Jump to content

Helminth Rehberi


Recommended Posts

Kim bu? Bizim orbiterimizde ne işi var? Perde arkasından bizi güçlendiren ve onaran kim?
IMG-0493.jpg

 

Helminth, Orokinler tarafından melezleştirilmiş ve kontrol altına alınmış bir infested hive mind’in kişileştirilmiş halidir. Bedenen infested gibi görünse de, aslında zihinsel kontrol açısından insan zihniyle eşdeğerdir. Helminth, orbiterimizdeki en arka odada bulunur ve Warframelerin tedavisinden sorumludur.

 

Helminth’i kullanabilmeniz için Helminth segmentine ihtiyacınız vardır. Bu segmenti, Deimos’ta bulunan Oğul’dan 15.000 mevki puanı karşılığında satın alabilirsiniz. Ancak, satın alabilmek için Entrati 3 rütbesine ve en az 8. seviyede ustalığa sahip olmanız gerekmektedir.

 

(The Sacrifice hikayesini tamamladıktan sonra Helminth ile tanışacaksınız.)

Helminth Beslenmesi

Helminth, önüne gelen her şeyi yiyebilir ve bu beslenme süreci için çeşitli programları vardır. Helminth ile yetenek aktarımı yapmak veya Warframe kombinasyonu gibi özelliklerden yararlanmak için önce Helminth’in karnını doyurmalısınız. Yedirdiğiniz her ürün, Helminth için farklı salgılara dönüşür. Toplamda 6 çeşit salgı türü vardır: Oksit, Kalsiyum Oksit, Feromon, Sentetik, Biyotik ve Safra.

 

Helminth’in karnını daha hızlı doyurmak için o an canının çektiği ürünleri yedirebilirsiniz. Bu ürünlerin üzerinde yukarı doğru duran yeşil bir ok işareti görürsünüz. Bu tür ürünleri yedirdiğinizde, Helminth’in besin oranı %30 artar. Ancak, kırmızı ok işareti ile belirtilen ürünler Helminth’in o an canı çekmediği ürünlerdir ve bu ürünler sadece %3 oranında etkili olur. Eğer ürünlerin üzerinde herhangi bir işaret yoksa, bu o kaynağın nötr olduğu anlamına gelir ve bu durumda besin oranı %15 artar.

 

Bir de “Sentient Appetite” isimli bir salgı türümüz bulunmaktadır. Eğer Helminth’inizi besleyecek uygun bir ürün bulamazsanız veya Helminth bir kaynağı beğenmezse, “Sentient Appetite” bölümünden bir kaynak yedirdiğinizde bu kaynağın etkisi %50 oranında artar.

 

(“Sentient Appetite” için 8. Metamorfoz seviyesi gerekmektedir.)

Helminth Kisti 

Kist, Warframe evreninde bir çeşit hastalıktır. Bu hastalık, görev esnasında veya klan dojolarında başka oyunculardan bulaşabilir ya da Nidus Warframe’ini ilk defa kuşandığınızda ortaya çıkacaktır. Virüs, boynunuzda küçük bir şekilde belirecektir ve bir hafta boyunca büyümeye devam edecektir. Bir hafta sonunda kist en büyük haline ulaşır. Kistin, olumlu veya olumsuz bir etkisi yoktur.

 

Kistten kurtulmak için orbiterinizde bulunan Helminth odasına giderek Helminth ile iletişime geçmelisiniz. Burada, “Kisti Çıkart” seçeneğini göreceksiniz. Bu işlemi yaptığınızda Helminth, sadece vücudunuzdan kisti çıkarmakla kalmaz, aynı zamanda bu hastalığa karşı bağışıklık kazanmanızı da sağlar.

 

Kist, aşağıda vermiş olduğum görseldeki gibi görünecektir.

IMG-0501.jpg

Helminth Charger

 

Helminth kistinden elde edilen evcil hayvan, Kubrow ırkından bir Helminth Charger’dır. Kendisi, Kubrowlardan nefret eder ve kedileri daha çok sever; hatta kendi türünden olan Kubrowdan bile hoşlanmaz. Bu Helminth Charger, size bulaşan kistten elde edilebilir. Warframe’inize bulaşan hastalık bir haftayı doldurduktan sonra Helminth odasına gidip kisti çıkarttığınızda, Helminth kistini elde etmiş olursunuz.

