Jump to content

oyuna girdiktan 5-10 dakika sonra bilgisayar kapanıyor


Recommended Posts

  • 4 weeks later...

aynı problemı bende yaşıyordum ama neden olduğunu biliyordum. umarım bendeki sorun değildir 😄  diğer oyunlar derken birkaç tanesini söylermisin. 

bendeki sorun GPU idi. RX580 sıfır aldım ve arızalı çıktı. yüksek fps olan oyunları açınca reset atıyor veya kapanıyordu. BF4 BF3 BF1 gibi oyunlarda pek fazla olmuyordu. istersen fps you 30 a sabitle bi dene. 

en son ihtimal donanımsal bir sorun vardır... 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Sorun: Bilgisarın ısınma sonucunda yanmamak için kendini kapatıyor. ki bu iyi birşey. Isınmanın GPU veya CPU dan kaynaklanabilir.
CPU-işlemci: Ben amd nin takoz serisi FX 9870 4.4 ghz OC ile 4.7 kullanıyorum. bizzat test ettim. sıvı soğutma olmadıgında FPS sınır koymassan pc reset atıyor (Warframe de).

GPU-Ekran kartı: MSI - amd RX580 8GB kullanıyorum. Urun sıfır dı fakat yenede WF de reset veya pc kapanma sorunları oldu. sonra kartın arızalı oldgunu fark ettim çok sınıyordu ve fanları devreye sokmuyordu. 

Tavsiye: oyunun diğer oyun şirketlerin ornek alması gereken çok iyi bir oyun optimizasyonu var.  yane yane PC nin en performansını kullanıyor. 1: bilgisayarına bakım yaptır işlmci veya ekran kartının terman macunları 1 sene doldurmus ise temizlettir. eğer ugrasmak istemiyorsan 60 FPS limiti koy ve Dikey SYNC kapat. 

Umarım işte yarar. 🙂 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...