Jump to content

Güncelleme 31: New War


[DE]Unsal

Recommended Posts

Güncelleme 31: New War

 

TNEWKEYART.thumb.jpg.f2d9eb05593ce65a9b43bb8ff5b1fbdd.jpg

Geliştiricilerden Gelen Açık Mektup:

İşte karşınızda: New War. Dünyanın dört bir yanında evlerinden çalışan tüm ekibimizin bir araya getirdiği bu Sinematik questi sizlere sunuyoruz. Belki bu bekleyiş bazıları için uzun ve bazı kıdemli Tenno'lar için ise yıllar sürdü, ancak bu bekleyiş bugün sona eriyor.

2018'deki ilk lansman fragmanımızla birlikte "New War" üzerindeki ilk beklentiden bu yana çok şey değişti. Yıllar boyunca, hikayeyi ilerletmek için çeşitli olaylar yaşadık (bazı şifreli ipuçlarıyla birlikte)... ve ardından dünya çapında karantina gerçekleşti ve bu da bizi gerçekten bir yıl geriye götürdü. Bu bir abartı veya mazeret değil, üzerinde durulması gereken bir gerçektir. Sinematik macera deneyimini çok daha önce yayınlamayı planlıyorduk. Kendi gecikmelerimiz ve dünyada olanlar bunun önüne geçti, ama sonunda o gün geldi.

Bunca bekleyişe rağmen oyuncularımızı şaşırtmak ve hikayenizi anlatmak için olan bitmez tükenmez arzumuz hiç değişmedi. Tenno'nun hikayesini.

New War, Digital Extremes tarihinin en büyük girişimini ve Tenno'muz için yeni bir ilerleme noktasını temsil ediyor. Tenno'nun ulaşabileceği bir hikaye anlatımının üzerinden uzun yıllar geçti. "Second Dream Questine geç" komutundan "Sacrifice Questini tamamladığından emin ol" yönlendirmesine; sonunda nihai hedefimize ulaştık: New War'a doğru ilerle. Bu yolculuk birkaç saatini alacak ve bir kez başladıktan sonra bir daha geri dönemeyeceğin bir serüvene adım atmış olacaksın. Bu yüzden hazır olduğundan emin ol!

İşte karşınızda: New War. Sahne ışıkları gelecek için aydınlandı. Questi tamamladıktan sonra Warframe'de sırada bizi nelerin beklediğini öğrenmek için 2022 yılında; yani New War sonrası bir dünyada aramıza katıl…

Sabrın ve nezaketin için teşekkürler Tenno.

SPOİLER POLİTİKASI

Bu quest, Warframe ve Warframe'in geleceği hakkında önemli Spoiler'lar içeriyor. Lütfen tüm Tenno'ların bunu kendilerinin deneyimlemesine izin verin ve nazik olun. Konu hakkında konuşmak istiyorsanız spoiler etiketleri kullanın ve deneyimi başka biri için mahvetmeyin. İçerik Oluşturucular, spoiler içeriğini açıkça etiketlemeli ve spoiler içermeyen küçük resimler kullanmalıdır.

Quest geçici Alt Forum konumuzda tartışılabilir: https://forums.warframe.com/forum/1782-the-new-war/

YENİ QUEST - NEW WAR

Bizler mevsimler gibiyiz, hepimiz.

Işıkta açar, karanlıkta solarız.

Her ne kadar benzer olsak da... yine de hep farklıydık.

Kendini hazırla Tenno. Yeni bir savaş New War ile başlıyor ve kimse güvende değil. Eski düşmanlar Origin Sistemine geri döndüler... bütün taraflar, Ballas, Erra ve ilerleyen Sentient'lere karşı birleşecek mi, yoksa topyekûn bir istilaya boyun mu eğecekler?

Oyuncular New War questine aşağıdaki gibi hazırlanabilirler:

Ön koşullar

• "Savaşa Hazırlık" tamamlanmalı

  • Eski adıyla "New War" olan Kodeks bölüm adını "Savaşa Hazırlık" olarak değiştirdik, oyuncuların New War Quest'ine katılmak için bu bölümü tamamlamaları gerekmektedir.

• Bir Necramech'e sahip ol

  •  Necramech'ler, Deimos oynayarak kazanılabilir veya Platinum karşılığında Market'ten satın alınabilir.

• Bir Railjack'e sahip ol

  •  Rising Tide questi tamamlanarak bir Railjack kazanılabilir veya Platinum karşılığında Market'ten satın alınabilir.

New War'ı tamamlaman birkaç saatini alacak ve bu süreçte normal Warframe etkinlikleri gerçekleştirilemeyecektir. Ajandanı kontrol et!

Dizilimlerine erişimin sınırlı olacak. Sadece Warframe, Necramech, Operatör ve Railjack Dizilimlerini değil, Fashion Frame'ini de hazırlamanı öneririz. Ve her zaman olduğu gibi: SESİ KÖKLEYİN!!

New War Quest'ini oynarken Operatörünün sesinin biraz farklı olduğunu fark edebilirsin. Güncellenen Operatör seslerini beğeneceğini umuyoruz. New War öncesi ve sonrası Operatör sesleri, alışık olduğunuz tanıdık sesler olacak.

Ek olarak, "Mücadele Etmek için Tuşa Basılı Tut" başlıklı yeni bir Erişilebilirlik ayarı eklendi. Bu, tipik olarak bir düğmenin sürekli olarak basılması gereken bir eylem ile karşı karşıya kalındığında "Basılı tut" veya "Bas" arasında seçim yapmaya olanak tanır. En iyi deneyimi yaşamak için New War Quest'ini başlatmadan önce bu ayarı tercihinize göre ayarlamanızı öneririz. Oyuncular bu seçeneği Quest esnasında istedikleri zaman Kontroller sekmesindeki Archwing bölümünün hemen üstünden açabilir.

New War bölümleri için yeni grafik teknolojilerinden yararlanmak için büyük bir çaba harcandı. PC oyuncularının bilgisayarları kaldırması durumunda tam deneyimi yaşamak için grafik modlarını Gelişmiş olarak ayarlamalarını öneririz! (Ayarlarda yer alan Görüntü sekmesinden). PlayStation 5 ve XBOX Series X halihazırda bu ayarı kullanmaktadır.

***Bu Güncellemede New War Questi tamamlandıktan sonra yeniden başlatılamaz. Bu, potansiyel bir 2022 eklentisi olacaktır. Bu yüzden acele etme ve umarız ki beğenirsin!

NOT: New War sonrası 5 Yeni Silah mevcut olacak. Spoiler vermemek için burada onlardan bahsetmeyeceğiz, ancak Questi tamamladıktan sonra onlara göz atmayı unutma! Ek olarak, New War tamamlandıktan sonra bazı Artırıcı takviyeleri gerçekleştirilecek.

7c18b69a355049237b7690802713a3c5.jpg

YENİ WARFRAME - CALIBAN

Bu Caliban; biyolojik ve Sentient yaşam formlarının tek beden olduğu bir kazazede. Sentient varlıklarına adapte olmuş ve iki yaşam formunun varisi. Onu, yaratıcısı Erra tarafından mahkum edildiği sapkın yoldan kurtar.

*Caliban'ın ana Kalıbını Markette bulabilir ve Bileşen Kalıplarına ise New War Quest'ini tamamladıktan sonra açılacak Bounty görevleri aracılığıyla sahip olabilirsin. Caliban'ın Prex Kartları, New War tamamlandıktan sonra yeni bir konumda bulunabilir.

Spoiler
Spoiler

Caliban Bileşen kalıpları, Eidolon Ovalarında gündüz saatlerinde ve Orb Vallis'te geceleri yer alan Narmer Bounty görevleri aracılığıyla edinilebilir (Cetus'ta gece demek Bounty görevi Orb Vallis'te demektir). Narmer Bounty görevleri New War questi tamamladıktan sonra erişilebilir olur.

