Jump to content

Warframe'in Güncelleme Sözlüğü


[DE]Teo
 Share

Recommended Posts

Warframe'in Güncelleme Sözlüğü

Bu başlığın amacı, Warframe güncellemelerini açıklarken sıklıkla kullandığımızı gördüğünüz terminolojiyi açıklamaktır. Nihayetinde bu, oyuncuların Warframe'in geliştirme döngüsünü daha iyi anlamalarına yardımcı olmak için gelecekteki duyurularda ve daha fazlasında bağlantılı olacak kalıcı bir gönderi görevi görecek. 

KOD 

KOD, doğrudan (basit terimlerle) oyun motorunda yaptığımız değişiklik türlerini açıklar. Bir sorunun, özelliğin veya değişikliğin niteliğine bağlı olarak, tamamen çözülmesi için Kod'da düzenlemeler yapmamız gerekebilir.

Kod'da değişiklik yaptığımızda, her Konsol platformunun gerektirdiği bir Sertifikasyon (Sertifika) sürecinden geçmelidir. Bir güncelleme yayınlamak için kontrollerinin her birini başarıyla geçmeliyiz. Bu, makineyi çökertmemesini veya temel işlevlerde başka sorunlara yol açmamasını sağlamak gibi şeyleri içerir. "Kod" olmayan her şey (komut dosyaları, modeller vb.) Düzeltilebilir.

Ek olarak, tüm Tenno'ların birlikte oynamaya devam edebilmesi için Çapraz Platform Oynanabilirlik eşitliğini korumak üzere tüm platformların hizalandığından emin olmamız gerekiyor. 

DÜZELTMELER

DÜZELTME, düzenli güncelleme aralıklarının dışında yayınlanan küçük bir Kod dışı değişiklik/düzeltme grubudur. Genellikle, yaygın sorunları gidermek için büyük güncellemeler yayına girdikten sonra Düzeltmelerin yapıldığını görürsünüz. Bir Düzeltmede düzeltilemeyen her şey (Kod olması nedeniyle), bir sonraki Sertifika Oluşturma ile yayınlanmak üzere planlanır. 

Bir sonraki büyük güncellemeye hazırlanmak için Düzeltmenin duraklatılacağı ("karanlık" olarak da bilinir) zamanlar vardır. Çoğu durumda bu, geliştirme ekibinin tüm çabalarını bir sonraki güncellemeye odaklayabilmesi ve gönderim için düzgün bir Sertifika Derlemesi hazırlaması gerektiğinden dolayıdır. 

SERTİFİKA DERLEMESİ

SERTİFİKA DERLEMESİ, yukarıda açıklandığı şekilde Sertifikasyon sürecine gönderdiğimiz paketlenmiş Kod düzeltmelerini/değişikliklerini kapsar. 

ANA GÜNCELLEMELER

ANA GÜNCELLEME, üzerinde çalıştığımız ve belirli bir süre boyunca birikmiş olan her şeyi içeren bir güncellemeyi tanımlar. Tipik olarak, bir ana güncellemesini oluşturan şeyler, ana içerik özellikleri ve daha küçük eklemeler, değişiklikler ve düzeltmeler yığınlarından oluşur. Bu güncellemelerin yayınlanmadan önce Sertifikadan geçmesi de gereklidir. 

Ana güncellemelerden bahsettiğimizde, çoğu zaman bazı şeylerin "çatlaklardan kayıp gitme" ihtimalinden bahsederiz. Büyük bir değişiklik ve düzeltme listesi yayınlamanın doğası göz önüne alındığında, güncelleme yayınlandıktan sonra takip eden Düzeltmelerde ele alınması gereken sorunlara neden olabilir. 

ARA GÜNCELLEMELER

ARA GÜNCELLEME, büyük içerik güncellemeleri arasında yayınlanan tipik olarak daha küçük bir güncellemedir. Kod değişikliklerinden/düzeltmelerinden oluşur ve bu nedenle Sertifikadan geçmesi gerekir. Geri dönüş süresi Düzeltme fırsatlarımızı tükettiği için ara güncellemeler sık yapılmaz.

Geliştirme uygulamaları geliştikçe, bunları oyunculara açıklama yöntemlerimiz de gelişiyor. Bu sebepten ötürü, bu başlığı gerektiği durumlarda güncellemeye devam edeceğiz! 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...