 

Bu işlemleri tamamladıktan sonra, Kubrow kuluçkalayıcı segmentine giderek bir adet yumurta ve elde ettiğiniz kisti kullanarak üretim yapabilirsiniz. Helminth Charger adlı bu evcil hayvan için saldırı odaklı bir build önerilir. Bu amaçla kendisine ait 4 çeşit augment modu bulunmaktadır.

Picsart-24-08-30-15-57-54-417.png

Picsart-24-08-30-15-58-34-959.png
Picsart-24-08-30-16-00-01-483.png
Picsart-24-08-30-16-03-35-652.png

Yeni evcil hayvanınız için bu augment modlarını kullanabilirsiniz; işinize yarayacaktır.

(Helminth Charger yapabilmek için “Howl of the Kubrow” görevini tamamlamanız gerekmektedir.)

Helminth Güçlendirme Segmenti

 

Bu segment ile Helminth’te Warframe kombinasyonu yapabilir, yetenek aktarabilir ve haftalık güçlendirilmiş Warframe bonuslarını uygulayabilirsiniz. Bu segmenti, Deimos’ta bulunan Oğul’dan 30.000 mevki puanı karşılığında satın alabilirsiniz.

 

(Satın alabilmek için Entrati 5 rütbesine ve en az 8. seviyede ustalığa sahip olmanız gerekmektedir.)

Warframe Kombine Etme

Helminth’in yanına gidip iletişime geçerseniz, o an seçtiğiniz Warframe’i Helminth ile birleştirebilirsiniz. Bunu yaptığınızda, Helminth 24 saat boyunca Warframe üzerinde çalışarak belirli bir yeteneğini hatırlayacak ve bu yeteneği başka Warframe’lere aktarabilecektir. Helminth, birleştirdiğiniz her Warframe’in mirası için bir adet lotus çiçeği bırakacaktır ve bunları odanın arka kısmında görebilirsiniz.

 

Not: Prime Warframe’ler birleştirilemez.

Yetenek Aktarma

Gelelim yetenek aktarma konusuna. Her Warframe’in sadece belirli yetenekleri aktarılabilir. Örneğin, Rhino/Roar, Grendel/Nourish ve Mag/Pull gibi yetenekler. Hangi yeteneklerin aktarılabileceğini, Warframe’i birleştirdiğinizde görebilirsiniz. Bu işlemi, istediğiniz mod yuvasına uygulayabilirsiniz, ancak her Warframe’e yalnızca bir çeşit yetenek aktarabilirsiniz. Chroma, Mirage, Rhino, Octavia ve Xaku için ekstra bir hasar ve güç bonusu eklenemez örneğin Roar ve Eclipse aynı anda kullanılamaz ancak Roar yerine Eclipse kullanılabilir.

Warframe Güçlendirme

Warframe güçlendirmeleri, haftalık olarak belirli Warframe’lere yapılabilir. Bu işlemi gerçekleştirdiğinizde, oyunun belirlediği bazı bonuslar, örneğin birincil silah için kritik şans, yetenek gücü veya sağlık gibi bonuslar elde edebilirsiniz. Warframelerin güçlendirme için belirli oranları vardır tıpkı riven modlarında olduğu gibi “riven durumu” bu oranları göre artırılan özellikler değişebilir. Örneğin 1,00 nötr oran iken 2,00 ise en yüksek orandır bu orandan daha düşükleride bulunmaktadır örneğin 0,50 en düşük değerdir. Aşağıda sizlere vermiş olduğum tabloda her Warframe için belirlenmiş oranlar bulunmaktadır.

image.png
 

Metamorfoz

Helminth ile yaptığınız her işlem, örneğin kaynak yedirmek, Warframe kombinasyonu yapmak ve yetenek aktarma gibi işlemler, Metamorfoz seviyenizi artırır. Metamorfoz seviyeniz yükseldikçe, yeni özel yetenekler açılır ve Warframe kombinasyon slotu gibi yeni özelliklere erişebilirsiniz.

 

Aşağıda, Helminth’e özel yetenekleri ve bu yeteneklerin hangi Metamorfoz seviyesinde kullanılabilir hale geldiğini belirttim. Bir göz atalım:

 

Empower

Infested mobility

Master’s Summons

(Metamorfoz seviyesi gerekmemektedir.)

Rebuild Shields

( 2. Metamorfoz seviyesi gerekir.)

Perspicacity

(3. Metamorfoz seviyesi gerekir.)

Energized Munitions 

(5. Metamorfoz seviyesi gerekir.)

