Jump to content

The Law Of Retribution Raid Türkce Rehber


-ERG-ALIEN
 Share

Recommended Posts

Merhaba Arkadaslar, 

Amacim Raidi Temel Bilgisini Bildigim Kadariyla Bilmiyen Arkadaslara Vermek, Eger Atladigim Bisey Olursa Konu Altina Ekliyebilirsiniz, Kimisi izliyerek kimisi okuyarak daha rahat bilgi edinir diye Türkce Olarakta Bu Rehberi Hazirlama Gereksinimi duydum cünkü bu  Raidin Türkce Rehberi arastirdigim Kadariyla yok eger hatam olursa affola.

Bu Raid icin Takim Gerekiyor 8 kisiliktir,  Ama En az 4 kisiylede yapilabilir.

Takimda Hangi Warframelere ihtiyacimiz var onlardan basliyalim öncelikle, Bazi Frameleri Skilleriyle Beraber Söylemem Lazim ne yazikki Türkcelerini Bilmedigim icin ingizlice olarak yazicam ama Skillerin Türkce Aciklamasinida yapicam.

 

Bless Trinity : Trinitynin 4. Skili , Buildinide Vereyim Degistigi icin Str " den Güc Aliyor 4. Skill

Aura Olarak  Corrosive Projection , Quick Thinking, Continuity, Max Blind Rage, Streamline , Narrow Minded , Flow ,Constitution, Vitality 

Benim Kullandigim Bless Trinity Buildi.

Ev Trinity : Energy Vampire , Takima Enerji Sagliyan Framedir ve Raiddeki En Büyük Görevi Üstlenen Kisidir, Ev Trinity Oynuyan Arkadas Burda Cok Hizli Olmasi Lazim Ona Rehberin ilerliyen ksimlarinda deginicem, Kullandigim Build.

NOT : Önemli Bilgi Düsman Moblari Elinizden Geldince Öldürmeyin , EV Trinity Bu Moblardan Takima Enerji Sagliyor.

Aurasi Corrosive Projection , Exilus Cunning Drift , Quick Thinking , Transient Fortitude , Blind Rage , Flow , Overextended , Fleeting Expertise , Stretch , Vampire Leech Sendika Modudur, Enerji Cektikce , Sheldi Yükseltir.

Normalde Ev Trinity" de Flow Kullanmam ama Raidde Kullanmazsaniz Problem Cekebilirsiniz Cünkü Padler Enerji Emiyor, Enerjinizin Bol Olmasi Lazim Cünkü Tüm Takim Size Bakiyor.

Tasiyici Carrier : Bu Görevi Üstlenen Kisi Max Primed Flowa ve Enerjisi Fazla Olan bir frameyi secse iyi olur bu görev icin uygun olan Frame Genelde Loki Kullanilir, Nova Kullanilir , Volt Kullanilir Görevin en Önemli Modu Primed Flowdur cünkü bu görevi üstlenen kisi bomba tasicak ve bomba enerji emiyor ve enerjiniz tükendiginde bomba patliyor ve bu sizin icin problem yaratiyor, Bu görev icin Disarm Loki oldukca uygundur hem tasiyicilik görevini yapar hemde elinde bomba yokken disarmini yapabilir diger bölümlerde yardimci olur. Disarm Loki icin build vereyim Disarm bu arada Lokinin 4. Skili ve düsmanlari silahsiz birakan skilidir.

Disarm Loki : Aurasi Corrosive Projection , Exilus Cunning Drift , Overextended , Flow , Streamline , Natural Talent , Continuity , Stretch , Constitution , Fleeting Expertise.

Slow Nova : Power Strength" e dayali, Benim Kullandigim Build.

Narrow Minded ,  Flow , Escape Velocity Sendika Modudur 3. Skill icindir Worm Holeden Gecen Kisilere Speed Verir Volt gibi , Quick Thinking yada Vitality Kullanbilirsiniz , intensify , Continuity , Constitution , Stretch , Aura Olarak , Corrosive Projection , Exilus Olarak Power Drift Bu Sekilde % 75 Maximum Slow Sagliyabilir ve Takima 3. Skilliniz ile Epey Hiz Yönünden Yardimci olabilrsiniz.

