Jump to content

Yeni Başlayanların En Çok Sorduğu Sorular Ve Cevapları


Satuenki
 Share

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar uzun süredir TR serverinde oyuncuyum ve eski hesabımla birlikte yaklaşık olarak 3.5-4 seneye yakındır bu oyunu oynuyorum zaten TR chatte olan bazı kişiler tanır beni. Gelelim konumuza şu sıralar chatte yeni arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorum ve sürekli gelen sorular var bunlara kısa açıklık getirmek istedim.

1-Warframe tamamen ücretsiz bir oyundur.1 kuruş bile vermeden istediğiniz kadar oynayabilirsiniz

2- Takas Sistemi:  Öncelikle şunu söylemek istiyorum takas sadece klan dojolarında ve maroo nun pazar yerinde yapılabilir.Sadece Prime parça , modlar , ayatan hazinelerini ve bazı özel silahları takas edebilirsiniz bu genelde bilinen bir bilgi fakat son günlerde çok fazla kaynak satın almaya çalışan insan görüyorum insanlar özellikle şöyle yazabiliyolar; plastid alınır  galyum alınır vb. dediğim gibi kaynaklar TAKAS EDİLEMEZ.

3-Dünyadaki ERPO görevi. Yine son günlerde çok sık sorulan bir soru. Arkadaşlar bu bölüm Archwing denen ekipmanla yapılır ve oyuna yeni başladığınız için archwinginiz yok bir çoğunuzun bu görevi es geçin çünkü bu yolun kavşakla yani ilerlemenizle hiçbir alakası yoktur. oyunun ilerisinde The Archwing görevini tamamlayıp archwinginizi aldıktan sonra burayı yapabilirsiniz isterseniz. 

4- Flood: Öncelikle flood nedir bundan başlayalım. Flood aynı yazıyı sürekli ve rahatsız edici biçimde sürekli olarak gönderme durumudur. Dile getirmek istediğiniz şeyleri aralıklarla yazın örn: 5 dakikada 1 yada 10 dakikada 1. 1 dakika içerisinde aynı yazıyı 20 defa yazmak size nerdeyse hiçbirşey kazandırmaz ve hiçbir işe de yaramaz sadece sohbet kirliliği olur.

5- Görevler: Arkadaşlar görevler kavşaklardan alınmaktadır yani rastgele değildir göreviniz bittiyse bir sonraki kavşağa ilerleyerek yeni bir görev alabilirsiniz bunu sürekli Chatte sormanıza gerek yok.

6-Kubrow Ne Zaman Olur: Yine çok sorulan sorulardan biri 48 saat kuluçkalama süresi var arkadaşlar.

7- Mod Nedir ? Modlar oyun içinde silahınıza veya warframeinize ekstra özellikler ekleyebildiği gibi var olan özelliklerinide güçlendirebilen kartlar olarak adlandırılabilir.

8- Endo nedir Nerelerden elde edilir ? Endo modlarımızın levelini yükseltebilmek için gerekli olan kaynaklardır. Daha çok hayatta kalma görevlerinde 5dakikada 1 , kazı görevlerinde kazı tamamlanması ve savunma görevlerinde 5 dalgada 1 gelen tekliflerden endo elde edilebildiği gibi normal olarak görevlerdeki slotlardan da düşük miktarda endo toplanabilir ayrıca alertlerdende endo elde edilebilir.

9- Ticaret: Yine birçoğumuzun bildiği fakat arada bilmeyenlerinde olduğu küçük bir site vereceğim warframe.market Peki nedir bu warframe.market ? Arkadaşlar warframe market warframe oyuncularının en sık kullandığı ticaret sitelerinden biridir. Peki nasıl çalışır ? Çalışma prensibi çok kolay aradığınız item ın yada modun adını giriyorsunuz ve ara ya basıyorsunuz. Burdan bu modu satan kişilerin isimleri oyunda olup olmadığı bu itemden yada moddan kaç tane sattığı ve eğer mod arıyorsanız bu modun kaç seviye olduğu ve tabiki fiyatı yazıyor. Burdan bakarak istediğiniz item için satan kişiye oyundan veya siteden özel mesaj atarak alışverişinizi yapıyorsunuz.

10- Arkadaşım olmayan birine nasıl mesaj atarım ? Yine sıkça sorulan bir soru arkadaş listenizde bulunmayan birisine şu kalıbı kullanarak özel mesaj atabilirsiniz ''/w (oyuncu nicki) (mesaj)''.(önemli açıklama: /w, oyuncu nicki, mesaj arasında 1er boşluk olmalıdır yoksa mesaj gitmez).

11- Oyunla ilgili soru lar ve sorunlar : Chatten sorumlu kişi bir çoğunuzun tanıdığı bir isim FrekansTR chat ile ilgili sorunlarınızı sorabilirsiniz. Ayrıca çoğunuzun tanıdığı Allternatif gibi Senior General Of Lotus Arması taşıyan insanlarada oyunla ilgili sorun ve soru larınızı yönetebilirsiniz. Eğer hiçbirine ulaşamassanız oyun içinde banada sorularınızı sorabilirsiniz elimden geldiğince yanıtlamaya çalışıyorum (Oyun yetkilisi Değilim).

