Jump to content

Kuva Lich 101


-Serhokyan-

Recommended Posts

KUVA LICH BAŞLANGIÇ REHBERİ
Kuva Lich sadece kişiye özgü yüksek seviyeye sahip bosslardır. Kuva Lich'ten elde edilebilen içerikler, nadir Ephemeralar ve Kuva silahlarıdır. Sizlere önerim, Kuva Lich avına başlamadan önce en az 13-14 MR'a ulaşılmış olun, çünkü Lich'in avlandığı haritalardaki düşman seviyeleri en az 50-60 olup, Kuva Lich'inizin seviyesi ile doğru orantılı olarak artmaktadır.

KUVA LICH NASIL BULUNUR
Kuva Lich avlamak istiyorsanız öncellikle "THE WAR WITHIN" görevini bitirmelisiniz. Bir sonraki aşamada ise 20+ seviye, Grineer ve uzun seviyeler (ele geçirme, vs.) olan bölümlere girmelisiniz. Bu haritalarda Kuva Larvling'lar doğacaktır ve bunları öldürmeniz gerekecektir. Larvling'ler öldürülmeden önce Lich olduklarında sahip olacakları silahları üzerlerinde gösterirler.

Sizlere önerdiğim ve en hızlı Thrall çıkan harita Satürn - Cassini haritasıdır.

Lich'leri ticaret ile de elde edebilirsiniz.

Aynı anda sadece 1 Kuva Lich'e sahip olabilirsiniz.

KUVA LICH ALDIĞINIZDA
Kuva Lich'iniz doğduğunda, elindeki silah bir değer ile gelir ve bu silahın temel hasarını artırır. Bu değerler % 25-60 arası değişir ve rastgele bir şekilde çıkar. Toplamda 16 Kuva silahı bulunur. Aşağıda silahların listesi vardır.
Silah listesi:

Birincil: Kuva Drakgoon , Kuva Hind , Kuva Karak , Kuva Kohm , Kuva Ogris , Kuva Quartakk , Kuva Tonkor , Kuva Bramma, Kuva Chakkhurr
İkincil: Kuva Brakk , Kuva Kraken , Kuva Nukor , Kuva Seer , Kuva Twin Stubbas
Yakın Dövüş: Kuva Shildeg
Archgun: Kuva Ayanga 

Kuva Lich silahları kendiliğinden bazı hasar türleri ile gelirler. Bu silah türleri rastgele gelmeyip, Thrall'ları öldürürken sahip olduğunuz Warframe'e göre gelirler.
Bunlar:

Toksin: Atlas, Ivara, Khora, Nekros, Nidus, Oberon, Saryn

Ateş: Chroma, Ember, Inaros, Nezha, Protea, Vauban, Wisp

Elektrik: Banshee, Excalibur, Limbo, Nova, Valkyr, Volt

Buz: Frost, Gara, Hildryn, Revenant, Titania, Trinity

Manyetik: Harrow, Hydroid, Lavos, Mag, Mesa, Xaku

Radyasyon: Ash, Equinox, Garuda, Loki, Mirage, Nyx, Octavia

Darbe: Baruuk, Gauss, Grendel, Rhino, Sevagoth, Wukong, Zephyr

Eğer Kuva Lich'iniz bir Ephemera'ya sahipse (%10 şans) bu Ephemera Lich'in üzerinde efektiyle gözükür, yani Lich bu Ephemera'yı giymektedir. Bu Ephemera'lar da element ile doğru orantılıdır.

Vengeful Toxin: Toksin

Vengeful Flame: Ateş

Vengeful Charge: Elektrik

Vengeful Chill: Buz

Vengeful Pull: Manyetik

Vengeful Trickster: Radyasyon

Vengeful Shockwave: Darbe

Kuva Lich'i bir şekilde elde ettikten sonra Navigasyon'a veya ESC tuşuna bastığınıza sağ alt tarafta bir Kuva Lich simgesi çıkacak ve Lich zamandan zamana sizinle konuşmaya başlayacaktır. Kuva Lich ile ilgili tüm bilgilere Kuva Lich simgesine basarak görebilirsiniz. Burada; element zayıflığı, element dirençleri ve Kuva Lich'in sahip olduğu Kuva silahını görebilirsiniz.

