Jump to content

Detaylı anlatım ve görseller ile Railjack rehberi!


-STRIHurricane-

Recommended Posts

Railjack nedir:
 

Railjack kendi uzay geminizi inşa edebildiğiniz, bu gemiyi belirli seçenekler doğrultusunda özelleştirip/güçlendirebildiğiniz ve uzay'da Grineer dediğimiz düşman tipiyle (en azından şu anlık) savaştığınız bir oyun modudur. Henüz yeni bir oyun modu olduğu için tek tip düşman grubu ve Serbest uçuşu saymazsak tek tip görev tarzı bulunmakta (Skirmish).


Nasıl kendinize bir Railjack yapabilirsiniz:

1) Temel gereksinimler:

Öncelikle ustalık seviyesi 3 ve üstü olmalı, ayrıca Neptün kavşaktan elde edebildiğiniz "The secon dream" adlı questi bitirmelisiniz. Bunların yanı sıra dojoda "Dry dock" araştırmasının  bitmiş olduğu bir klan'a üye olmalısınız.
 

1.a) Dry Dock inşa etmek:

"Rising Tide" questine başlamak ve kendi Railjack geminizi inşa edebilmek için bir Dry Dock'a ihtiyacınız var. Burada dikkat etmeniz gereken şey Dry Dock'un dojoda ki diğer odalardan daha fazla yer kapladığı ve alt/üst katlar tarafından inşasının bloklanabileceğidir. Büyükçe bir hangar inşa etmek için yeterli yerinizin olduğuna emin olun.


1.b) Dry Dock inşa etmek için gerekenler:

wvuQ3I.jpg

 

2) Railjack inşa etmek (Rising Tide):

Burada ilk olarak belirtmem gereken şey; Railjack parça araştırmaları kişiye özgüdür. Klanın diğer üyelerinin katılımı sadece Dry Dock inşası ve Cephalon Cy araştırması içindir. Ayrıca Railjack parçaları platinyum ile hızlandırılamaz ya da klan seviye çarpanından etkilenmez. Railjack parçaları için gereken materyaller, atolyenizde bir şey üretirken otomatik olarak envanterinizden alınmanın aksine Dry Dock'a gidip her aşama için bağışlanmalıdır. Her bir parça gerekli materyaller karşılandığı taktirde 6 saat içerisinde üretilecektir. Parçaların yapımı arasında zaman kaybedilmediği taktirde bir Railjack'in inşası minimum 36 saat sürer.

A13CKH.jpg

 

2.a) Cephalon Cy yapımı:

Rising tide görevini başlattıktan sonra, Dry Dock'a gitmeli ve Cephalon Cy kalıbını -aşağıda ki resimden referans alarak bulabileceğiniz- sağ kısımda ki panelden 35.000 kredi karşılığında almalısınız. Aldıktan sonra geminize dönüp, atolyeden yapımını başlatabilirsiniz. (Diğer bileşenlerin aksine Cephalon Cy yapımı platinyum ile hızlandırılabilir)

KZfGHr.png

Aldıktan sonra geminize dönüp, atolyeden yapımını başlatabilirsiniz. (Diğer bileşenlerin aksine Cephalon Cy yapımı platinyum ile hızlandırılabilir.) 

Gereksinimler:

lCpMJT.jpg


Yapımı biten bu bileşeni daha sonra aynı diğer bileşenlere yapacağınız gibi Dry dockun ortasında ki konsoldan kurmalısınız.

 

2.b) Gemi parçalarının yapımı:

Bu aşamada her bir parçanın enkazının; Navigasyon - Questler kısmından çıkan görevlerin tamamlanması ile araştırılıp. Dry Dock'ta 6 saat süreyle teker-teker inşa edilmesi gereklidir. Her bir parçanın istediği materyaller aşağıda görseller ile belirtilmiştir.

Gövde:

OAl4BR.jpg

 

İticiler:

GyA07u.jpg

 

İskele karteli:

nxaSYr.jpg

 

Sancak karteli:

9uVrC3.jpg

 

Kuyruk bölümü:

LFbjpp.jpg

 

Motor bloğu:

XF6ZLw.jpg

 

2.c) Cephalon Cy kurulumu:

Bu aşamada Cephalon Cy sizden Railjack'e kendini yüklemek ve geminin cephalonu olmak için izin istiyor. Yapmanız gereken tek şey ise Dry dock'un ortasında ki konsol ile etkileşime geçmek. 

Tebrikler! Artık bir railjackiniz var 🙂

Bu aşamadan itibaren yapmanız gereken şeyler. Belirli gemi parçalarını ve aviyoniklerini (modlarını) bularak geminizi güçlendirmeniz. Elbette birden bire bu parçaların en üst seviyesini bulacak değilsiniz. Dry Dock'ta ki "Railjack düzenleme" konsolundan ilk göz attığınızda, gemi bileşenlerinizin "Sigma" sınıfı olduğunu göreceksiniz. Bu sınıf başlangıç sınıfıdır ve en düşük özelliklere sahiptir. Sırasıyla Earth proxima (Mk1 parçalar) - Satürn proxima (Mk2 parçalar) - Veil proxima (Mk3 parçalar) lokasyonlarında görev yaparak kendinizi geliştirmeniz gerekmekte.

