Jump to content

Bu bug yüzünden oyunu oynayamıyorum.(Yardım Edin)


Kaporens
 Share

Recommended Posts

Öncelikle oyuna yeni başladım bu oyunda 2 sıkıntıdan dolayı oynayamıyorm 1.oyuna girişte port falan değiştirn diyor 2.dünyadaki cetus şehrine girip ovalara girince orda oyun donup kapanıyor.

PC olarak laptop kulanıyorm oyunun sistem gereksinimlerine baktığımda kulandığım bilgisayarın özelliklerine bakınca bilgisayarım oyunu rahatlıkla kaldırıyor zaten oyunu oynarkende hiçbir donma felan yaşamıyorm, sadece dünyadaki cetus şehrine gidip, konzudan kendini kanıtla görevini alıp ovalara girmeye gidince orda hep aynı yerde takılıp kapanıyor, yani başka görevlere gidince hiçbir sorun olmuyor sadece orda oyun donup kapanıyor, yani bug gibi bişi. oyunu en düşük ayarlara alıp oyunun directx 9 ve 10 nunu kapamama rağmen aynı sorunu yaşadım. internete saatlerce araştırma yaptım sadece oyunu silmeden önce bir program ile port sorununu çözebildim, port sorununu çözünce belki o oyunun ovalara girince kapanması sorunuda hal olur diye düşündüm ama hal olmadı yine kapandı. şimdi dersiniz ya sende ovalara girme o görevi yapma falanda o görevi yapmasam ana görevleri yapamıyorum, yani o görevi yapmam şart olmuş bu yüzden gerçekten bu büyük bir sıkıntı.

internete birazdaha araştırdım şu videoyu buldum

bu videoda 6:44 te adam benim bahsetiğim kapının yanına gidiyor aynı benimki gibi onun oyunuda donuyor ama adamın bilgisiyarı biraz daha güçlü olduğu için oyunun donmasına dayanabilyor ve birkaç saniye sonra donarak bile olsa kapı açılıyor.....

Edited by Kaporens
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 month later...

Benzer sorunu ben de yaşamaya başlamıştım, bir antivirüs'ü kurduğumda. Antivirüs programı bütün disk akışını kontrol etmeye çalışıyor ki bu da oyunlarda uzun süreli donmalara/çökmelere sebep oluyor. Hatta yeni gelen sığınak görevlerinde takım benim yüzümden zaman 0'a geldiğinde geçidin açılmasını 3-5 dakika bekliyorduk 😄 Çünkü oyun çok yavaş işlem yapıyordu ve oyun da herkesin sistemi bir sonraki haritayı yükleyene dek geçidi açmıyor.

Yani sözün özü şu: antivirüsün var ise kaldır gitsin derim. Güncel Windowslarda her ne kadar çok güçlü bir koruma olmasa da yine de binlerce işlem yapmama rağmen herhangi bir virüs kapmadı bilgisayarım. Çok da korkmana gerek yok yani, eğer virüslerden çekiniyorsan 🙂 

Edited by -_-DaRXoS-_-
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...