Vauban : Kitle Kontrol icin Gereklidir, Repelling Bastille 3. Skill Builidir,  Kullandigim Build.

Aurasi Corrosive Projection , Exilus Cunning Drift, Continuity ,Repelling Bastille Sendika Modudur 3. Skill Yardimci Modudur  Bastille ( Cember ) icindeki düsmanlari geriye iter ve havaya kaldirir, Overextended, Stretch , Flow ,Constitution, Narrow Minded , Vitality yada Quick Thinking. 

Not: Vaubanda Yardimci Modu Kullanip Kullanmamaniz Cok Önemli Degil.

Blind Mirage : Kitle Kontrol icin gereklidir , Görevi Düsmanlari Kör Etmek 4. Skilli ile, Gerci Blind Mirage Nerf Yedi ama Hala Raidlerde Kullaniliyor is görüyor yani.

Aurasi Corrosive Projection , Exilus Cunning Drift , Overextended , Fleeting Expertise , Flow ,Streamline , Continuity , Stretch , Constitution , Natural Talent.

CC Rhino : Kitle Kontrol icin Gereklidir, 4 Skilli icin Kullanilir, Kullandigim Build.

Aurasi Rifle Amp , yada fazladan yer kazanmak isterseniz Steel Charge , Exilus Modu Cunning Drift , Redirection , Flow , Fleeting Expertise, Constitution , Overextende , Continuity ,Stretch , Streamline.

Nyx : Kitle Kontrol icin gereklidir, 3. Skill Buildidir.

Aurasi, Corrosive Projection , Exilus Modu, Cunning Dirft , Continuity, Overextended, Stretch , Flow , Constitution , Streamline,  Quick Thinking Yada Vitality.

Enerjisi Fazla Olan Warframeler"de Quick Thinking Kullanirsaniz Ölmezsiniz Ölmeniz oldukca zorlasir bunu dikkate alin bazen Trinityler Bless Basmayi Unutabiliyor Yada Tam basacagi sirada hasar alirsiniz felan isinizi garentiye almak icin bu modu kullanin cok isinize yaricaktir inanin bana.

Evet Takimimizi Kurduktan Sonra Oyunumuzu Baslatiyoruz.

Raid 3 Bölümden Olusuyor, 1. Bölüm 4 Adet Toxin injector Var oyunu oynamis olan kisi bunu kesinlikle görmüstür.

fkjhBpN.jpg

Görevimiz Bunu Patlatmak , Bu Resim Raidden Alinti Degildir, Forumun Farkli sunucusunda Buldugum bir resim, Aynisindan Raidin ilk bölümünde var bunlardan 4 adet var 4 ünüde patlatmamiz gerekiyor peki bunu nasil yapicaz.

Bu Resimde Gördünüz ise ilk görev yerinin Haritasi.

HKfk7fX.jpg

Simdi Haritanin Tam ortasina bakalim bomba isareti Var gördünüz gibi bu kisimda

Bu Altta Gördünüz Dalga var bundan Bomba Cikiyor saginda Ve solunda hacklenmesi gereken 2 konsol var konsollar hacklendikten sonra bomba veriyor.

latest?cb=20150322064750

Daha Sonra Bombayi Tasiyici Olan Arkadas Aliyor, ve Oyunu kurmus olan kisi takim lideri gidilecek olan kapiyi isaretlicek, Toplam 4 Adet KAPI VAR Haritaya Bakarsaniz Ortadaki Kisim odaya Girdimiz yer. 2 sagda ve 2 solda olmak üzere 4 adet Kapi var ben önce sagdan baslarim , sag kapi, sonra sol kapi, sonra bidaha sag kapi , sonra tekrar sol kapi Siralama Bu Sekilde , Neyse ilk sag Kapidan bombayi alip gectik diyelim kapidan ilk önce Bombaci ve EV Trinity nin gitmesi gerekiyor bu bölümde Ev Trinity Bombacidan Ayrilmicak Tabiki Görevi Takima enerji saglamak ama en önemli görevi burda Bombayi Tasiyan arkadasi beslemektir, eger bombayi tasiyan kiside yeterli enerji kalmazsa bomba patlar ve tekrar geri dönüp bomba almak zorunda kaliriz inanin bana hic hos olmuyor okadar kisi bida geri dön onun icin EV Trinity Kesinlikle Geride Kalmicak Herzaman Bombayi Tasiyan Arkadasla Beraber Olacak onu takip edicek ve hesap edicek yolda giderkende biraz mana cekicek cünkü sürekli bomba enerji tüketiyor , 