12-Yeni Warframe Yada Silah Elde Edebilirim ? Buda son zamanlarda çok sorulanlardan biri. Öncelikle Platinium ile satın alabilirsiniz. Ancak ben para veremem oyuna diyen arkadaşlar içinde oyun içinde Silahların kalıplarını alarak ve gezegenlerden malzemelerini toplayarak atolyenizde oluşturabilirsiniz. Gelelim warframe nasıl oluşturulur. Warframe de tıpkı silahlar gibi platinium ile alınabilir veya gezegen boss larından yada özel görevlerden parçaları düşürülüp kaynakları toplanarak atolyede oluşturulabilir.

13-Alert nedir ne işe yarar ? Alertler oyun içindeki sınırlı süreli görevlerdir.

14-Relic nedir ? Relicler oyun içerisinde ortaya çıkan çatlak adı verilen bölgelerden prime parça düşürmemizi sağlayan anahtarlardır. Çatlaklar ve relicler kendi arasında ayrılır yani her çatlağa her relic uygun olmayabilir girdiğiniz çatlağa uygun elinizde bir relic yoksa görevden sizin için prime parça çıkmayacaktır.

15- Relicleri nerden elde ederim ? Reliclerde tıpkı endolar gibi savunma hayatta kalma ve kazı görevlerinde bölüm ödülü olarak elde edilebilir

16- Savunma ve Hayatta Kalma ödülünde devam edersem ne olur ? Bazı kişilerin şunu sorduğunu hatırlıyorum hemen cevaplayayım örnek olarak siz bir savunma görevindesiniz ve A modu 5. dalga ödülü olarak verildi ve siz devam etmek istiyorsunuz fakat A modunuda istiyorsunuz. Devam edin. Dalga görevlerindeki hediyeler ilerdeki görevlerde silinmez( görev kaybedilmediği sürece) Yani toparlayacak olursak 5. dalgada A modu geldiğinde savaş a basarsanız A modunu reddetmiş olmuyorsunuz siz 40 dalga da yapsanız 5. dalgadaki A modu yine size geliyor yani ödüller katlanıyor.

17- Sendika Nedir, Hangi sendika seçilmeli Senidka limiti nedir  ? Sendikalar oyun içerisinde kayıt olduğumuz topluluklardır her sendikanın kendine özel modları, mühürleri,ve silahları bulunur. Ayrıca unutulmamalıdırki sendikaların 1 müttefik 1 zıt ve 1 düşman sendikası bulunur. zıt ve düşman sendikalarda sizi avlamak için görevlerde rastgele avcılar gönderebilir. Gelelim hangi sendika güçlü hangisini seçmeliyim sorusuna. Bu soru tamamen size bağlı tüm sendikaların tekliflerine bakın hangisi size en uygunsa onu seçmeniz en mantıklısı olacaktır. ve son olarak Sendika limiti ve sendika puanını açıklayayım Sendika puanı dediğimiz şey senidka rütbelerini yükseltmenize veya sendika tekliflerini( sendika modları silahları mühürleri vb.) elde etmemizi sağlayan puanlardır sendika puanını o sendikaya ait görevleri yaparak veya üstünüzde o sendikaya ait silah, yada mühür taşıyarak normal görevlerdede ekstra sendika puanı kazanabilirsiniz. Son olarak Sendika limiti= 1gün yani 24 saat içinde kasabileceğiniz maksimum sendika puanıdır buda şöyle hesaplanır 1.000+ mastery rank başına+1.000 örnek olarak 9. seviye bir kişi günlük 1.000(sabit sayı)+9.000( seviye başına gelen +1.000 puan limiti)=10.000 sendika puanı kazanabilir. Sendika puanı günlük sıfırlanması gece 3.00 da olur.

18- Mastery Rank Nedir Nasıl Kasılır ? Arkadaşlar mastery rank hesabımızın kendi temel seviyesidir. Peki Ne işe yarar ? Şu işe yarar oyundaki silahların bazılarını yapmak yada kullanmak için seviye gereklidir örnek olarak Galatine Prime silahını oluşturmanız için seviye 13 olmanız gerekmektedir. Nasıl kasarım ? Çok basit warframe,archwing,silah ve pet inizin aldığı explerin belli bir oranı seviye olarak exp e dönüşür  fakat küçük bir ayrıntı. Halihazırda 30 Level olan ekipmanlar (Silah,Archwing ,warframe,pet) seviye exp i kazandırmaz.

19- Archwing: Archwing, oyundaki bazı bölümlerde yüzme uçma gibi eylemleri gerçekleştirmemize yarayan ekipmanlardır. Nasıl elde ederim ? Platinium ile satın alınabileceği gibi The Archwing görevinden de Odonata archwingi elde edilebilir ayrıca klan dojolarındaki tenno labaratuvarından elytron amesha ve itizal archwinglerinide yapabilirsiniz (Not: klan dojolarında labaratuvardaki archwinglerin araştırmalarının bitmiş olması gerekmektedir)

Forumdaki ilk konumdu. bi kusrum hatam eksiğim olduysa affola aşağıda belirtirseniz düzeltirim Herkese iyi oyunlar iyi eğlenceler :)

 

 

Edited by LH_Pantera
Link to comment
Share on other sites

Emeğine sağlık LH_PanteraÖzellikle yeni oyuncuların veya uzun bir aradan sonra oyuna geri dönmüş olan oyuncuların gerçekten işlerine yarayabilecek faydalı ve detaylı bir yazı olmuş. Vaktin oldukça devamını da bekleriz.

Tüm Warframe Türkiye topluluğumuz adına tekrardan teşekkürler.

 

Konu tepeye sabitlenmiştir.

Edited by [DE]Onur
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...