Jump to content

Yeni oyuncular için Trodolon 101


Recommended Posts

Merhabalar, oyunun Türkçe komunitesi olarak end game işlerine fazla yatkınlık olmaması bu gönderiyi açmama sebep oldu.
Sizlere Eidolon Ovaları'ndaki üç dev avını ya da başka bir deyişle "Trodolon Runs"ın inceliklerini ve gerekliliklerini anlatacağım.
GİDİŞAT:

1) Genel Tanım

2) Av Mekanikleri

3) Dikkat Edilmesi Gereken Şeyler ve Notlar

4) Önerdiğim Buildler

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1) GENEL TANIM

Başlangıç Olarak Dikkat Edilmesi Gereken Şeyler:

Eidolon'ların radyasyona (ateş + elektrik) karşı dayanıksız bir zırh tipi vardır.

Trodolon takımınızın ana üyeleri 2 Volt (Biri süre buildli biri güç buildli), Harrow ve Bless Trinity veya Wisp olmalıdır. 

Takım Üyelerinin Görevleri:

DPS Volt: Uvuzlara ve Eidolonlara en çok hasarı vurmak.

Kalkan Volt: Eidolon'un ayağının önüne kalkan açmak, kalkan açarak Eidolon'un kalkanına vurulan hasarı artırmak.

Not: Volt'un kalkanında geçen mermiler %200 kritik hasarı alır.

Harrow: Uvuzlar patladığında 4. yeteneğini kullanarak takımın ölmemesi ve bu şekilde enerji sıfırlanmasını engellemek, ayrıca Eidolonlar öldürülmeden önce 2. yeteneğini kullanmak.

Not: Harrow'un 4. yeteneği Kritik Şans/Hasar güçlendirmesi DPS Volt'a çok yardımcı olur.

Trinity/Wisp: Yemlerin hayatta kalmasını sağlamak. Eğer Wisp iseniz; Haste Mote ile DPS Volt'un Keskin Nişancı Stack'i kasmasına yardım da edebilirsiniz.

Eidolon'ların Öldürülmesi:

Eidolon'ları öldürmek için önce kalkanlarını operatörler ile indirip, uvuzlarını patlattıktan sonra Eidolon'un kendisini öldürmeniz gerekmektedir.

Eidolon'ların kalkanlarına vurmak için Amp, yani operatör silahı yapmanız gerekmektedir; İyi bir Amp olmadan Eidolon kesmeyi vurmayı hayal bile edemezsiniz.
Eidolonlara karşı Keskin Nişancı Tüfeklerinin hakkı yenmez bir gücü bulunmaktadır, bunun sebebi de bu silahların Kombo mekaniğidir. Bu mekanik bu silahların Kritik Şans/hasarlarını artırır.

Önerdiğim Keskin Nişancı Tüfekleri: Rubico ve Lanka.

Eidolon Ovaları'nda Hareketlilik:
Eidolon Ovaları'nda hızlı bir şekilde hareket etmek için en yakınınızdaki Dojo'dan Archwing Fırlatıcı Segmenti kalıbını alıp, kurup, basmanız gerekmektedir. Bu ekipmanı Tenno Laboratuvarı'ndan alabilirsiniz.

Yemleri Şarjlamak

Başlangıçtan Eidolon Yemi toplamanız gerekir; oyunun başında Trodolon diyerekten göreve giriyorsanız en başta yem toplamanız lazım.

Yemlerin şarj olması gereklidir, şarj olma yolu ise Vomvalsyt'ler yoluyladır. Bir Vomvalsyt'e silahlarınızla vurarak onu enerji formuna geçirin ve yemi bu Vomvalsyt'e yaklaştırın. Yem Vomvalsyt i çekip şarj olucaktır. Bir yem in tam şarj olması için 3 Vomvalsyt gereklidir. Uvuzları patlatırken şarjlı yemleri Eidolon'lara yakın tutun; eğer bir yem tam şarj olmadan uvuzları patlatırsanız veya yem uzağında olursa Eidolon kaçar.