Toxin injector " e Vardigimizda ilk resimdeki büyük Tüpe Benzer bise Injectörün Altindan Kablolar Cikiyor o Kablolari Takip ettiginizde Ucunda Konsol var o Konsol Hacklenicek Toplam 4 Adet Hacklenmesi Gereken Konsol Var Bu Konsollari Normal Raidde , Sifre ile Cözebilirsiniz ama Nightmarede Sifre Kullanilmiyor onu belirtiyim. Gene ilk Bölüm haritasina Bakarsaniz Konsol Panelleri SARI onlar Hacklenmesi Gereken Konsollar, 4 adet Konsolu Hackledikten Sonra Ekranda yazi yaziyor  injector is vulnerable! daha sonra ekranin sol üst Kösesinde bombanin Gücü var o güc % 100 Ulastiginda Bombayi Tasiyan Kisi  ( F ) Tusuna Basarak bombayi birakip ordan Uzaklasiyor , Kesinlikle Dikkat Edin % 100 Olmadan Bombayi Yere birakmayin Cünkü Gereken Gücü Saglamiyor ozaman Injector Patlamiyor. Ayni Sekilde 4 Kapinin icindeki injectorleri patlatiyoruz her patlattigimizda geri dönüp tekrar bomba alip diger odaya gidiyoruz bu sekilde 4 odadaki  Toxin Injector"leri patlattigimizda ilk bölümü Tamamlamis Oluyoruz.

 

Gecelim 2. Bölüme.

2. Bölüm Aslinda Kolay ama bilmiyen arkadaslar bu bölümde asiri zorluk cekiyor onun icin bu bölümede elimden geldigince ayrintili sekilde deginmeye calisacagim.

Simdi 2. bölüme geldik Duvarda Kocaman bir Ekran var Ekran Asagida Görüldügü Gibi.

maxresdefault.jpg

Birde Bu Ekranda Cikan Isaretler Var bu Isaretlerde gene asagida görüldügü gibi

latest?cb=20160628000253

simdi arkadaslar burda olay su Bu odanin icinde 4 adet hacklenmesi gereken konsollar var ama sirayla aktif oluyorlar bir tanesi hackledinizde ilk resimdeki ekranda 2. resimde göstermis oldugum isaretlerden herhangi birisi cikiyor ve bu büyük ekrandaki isaret hangisi ise, odada 8 Adet SARI PAD Var Bu padlerin arkasinda gene kücük ekran var bu ekranlara bakicaksiniz hangisi ilk resimde cikan isaretle ayniysa o PADE 1 kisi gececek ve pade ciktiginda eline silah degil Kilicini Alicak ve Sag tusa basili tutup kendine koruma saglicak tabi ara sira skillerini kullansin, neden kilicla koruma saglicaz derseniz , cünkü Scorpionlar Zincir atip sizi padden cekebilir eger cekerse tüm yerlestirme bozulur ve paddekiler ölebilirler ve tekrardan yeni basa dönmek zorunda kaliriz yani diyelim 5 kisi yerlesti 6. kisiyi scorpion cekti paddekiler öldü sizde ölebilirsiniz öldünüzde tekrar kalktiktan sonra gidip ayni padin üstüne kesinlikle cikmayin cünkü tekrardan 6 kisinin yeniden yerlestirilmesi gerekir, eger cikarsaniz ölürsünüz. Odadaki konsollar hacklenerek ayni sekilde  yeni bastan baslicaz, buda epey vakit alir sinir bozar onun icin padin üstünde dikkatli olun yerlestirme olayini 1 kisi yapsin genelde bunun icin takimi kuran kisi yada hizli bir frame olabilir yerlestirme olayi bittikten sonra herkez yerini aldiktan sonra KAPI Acilir burasi bir tür kilit sistemi diyelim yani kapiyi acmak icin, kapiyi actik kapidan gectik sonraki görev,

