Jump to content

Udp Port Hatasi


DBERK
 Share

Recommended Posts

Beyler bu oyun ilk çıktığı zaman indirdim kurdum UDP port hatasından bahsetti devam dedim online oynuyordum sorasında güncellemeler falan geldi 1 hafta öle sonrasında kimseyle bağlantı kuramadım oyunda. Her şeyi denemiştin çözüm olarak olmadı bende sildim oyunu . Sonrasında aradan yıllar geçti steam de gördüm köpek falan gelmiş indirim bakim sorun gitmiştir belki dedim gene aynı devam ediyor. Ama bu seferde sanki oyun bir hasta ben ilaç veriyorum ve oyun bağışıklık kazanıyor . Yani çözüyorum sorunu oyundan çıkıp başka zaman girdiğimde yine UDP port izin ver diyor sizde bir ilaç varsa yardım edin önerin . Teşekkürler

Link to comment
Share on other sites

Kardeşim güncelleme zaten otomatik yapmıyor mu launcher . Sistem güncel ben sana söyleyeyim hiç bir şey düzelmemiş aynı tasa . Denemediğim şeyde kalmadı , çok uğraştım . Birileri HotSpot kullanmamı önerdi . Oda başta düzeltti şimdiyse oturum açtırtmıyor warframe de. Kesin bilinen bir çözüm yok mu UDP port hatası çözülemicek mi . Update diyorlar . Hangi update düzeltcek anlamadım

Link to comment
Share on other sites

Ben oyunun launcherdan otomatik yaptığı güncellemeden bahsediyordum, yaptıysan tamam. Denemediğim şey kalmadı derken neler yaptığını yazabilirsen belki yardımcı olabilirim. 

 

Ayrıca bu problemi çözmeye çalışırken biraz daha sakinleşmene ve nedeni bulmana yardımcı olacak bir yazıyı ekliyorum. DE çalışanı Onur yazdı bunu başka bir konu altına.

 

Warframe 3960 ve 3962 UDP portlarını kullanır. Bilgisayarınızdaki firewall yani güvenlik duvarınızın bu portlardaki gelen ve giden trafiğe izin vermesi gereklidir. 
Firewall'lar network güvenliğinin önemli parçalarıdır; yaptıkları iş ise onaylanmayan hiçbir trafiğe izin vermemektir. (hacker atakları veya PC'ye girmeye çalışan virüsler gibi). Güvenlik duvarları kullanıcının istediği trafiğe ve o trafiği kullanan program ve oyunlara izin verecek şekilde sizin tarafınızdan yapılandırılabilir şekilde ayarlanmıştır. 
Network'te genelde birkaç ana güvenlik duvarı bulunur: Pc'lerin çoğu kişisel firewall yazılımları ile beraber gelir. (Örneğin: Microsoft Windows Firewall, Norton Internet Security ve ZoneAlarm). Ayrıca birçok ev router'ının (modemlerde dahili veya harici router'lar) kendi güvenlik duvarı bulunmaktadır.
Bu problemi çözmek için öncelikle hangi firewall'ın Warframe'i engellediğini bulmanız gereklidir . Bunu anlamanın en kolay yolu ise firewall'ları sırası ile devre dışı bırakıp Warframe o şekilde açıp denemektir. Windows güvenlik duvarı ayarlarına Denetim Masasından, router veya modeminizin güvenlik duvarına ise Admin-Setup ekranından ulaşabilirsiniz. Eğer modem veya router set-up ekranına nasıl ulaşılacağını bilmiyor veya fazla deneyiminiz olmadığından yanlış birşey yapmak istemiyorsanız lütfen internet sağlayıcınızı arayarak bu işlemi sizin adınıza yapmaları için telefon desteği talebinde bulununuz. Onların yönlendirmeleri ile nasıl firewall'u nasıl kapatıp açabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Hangi duvarın Warframe'i engellediğini bu yolla tespit ettikten sonra o güvenlik duvarına Warframe için uygunluk yada izin vererek sorununuzu çözebilirsiniz. 

Lütfen unutmayınız, bilgisayar oyunlarındaki bağlantı ve port sorunlarının çoğu (server problemleri hariç) oyunların kendisinden kaynaklı değildir.

