Jump to content

Warframe Forum Ve Oyun İçi Davranış Kuralları


[DE]Onur
 Share

Recommended Posts

WARFRAME – Davranış Kuralları

Hepimiz bu forumda ve oyun içerisinde Warframe hakkında fikir alışverişi/paylaşımlar yapmak ve güzel vakit geçirmek için bulunuyoruz. Warframe topluluğunu saygı çerçevesinde daha eğlenceli ve ilginç bir hale getirmek için sizlerle aşağıdaki davranış kurallarını paylaşmak istedik. Warframe olarak oyuncuları banlamaktan hoşlanmıyoruz ve ban durumları sadece çok uç durumlarda ve hareket tarzlarında gerçekleşiyor. Fakat sınırlar fazlası ile aşıldığında malesef ki bunu yapmak durumunda kalıyoruz. Aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda sizler için bu durumu daha anlaşılır ve basit bir hale getirmek istedik.

 

1)      S A Y G I – Birbirimize saygı duyarak Warframe’de daha fazla eğlenebiliriz. Bir kişiye saygı duymak, onu ismi-yaşı-kişiliği-cinsiyeti-konuşması-oyun seviyesi ve yeni olmasından dolayı aşağılamamak ve onu tüm Warframe topluluğu içerisinde bu sebeplerden dolayı rahatsız etmemek anlamına gelir.

1a) Taciz etme ve Ezme – Forumlarımızda ve oyunda yeni olanlar kesinlikle bilgisizlik, tecrübesizlik, size komik gelen fakat onların gerçekten bilmediği sorular gibi sebeplerle aşağılanmamalı, ezilmemeli ve dalga geçilmemeli. Bundan sonra bu tarz davranış sergileyenlere kesinlikle sıfır tolerans gösterilecektir çünkü bu forumlarda herkesin eşitliğine sonsuz bir şekilde değer verilmektedir. Lütfen bu tarz durumlarda kendi ilk günlerinizi düşünün!

1b) YAPIMCILARI KÖTÜLEMEK – Kabul ediyoruz ki bizler mükemmel değiliz ve bunu biliyoruz. Bizler oyun yapmaya çalışan insanlarız. Hem oyun hem forumlar için ağır bir şekilde çalışıyor ve sizlerle herşeyi dürüstçe paylaşıyor ve samimi/ciddi/dürüst olmaya çalışıyoruz. Bizler sizin forumlardaki hakaret tahtanız ve hedefiniz değiliz. Bu tarz durumlarda kesinlikle tarafımızdan tolere edilmemektedir. Forumlarda ve oyunlarda karşılaştığı en zor veya sinir edici durumları bile yapıcı bir şekilde dile getiren ve saygılı bir şekilde yorum yapan ve herkesin sorununun eninde sonunda çözüldüğünü göreceksiniz o yüzden lütfen o kişileri örnek alınız. Böylelikle sizinle aynı sorunları yaşayanlar içinde tartışmak veya saldırmak yerine çözüm üretmiş olursunuz.

Örnek olarak:

Hakaretler ne olabilir? “DE yapımcıları birşey bilmiyor, Şunu şunu eklemeyecek kadar kafaları yok, ne biçim oyun, bir çözüm bulamadınız”  gibi….

Yapıcı geri bildirim nedir? “DE olarak şunların olacağını söylemiştiniz, neden olmadı veya bir bilginiz var mı?. Benim fikrim şudur, şöyle olsa daha iyi olurdu”

1c) NEFRET SÖYLEMLERİNDE SIFIR TOLERANS Irkçılık, bağnazlık, ve diğer nefret söylemleri hiçbir ortamda kabul görmeyen, bir insanın kendini ifade edebileceği en kötü yöntemlerdir, ve bunlar kesinlikle Warframe Forumlarında izin verilmez. Eğer hakaret, nefret-konuşması, ya da nefret-söyleminin her hangi bir formunu paylaştığınızı bulursak, (buna bilerek sansür koymak, maskelemek, ya da bu örneklerin yeniden düzenlenmiş hali de dahildir) hesabınız yalnızca forumlarda banlanmakla kalmaz, aynı zamanda oyuna erişiminiz kısıtlanır.