Arac Sürme buna bir cok oyunda raslamistirsiniz ama burdaki olay biraz farkli cünkü arac rayda gidiyor rayda elektirikler var belli kisimlarda ve bu elekrige ARAC deydigi an Raid Nightmare ise oyun komple gider faild oldunuz demektir bitti oraya kadar yapmis oldugunuz tüm emekleriniz bosa gitti, burasi ciddi anlamda ter akitan bir bölüm.

Araci bir Kisi sürecek, ve o süren kisiye kimse yaklasmicak eger yaklasirsa su olabilir , adam raydaki elektirige yaklastiginda araci durdurmasi gerekiyor ve siz o anda araca yaklasirsaniz arac ilerlicek ve elektirige deydigi anda oyunu kaybetceksiniz onun icin araci süren kisiye mümkün mertebede uzak durun bu cok önemli, araci Ev Trinity rolünü oynuyan arkadas bilgili ise ona sürdürün yada bless trinity olabilir cünkü arac ortadan gidecek ve sagda sollda sari padler var bu Sari padlere ciktginizda RAYDAKI elektirik Kaybolacak ve arac ilerlemeye devam edicek elektirik SINIRI gecildiginde Padlerden ayrilabilir ve diger padlere gidebilirsiniz dikkat edin padlerin üstünde tonkor kullanmayin, ziplamayin , padin üstünde sabit durun az önceki söylemis oldugum kilic ile koruma saglayin asagida vermis oldugum resim Bu Arac sürme Yerinin haritasidir.

 

HPllIKA.jpg

 

Resim Alintidir, Resime Dikkat Ederseniz, ilk bastan incelemeye basliyalim. 2 adet kirmizi nokta var bunlar padler o kirmizi noktalarin oldugu yerde sari padler var bunlara ciktiginizda 2 padin üstüne 2 kisi cikmasi lazim ancak o sekilde raydaki elektirigi engellemis olursunuz , Bakin 2 kirmizi noktanin arasinda bir kisim gene kirmiziyla boyanmis biraz o bölüm Raydaki Elektirigin oldugu bölüm yani o bölümü arac gecmeden siz raydan ayrilacak olursaniz oyun Basarisiz olur nigtmarede normal oyunda arac ciddi anlamda can kaybina ugrar, kirmizi ile isaretlenmis olan yer ilk oda baslangic odasidir arac o odadan cikar, ve odada nigtmare de hacklenmesi gereken konsollar var o konsollari hackledinizde kapilar acilir , onlarin yerini tarif edemicem onlari kendiniz biraz deniyelimli arkadaslarla girip ezberlemeniz lazim nerde olduklarini 2. odaya gelelim 2 odada 3 adet pad var YESIL olanlar gene o padlere cikinca o aradaki boyanmis kisimdaki elektirik gidiyor aslinda son odaya kadar basit bir sekilde gidiyorsunuz son oda biraz kafa karistirabiliyor ama semaya dikkatli bakarsaniz onunda altindan kalkarsiniz , son odada  6 Adet pad var ilk 3 tanesi giristeki elektirigi engelliyor yani sari ile isaretlenmis olan padler gene ayni odada mavi ile isaretlenmis olan padlerde odadan cikarken gene bir elektirik var onu engelliyor daha sonra araci teslim ediyorsunuz ve bu bölümde bitmis oluyor.

 

Gecelim Oyunun Son Bölümüne

Simdi Arkadaslar Oyunun en eglenceli yeri burasi bence benim en sevdim bölüm.

Cok Basit, kolay ve zevkli.