 

3) Bileşen ve Techizat sınıfları:

ZnFIrU.png KNhRJA.png szmIa8.png

                                Lavan                                                                      Vidar                                                                      Zetki

Techizat için kısaca özet geçmem gerekirse, görevleri yaptıkça elde ettiğiniz parçaların başında Lavan/Vidar/Zetki yazılarını (sınıflarını) görmüş olmanız gerek. Lavan sınıfında ki parçalar şu an için pek tavsiye edilmiyor. Bunun yerine silahınızın yavaş ısınma/düşük hasar (Vidar) ve Hızlı ısınma/Yüksek hasar (Zetki) sınıfları tercih ediliyor. (Ben şahsen abartı bir ısınma olmadığı için yüksek hasar veren Zetki silahlar tercih ediyorum)

 

Bileşenler:

https://warframe.fandom.com/wiki/Railjack/Components

Aviyonikler:

https://warframe.fandom.com/wiki/Avionics

 

4) Railjack bileşenleri:

Bu bileşenler geminize ekstra güç katar. Oynadıkça ve gerekli parçaları düşürdükçe "Railjack düzenleme" konsolundan gerekli materyalleri vererek 12 saat süreyle üretebilir ve kuşanabilirsiniz. Unutmayın ki her parça aynı değerlere sahip değildir. Şans faktörüne bağlı olarak belirli değerler aralığında gelebilir. Hangi parçanın sınıfının hangi özellikleri verdiğini, Bu özelliklerin Asgari ve Azami değerlerini yukarıda ki "Bileşenler" kısmında ki linkten kontrol edebilirsiniz. Son olarak görevlerde -sadece mk3 parçalara özgü olmak koşulu ile- ekstra niteliğe sahip parçalara denk gelebilirsiniz. Bunlar da tıpkı parçanın kendine özgü verdiği özellikler gibi tamamen şansınıza göre gelir. Gelebilecek ekstra niteliklere aşağıda ki görselden bakabilirsiniz:

ctNPR1.jpg

4.a) Kalkan düzeni:

Kalkan jeneratörü normale oranla daha yüksek kalkan kapasitesi ve yenilemesi verir.

Önerilen kalkan jeneratörü: Zetki kalkan düzeni Mk3. Modifier olarak: Railjack kalkanı tükendiğinde verilen hasar %25 artar. Ayrıca bu parçada gelebilecek en düşük özellikleri istiyoruz çünkü kalkan önem gerektirmeyen bir madde. Bunun yerine parçalardan aldığımız "Kalkan yokken ekstra hasar" ve "Kalkan yokken ekstra hız" gibi özellikleri her zaman kullanabileceğiz.

 

4.b) Motor:

Motorlar geminizin standart ve İtici güç aktifken ki hızını artırır.

Önerilen motor: Vidar motorları Mk3. Modifier olarak: Kalkan tükendiğinde itici hızı %50 artar (Bu yüzden kalkan istemiyoruz arkadaşlar).
Bu parça için özellik bakımından en yükseğini seçiyoruz ---> +60m/s Motor hızı ve +0.2 itici hızı çoğaltıcı.

 

4.c) Reaktör:

Reaktörler size daha fazla ve daha yüksek seviyeli Aviyonikler takmanız için kapasite verir.

Önerilen reaktör: Vidar reaktörü Mk3. Modifier olarak: Öne çıkan bir modifier yok, dolayısıyla bu parça için fark etmiyor.
Bu parça için özellik bakımından en yüksek Aviyonik kapasitesini vereni tercih ediyoruz. (ki bu sınıf Vidar oluyor) --> +100 Aviyonik kapasitesi, +100 Flux kapasitesi.

 

 

5) Intrinsic'ler:

uejCWz.png
Railjack görevlerinde elde ettiğiniz Exp, Intrınsıc's dediğimiz puanlara dönüşür. Bu puanlar ile Taktiksel, Pilotaj, Topçu ve Mühendislik sınıfları yükseltilebilir ve her sınıf kendine özgü avantajlar sağlar (Sınıfların üstüne sağ tıklayarak seviye arttırdıkça verdiği avantajları görebilirsiniz). Dry dock'ta, "Railjack düzenleme" panelinden veya Orbiterdeyken "ESC -> Profil -> Intrinsic" kısmından toplam intrinsic miktarını öğrenebilir, bu sınıflara ulaşabilir ve yükseltme işlemlerinizi yapabilirsiniz. Her bir sınıf maksimum seviye olan 10'a ulaşmak için 1023 intrinsic gerektirir. Ayrıca Tecrübe arttırıcıya sahip olmak, kavatınızdan alacağınız Tecrübe desteği, düşmanlarınızı gizlilik bonusu ile öldürmek ve gemide ki hasarları onarmak size ekstra Exp, dolayısıyla ekstra Intrinsic sağlayacaktır.

*Her bir sınıfı seviye arttırmak size 1,500 ustalık puanı sağlar.

Her bir seviye için kaç intrinsic gerektiği altta ki resimde belirtilmiştir:


3yeH0P.jpg

 

 

 

6) Hasar türleri ve etkileri:

Railjack'te ki hasar türleri ve etkilerini gösteren tablo aşağıdadır.

UfVmqe.jpg

 

 


Umarım yardımcı olabilmiş ve aklınızda ki soruları giderebilmişimdir. Merak ettiğiniz başka bir şey olursa yorumlarda belirtebilir, discorddan veya oyun içinden mesaj atarak sorabilirsiniz.

Kullanıcı adı: STRIHurricane#3955

 

 

Bir başka rehberde görüşmek üzere Tenno!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...