(PASİF) UYARLANABİLİR ZIRH
XP menzilindeki müttefikler, o an almış oldukları hasar türlerine karşı üst limiti %50 olmak üzere direnç kazanır.
• Bunun Adaptasyon moduyla ek olarak biriktirilmediğini unutmayın

RAZOR GYRE
Bir ölüm girdabına dönüş. Girdabı hızlandırmak ve hasarı artırmak için Saldırı tuşuna (varsayılan sol fare tuşu) basılı tut veya Saldırı tuşuna basarak (varsayılan sol fare tuşu) ileriye atılmak üzere düşmanını hedefle. Sentient Wrath ile vurulan düşmanlar yıkıcı bir patlama yaratır.

SENTIENT WRATH
Radyal bir yıkım dalgası göndermek için yere vur. İlk patlamada sağ kurtulanlar çaresizce havada asılı kalır ve kısa bir sürede daha fazla hasar alır.

*Sentient Wrath, Caliban'ın Helminth Kombinasyon yeteneğidir.

LETHAL PROGENY
Caliban'ın Sentient tarafını açığa çıkararak üç Conculyst yoldaşını yanında savaşması ve kalkanlarını tazelemesi için çağır.

FUSION STRIKE
Üç enerji dalgasını bir noktada birleştir ve büyük bir reaktif patlamayı tetikle. Patlamadaki radyoaktif kalıntılar, menzildeki tüm düşmanların zırh ve kalkanlarını azaltır.

**Caliban'ın Noble & Agile Animasyonlarını kaçırma! Süzülerek ilerleme animasyonlarına sahip ilk erkek Warframe'imiz ile tanışın!

VENATO
Yüzyıllar önce alt edilmiş bir Eidolon'un kopan uzuvlarından dövülmüş karakteristik bir tırpan. Caliban'ın özel silahı. Caliban tarafından kullanıldığında Yakın Dövüş Kombo Karşı Şansı %50 artar.

41c9e9b892fcee286a738efb9d6e2c80.jpg

NEUROVYRE SYANDANA
Caliban'ın özel Syandana'sı olarak işlev gören bir Sentient omurilik yaşam formu.

SPORAVYRE SUGATRA
Silah dekorasyonu olarak kullanılabilecek uysal bir Sentient varlık.

CALIBAN CRANION MİĞFER
Caliban'a Eski Savaştan bu yana kuşanmadığı bir görünümü kazandırmak üzere hazırlanmış ürkütücü alternatif bir miğfer.NEW WAR SONRASI KÜÇÜK SPOİLERLAR: Quest'i tamamladıktan sonra gözden geçirin.

Spoiler
Spoiler

• New War Quest'ini tamamlayanlar bounty görevlerinden yeni bir Kaynak, Set Modları, Amp ve Silah Kalıpları kazanabilir. Bu yeni Kaynak, uygun yerlerden Mevki kazanmak için takaslanabilir.
• Daha önce belirtildiği gibi, Caliban'ın Bileşen Kalıpları da bu Bounty görevlerinden elde edilmektedir.
• New War Quest'ini bitirdiğinizde, doğrudan Yıldız Haritasındaki 'Dünya' Bölgesinde yeni bir quest sonrası bölge mevcut olacaktır. Bunu sakın kaçırmayın!
• New War Sonrası seçenekler Orbiter'ınızdaki Kişisel Karargahtan ayarlanabilir.

0c296f461be55cdbaee4b6b70da19b84.jpg

HARROW PRIME ŞİMDİ SİZLERLE!

HARROW PRIME
Edebi Engizisyoncu, Void tarafından ateş ve demirin müjdesi ile kutsanarak yükseliyor.

SCOURGE PRIME
Harrow Prime'ın özel zıpkını ile günahkârları cezalandır.

KNELL PRIME
Harrow Prime'ın özel tabancasıyla düşman kafatasları ile cenaze marşını çal.

NAVE PRIME SYANDANA
Harrow Prime'ın engizisyonunu bu kutsal altın Syandana ile tamamla.

TEMPLAR PRIME KOSTÜM
Harrow'un sadık lejyonları tarafından gururla giyilen üniforma.

EK OLARAK! Harrow'a bir kalite iyileştirmesi değişikliği için bazı ayarlamalar yaptık.

Pasif:
Harrow ve Harrow Prime artık Pasif olarak 'Preparation' Modu davranışına sahip, yani Harrow artık Canlanma sırasında +%100 Maksimum Enerjiye sahip olacak.

Condemn
• Yarıçap büyümesi artık Menzil ile ölçekleniyor.
• Tam üzerinizdeki düşmanları vurması için, Protea'nın Blaze Artillery yeteneğine benzer şekilde Harrow'un çevresine (ölçeklenmeyen) bir etki alanı eklendi.

Penance
• Feda edilen Kalkana göre anlık sağlık alımı eklendi.

Thurible
• Şarj Etme Oranı artırıldı.

Ivara Prime, Baza Prime ve Aksomati Prime, Prime Vault'a giriş yaptı!

Bu Prime öğeler, Prime Diriliş Etkinliği devam ettiği sürece 2021 Diriliş takvimine eklenmeyecektir.

Prime Diriliş, New War sonrası daha büyük ölçekli bir Vault Etkinliğinden önceki ilk hamlemiz. Nasıl ilerleyeceğimizi belirlemek için Prime Diriliş sona erene ve bitene kadar gözden geçirecek çok şeyimiz olacak! Eğer Prime Diriliş Etkinliğine aşina değilseniz, resmi Geliştirme Atölyesi makalemizde konu hakkında daha fazla bilgi edinebilirsin.

Bu Vault, aşağıdaki Sendika Fedakarlık değişikliklerini beraberinde getiriyor:

• Perrin Sequence Fedakarlığı olan Baza Prime Dipçik, Panthera Prime Sürgüsü olarak değiştirildi
• Perrin Sequence Fedakarlığı olan Ivara Prime Sistemleri, Octavia Prime Gövdesi olarak değiştirildi
• Red Veil Fedakarlığı olan Ivara Prime Gövdesi, Nezha Prime Gövdesi olarak değiştirildi

Riven Durumu Değişiklikleri:

Her Prime Access turu ile birlikte gelen, güncellenmiş Riven Durumları da gelmekte. Tüm değişiklikleri resmi Warframe Forumlarından görebilirsin.

Bu Prime'lara zaten sahipsen veya Relic'leri Envanterinde bulunuyorsa, bunlar Vault'dan sonra kalacaktır.

Efsanevi Seviye 2 Bilgilendirmesi:

• Bu Güncellemede Efsanevi Seviye 2'ye ulaşmak için yeterli içeriğe sahip olsak da, rütbe atlama Testini 2022'ye erteliyoruz. Bu, kolayca alınan bir karar olmadı. Sadece bu derlemede yayınlamak için gerekli testleri yapabileceğimizi düşünmedik.

YENİ KOZMETİKLER
Oyun içi Market'te Platinum karşılığında sahip olabilirsin! Protovyre adlı evrimleşen yeni bir kozmetik setini sizlere sunuyoruz. Siz gerekli görevleri tamamladıkça kalıcı olarak gelişen, türünün ilk örneği bir kozmetik.

PROTOVYRE ZIRH (GÖĞÜS, OMUZ & BACAK)
Sentient teknolojisi kullanılarak geliştirilen bir zırh seti. İki ek görünümün kilidini açmak için bu Zırh kuşanılmış bir şekilde Sentient düşmanlarını etkisiz hale getir.

PROTOVYRE SYANDANA
Sentient teknolojisinden yararlanarak evrim geçiren bir Syandana. İki ek görünümün kilidini açmak için bu Syandana kuşanılmış bir şekilde Relic ve Aya topla.

PROTOVYRE EPHEMERA
Sentient teknolojisinden yararlanarak evrim geçiren bir Ephemera. İki ek görünümün kilidini açmak için bu Ephemera ile Fokus kazan.

Protovyre Kozmetik nasıl çalışır:

İlgili görevler tamamlandığında kozmetik kademelerinin kilitleri kalıcı olarak açılır ve özel ekleri ile beraber Arsenal'inize eklenir. İlk olarak Protovyre kademesi, ardından Protovyre Emergent kademesi ve son olarak da Protovyre Apex kademesi açılır. Her kademe kapsamındaki ilerlemeler kaydedilir ve herhangi bir noktada geri dönülebilir. İlerleme, kozmetiğin Arsenal açıklaması ve görev kullanıcı arayüzü açılır pencerelerinden takip edilebilir.

ac9589a60f8c5f92ff539b9234a7f003.jpg

MESA PROJECTILYST SKIN
Mesa, Sentient'lerin onu tasarlayacağı şekilde yeniden şekillendi.

