Jump to content

FrekansTR

PC Member
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by FrekansTR

  1. New players usually stuck on the junctions after the vor's prize they dont know what to do they dont know which junction to go 

    when they figure it out they cant find eximus enemies they stuck on how to upgrade mods and some of them dont know how to open the new maps sometimes even on high lv planets.

    One of the biggest progress stopper is the howl of the kubrow quest its way too expensive and they cant even get the resources for it they needs to be able to enter saturn for nano spores.(if you could add power core materials to the void fissures t

    and the UI i can imagine how they are strugle with it sometimes because our guiding point is yellow and its small.i dont think new players can even see that is the progress point because everything they see is new.

    Last thing is they dont know how to get resources and from where.Where do i get neural sensors or x resource is my daily question that keeps repeating all the time.

    Most of the players cant progress in their mission because they dont listen Lotus or Ordis.Most of the players gets stuck on the survival mission on their first time because as soon as they see the air support they activate it.Especially on the howl of the kubrow.

    Suggetions:

    I think they need bigger icons or they need ordis to be there physically to wait on the progress point you could give new players the taxon immediately in the vors prize and ordis could use the taxon to be show to the players.

    For power core resources you could add the resources on the void fissures.While they farm the prime parts they could also get nano spores control module or argon crystall.

     

    Im pretty sure there are a few other things that i cant think of right now or other people already wrote all of them either way I am pretty sure this topic will help the new players so much Thank you for thinking about the topic and letting us give a word about the new players.

    Edit:i forgot to mention nearly all the new players stucks on the stolen dreams retrieve the corpus archive especially

  2. Merhaba,

    Warframe Türkiye sohbet yöneticisi olarak bu konuda oyun içi sohbetin saygı çerçevesinde devam etmesi ve herkesin huzurla vakit geçirecebileceği bir ortam olması için tüm oyunculara sohbetteki davranış bozuklukları ve kurallara uymama durumlarında işleyen süreçten bahsetmek istedim.

    Sohbet kuralları:

    • Hakaret, küfür içerikli konuşmalar yapılmaması
    • Takas kanalı hariç takas alım-satım hakkında konuşulmaması
    • Oyuncular arası kişisel tartışmaların genel kanalda yapılmaması
    • Kısaltmalarla veya şaka yollu dahi olsa kaba kelimeler kullanılmaması

    Bu kurallara aykırı davranan kişiler ilk olarak uyarılır devam ederlerse sohbetten atılıyorlar. Gün içinde aynı kişi benzeri davranışlara tekrar devam ederse süreli olarak sohbetten uzaklaştırılır (1 saatten başlayarak). Hiç kimseye kişisel ya da ön yargıyla davranılmaz. Bizim için önemli olan sohbette gönderilen iletinin içeriği ve kurallara uyulmasıdır. Şahıs, oyun tecrübesi, klan yöneticisi vb farkı gözetmeden bu kurala herkes tabidir.

    Bu kurallara ben ve oyun içi kılavuzlarımız (guide) da dahildir. Bizlerle ilgili her türlü şikayetinizi Warframe Destek hattına iletebilirsiniz.

    Son olarak sizleri bireysel olarak rahatsız eden veya grup-takım sohbetlerinde de bu kurallara uymayan ve bizlerin gözlerinden kaçan kişileri ekran görüntüsü alarak destek hattına ticket atmak sureti ile bildirirseniz gerekli işlem yapılacaktır.

    Tüm Tenno'lara huzurlu ve mutlu bir oyun ortamı dilerim

    FrekansTR

     

  3. Merhaba,

     İlk olarak trade nasıl yapılır onu göstereyim.

    Dünyada maroo'nun pazarına giderek trade yapabilirsiniz eğer arkadaşınızla yapıcaksanız.

    q basılı tutup sağ üst köşeden dükkan kura tıklayıp malzemeleri koymanız yeterlidir.(hatta hiç bişi koymadan direk escde basabilirsiniz(dükkan kura tıkladıktan sonra))

    sonra arkadaşınız yanınıza gelip x'e basarak size takas isteği gönderebilir.

    nvgI7yq.jpg

     

    bir diğer yöntem ise dojoda (clan gereklidir ve takas makinesinin kurulmuş olması gereklidir)

    bunu alttaki siteden sonra paylaşıcam alış-veriş yapılırken.

