ekstra hasar verir.

Oyuncu: İsabeti düşürür ve dost ateşini açar.

 

Viral(Virüs): 

Düşman: Düşmanın canına verilen hasarı 6 saniyeliğine %100 arttırır ve en fazla 10 istife kadar çıkabilir.10 istifte cana verilen hasarı %325 arttırır.Her istif 6 saniye sürer.

Oyuncu: Cana alınan hasarı 6 saniyeliğine %100 arttırır.

 

CAN BARI TİPLERİ

Oyunda 3 adet ana can çeşidi bulunur.

Can, Zırh, Kalkan

Ve bü 3 adet ana can çeşidi de kendi içinde dallara ayrılır.

Her düşman tipinin kendine ait farklı can çeşitleri vardır.Fakat hepsini yazmaya kalkarsam hem çok zaman alacak hem de çok kafanız karışacak.Ben de o yüzden genel olarak yazacağım.

Can(Kırmızı bar): Kesme hasar tipi zırhı atlayarak direkt olarak can barına vurur, hasarı arttırmak için Viral kullanılabilir..Oyunda yapılan çoğu endgame buildlerde Kesme+Viral favoridir.

Zırh: Radyasyon, Delme ve Paslanma zırha en çok vuran element tipleridir.

Kalkan: Manyetik ve Darbe genel olarak en çok hasar vuran elementlerdir.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...