VOLT ELECTROLYST SKIN
Volt, eğer Sentient tarafından yaratılsaydı bu şekli alacaktı.

KERULYST SENTINEL SKIN
Sentinel'ine, Tau Sisteminde güçlü işçilere evrimleşmiş, küçük bir Sentient olan Kerulyst görünümünü ver.

NARMER SHAWZIN
[SPOILER AÇIKLAMASI - RİSKİ ALIYORSAN DEVAM ET!]

YENİ DEKORASYONLAR

11 Yeni Dojo Dekorasyonu ve 13 Yeni Orbiter Dekorasyonu eklendi! Bu yeni Dekorasyonların tamamı New War temalıdır - Quest'i tamamladıktan sonra bunları kontrol etmeyi unutma!

topluluk tarafından hazırlanan 3 Yeni Sergi eklendi! Bu Sergiler ayrı ayrı ya da New War Topluluk Sanat Paketinin bir parçası olarak Platinum karşılığı Marketten alınabilir! Ayrıca aşağıda yer alan parçalar TRS 14 Aralık 22:00'de Twitch Drop Kampanyamız aracılığıyla sizlerle buluşacak. TRS - 21 Aralık 22:00. TRS.

Mura Casardis tarafından Kahl-175 Topluluk Sergisi
TBG Karu tarafından Veso Topluluk Sergisi
DatLoon tarafından Teshin Topluluk Sergisi

f7804628ddfcd516848f4d044fc84156.png

YENİ OYUNCU/ERKEN DÖNEM OYUNCU DENEYİMİ DEĞİŞİKLİKLERİ:

Ana Quest'ler ile alakalı eşyaların (Amp, vb.) erişilebilirliğini artırmaya yönelik devam eden çabamız kapsamında Vox Solaris Fedakarlık gerekliliklerini azalttık. Vox Solaris yolculuğuna başlayanlar, bunun Sendikada daha hızlı ilerleme sağlayarak daha yüksek kademelerdeki Tekliflere erişmeyi kolaylaştırdığını görecekler:

• 5. Seviye (Gölge)
• Crisma Toroid 5'ten 3'e
• Repeller Sistemleri 5'ten 3'e

• 4. Seviye (Enstrüman)
• Sola Toroid 10'dan 5'e
• Repeller Sistemleri 5'ten 3'e

• 3. Seviye (Yardımcı)
• Calda Toroid 10'dan 5'e
• Atmo Sistemleri 10'dan 5'e

• 2. Seviye (Ajan)
• Vega Toroid 10'dan 5'e
• Gyromag Sistemleri 15'ten 8'e

• 1. Seviye (Casus)
• Calda Toroid 2'den 1'e
• Vega Toroid 2'den 1'e
• Sola Toroid 2'den 1'e

OPTİMİZASYONLAR:

• Gelişmiş Grafik Motoru kullanılırken DirectX 12'deki aksaklıkları azaltmak için mikro optimizasyonlar yapıldı.
• Bazı durumlarda PC'de DirectX 12'de oluşabilecek ciddi takılmalar optimize edildi.
• Railjack Arayüzü optimize edildi.
• Noggle Heykellerine yönelik performans optimizasyonları gerçekleştirildi.
• Bellek ayak izinde çok sayıda mikro optimizasyonlar yapıldı.
• Bölüm yüklemeleri için sistemik mikro optimizasyonlar yapıldı.
• İletişim güncellemesinin çeşitli yönleri optimize edildi.
• PC, Xbox ve PlayStation için sistem mikro optimizasyonları yapıldı.
• Hızlı SSD'lere sahip PC'lerde DirectX 12'de oluşabilecek küçük takılmalar optimize edildi.

GENEL DEĞİŞİKLİKLER:

• Quest sırasında "SİNEMATİK GEÇİLSİN Mİ? " onayı için Tamam'a tıklamak yerine "ONAYLAMAK İÇİN BASILI TUT" olarak değiştirildi. Bu, tuşlara çok hızlı basarak ara sahneleri yanlışlıkla atlayan ve Quest deneyimini ciddi şekilde engelleyebilecek oyuncuları (benim gibi) kurtarmak içindir.

  • Bu değişiklik, normal oyun sinematik atlamalarını (görev giriş/açılır menü, vb.) etkilemez.

• Yoldaşlar artık yaptığın öldürmelerden %100 XP alacak. Bu, paylaşımlı XP'nin işlevselliğine göre eşleşir (oyuncu %100 kazanır, Yoldaş da %100 kazanır).
• Ghoul Bounty görevlerinden çıkan Aya, aşamaların çoğunda yer alması yerine son aşamaya taşındı. Burada belirtildiği gibi.
• Operatör Sesi simgeleri, içeriği daha iyi yansıtacak şekilde güncellendi.
• Oturum açarken bunu zaten fark etmiş olabilirsin, ancak Oturum Açma ekranında görüntülenen e-postalar artık İçerik Oluşturucu modunun etkinleştirilip etkinleştirilmediğine bakılmaksızın her zaman sansürlenecektir. E-postanız, alan adından önce yalnızca ilk ve son iki harfi gösterecek ve aradaki harfler yıldız işareti olarak sansürlenecektir. Ek olarak, oturum açma e-posta kilit simgesi vurgulu metnini 'E-postanın kilidini aç ve temizle' olacak şekilde güncelledik.

  • İçerik Oluşturucu Modu, e-postanı tamamen yıldız işareti olarak sansürlemeye devam edecek.
  • E-posta etki alanı varsayılan olarak sansürlenmez, bu nedenle e-postanın tamamını gizlemek istiyorsan Genel Ayarlardaki İçerik Oluşturucu Modunu kullan.

• K-Drive Yarışı hedefi işaretçilerini metrelerce yukarıda görünmesi yerine K-Drive'a daha yakın olacak şekilde yaklaştırıldı.
• Daha uzun süre ateş edebilmeleri için Grineer Lancer'ların siper bulmaları için geri çekilme mesafesi artırıldı.
• Düşmanların siperdeki bir hedefe el bombası atma olasılığı artık daha yüksek.
• Tenet Livia, Birincil Kitgun ışın bazlı silahlar, Cadus ve Volnus Prime, Conclave'den kaldırıldı.

  • Bu yeni silahlar, uygun bir denge geçişi gerçekleştirilmeden Conclave'e girmişti.

• Mirage'in Eclipse döngülerindeki örnekler maksimuma ayarlandığında ve Hall of Mirrors yeteneği kullanıldığında kontrol dışı çoğalamazlar.
• Grineer Rampart kullanma tuşu göstergesinin modelin içinden geçmemesi için eylem ikonunun yeri değiştirildi.
• Yapay Zeka siper alma pozisyonlarının daha tutarlı olması için ince ayar gerçekleştirildi.
• Brachiolyst'ler artık silahsız bırakıldıklarında electroprod kuşanmak yerine hasar alacaklar.
• Harrow'un Condemn yeteneğinde yer alan izler daha iyi performans için artık Gecikmeli Görüntü İşleme kullanıyor.
• Nidus'ta kuşanıldığında Spritsail Prime Göğüs Plakasında küçük ayarlamalar yapıldı.
• Kurtarma hedefleri artık AFK bir oyuncu yerine aktif bir oyuncuyu takip etmeleri çok daha olası olacak.
• Juno Geminex Moalarının mermilerinin Alan Etki hasarı artık görüş hattını dikkate alacak ve siperlerin arkasına hasar vermeyecek.
• Dojo Orokin Laboratuvarı açıklaması, eski Solar Rails göstergesini kaldırmak için "Void odaklı araştırma" olarak değiştirildi.
• • Quest Kodex bölümü artık ilerlemeye yönelik oynama sırasına göre sıralanmıştır! Henüz tamamlamadığınız Questler, erişim kolaylığı için listenin başında kalacak.
• Daha fazla derinlik eklemek için eski saç malzemelerinde gölgeleme iyileştirmeleri yapıldı!