Teralsyt için 2, Gauntalsyt ve Hydrolsyt Eidolon'ları için 3 şarjlı yem gereklidir.

Hız = Kazanç: Unutmayınız ki, Ovalar'da ne kadar hızlıysanız akşam bittiği zaman o kadar da karlı olursunuz.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2) AV MEKANİKLERİ

Hızlı Yem Şarjlaması:

Hızlı Şarj, ilk alınan yemin hızlı bir şekilde şarj edilme yöntemidir. Bu yöntem şöyle çalışır:

En başta DPS Volt dışındakiler kapının önünde durur ve DPS Volt ilk yemi alana kadar orada durur. Volt yemi aldıktan sonra kapının ilerisindeki bir gölete doğru herkes operatörleri ile uçar; böylelikle o göletin etrafında ya da biraz uzağında 3'er tane Vomvalsyt doğar.

Gölet Lokasyonu:

1. Aranokta ile işaretli yerdir.

1ILh2eP8.png

Çoklu Avlarda Göreve Hızlı Yüklenmek:

Bir 3'lü Eidolon Avı yaptınız ve bir tane daha mı yapmak istiyorsunuz? Ama bunu çok hızlı bir şekilde mi etmek istiyorsunuz?

O zaman yapmanız gereken şey şudur: Takımın sadece Oyun Kurucusu Cetus'un içerisine doğru hızlıca zıplayıp kapıya geri geçer; hemen yeniden Ovalar'a geri dönersiniz.

Yemleri Işınlama:

Bir Eidolon'u öldürdükten sonra yemleri Eidolon'un olduğu yerde bırakmamanızı öneririm, bunun yerine yemleri taşıyan kişinin hızlıca Eidolon Sunağı'na gitmesini öneriyorum. Bu sayede ödüller, ödülleri harcayacağınız sunağın dibinde düşer.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3) DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN ŞEYLER VE NOTLAR

Herkesin Dikkat Etmesi Gereken Şeyler:

- Yanınızda bol bol enerji paleti (pizza) bulundurun! Herkes kendi enerjisinden kendisi sorumludur. 100'lük palet kalıplarını mahallenizin Dojo'sundaki Tenno Laboratuvarı'ndan alabilirsiniz!

- Eidolon'a Propa iskeleti ile, yani orta tuş ile vurun.

Focus okullarınızı kasmaya başlayın. Trodolon için Madurai'nin Void Strike yeteneği ve İnairu'nun İnairu Wisp yeteneği Eidolon'da iş gören yeteneklerdir. Bunların dışında Pasif yetenekler de çok gereklidir, bunların arasında en gerekli ve can alıcı pasif yetenekler Zenurik ve Madurai okullarındaki pasif yeteneklerdir. Bunların dışında

Bu yetenekler sırasıyla: Void Siphon, Void Flow, Inner Gaze ve Eternal Gaze.

- Shield Volt, Wisp/Trinity ve Harrow Warframe'lerini kullanan oyuncuların Madurai okulunu seçip Void Strike yeteneğini kullanması gerekir.

- Yanınızda bir Adarza Kavat bulundurmanız işinize yarayacaktır, lakin şu çok önemlidir: Eidolon'da hiç bir Yoldaş/Sentinel'e Vacuum veya Fetch modları konulmamalıdır!!!

- Trodolon'da kullanmanızı önerdiğim Archwing Itzal'dır, Buildi aşağıda 🙂.

Harrow, Shield Volt ve Wisp/Trinity Rollerinin Genel Olarak Dikkat Etmesi Gereken Şeyler:

DPS Volt'unuz Unairu yeteneği ile sizlere %100 operatör hasarı veren Wisp'ler çıkartacaktır, Eidolon'lar yere düştüğünde ayaklarının altından kendinize "bir" Wisp alıp şarjınızı doldurun.

Wisp'i aldıktan sonra Eidolon'un kafasına operatörünüzün Dash (CTRL+ Space) yeteneği ile uçun. Bu sayede Void Strike stack'lerinizi harcamadan Virtuos Shadow Arcane'ini aktif edebileceksiniz.