     

     

    Oyunda chat aracılığı ile ticaret yapmak biraz zor.Dolayısıyla oyundaki kişiler warframe.market isimli siteyi kullanarak daha fazla kişiye ve rekabeti olan bir yere ulaşıyor.

    Şunu söylememde fayda var sanırım bazı kişiler orda adamlar yüksek fiyata satıyo bazıları yanlış fiyatlar vs diyebiliyolar

    g8KUTnF.jpg

    Burdaki fotoğraf çoğu şeyi açıklıyor en baştaki kişiler online olanlar ve en ucuza koymuş olanlar online olupda aşada isimleri yer alanlar ise itemleri pahalı olarak satan kişiler 

    ve offline olan kişiler ise o itemi ne zaman koydukları bile belli olmayan kişilerdir.Şöyle ekstra bi ayrıntı daha var gece gündüz saatlerine bağlı olarak burdaki fiyatlarda bazen çok bazen az 

    farklar olabilir alıcağınız itemi bir süre takip ederseniz ortalama fiyat kafanızda belirir.

     

    Not: Aratacak olduğunuz itemlerin isimleri ingilizce olması zorunludur.Oyundaki türkçe parçaların isimlerinin ingilizceleri:

    Ana gövde:Chasis              Sürgü:Receiver      Kabza:Hilt

    Sistemler:Systems             Namlu:Barrel          Bıçak:Blade

    Nöroptikler:Neuroptics       Dipçik:Stock            Zırhlı Eldiven:Gauntlet

    Plan:Blueprint                                                   Kılıf:Pouch

                                                                             Aksesuar:Ornament

    son olarak trade yapımı.

    ingilizce gerekli değildir. sadece 2 kelime ile alışverişinizi yapabilirsiniz:

    nbd3hJW.jpg

     

    davet gelince esc tıklayıp kabul ete tıklamanız yeterli.

    Yükleme ekranından sonra alacağınız kişi size istek gönderecektir siz bir yere gitmeden.

    6hvqpfc.jpg

    Not:Bazen siz daha oyunu yüklerken size takas isteği gönderilmiş olabilir bu yüzden siz takas isteğini göremeyebilirsiniz.Alacağınız yada satacağınız kişi retrade yazmanız kafi olucaktır.

    bi sonraki işlemde anlaşmanıza göre itemlerini koyup kontrol edip takası bitirebilirsiniz.

    Bu makine ile sizde takas isteği yollayabilirsiniz.

    iIsujJq.jpg

    Daha sonra ismi seçip takas tıklamanız yeterli.

    GkDvhjk.jpg

     

  4. Merhaba,

    Not:Genellikle modem reset çözebilir port hatanızı ama bunuda deneyebilirsiniz.

     

     Çoğu yeni başlayan playerlar için büyük bir sorun olan port hatası için bu ufak işlemi deneyebilirsiniz

    ilk olarak oyun içinde,

    Seçenekler>Genel Ayarlara gelip ayarlarımızı bu şekilde yapalım

    tjcSsD9.jpg

    Daha sonra "192.168.2.1 yada 192.168.1.1" modeminize bağlı olarak modem arayüzüne giriş yaparak upnp devre dışı bırakalım

    Qu8NDUn.jpg

    bunları yaptıktan sonra ekstra olarak modem reset atıp oyununuzu test edebilirsiniz :)

     

    Not2:Defenderinizi kapamayı deneyebilirsiniz ekstra fps alabilirsiniz ve oyununuzu bloke eden defenderiniz yada antivirüsünüz olabilir.

    Not3:https://forums.warframe.com/topic/487568-port-ve-bağlantı-sorunları-farklı-çözüm-önerileri/

    Burdaki adımlarıda uygulayabilirsiniz.

×
×
  • Create New...