2)      KALİTE STANDARTLARI – Forumlarımızı kullanarak bizlerle ve birbirinizle saygı çerçevesinde her konuyu konuşabilir ve böylelikle yeni oyunculara ve konuşmalara katılmak isteyenlere cesaret vermiş onları heveslendirmiş sonuçta da topluluğunuza sahip çıkmış olursunuz. Lütfen konuları gerektiği ve yapabildiğiniz ölçüde kendi başlığı altında açmaya çalışarak, konuşmalarda reklam, spam, oyunda olmayan ve ekleneceğinizi düşündüğünüz şeyler ile yalan haberler, oyuncuları yanlış yönlendiren yazılar, pornografik ve diğer kaba, küfürlü ve uygun kaçmayacak içeriği paylaşmayınız. Bu tarz paylaşımlar önce tarafımızdan silinecek ve devam edilmesi durumunda uyarılar ve aldığınız uyarı sayısına göre sonraki işlemler uygulamaya koyulacaktır.

3) SIZINTI İÇERİK- Lütfen forumlardaki hile ve sızıntıları desteklemeyiniz ve bizlere forumlardan özel mesaj  atarak veya destek hattından bildiriniz. Bütün Tenno'ların yeni içerikleri aynı anda deneyimlemelerini istiyoruz. Spekülasyonları ya da söylentileri desteklemek, oyunu geliştirmek için önemli olan içerik, değişiklik ve düzeltmelerden uzak tutar.

4) KÜFÜR – Tabii ki en önemli kuralımız, küfürsüz ve argosuz bir forum ve oyun içi chat. Buna küfür kısaltmaları da dahil!

5) GİZLİLİK – Forumlarda kendiniz ve başkasının özel hayatı ile ilgili hiçbir bilgiyi paylaşmayın. Gerçek hayattaki isim, telefon numarası, adres, e-mail adresi, kişisel resimler, IP adresi ve gizliliği ihlal edecek bilgilerin paylaşılması kesinlikle yasaktır.

6) ŞİKAYET – Eğer bir oyuncudan şikayetçi iseniz lütfen bunu destek hattımıza bildiriniz. Eğer forumla ilgili ise ve forumda yukarıdaki kurallara uymayan bir şey görürseniz veya size bir hakaret/saldırı olursa forum yöneticilerine direk PM atarak bu durumu bildiriniz. Eğer size/diğer oyunculara/oyuna karşı direk bir hakaret varsa veya oyuncuları lafları ile sürekli rahatsız eden ve sürekli spam paylaşımlar yapanlar varsa bu kişilerinde mümkünse ekran görüntüsü alarak ve yollayacağınız mesaja bu görüntüyü de ekleyerek DESTEK hattımıza hemen bildiriniz.

Yukarıdaki bu kuralları ihlal etmek Uyarı Alma ve Konularınızın Edit yapılması, Hesabın bir süreliğine askıya alınması ve sonunda Hesap Banlanma ile sonuçlanacaktır.

[*]3 uyarı = 3 günlük hesabın askıya alınması + geçici moderasyon bekleme süresi

[*]4 uyarı = 7 günlük hesabın askıya alınması + geçici moderasyon bekleme süresi

[*]5 uyarı = Kalıcı Hesap Banlanması

Ayrıca Şu türdeki mesajlar silinecektir:

- Amacı dışında ve yanlış yönlendiren başlığa sahip olan mesajlar,
- Sıkça Sorulan Sorular bölümünde cevabı bulunan soruları içerenleri, 
- Tartışmaya katkı sağlamayanları,
- Konuya bağlı kalmayanları,
- Kötü davranış içerenleri,

Bu yüzden eğer mesajınızın korunması ve amacına ulaşmasını istiyorsanız:

Mesajınıza iyi bir başlık seçiniz ve okunmaya değer hale getiriniz.

Eğer mesajlarınızı silersek şimdiden özür dileriz – bu sizin şahsınıza karşı bir tavır değildir, sadece mesajınızın içeriğinin forum standartlarımıza uymadığı içindir, fakat standartlara uygun şekilde tekrar deneyebilirsiniz.

Saygı ve Onuru ile savaşıp, gene saygılı bir şekilde iletişim kurmak Tenno’ların en büyük özelliğidir!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...