DÜZELTMELER:

• Necramech veya Operatör olarak oynarken Yoldaşların diğer oyuncular tarafından paylaşımlı XP'yi alamaması sorunu düzeltildi.
• The War Within Questinde Operatöre geçiş yaparken oluşan bir kodlama hatası düzeltildi.
• Tam olarak Spectre ile aynı anda ölürseniz Kavşak Spectre savaşında devam edememe sorunu düzeltildi.
• Bir Kuva Lich belirdikten kısa bir süre sonra oluşabilecek bir hata düzeltildi.
• Steel Path Kaçırma görevi esnasında koruma sağlanan nesnenin normal düzeyde Sağlığa sahip olması düzeltildi.
• Düşmanların Korunan nesneyi hedef almada sıkıntı yaşamaları düzeltildi.
• Kavşak Spectre'larının Steel Path'te normal seviyede olması düzeltildi.
• Takımdaki Oyuncularının görevler arasında Railjack'ten ayrıldıktan sonra "Görev Başarısız" ekranını görmeleri düzeltildi.
• Index'te Operatör ve Warframe arasında geçiş yapmanın Finansal Stres dezavantajını ikiye katlaması düzeltildi.
• Archwing, K-Drive, Necramech, vb. için anlık yükleme ile alakalı Orbiter'e dönüşte yaşanan (örn. gemiye dönüş yapıldığı sırada ekran kararırken yükleme ekranının "donması" gibi) bir sorun düzeltildi.
• Cambion Drift kapılarında K-Drive kullanırken savrulunması sorunu düzeltildi.
• Titania'nın Solstice skininin 'Prime Detaylar' için değiştirme özelliğinin olmaması düzeltildi.
• Hek ve Sobek'te eksik olan vuruş efekti düzeltildi.
• Açık Dünyalarda Aya'nın düşmesi sırasında ekrana yansıyan uzatılmış Aya simgeleri düzeltildi.
• Infested Salvage görevlerinde (Oestrus, Eris) Zırh %0 olduğunda, oyuncuların bir Arınma balonunun dışında zamanla hasar almaması düzeltildi.
• Yareli'nin Merulina kullanırken Orphix alanlarına girebilmesi sorunu düzeltildi.
• Ekranın sağ alt kısmındaki Operatör enerji çemberinin grileşmesi düzeltildi.
• Arsenal Warframe geliştirme ekranından satın aldığın Forma'yı yükleyememe sorunu düzeltildi.
• Act'leri nasıl tamamlanacağını gösteren kilitli Nightwave Act'leri düzeltildi. Spoiler'lardan kaçınmak için sadece kilidi açılmış Act'ler "nasıl yapılır" açıklamalarını gösterecektir.
• Varzia'nın ürünlerinden Prime Diriliş programını açarken oluşan kodlama hatası düzeltildi.
• Bir Thrall'ın Nyx'in Mind Control kullanarak, bir yakın dövüş bitiricisi tarafından öldürülmesini engelleyen sorun düzeltildi.
• Bir dekorasyonu döndürürken fareyi/joystick'i sola/sağa hareket ettirmek için kullanılan tuşların eksik açıklamaları düzeltildi.

  • Tıpkı ölçekleme yaparken, çubuğu yukarı/aşağı kaydırdığınızda bir ipucu aldığınız gibi artık sol tuş ile bir dekorasyon döndürüldüğünde sağ çubuk ile sol/sağ kaydırma için bir ipucu göreceksiniz.

• Oyuncuların Kurucu görevlerine girdiklerinde, bir Kurucu Taşıma İşlemi sonrasında yerden toplanabilen kaynakları görememeleri sorunu düzeltildi.
• Redline'daki Gauss göstergesinin çevresinde görünen duman bulutunun etkisi düzeltildi.
• Tek kişilik moddayken takım panelindeki artı simgesine tıklamanın iki hata penceresi vermesi sorunu düzeltildi.
• Yareli ile oynayan Oyuncular Merulina kullanıyorsa Vakum tipi modların (Sentinel veya Companion tabanlı) hiç bir zaman çalışmaması durumu düzeltildi.
• Su üzerinde ilerlerken Eidolon Ovaları'nın harita sınırına girdiğinde K-Drive'dan fırlama ve içinden düşme sorunu düzeltildi.
• Teralyst ile alakalı bir kodlama hatası düzeltildi.
• Bazı mesajların dinlenebilir olmaması düzeltildi.
• Aerolyst'in mermileri ile alakalı bir hata düzeltildi.
• Oyuncu, operatör olarak odanın dışındayken boss dövüşlerinin tetiklenebilmesi ve onları dövüşün dışında bırakması sorunu düzeltildi.
• Yakınlarında yere ateş ettiğinizde düşmanların bir yandan diğer yana dönmesine neden olan animasyon sorunları düzeltildi.
• Maroo'nun Pazarında Varzia'nın yakınlarında zıplayarak dolaşırken ticaret bölgesi kısıtlamalarını aşabilme sorunu düzeltildi.
• Bir görev sırasında Larvling'lerden bir Kuva Lich silahı ortaya çıkarırken fark edilebilen bir hata düzeltildi.
• Dojo Dekorasyon Modu Arayüzü ikonlarının menü yerine Dojo konsolu aracılığıyla açıldığında yalnızca iki seçeneği göstermesi düzeltildi.
• Bazı Quest aşamalarını tamamladıktan sonra eksik olan Tenno Rehberi bildirimleri düzeltildi.
• Bir Dekorasyonu kopyalarken oluşan bir kodlama hatası düzeltildi.
• Nidus'un Kuvael Scrounger Skin'i kullanılırken bazı Zırh eklentilerinin kırpılması durumu düzeltildi.
• Exploiter Orb ile savaşırken oluşabilecek zararsız bir kodlama hatası düzeltildi.
• Kurucu taşıma işlemi gerçekleştikten hemen sonra bir Balık yakalarsanız oluşabilecek bir kodlama hatası düzeltildi.
• Deimos Pençeleri Skin'in Keratinos tarafından kuşanıldığında görevlerde hatalı görünmesi durumu düzeltildi.
• Necramech silahınızı değiştirdikten sonra Archwing dizilim ön izlemesinin çalışmaması düzeltildi.
• Juggernaut 'un ezme ataklarının yeni düşmanlar doğurması sorunu düzeltildi.
• Dekorasyonların Orbiter'deki Kodeks masasına düzgün şekilde yerleştirilememesi düzeltildi.
• Corpus Outpost Casus pencerelerinin birinde, ana kulede odaya açılan kapının arkasından bakıldığında görülebilen titreyen cam dokusu düzeltildi.
• Corpus Gemisi haritasında yer alan Chains of Harrow Quest görevinin aşırı derecede karanlık olması düzeltildi.
• Railjack Modları, Worm's Torment ve Granum's Nemesis'in Kodek'te görüntülenememesi düzeltildi.
• Stalker'ın bir Kavşakta ortaya çıkması ve sizi bölümün dışına itmesi düzeltildi.
• Xaku'nun Gaze, Loki'nin Radial Disarm, Baruuk'un Desolate Hands & Serene Storm, Naramon Disarming Blast, Mag'ın Magnetized Discharge Augment veya Kubrow Neutralize yetenekleri ile bir düşman silahsız bırakıldığında görev ilerlemesi için gerekli öldürme olarak sayılmasını sağlayan hata düzeltildi.
• Kodeks'te Quest'e hızlı bir şekilde tıklandığında oluşan birden fazla sorun düzeltildi.
• Sendika Relic Paketinin "Nadir garantili" olarak yer alan hatalı açıklaması (bu hata Market Relic Paketindeki açıklamayı doğrudan aldığı için yer alıyordu) düzeltildi.
• Nightwave Act'lerinden Gün Tüccarı'nın 3 yerine sadece 1 galibiyet gerektiğini belirten hatalı açıklaması düzeltildi.
• Titania'nın Razorwing öldürmelerinin normal kara görevlerinde 'Tepe Saldırısı' Meydan Okuması ilerlemesine sayılması düzeltildi.

Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, [DE]Unsal said:

Güncelleme 31: New War

https://www.youtube.com/watch?v=Tua7aK6Y7NY

TNEWKEYART.thumb.jpg.f2d9eb05593ce65a9b43bb8ff5b1fbdd.jpg

Geliştiricilerden Gelen Açık Mektup:

İşte karşınızda: New War. Dünyanın dört bir yanında evlerinden çalışan tüm ekibimizin bir araya getirdiği bu Sinematik questi sizlere sunuyoruz. Belki bu bekleyiş bazıları için uzun ve bazı kıdemli Tenno'lar için ise yıllar sürdü, ancak bu bekleyiş bugün sona eriyor.

2018'deki ilk lansman fragmanımızla birlikte "New War" üzerindeki ilk beklentiden bu yana çok şey değişti. Yıllar boyunca, hikayeyi ilerletmek için çeşitli olaylar yaşadık (bazı şifreli ipuçlarıyla birlikte)... ve ardından dünya çapında karantina gerçekleşti ve bu da bizi gerçekten bir yıl geriye götürdü. Bu bir abartı veya mazeret değil, üzerinde durulması gereken bir gerçektir. Sinematik macera deneyimini çok daha önce yayınlamayı planlıyorduk. Kendi gecikmelerimiz ve dünyada olanlar bunun önüne geçti, ama sonunda o gün geldi.

Bunca bekleyişe rağmen oyuncularımızı şaşırtmak ve hikayenizi anlatmak için olan bitmez tükenmez arzumuz hiç değişmedi. Tenno'nun hikayesini.

New War, Digital Extremes tarihinin en büyük girişimini ve Tenno'muz için yeni bir ilerleme noktasını temsil ediyor. Tenno'nun ulaşabileceği bir hikaye anlatımının üzerinden uzun yıllar geçti. "Second Dream Questine geç" komutundan "Sacrifice Questini tamamladığından emin ol" yönlendirmesine; sonunda nihai hedefimize ulaştık: New War'a doğru ilerle. Bu yolculuk birkaç saatini alacak ve bir kez başladıktan sonra bir daha geri dönemeyeceğin bir serüvene adım atmış olacaksın. Bu yüzden hazır olduğundan emin ol!

İşte karşınızda: New War. Sahne ışıkları gelecek için aydınlandı. Questi tamamladıktan sonra Warframe'de sırada bizi nelerin beklediğini öğrenmek için 2022 yılında; yani New War sonrası bir dünyada aramıza katıl…

Sabrın ve nezaketin için teşekkürler Tenno.

SPOİLER POLİTİKASI

Bu quest, Warframe ve Warframe'in geleceği hakkında önemli Spoiler'lar içeriyor. Lütfen tüm Tenno'ların bunu kendilerinin deneyimlemesine izin verin ve nazik olun. Konu hakkında konuşmak istiyorsanız spoiler etiketleri kullanın ve deneyimi başka biri için mahvetmeyin. İçerik Oluşturucular, spoiler içeriğini açıkça etiketlemeli ve spoiler içermeyen küçük resimler kullanmalıdır.

Quest geçici Alt Forum konumuzda tartışılabilir: https://forums.warframe.com/forum/1782-the-new-war/

YENİ QUEST - NEW WAR

Bizler mevsimler gibiyiz, hepimiz.

Işıkta açar, karanlıkta solarız.

Her ne kadar benzer olsak da... yine de hep farklıydık.

Kendini hazırla Tenno. Yeni bir savaş New War ile başlıyor ve kimse güvende değil. Eski düşmanlar Origin Sistemine geri döndüler... bütün taraflar, Ballas, Erra ve ilerleyen Sentient'lere karşı birleşecek mi, yoksa topyekûn bir istilaya boyun mu eğecekler?

Oyuncular New War questine aşağıdaki gibi hazırlanabilirler:

Ön koşullar

• "Savaşa Hazırlık" tamamlanmalı

  • Eski adıyla "New War" olan Kodeks bölüm adını "Savaşa Hazırlık" olarak değiştirdik, oyuncuların New War Quest'ine katılmak için bu bölümü tamamlamaları gerekmektedir.

• Bir Necramech'e sahip ol

  •  Necramech'ler, Deimos oynayarak kazanılabilir veya Platinum karşılığında Market'ten satın alınabilir.

• Bir Railjack'e sahip ol

  •  Rising Tide questi tamamlanarak bir Railjack kazanılabilir veya Platinum karşılığında Market'ten satın alınabilir.

New War'ı tamamlaman birkaç saatini alacak ve bu süreçte normal Warframe etkinlikleri gerçekleştirilemeyecektir. Ajandanı kontrol et!

Dizilimlerine erişimin sınırlı olacak. Sadece Warframe, Necramech, Operatör ve Railjack Dizilimlerini değil, Fashion Frame'ini de hazırlamanı öneririz. Ve her zaman olduğu gibi: SESİ KÖKLEYİN!!

New War Quest'ini oynarken Operatörünün sesinin biraz farklı olduğunu fark edebilirsin. Güncellenen Operatör seslerini beğeneceğini umuyoruz. New War öncesi ve sonrası Operatör sesleri, alışık olduğunuz tanıdık sesler olacak.

Ek olarak, "Mücadele Etmek için Tuşa Basılı Tut" başlıklı yeni bir Erişilebilirlik ayarı eklendi. Bu, tipik olarak bir düğmenin sürekli olarak basılması gereken bir eylem ile karşı karşıya kalındığında "Basılı tut" veya "Bas" arasında seçim yapmaya olanak tanır. En iyi deneyimi yaşamak için New War Quest'ini başlatmadan önce bu ayarı tercihinize göre ayarlamanızı öneririz. Oyuncular bu seçeneği Quest esnasında istedikleri zaman Kontroller sekmesindeki Archwing bölümünün hemen üstünden açabilir.

New War bölümleri için yeni grafik teknolojilerinden yararlanmak için büyük bir çaba harcandı. PC oyuncularının bilgisayarları kaldırması durumunda tam deneyimi yaşamak için grafik modlarını Gelişmiş olarak ayarlamalarını öneririz! (Ayarlarda yer alan Görüntü sekmesinden). PlayStation 5 ve XBOX Series X halihazırda bu ayarı kullanmaktadır.

***Bu Güncellemede New War Questi tamamlandıktan sonra yeniden başlatılamaz. Bu, potansiyel bir 2022 eklentisi olacaktır. Bu yüzden acele etme ve umarız ki beğenirsin!

NOT: New War sonrası 5 Yeni Silah mevcut olacak. Spoiler vermemek için burada onlardan bahsetmeyeceğiz, ancak Questi tamamladıktan sonra onlara göz atmayı unutma! Ek olarak, New War tamamlandıktan sonra bazı Artırıcı takviyeleri gerçekleştirilecek.

7c18b69a355049237b7690802713a3c5.jpg

YENİ WARFRAME - CALIBAN

Bu Caliban; biyolojik ve Sentient yaşam formlarının tek beden olduğu bir kazazede. Sentient varlıklarına adapte olmuş ve iki yaşam formunun varisi. Onu, yaratıcısı Erra tarafından mahkum edildiği sapkın yoldan kurtar.

*Caliban'ın ana Kalıbını Markette bulabilir ve Bileşen Kalıplarına ise New War Quest'ini tamamladıktan sonra açılacak Bounty görevleri aracılığıyla sahip olabilirsin. Caliban'ın Prex Kartları, New War tamamlandıktan sonra yeni bir konumda bulunabilir.

  Reveal hidden contents
Spoiler

Caliban Bileşen kalıpları, Eidolon Ovalarında gündüz saatlerinde ve Orb Vallis'te geceleri yer alan Narmer Bounty görevleri aracılığıyla edinilebilir (Cetus'ta gece demek Bounty görevi Orb Vallis'te demektir). Narmer Bounty görevleri New War questi tamamladıktan sonra erişilebilir olur.