Harrow Oyuncularına Notlar:

- Eidolon'un her uvuzu patladıktan sonra ve yerde ağlamayı bıraktıktan sonra kurbanınızı kesme vakti gelir. Eidolon ayağa kalkmaya başladığı anda basacağınız bir ulti (Covenant) Eidolona 200k üstü hasar vurup çabuk öldürmemize yarayacaktır. %50 Kritik Şans ve %200 Kritik Hasar eziklenicek değerler değildir.

DPS Volt Oyuncularına Notlar:

- Eidolon'lara düzgün hasar vurmak için Helminth Kombineli Eclipse yeteneği ve Shock Trooper Augment Modu'ndan gelen güçlendirmeleri kullanın.

- Bu rolün gerektirdiği ek bir Fokus okulu pasif yeteneği Unairu okulunun Basilisk Gaze yeteneğidir.

DPS Volt'ta Unairu Fokus okulundaki Unairu Wisp yeteneğinin açık olup, bu yeteneğin Eidolon'ların yere düşme evreleri arası kullanılması gerekir. Eidolon'lar yere düştüğü zamanlarda Eidolon'ların dizine çıkıp E'ye basın, 

Eidolon'lara vururken Rubico silahınızın en uzağı gösteren dürbünü kullanın, bu sizin hasarınızı katlayarak artırır.

Eidolon avının son evresinde Eidolon'dan orta mesafe uzaklıkta bir yere üst üste 5 tane kalkan açıp bu kalkanları 1. yeteneğiniz ile şoklayın.

Kalkanlarınızı hazırladıktan sonra Eidolon'a dürbününüz ile bakıp vurmaya başlayın, bu sayede Keskin Nişancı Kombo Sayacı'nı artırmış olacaksınız.

Sonrasında da Eidolon'u öldürün.

Kalkan Volt Oyuncularına Notlar:

Eidolon'lar yere düştüğünde sizin sağınız, Eidolon'ların solu olacak şekilde, Eidolon'un sol dizinin önüne bir kalkan açın, bu kalkanın şoklanması gerekmez.

Eğer kalkan atma işinde profesyonelleşmek isterseniz bu videoyu izleyin: 

Eidolon'ların Yetenekleri Üzerine Notlar:

- Gauntalsyt'in yere ayak vurma saldırısı: Gauntlalsyt yere ayağını vurduğunda yerde parlak noktalar oluşturur ve bu noktalardan ölümcül ışınlar atar. Bu olduğunda yapmanız gereken pozisyon değiştirip yeni bir yere kalkan açıp Eidolonun kalkanını indirmeye devam etmeniz.

Hydrolist'in Vomvalsyt geçitleri: Bu mor parıldayan geçitler Vomvalsyt doğurur. Gördüğünüzde operatör ile vurup indirmenizi öneririm, ama Eidolon avında yeterince ustalaştıysanız bu geçitlerle uğraşmanıza gerek kalmayacaktır. Lakin yeterince işinizin ehli değilseniz, ve bu o geçiti patlatmazsanız, işiniz zor olacaktır.

Bu geçite yakın olan Vomvalsyt'lere hasar vuramazsınız, hele bunun üstüne bir de Hydrolsyt kalkanını etraftaki Vomvalsyt'lerin sayesinde yenilerse, bütün takım formasyonunuzun dağıldığını görecek ve vakit kaybedeceksiniz.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4) ÖNERDİĞİM BUILDLER

OPERATÖR:

Operatör Amp:

17oymo3.png

Amp Arcane'i: Virtuos Shadow.

Operatör Arcane'leri: Magus Melt ve Magus Lockdown.

RUBICO:

3GBovtM.png

DPS VOLT:

Not: Helminth kombineli Mirage Eclipse yetenerği mevcuttur.rBEog8g.png

KALKAN VOLT:


E3sEHnj.pngHARROW:

0R9A6Rh.png

TRINITY:

noKR1Jp.png

WISP:

0TdtyfO.png

ITZAL:

PHrzRGk.png

ADARZA KAVAT:

nc3pUd3.png

Edited by -Serhokyan-
Güncele çekip daha profesyonelleştirdim.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...