Marked For Death

(6. Metamorfoz seviyesi gerekir.)

Expedite Suffering 

(9. Metamorfoz seviyesi gerekir.)

Parasitic Armor 

(11. Metamorfoz seviyesi gerekir.)

Hideous Resistance

(12. Metamorfoz seviyesi gerekir.) 

Voracious Metastasis

(13. Metamorfoz seviyesi gerekir.)

Sickening Pulse

(14. Metamorfoz seviyesi gerekir.)

Golden Instinct 

(15. Metamorfoz seviyesi gerekir.)

 

Helminth Birleştirici Segmenti Ve Archon segmenti 

Archon Segmenti ile archon taşlarını Warframe’e kurabilirsiniz. Peki nedir bu archon taşları? Bu taşlar ile warframe için farklı farklı özellikler kazanabiliyorsunuz örneğin kırmızı taş ile yetenek gücü ve yetenek süresi gibi özellikler kurabilmeniz mümkün. Bu taşların Tauforged yani daha güçlü bir boyutu bulunmaktadır. Bunları da belirli görevlerden kazanmanız mümkündür veya Birleştirici segmenti ile helminth odasında 100 Stela karşılığında 3 tane aynı renkten taşı kullanarak Tauforged seviyesine ulaştırabilirsiniz.

(Sanctum anatomica’da kuş 3’ten 30.000 mevki puanı karşılığında satın alabilirsiniz. Satın alabilmeniz için Cavia 2 rütbesi gerekir.

 

Dipnot: Archon segmentini alabilmeniz için Veilbreaker görevini tamamlamış olmanız gerekir.

 

Bu taşları nereden bulabilirsiniz ?

 

-Her hafta Sanctum Anatomica’da bulunan Tagfer’in yanından almış olduğunuz netracell görevlerinden alma şansınız bulunur.

-Sanctum Anatomica’da bulunan Tagfer’in yanından almış olduğunuz Derin Arşimet görevinden elde edilebilir.

-Haftalık Archon avından alabilmeniz mümkündür ve ayrıca %20 şans ile Tauforged taş alma şansınız bulunmaktadır.

(Archon Avı yapabilmeniz için Veilbreaker Questini tamamlamış olmanız gerekir.)

Her hafta Sanctum Anatomica’da bulunan Kuş 3’ün parlak hazinelerinden bir tanesini 30.000 Cavia mevki puanı karşılığında satın alabilirsiniz.

(Satın alabilmek için Cavia 5 rütbesine sahip olmanız gerekir.)

 

Aşağıda, renklerine göre ayrılmış taşların hangi özellikleri verdiğini belirttim. Peki, bu taşlar nelerdir?

 

Sarı Archon Taşı

%30 başlangıçta maksimum enerji

%100 sağlık küresi verimliliği

%50 enerji küresi verimliliği

%25 yetenek hızı

%15 parkur hızı

Tauforged Sarı Archon Taşı

%45 başlangıçta maksimum enerji

%150 sağlık küresi verimliliği

%75 enerji küresi verimliliği

%37,5 yetenek hızı

%22,5 parkur hızı

Kızıl Archon Taşı

%25 yakın dövüş kritik hasar

%25 birincil silah statü şansı 

%25 ikincil silah kritik şansı

%10 yetenek gücü

%10 yetenek süresi 

Tauforged Kızıl Archon Taşı

%37,5 yakın dövüş kritik hasar

%37,5 birincil silah statü şansı

%37,5 ikincil silah kritik şansı

%15 yetenek gücü

%15 yetenek süresi

Mavi Archon Taşı 

-+150 sağlık 

+150 kalkan kapasitesi

+50 maksimum enerji

+150 zırh 

+5 sağlık yenilenmesi

Tauforged Mavi Archon Taşı

+225 sağlık

+225 kalkan kapasitesi 

+75 maksimum enerji

+225 zırh

+7,5 sağlık yenilenmesi

Birleştirici Füzyon

Yukarıda belirttiğim gibi, oyunda farklı görevlerden elde edilebilen Archon taşlarını inceledik. Oyunda ayrıca 3 farklı çeşit daha Archon taşı bulunmaktadır. Bu taşları elde etmek için, önce belirtilen Archon taşlarını kullanarak yapmanız gerekecek. Bunun için Helminth Birleştirici Segmenti’ne ihtiyacınız olacak. Üç farklı taşı birleştirerek yeni renklerde taşlar elde edebilirsiniz. Bu işlemi Helminth odasında 50 Stela karşılığında gerçekleştirebilirsiniz.