(PASİF) UYARLANABİLİR ZIRH
XP menzilindeki müttefikler, o an almış oldukları hasar türlerine karşı üst limiti %50 olmak üzere direnç kazanır.
• Bunun Adaptasyon moduyla ek olarak biriktirilmediğini unutmayın

RAZOR GYRE
Bir ölüm girdabına dönüş. Girdabı hızlandırmak ve hasarı artırmak için Saldırı tuşuna (varsayılan sol fare tuşu) basılı tut veya Saldırı tuşuna basarak (varsayılan sol fare tuşu) ileriye atılmak üzere düşmanını hedefle. Sentient Wrath ile vurulan düşmanlar yıkıcı bir patlama yaratır.

SENTIENT WRATH
Radyal bir yıkım dalgası göndermek için yere vur. İlk patlamada sağ kurtulanlar çaresizce havada asılı kalır ve kısa bir sürede daha fazla hasar alır.

*Sentient Wrath, Caliban'ın Helminth Kombinasyon yeteneğidir.

LETHAL PROGENY
Caliban'ın Sentient tarafını açığa çıkararak üç Conculyst yoldaşını yanında savaşması ve kalkanlarını tazelemesi için çağır.

FUSION STRIKE
Üç enerji dalgasını bir noktada birleştir ve büyük bir reaktif patlamayı tetikle. Patlamadaki radyoaktif kalıntılar, menzildeki tüm düşmanların zırh ve kalkanlarını azaltır.

**Caliban'ın Noble & Agile Animasyonlarını kaçırma! Süzülerek ilerleme animasyonlarına sahip ilk erkek Warframe'imiz ile tanışın!

VENATO
Yüzyıllar önce alt edilmiş bir Eidolon'un kopan uzuvlarından dövülmüş karakteristik bir tırpan. Caliban'ın özel silahı. Caliban tarafından kullanıldığında Yakın Dövüş Kombo Karşı Şansı %50 artar.

41c9e9b892fcee286a738efb9d6e2c80.jpg

NEUROVYRE SYANDANA
Caliban'ın özel Syandana'sı olarak işlev gören bir Sentient omurilik yaşam formu.

SPORAVYRE SUGATRA
Silah dekorasyonu olarak kullanılabilecek uysal bir Sentient varlık.

CALIBAN CRANION MİĞFER
Caliban'a Eski Savaştan bu yana kuşanmadığı bir görünümü kazandırmak üzere hazırlanmış ürkütücü alternatif bir miğfer.NEW WAR SONRASI KÜÇÜK SPOİLERLAR: Quest'i tamamladıktan sonra gözden geçirin.

  Reveal hidden contents
Spoiler

• New War Quest'ini tamamlayanlar bounty görevlerinden yeni bir Kaynak, Set Modları, Amp ve Silah Kalıpları kazanabilir. Bu yeni Kaynak, uygun yerlerden Mevki kazanmak için takaslanabilir.
• Daha önce belirtildiği gibi, Caliban'ın Bileşen Kalıpları da bu Bounty görevlerinden elde edilmektedir.
• New War Quest'ini bitirdiğinizde, doğrudan Yıldız Haritasındaki 'Dünya' Bölgesinde yeni bir quest sonrası bölge mevcut olacaktır. Bunu sakın kaçırmayın!
• New War Sonrası seçenekler Orbiter'ınızdaki Kişisel Karargahtan ayarlanabilir.

0c296f461be55cdbaee4b6b70da19b84.jpg

HARROW PRIME ŞİMDİ SİZLERLE!

HARROW PRIME
Edebi Engizisyoncu, Void tarafından ateş ve demirin müjdesi ile kutsanarak yükseliyor.

SCOURGE PRIME
Harrow Prime'ın özel zıpkını ile günahkârları cezalandır.

KNELL PRIME
Harrow Prime'ın özel tabancasıyla düşman kafatasları ile cenaze marşını çal.

NAVE PRIME SYANDANA
Harrow Prime'ın engizisyonunu bu kutsal altın Syandana ile tamamla.

TEMPLAR PRIME KOSTÜM
Harrow'un sadık lejyonları tarafından gururla giyilen üniforma.

EK OLARAK! Harrow'a bir kalite iyileştirmesi değişikliği için bazı ayarlamalar yaptık.

Pasif:
Harrow ve Harrow Prime artık Pasif olarak 'Preparation' Modu davranışına sahip, yani Harrow artık Canlanma sırasında +%100 Maksimum Enerjiye sahip olacak.

Condemn
• Yarıçap büyümesi artık Menzil ile ölçekleniyor.
• Tam üzerinizdeki düşmanları vurması için, Protea'nın Blaze Artillery yeteneğine benzer şekilde Harrow'un çevresine (ölçeklenmeyen) bir etki alanı eklendi.

Penance
• Feda edilen Kalkana göre anlık sağlık alımı eklendi.

Thurible
• Şarj Etme Oranı artırıldı.

Ivara Prime, Baza Prime ve Aksomati Prime, Prime Vault'a giriş yaptı!

Bu Prime öğeler, Prime Diriliş Etkinliği devam ettiği sürece 2021 Diriliş takvimine eklenmeyecektir.

Prime Diriliş, New War sonrası daha büyük ölçekli bir Vault Etkinliğinden önceki ilk hamlemiz. Nasıl ilerleyeceğimizi belirlemek için Prime Diriliş sona erene ve bitene kadar gözden geçirecek çok şeyimiz olacak! Eğer Prime Diriliş Etkinliğine aşina değilseniz, resmi Geliştirme Atölyesi makalemizde konu hakkında daha fazla bilgi edinebilirsin.

Bu Vault, aşağıdaki Sendika Fedakarlık değişikliklerini beraberinde getiriyor:

• Perrin Sequence Fedakarlığı olan Baza Prime Dipçik, Panthera Prime Sürgüsü olarak değiştirildi
• Perrin Sequence Fedakarlığı olan Ivara Prime Sistemleri, Octavia Prime Gövdesi olarak değiştirildi
• Red Veil Fedakarlığı olan Ivara Prime Gövdesi, Nezha Prime Gövdesi olarak değiştirildi

Riven Durumu Değişiklikleri:

Her Prime Access turu ile birlikte gelen, güncellenmiş Riven Durumları da gelmekte. Tüm değişiklikleri resmi Warframe Forumlarından görebilirsin.

Bu Prime'lara zaten sahipsen veya Relic'leri Envanterinde bulunuyorsa, bunlar Vault'dan sonra kalacaktır.

Efsanevi Seviye 2 Bilgilendirmesi:

• Bu Güncellemede Efsanevi Seviye 2'ye ulaşmak için yeterli içeriğe sahip olsak da, rütbe atlama Testini 2022'ye erteliyoruz. Bu, kolayca alınan bir karar olmadı. Sadece bu derlemede yayınlamak için gerekli testleri yapabileceğimizi düşünmedik.

YENİ KOZMETİKLER
Oyun içi Market'te Platinum karşılığında sahip olabilirsin! Protovyre adlı evrimleşen yeni bir kozmetik setini sizlere sunuyoruz. Siz gerekli görevleri tamamladıkça kalıcı olarak gelişen, türünün ilk örneği bir kozmetik.

PROTOVYRE ZIRH (GÖĞÜS, OMUZ & BACAK)
Sentient teknolojisi kullanılarak geliştirilen bir zırh seti. İki ek görünümün kilidini açmak için bu Zırh kuşanılmış bir şekilde Sentient düşmanlarını etkisiz hale getir.

PROTOVYRE SYANDANA
Sentient teknolojisinden yararlanarak evrim geçiren bir Syandana. İki ek görünümün kilidini açmak için bu Syandana kuşanılmış bir şekilde Relic ve Aya topla.

PROTOVYRE EPHEMERA
Sentient teknolojisinden yararlanarak evrim geçiren bir Ephemera. İki ek görünümün kilidini açmak için bu Ephemera ile Fokus kazan.

Protovyre Kozmetik nasıl çalışır:

İlgili görevler tamamlandığında kozmetik kademelerinin kilitleri kalıcı olarak açılır ve özel ekleri ile beraber Arsenal'inize eklenir. İlk olarak Protovyre kademesi, ardından Protovyre Emergent kademesi ve son olarak da Protovyre Apex kademesi açılır. Her kademe kapsamındaki ilerlemeler kaydedilir ve herhangi bir noktada geri dönülebilir. İlerleme, kozmetiğin Arsenal açıklaması ve görev kullanıcı arayüzü açılır pencerelerinden takip edilebilir.

ac9589a60f8c5f92ff539b9234a7f003.jpg

MESA PROJECTILYST SKIN
Mesa, Sentient'lerin onu tasarlayacağı şekilde yeniden şekillendi.

