Jump to content

Warframe Analizi: Banshee


Shidonia
 Share

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar, bu oyunu 2 senedir oynuyorum ve YouTube videoları hazırlamaya cesaretim ve vaktim yok fakat hep her Warframe'i görünüşü teması ve yetenekleriyle beraber değerlendirdiğim kapsamlı bir analiz yapmak isterdim. Ve dedim ki, neden foruma yazmıyorum :) Okumak yorum yapmak sizlere kalmış.

Bugün biraz Banshee'den bahsedeceğiz. Banshee'nin Resonating Quake isimli augmenti geldiğinden beri Banshee ve Prime versiyonunu çoğunlukla Hydronda görmek mümkün. Banshee 4 yeteneği içinde Augment modları olan karakterlerden biri [Nyx vs.] fakat en çok kullanılan Augmenti 4. yeteneği için olan augmenti oldu üstelik bu genel olarak Banshee'ninde popülaritesini yüksek derecede arttırdı kanımca. Banshee genel olarak oyunda DE tarafından augment açısından en çok nasiplenen karakter nerdeyse, çünkü bütün augmentleri işe yarıyor. Hepsini denemenizi tavsiye ederim.

Dizayn

Banshee'nin dizaynı kesinlikle Warframe'lerin genel dizayn kurallarına ve standartlarına uygun. Bir kere bütün vücut tamamiyle simetrik, Excalibur, Saryn yada Nyx gibi bir boynuzu var fakat nedense birçok diğer frame gibi en az bir kusuru yada asimetrik noktası var oda omzundaki zırh parçası. Bunun büyük ihtimal beraberinde yayınlandığı silah olan Paris ile ilgisi olduğunu düşünüyorum. Çünkü daha çok yüzünü korumak için bir kalkana benziyor. Buda Banshee'nin sağ elini kullanan bir Warframe olduğunu gösterir. Kesinlikle sofistike bir duruşa sahip ayrıca tırnakları olan nadir framelerden biri, terlikler harika. Banshee, mitolojide ölüm habercisi peri olarak tasvir ediliyor ve yakınlardaki birinin ölüm haberinin yaklaştığını çığlığıyla duyuran bir figür nedense Warframe'de düşmanı korkutan yada ona bağıran bir karakterden ziyade düşmanı susturan bir Banshee görüyoruz. Etraftaki bütün silahları kendi silahlarını susturuyor ve sessizce herşeyi öldürüp çıkıyor açıkçası Warframe olduğu için mi nedir pek şaşırmadım garip olması doğal geliyor. Banshee Prime'ın dizaynına geçmeden önce kısaca Soprana skininide değinelim.

Gördüğünüz üzere Banshee Sopranada deluxe skin dahilinde olduğu için oldukça sıradışı gidilmiş klasik omuz parçasının yerini koca bir plak ve miğferdede boynuzumsu bir çıkıntı ile eski walkman kulaklıklarından var ayakkabılar gitmiş ve sevdiğimiz gibi sade bir figür bırakılmış.

3c63e05dc4cd9277b9cb6d38c137b5d5.jpglatest?cb=20160421012334

 

Banshee Prime çok ayrı bir konsept ve normal Banshee ile alakası yok, Banshee bu konseptte karşımıza kelebeğe benzeyen bir böcek türü olan güve olarak karşımıza çıkıyor. Güveler kanatlarıyla yarasalar onlar yemesin diye sonar ses dalgaları çıkartır ve onları kendilerinden uzak tutarlar. Euphona Prime silahıyla birlikte çıkmasaydı bu benzerliği yakalamak çok zor olurdu çünkü Euphona aslında bir güve türünün latince ismi. Dikkatli bakarsanız böcek gibi antenleri kanatları ve ağzındaki çıkıntıyı görebilirsiniz. Aynı zamanda beraberinde çıkan Syandanada tamamen kanat gibi gözüküyor ve üzerindeki böcekte bariz bir gönderme zaten. Banshee Prime'da Ash Prime (Carrier Prime) yada Loki Prime (Wyrm Prime) gibi bir sentinel dronela beraber yayınlandı. Casus frameleri bir sentinella göndermek moda herhalde.

latest?cb=20170301104343&path-prefix=ruXB1_BansheePrimeAccessories_1920x1080.pn

 

YETENEKLER & OYNANIŞ

Banshee'de hedeflenen oynanış tarzı kesinlikle düşmana sinsice yaklaşmak uzaktan oklarla yada susturucu takılmış silahlarla birer birer haklamak veya yakın dövüş silahlarıyla tek darbede indirmek olmuş. Pasif yeteneği ve 2. yeteneği kesinlikle silahlarınızı kullanmanızı söylerken, 3. yeteneği bir seçenek olarak yakın dövüş silahlarınıda kullanabilirsin diyor resmen. Buraya kadar Banshee evet ben tek başıma varım diyor fakat 4. yeteneği takım içindede burdayım diyor. Açıkçası 4. yeteneğinin augment modu olmadan ve normal modlamayla tek kullanım şeklinin 3. bir kişinin Banshee dışında bir başka oyuncuyu kaldırırken alanı düşmana kitlemek için olabileceğini düşünüyorum. 1. yeteneği ise Banshee köşeye sıkışınca bir kaçış yolu açabilsin diye konulmuş, fakat neden diğer warframeler gibi silahını doldururken tek elle yapamıyor anlamış değilim. Genel olarak Banshee zor bir karakter ve eksikleri var çünkü banshee'nin değerleri çok düşük ve en azından hareketlilik koşu hızı fazla olabilirdi diye düşünüyorum çünkü tamamen hoplama zıplamaya dayalı bir karakter. Birde böyle olmasına rağmen setine hareket edemediği bir yetenek konulmuş. Neyseki yetenek animasyonları Nekros yada Nezha kadar uzun bir karakter değil. Genel olarak Bansheenin seti düşmana nerdeyse hiçbir hasar vermemesine karşın silahlarınızla veya takımınızın verebileceği hasar potansiyelini sonuna kadar arttıran gayet eğlenceli bir karakter. Tek sorunu tasarlandığı gibi oynarsanız pek fazla verim alamayacağınızdır ama arada sıkılınca kesinlikle başka buildlerle denemeniz gereken bir karakter.

 

Teşekkürler :)

 

Edited by Shidonia
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...