 

Not: Tauforged taşlar elde edebilmek için, 3 taşın da Tauforged olması gerekir. Eğer 2 taş Tauforged ve biri normalse, füzyon gerçekleşmeyecektir.

Yukarıda bahsettiğimiz taşların nasıl elde edileceğini ve hangi özelliklere sahip olduğunu sizler için belirttim.

 

Mor Archon Taşı

Kızıl ve mavi Archon taşını birleştirerek elde edebilirsiniz.

 

Elektrik statüsünden etkikenen düşmanlara +10 elektrik hasarı

 

+30 birincil silah için elektrik hasarı kazanın her kızıl, mavi ve mor taş takılı olduğunda ek +10 hasar kazanırsınız

 

+25 yakın dövüş kritik hasarı maksimum enerji 500 üstünde ise hasar artışı iki katına çıkar 

 

Sağlık kazanımları +20 enerji verir enerji kazanımları +20 sağlık verir

Tauforged Mor Archon Taşı 

Elektrik statüsünden etkilenen düşmanlara +15 yetenek hasarı

 

+45 birincil silah için elektrik hasarı kazanın her kızıl, mavi ve mor taş takılı olduğunda ek +15 hasar kazanırsınız 

 

+37 yakın dövüş kritik hasarı kazanın maksimum enerji 500 üstünde ise hasar artışı iki katına çıkar 

 

Sağlık kazanımları +30 enerji verir enerji kazanımları +30 sağlık verir

 

Turuncu Archon taşı 

Kızıl ve Sarı Archon taşını birleştirerek elde edebilirsiniz.

 

Patlama hasarı ile öldürdüğünüz her düşman için +1 sağlık alın maksimum 300 birikebilir

 

Bir düşmana patlama durumu verildiğinde +5 kalkan yenilenmesi kazanın

 

Ateş hasarından etkilenen her düşmanı öldürdüğünüzde ikincil silah için kritik şansını %1 artırır maksimum %50 birikebilir

 

Radyasyon durumundan etkilenen her düşmana +10 yetenek hasarı kazandırır

Tauforged Turuncu Archon Taşı 

Patlama hasarı ile öldürdüğünüz her düşman için +2 sağlık alın maksimum 450 birikebilir 

 

Bir düşmana patlama durumu verildiğinde +7,5 kalkan yenilenmesi kazanın 

 

Ateş hasarından etkilenen her düşmanı öldürdüğünüzde ikincil silah için kritik şansını %1,5 artırır maksimum %75 birikebilir 

 

Radyasyon durumundan etkilenen düşmanlara +15 yetenek hasarı kazandırır

Yeşil Archon Taşı 

Mavi ve Sarı Archon taşını birleştirerek elde edebilirsiniz. 

 

Toksin statü etkisi +30 daha fazla hasar verir

 

Düşmanlar toksin statü etkisi ile hasar alırsa +2 sağlık kazanırsın

 

Paslanma hasarından etkilenen düşmanlara +10 yetenek hasarı kazanırsın

 

Paslanma statü etkisi yığınını +2 artırır

Tauforged Yeşil Archon Taşı 

Toksin statü etkisi +45 daha fazla hasar verir

 

Düşmanlar toksin statü etkisi ile hasar alırsa +3 sağlık kazanırsın

 

Paslanma hasarından etkilenen düşmanlara +15 yetenek gücü kazanırsın 

 

Paslanma statü etkisi yığınını +3 artırır 

Dipnot: Kuşandığınız Archon taşlarını geri çıkarabilirsiniz. Bunu yapabilmek için Helminth’in safra salgısının %30 olması gerekmektedir.

 

Bu rehber gönderisi, **Gönüllü Discord Void Rehberi [Qmustafa1903]** tarafından hazırlanmıştır. Türk yetkililerin gözetimindeki Warframe Türkiye sunucusunda 3.000'den fazla üye arasında klan veya takım arayabilir, sizler için hazırladığımız diğer rehber gönderilerimizi inceleyebilir, diğer Tennolar ile tanışabilirsiniz.

Sunucumuza katılmak için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz:
**Ana Link:** https://discord.gg/aysHsFccw6
**Alternatif Link:** https://discord.gg/warframe-turkiye-298084008288321536

Edited by Qmustafa1903
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...