Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Maste7898

Chroma Effigy bugged

Recommended Posts

So , I played last night in Warframe and I played a few maches ... After a while, when I turned on the fourth skill of Chroma, Effigy was invisible, apart from his helmet and Warframe not changed in appearance but the bonus speed was as before ... 

Here's and example picture of the whole situation : 

http://files.tinypic.pl/i/00790/7pv8dqiz7q9l.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I made this post in another part of the forums but it goes like this:

The pelt model for effigy does not display yet the particle affects are present.  In addition to this the breath from the effigy DOES NO DAMAGE yet the scream still stuns enemies and the blast when the pelt is crowded is still there.  It seems Valk was fixed but Chroma's problem was dubbed simply cosmetic while IT IS NOT.   Credit farming and general dragon shenanigans can not be done in this state, DE.

 

Also, just like every other post I make, I would like to bring up the point that the pelt's wings do not show unless I am hosting.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i've encountered this bug too
20160529101834_1.jpg
The armor is just invincible just the helmet floating

Share this post


Link to post
Share on other sites

Effigy seems to be rather broken at the moment

On cast the pelt does not appear, there is no change to chroma's appearance or speed. On top of this there appears to be no damage done by the effigy's breath/tick damage, only damage is the radial knockback. No bonus credits either.

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 minutes ago, TwitchBiscuit said:

having the exact same problem, also found that he wasn't doing any damage to enemies either. 

Ya my effigy not doing any dmg too, but how to fix it?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Maste7898 said:

Ya my effigy not doing any dmg too, but how to fix it?

This is actually a bug everyone is facing, please contact DE directly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

the only bug I get is the one where it uses up way too much energy, making it a garbage skill.

oh wait, that's his actual energy consumption!

Share this post


Link to post
Share on other sites

> stumbles upon a credit booster

> decides to finally forma Chroma and get some farm going

> finds out Friday's nerfworks broke Effigy

> :D

 

Seriously tho I think this isn't a bug, just another rework™ - Effigy now serves as a purely cosmetic feature.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am not sure what happened.  My pelt has now appeared, it does damage, and there are wings on it even though I'm not hosting.  I went with someone else who had Chroma on a mission and his issue wasn't fixed for him although you CAN see the particle affect that highlights the pelt when it screams.  See attached screen.  Maybe DE is fixing this on a case by case basis.  If so they sure are doing a great job because it can't be easy going through the million players and setting launch options one at a time.  I will post other screens or information if anyone is curious.  hWKzHMf.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

same, I was using chroma 5 minutes ago and happen like you encountered, but my chroma turned invisible completely.

can stun enemies and knockdown, but the breath wont do damageWarframe0112.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Don't worry its just a "fix" for chroma, DE thought that he was too good on credit farming runs and fixed it :clem:

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, Aventador92 said:

same, I was using chroma 5 minutes ago and happen like you encountered, but my chroma turned invisible completely.

can stun enemies and knockdown, but the breath wont do damageWarframe0112.jpg

Ouh today im had it too but my effigy sometimes have only helmet visible

Share this post


Link to post
Share on other sites

Merged ~ 5 threads - if anyone has a solid repro for this let us know. I know it happens some of the time but we're looking into what that trigger is. Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

What triggers it is having any armor or Syandana attached to your Warframe. If you have no armor or Syandana effigy appears fine, but add any attachments and you get this bug. So it has something to do with how armor and syandanss are supposed to be shown on effigy when it is cast.

At least that's what I'm seeing from testing in the simulacrum.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, weezedog said:

What triggers it is having any armor or Syandana attached to your Warframe. If you have no armor or Syandana effigy appears fine, but add any attachments and you get this bug. So it has something to do with how armor and syandanss are supposed to be shown on effigy when it is cast.

At least that's what I'm seeing from testing in the simulacrum.

tried with no armor syandana, clan symbloms even synd on simulacrum. still invisible to me

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, TheHellraiser said:

tried with no armor syandana, clan symbloms even synd on simulacrum. still invisible to me

Not sure what to tell you man, but here's video proof removing armor/syandana gets Effigy to show up. Works both for the simulacrum and for missions as well. Reproducible every time. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...