VOLT ELECTROLYST SKIN
Volt, eğer Sentient tarafından yaratılsaydı bu şekli alacaktı.

KERULYST SENTINEL SKIN
Sentinel'ine, Tau Sisteminde güçlü işçilere evrimleşmiş, küçük bir Sentient olan Kerulyst görünümünü ver.

NARMER SHAWZIN
[SPOILER AÇIKLAMASI - RİSKİ ALIYORSAN DEVAM ET!]

YENİ DEKORASYONLAR

11 Yeni Dojo Dekorasyonu ve 13 Yeni Orbiter Dekorasyonu eklendi! Bu yeni Dekorasyonların tamamı New War temalıdır - Quest'i tamamladıktan sonra bunları kontrol etmeyi unutma!

topluluk tarafından hazırlanan 3 Yeni Sergi eklendi! Bu Sergiler ayrı ayrı ya da New War Topluluk Sanat Paketinin bir parçası olarak Platinum karşılığı Marketten alınabilir! Ayrıca aşağıda yer alan parçalar TRS 14 Aralık 22:00'de Twitch Drop Kampanyamız aracılığıyla sizlerle buluşacak. TRS - 21 Aralık 22:00. TRS.

Mura Casardis tarafından Kahl-175 Topluluk Sergisi
TBG Karu tarafından Veso Topluluk Sergisi
DatLoon tarafından Teshin Topluluk Sergisi

f7804628ddfcd516848f4d044fc84156.png

YENİ OYUNCU/ERKEN DÖNEM OYUNCU DENEYİMİ DEĞİŞİKLİKLERİ:

Ana Quest'ler ile alakalı eşyaların (Amp, vb.) erişilebilirliğini artırmaya yönelik devam eden çabamız kapsamında Vox Solaris Fedakarlık gerekliliklerini azalttık. Vox Solaris yolculuğuna başlayanlar, bunun Sendikada daha hızlı ilerleme sağlayarak daha yüksek kademelerdeki Tekliflere erişmeyi kolaylaştırdığını görecekler:

• 5. Seviye (Gölge)
• Crisma Toroid 5'ten 3'e
• Repeller Sistemleri 5'ten 3'e

• 4. Seviye (Enstrüman)
• Sola Toroid 10'dan 5'e
• Repeller Sistemleri 5'ten 3'e

• 3. Seviye (Yardımcı)
• Calda Toroid 10'dan 5'e
• Atmo Sistemleri 10'dan 5'e

• 2. Seviye (Ajan)
• Vega Toroid 10'dan 5'e
• Gyromag Sistemleri 15'ten 8'e

• 1. Seviye (Casus)
• Calda Toroid 2'den 1'e
• Vega Toroid 2'den 1'e
• Sola Toroid 2'den 1'e

OPTİMİZASYONLAR:

• Gelişmiş Grafik Motoru kullanılırken DirectX 12'deki aksaklıkları azaltmak için mikro optimizasyonlar yapıldı.
• Bazı durumlarda PC'de DirectX 12'de oluşabilecek ciddi takılmalar optimize edildi.
• Railjack Arayüzü optimize edildi.
• Noggle Heykellerine yönelik performans optimizasyonları gerçekleştirildi.
• Bellek ayak izinde çok sayıda mikro optimizasyonlar yapıldı.
• Bölüm yüklemeleri için sistemik mikro optimizasyonlar yapıldı.
• İletişim güncellemesinin çeşitli yönleri optimize edildi.
• PC, Xbox ve PlayStation için sistem mikro optimizasyonları yapıldı.
• Hızlı SSD'lere sahip PC'lerde DirectX 12'de oluşabilecek küçük takılmalar optimize edildi.

GENEL DEĞİŞİKLİKLER:

• Quest sırasında "SİNEMATİK GEÇİLSİN Mİ? " onayı için Tamam'a tıklamak yerine "ONAYLAMAK İÇİN BASILI TUT" olarak değiştirildi. Bu, tuşlara çok hızlı basarak ara sahneleri yanlışlıkla atlayan ve Quest deneyimini ciddi şekilde engelleyebilecek oyuncuları (benim gibi) kurtarmak içindir.

  • Bu değişiklik, normal oyun sinematik atlamalarını (görev giriş/açılır menü, vb.) etkilemez.

• Yoldaşlar artık yaptığın öldürmelerden %100 XP alacak. Bu, paylaşımlı XP'nin işlevselliğine göre eşleşir (oyuncu %100 kazanır, Yoldaş da %100 kazanır).
• Ghoul Bounty görevlerinden çıkan Aya, aşamaların çoğunda yer alması yerine son aşamaya taşındı. Burada belirtildiği gibi.
• Operatör Sesi simgeleri, içeriği daha iyi yansıtacak şekilde güncellendi.
• Oturum açarken bunu zaten fark etmiş olabilirsin, ancak Oturum Açma ekranında görüntülenen e-postalar artık İçerik Oluşturucu modunun etkinleştirilip etkinleştirilmediğine bakılmaksızın her zaman sansürlenecektir. E-postanız, alan adından önce yalnızca ilk ve son iki harfi gösterecek ve aradaki harfler yıldız işareti olarak sansürlenecektir. Ek olarak, oturum açma e-posta kilit simgesi vurgulu metnini 'E-postanın kilidini aç ve temizle' olacak şekilde güncelledik.

  • İçerik Oluşturucu Modu, e-postanı tamamen yıldız işareti olarak sansürlemeye devam edecek.
  • E-posta etki alanı varsayılan olarak sansürlenmez, bu nedenle e-postanın tamamını gizlemek istiyorsan Genel Ayarlardaki İçerik Oluşturucu Modunu kullan.

• K-Drive Yarışı hedefi işaretçilerini metrelerce yukarıda görünmesi yerine K-Drive'a daha yakın olacak şekilde yaklaştırıldı.
• Daha uzun süre ateş edebilmeleri için Grineer Lancer'ların siper bulmaları için geri çekilme mesafesi artırıldı.
• Düşmanların siperdeki bir hedefe el bombası atma olasılığı artık daha yüksek.
• Tenet Livia, Birincil Kitgun ışın bazlı silahlar, Cadus ve Volnus Prime, Conclave'den kaldırıldı.

  • Bu yeni silahlar, uygun bir denge geçişi gerçekleştirilmeden Conclave'e girmişti.

• Mirage'in Eclipse döngülerindeki örnekler maksimuma ayarlandığında ve Hall of Mirrors yeteneği kullanıldığında kontrol dışı çoğalamazlar.
• Grineer Rampart kullanma tuşu göstergesinin modelin içinden geçmemesi için eylem ikonunun yeri değiştirildi.
• Yapay Zeka siper alma pozisyonlarının daha tutarlı olması için ince ayar gerçekleştirildi.
• Brachiolyst'ler artık silahsız bırakıldıklarında electroprod kuşanmak yerine hasar alacaklar.
• Harrow'un Condemn yeteneğinde yer alan izler daha iyi performans için artık Gecikmeli Görüntü İşleme kullanıyor.
• Nidus'ta kuşanıldığında Spritsail Prime Göğüs Plakasında küçük ayarlamalar yapıldı.
• Kurtarma hedefleri artık AFK bir oyuncu yerine aktif bir oyuncuyu takip etmeleri çok daha olası olacak.
• Juno Geminex Moalarının mermilerinin Alan Etki hasarı artık görüş hattını dikkate alacak ve siperlerin arkasına hasar vermeyecek.
• Dojo Orokin Laboratuvarı açıklaması, eski Solar Rails göstergesini kaldırmak için "Void odaklı araştırma" olarak değiştirildi.
• Quest Kodex bölümü artık çıkış tarihlerine göre sıralanmıştır! Henüz tamamlamadığınız Questler, erişim kolaylığı için listenin başında kalacak.
• Daha fazla derinlik eklemek için eski saç malzemelerinde gölgeleme iyileştirmeleri yapıldı!