Edited by thecolin-
Link to comment
Share on other sites

Firewall' dan izin verdim . (OLMADI)

Firewall kapattım . (OLMADI)

Modem güncellenmeli dediler, Modemim ,Firewall hepsi zaten güncelmiş

Oyunu birçok kez yeniden kurdum . (OLMADI)

Modem cihazın sitesinden UDP portları için port yönlendirme yaparak izin verdim .(Oyun ilk sefer bağlantı hatası vermedi sonrasında oyunu kapatıp açtıktan sonra yine aynı hatayı verdi)

HotSpot önerdiler onu indirip kurdum . (Güzelce açtı oyunu sorunsuz havası verdi , gene kapatıp açtıktan sonra bu sefer oturum açılmamaya başladı) ÖRNEK: Bilgilerinizi Kontrol Ediniz , Oturum a Bağlanılamıyor .

 

   Çözüm yolları bunları denedim DE Onur arkadaşın bu yazısını sabırla okumuştum öncesinde ama sonuçlar olumsuzdu.

Link to comment
Share on other sites

Aslında düşündüm biraz bu olay hacker lar için güvenlik amaçlı böle bir bağlantı sistemi yapmışlar. Yani benim PC de demek ki bir takım kötü amaçlı program , hile v.s. algılıyor ki bu hatayı veriyor. Çünkü ilk kez bu oyunda yaşıyorum bu hatayı. Ve hiçbir donanımsal sorunum yok

Link to comment
Share on other sites

Şimdi şöyle bir şey sölyeceğim ama tamamiyle saçmalıyor olabilirim; sen bilgisayarından ve modeminden o portlara izin verdin ama hala hatayı alıyorsun dedin. Servis sağlayıcınla bununla ilgili konuştun mu? UPNP açık mı bunları yaparken? Açıksa kapamayı, kapalıysa açmayı dene(UPNP hem oyun içinden hem modemden ayarı olan bir özellik). Herkes için farklı çalışıyor, ben dün port hatası aldım. Bugün tertemiz. Son olarak, launcher ayarlarında Verify veya Doğrula diye bir seçenek var, onuda deneyebilirsin.

 

 

Edit: Ayrıca https://digitalextremes.zendesk.com/hc/tr bu siteye problemini anlattığını söylemedin onu yapmanı tavsiye ederim.

 

 

Aslında düşündüm biraz bu olay hacker lar için güvenlik amaçlı böle bir bağlantı sistemi yapmışlar. Yani benim PC de demek ki bir takım kötü amaçlı program , hile v.s. algılıyor ki bu hatayı veriyor. Çünkü ilk kez bu oyunda yaşıyorum bu hatayı. Ve hiçbir donanımsal sorunum yok

 

Sanmıyorum.

Edited by thecolin-
Link to comment
Share on other sites

UpNp ayarını gördüm Warframe de settings te var onunla fazla uğraşmadım alakasız sandım şimdi deniyorum . Servis sağlayıcımla ilgili ne konuşmalıyım . Bu port ları izin verin gibisinden mi. verdiğin sitenin de açılmasını bekliyorum .

 

  Birde oyunun location dan olabilir mi yani yüklediğim yerden eğer bana senin pc de nerde olduğunu söylersen dosyaların birde öle denerim

Edited by DBERK
Link to comment
Share on other sites

Servis sağlayıcınla portlarla ilgili bir problem yaşadığını ve kendi tarafından herşeyi deneyip [denememiş olsan bile;)] hala problemi çözemediğini anlat. Belki onların tarafından bir problem olabilir. 

 

Site, Warframe'in destek bölümü. Oraya derdini anlat ve EE.log dosyasını ekle (EE.log dosyan burada C:\Users\%username%\AppData\Local\Warframe\EE.log)

 

Oyunun dosyalarının bilgisayarında nerede olduğu ile senin portların bir alakası olacağını sanmıyorum. 

Link to comment
Share on other sites

Modemimin kendi sitesindeki UpNp port yönlendirme yi etkinsizleştirdim .Oyun arayüzünde ki settings kısmından UpNp ayarını etkinleştirdim . Şuan başarılı bir şekilde bağlantı kuruluyor umarım böle devam eder . Ama ben bir hadise olacağına gene inanıyorum. Yardımların için teşekkürler dostum . Yeni bir konu açıcam ondada büyük bir problemim var ondada yardımcı olursan sevinirim.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...