Burdaki olay Vay Hek Terra Deniyelin boss var ve bu boss Bacalarin üstüne cikip ordan size bomba yagdiriyor tabi bizim Bless Trinitymiz oldugu icin kolay kolay ölmüyoruz o kafasina göre takilsin diyip kendi basina birakiyoruz bunu.

Simdi burda gene kapilar var kapilarin üstünde BACALAR VAR Bu Bacalarin üstüne Vay Hek Cikip dedigim gibi bomba atiyor ,oyunu kuran LIDER Kisi Kapiyi Waypoint Atar Isaretler Burda Gene Görev Bombaci ve EV Trinity " e Kalir Odada bir Grineer var bomba Tasiyor haritada zaten bomba isareti cikiyor bu Grineeri Kesip Elindeki bombayi , ilk bölümdeki Tasiyici dedigimiz arkadas alip Takim Liderinin Isaretledigi Odaya Girip iceriye bombanin gücü % 100 oldugunda bombayi birakip disari cikiyor tabi KAPILARIN ACILMASI icin Her Kapinin icinden iki adet kablo cikiyor bu kablolari takip ettiginizde ucunda pad var o padin üstüne cikinca , iki padinde üstüne cikildiginda kapiya enerji gidiyor ve kapi aciliyor bombaci iceri girip bombayi birakip ciktiginda siz padin üstünden inip isaretlenen diger kapi icin hemen diger padlerin üstüne cikip diger kapiyi aciyoruz bu sekilde bombalari yerlestirip patlatiyoruz bomba patladiginda ne oluyor derseniz kapinin üstündeki BACA ALEV ALIYOR ve VAY HEK " imiz o Bacanin üstüne cikamiyor üstüne cikamicak BACA Kalmayincada Asagiya inmesi gerekiyor tüm kapilarin bacalari atese verildiginde vay hek asagiya iniyor ve bizde kafasina kafasina vuruyoruz burda slow nova direk slowunu kullanip bossu yavaslatmasi lazim normalde novanin görevi bu nova bossu yavaslatiktan sonra biz Bossu indiriyoruz ve Oyunumuzu basariyla tamamlamis oluyoruz 

Ödül olarak 1 arcane ve buldugunuz Seckin sandiklardan cikan güzel credi ve boosterler gelebiliyor, tabi en önemlisi Arcane ve Arcane Alabilmek icin 24 saatte bir girmeniz gerekiyor 24 saatin altinda girerseniz Arcane alma sansiniz yok 2 Adet The Law Of Retribution oldugu icin günlük 2 Arcane Cepte Yani Hem Normal Hem Nightmare her birinden 1 er tane Arcanemiz var.

Umarim Aciklayici bir anlatim yapabilmisimdir, umarim bilmiyen arkadasara faydamiz dokunmustur,  Bu Raid Gercekten Önemli ve bilinmesi gerekiyor, tüm yabancilar rank 10 da bu raide baslarken biz Türk Milleti olarak epey geriden geliyoruz bilgimiz olmadigi icin bende cok gec ögrendim ve bilmiyen arkadaslarada bu rehberle yardimci olmak istedim tekrar yanlislarim olduysa Affola, elimden gelen budur Saglicakla.

Edited by UcanDomates
Konu sabitlenmiştir.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Bilimiyorum orada fark edemedim bilgi varmı Şunu belirtmek isterim  Nm ile normalin farkı  = nm de konsullara çip yani hzılı açmak için envanter basamıyorsun ve 2 ci bölümde nm de  Taşıdığınız Kargo Elektirk Yerse 3. cü Göreve geçemessiniz . bunu vurgulamadan edemedim :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 13.10.2016 at 11:13 AM, -STR-Punch08 said:

Bilimiyorum orada fark edemedim bilgi varmı Şunu belirtmek isterim  Nm ile normalin farkı  = nm de konsullara çip yani hzılı açmak için envanter basamıyorsun ve 2 ci bölümde nm de  Taşıdığınız Kargo Elektirk Yerse 3. cü Göreve geçemessiniz . bunu vurgulamadan edemedim :D

Değinmen güzel olmuş yalnız fark edememenin sebebi okumamış olmandandır.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...