DÜZELTMELER:

• Necramech veya Operatör olarak oynarken Yoldaşların diğer oyuncular tarafından paylaşımlı XP'yi alamaması sorunu düzeltildi.
• The War Within Questinde Operatöre geçiş yaparken oluşan bir kodlama hatası düzeltildi.
• Tam olarak Spectre ile aynı anda ölürseniz Kavşak Spectre savaşında devam edememe sorunu düzeltildi.
• Bir Kuva Lich belirdikten kısa bir süre sonra oluşabilecek bir hata düzeltildi.
• Steel Path Kaçırma görevi esnasında koruma sağlanan nesnenin normal düzeyde Sağlığa sahip olması düzeltildi.
• Düşmanların Korunan nesneyi hedef almada sıkıntı yaşamaları düzeltildi.
• Kavşak Spectre'larının Steel Path'te normal seviyede olması düzeltildi.
• Takımdaki Oyuncularının görevler arasında Railjack'ten ayrıldıktan sonra "Görev Başarısız" ekranını görmeleri düzeltildi.
• Index'te Operatör ve Warframe arasında geçiş yapmanın Finansal Stres dezavantajını ikiye katlaması düzeltildi.
• Archwing, K-Drive, Necramech, vb. için anlık yükleme ile alakalı Orbiter'e dönüşte yaşanan (örn. gemiye dönüş yapıldığı sırada ekran kararırken yükleme ekranının "donması" gibi) bir sorun düzeltildi.
• Cambion Drift kapılarında K-Drive kullanırken savrulunması sorunu düzeltildi.
• Titania'nın Solstice skininin 'Prime Detaylar' için değiştirme özelliğinin olmaması düzeltildi.
• Hek ve Sobek'te eksik olan vuruş efekti düzeltildi.
• Açık Dünyalarda Aya'nın düşmesi sırasında ekrana yansıyan uzatılmış Aya simgeleri düzeltildi.
• Infested Salvage görevlerinde (Oestrus, Eris) Zırh %0 olduğunda, oyuncuların bir Arınma balonunun dışında zamanla hasar almaması düzeltildi.
• Yareli'nin Merulina kullanırken Orphix alanlarına girebilmesi sorunu düzeltildi.
• Ekranın sağ alt kısmındaki Operatör enerji çemberinin grileşmesi düzeltildi.
• Arsenal Warframe geliştirme ekranından satın aldığın Forma'yı yükleyememe sorunu düzeltildi.
• Act'leri nasıl tamamlanacağını gösteren kilitli Nightwave Act'leri düzeltildi. Spoiler'lardan kaçınmak için sadece kilidi açılmış Act'ler "nasıl yapılır" açıklamalarını gösterecektir.
• Varzia'nın ürünlerinden Prime Diriliş programını açarken oluşan kodlama hatası düzeltildi.
• Bir Thrall'ın Nyx'in Mind Control kullanarak, bir yakın dövüş bitiricisi tarafından öldürülmesini engelleyen sorun düzeltildi.
• Bir dekorasyonu döndürürken fareyi/joystick'i sola/sağa hareket ettirmek için kullanılan tuşların eksik açıklamaları düzeltildi.

  • Tıpkı ölçekleme yaparken, çubuğu yukarı/aşağı kaydırdığınızda bir ipucu aldığınız gibi artık sol tuş ile bir dekorasyon döndürüldüğünde sağ çubuk ile sol/sağ kaydırma için bir ipucu göreceksiniz.

• Oyuncuların Kurucu görevlerine girdiklerinde, bir Kurucu Taşıma İşlemi sonrasında yerden toplanabilen kaynakları görememeleri sorunu düzeltildi.
• Redline'daki Gauss göstergesinin çevresinde görünen duman bulutunun etkisi düzeltildi.
• Tek kişilik moddayken takım panelindeki artı simgesine tıklamanın iki hata penceresi vermesi sorunu düzeltildi.
• Yareli ile oynayan Oyuncular Merulina kullanıyorsa Vakum tipi modların (Sentinel veya Companion tabanlı) hiç bir zaman çalışmaması durumu düzeltildi.
• Su üzerinde ilerlerken Eidolon Ovaları'nın harita sınırına girdiğinde K-Drive'dan fırlama ve içinden düşme sorunu düzeltildi.
• Teralyst ile alakalı bir kodlama hatası düzeltildi.
• Bazı mesajların dinlenebilir olmaması düzeltildi.
• Aerolyst'in mermileri ile alakalı bir hata düzeltildi.
• Oyuncu, operatör olarak odanın dışındayken boss dövüşlerinin tetiklenebilmesi ve onları dövüşün dışında bırakması sorunu düzeltildi.
• Yakınlarında yere ateş ettiğinizde düşmanların bir yandan diğer yana dönmesine neden olan animasyon sorunları düzeltildi.
• Maroo'nun Pazarında Varzia'nın yakınlarında zıplayarak dolaşırken ticaret bölgesi kısıtlamalarını aşabilme sorunu düzeltildi.
• Bir görev sırasında Larvling'lerden bir Kuva Lich silahı ortaya çıkarırken fark edilebilen bir hata düzeltildi.
• Dojo Dekorasyon Modu Arayüzü ikonlarının menü yerine Dojo konsolu aracılığıyla açıldığında yalnızca iki seçeneği göstermesi düzeltildi.
• Bazı Quest aşamalarını tamamladıktan sonra eksik olan Tenno Rehberi bildirimleri düzeltildi.
• Bir Dekorasyonu kopyalarken oluşan bir kodlama hatası düzeltildi.
• Nidus'un Kuvael Scrounger Skin'i kullanılırken bazı Zırh eklentilerinin kırpılması durumu düzeltildi.
• Exploiter Orb ile savaşırken oluşabilecek zararsız bir kodlama hatası düzeltildi.
• Kurucu taşıma işlemi gerçekleştikten hemen sonra bir Balık yakalarsanız oluşabilecek bir kodlama hatası düzeltildi.
• Deimos Pençeleri Skin'in Keratinos tarafından kuşanıldığında görevlerde hatalı görünmesi durumu düzeltildi.
• Necramech silahınızı değiştirdikten sonra Archwing dizilim ön izlemesinin çalışmaması düzeltildi.
• Juggernaut 'un ezme ataklarının yeni düşmanlar doğurması sorunu düzeltildi.
• Dekorasyonların Orbiter'deki Kodeks masasına düzgün şekilde yerleştirilememesi düzeltildi.
• Corpus Outpost Casus pencerelerinin birinde, ana kulede odaya açılan kapının arkasından bakıldığında görülebilen titreyen cam dokusu düzeltildi.
• Corpus Gemisi haritasında yer alan Chains of Harrow Quest görevinin aşırı derecede karanlık olması düzeltildi.
• Railjack Modları, Worm's Torment ve Granum's Nemesis'in Kodek'te görüntülenememesi düzeltildi.
• Stalker'ın bir Kavşakta ortaya çıkması ve sizi bölümün dışına itmesi düzeltildi.
• Xaku'nun Gaze, Loki'nin Radial Disarm, Baruuk'un Desolate Hands & Serene Storm, Naramon Disarming Blast, Mag'ın Magnetized Discharge Augment veya Kubrow Neutralize yetenekleri ile bir düşman silahsız bırakıldığında görev ilerlemesi için gerekli öldürme olarak sayılmasını sağlayan hata düzeltildi.
• Kodeks'te Quest'e hızlı bir şekilde tıklandığında oluşan birden fazla sorun düzeltildi.
• Sendika Relic Paketinin "Nadir garantili" olarak yer alan hatalı açıklaması (bu hata Market Relic Paketindeki açıklamayı doğrudan aldığı için yer alıyordu) düzeltildi.
• Nightwave Act'lerinden Gün Tüccarı'nın 3 yerine sadece 1 galibiyet gerektiğini belirten hatalı açıklaması düzeltildi.
• Titania'nın Razorwing öldürmelerinin normal kara görevlerinde 'Tepe Saldırısı' Meydan Okuması ilerlemesine sayılması düzeltildi.

Çeviri için teşekkürler, elinize sağlık.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...