KUVA LICH NASIL ÖLDÜRÜLÜR
Lich'ler, Navigasyon'da kırmızı gözüken haritalarda çıkarlar. Bu haritalara girdikten sonra Lich'in o anki sahip olduğu öfke seviyesine göre bir çıkma şansı olur. Doğru haritaya girdikten sonra Lich'i sadece Parazon'a dizilen belirli bir 3'lü Requiem Mod kombinasyon ile öldürebilirsiniz. Lich'leri bıçakladığınızda Lich'in her seviyesinde 100 artan ve 100'den başlayan bir Kuva ödülü alacaksınız. Bildiğiniz malzeme olan Kuva'dır bu.

REQUIEM MOD NASIL ELDE EDILIR

Requiem Mod'lardan 8 tane olmakla birlikte, bu Mod'lar Requiem Relic'lerden çıkmaktadır. Bu Relic'ler; Kuva Siphon, Kuva Flood görevleri veya Kuva görevlerinde öldürülen Kuva Thrall'lardan çıkar. Her Requiem Relic, 2 adet Requiem Mod bulundurur ve gümüş seviyesindeki nadirliğe sahiptir.

Kuva Siphon görevlerinde görev ödülü olarak bir Requiem Relic alma şansınız %50'dir. Kuva Flood'da %100.

Requiem Relic'leri geliştirmek, Requiem Mod'ların düşme şansını artıracaktır. Bu modların düşme şansları Relic'lerin seviyesiz halinde %11, Olağanüstü'de %13, Kusursuz'da %17 ve Göz Alıcı'da %20 olmaktadır. Bu Relic'lerden çıkan Mod'lar aşağıda gösterilmiştir:

Requiem Relic I: Lohk, Xata
Requiem Relic II: Jahu, Vome
Requiem Relic III: Ris, SSB
Requiem Relic IV: Khra, Netra

* Requiem Relic, Requiem Çatlağı görevlerinde açılır ve elinize geçtikten sonra 3 kez kullanılma hakkı olur. Bu Mod'lar sadece Lich'i öldürdüğünüz zaman kullanılma hakkı harcar.

DOĞRU REQUIEM MODLARINI BULMAK
Bir Kuva Lich öldürmek için doğru 3'lü Requiem kombinasyonunu bulmanız gerekir. gereken üç Requiem mods bulmak için görevleri oynamak gerekir fakat Kuva Lich etkisi altında olmalıdır. Kuva Lich'inizin etkisi altındaki gezegenler kırmızı sisle çevrilidir .Bu görevlere tıkladığınızda Kuva Lich'iniz adında bir görev olacaktır yanında 55-70'den başlayan ve 100 seviyeye kadar cıkan bir görev olacaktır. Bu görevlere girerek Requiem yani murmur kasarak Requiem'inizi açabilirsiniz. Göreve girdiğinizde gerekli Requiem Modlarını ortaya çıkarmanıza yardımcı olacak Kuva Lich Thralls ile karşılaşacaksınız.(Kuva Lich derken kendi kuva lichinizin adı yazılı olacak)Ayrıca bunlar haritada ve erkanınızda farklı bir işaretle gözükecektir. Bunları öldürdükten sonra yanlarına gelip x basarak murmurunuzu alabilirsiniz. Fakat bu bir iki görevle olmaz birden fazla görev ile başarılı olacaktır.

KUVA LICH İLE KAPIŞMAK
Lichlerle farklı kapışma yolları vardır bunlardan biri ilk Requiem Modunuzu ortaya cıkardıktan sonra bunları Parazon'unuza koymanız gerekir. Sağ altta Parazonu Değiştir yazan bir bölüm var . Oraya gidin ve ilk modunuzu ve ardından seçtiğiniz diğer iki Requiem modunu donatın ve Kuva Lich'inize gidip ilk Requiem modunuzu deneyin, tutarsa ikinciyi denemeyin fakat tutmaz ise kuva lich 2 seviye olacaktır ve Requiem modunuzu 2.sıraya alın ve 2.Requiem modunuzu orataya cıkarmak icin tekrar görev yapın. İkinci yol ise 2 Requiem Mod ortaya cıkarıp onları denemektir fakat bunu biraz daha olayı anladıktan sonra yapmanızı tavsiye ederim.

KUVA LICH'İ NASIL YENECEĞİNİZE KARAR VERMEK
Kuva Lich'inizi yendikten sonra Vanquish ve Convert arasında seçim yapabilirsiniz.Vanquish, Kuva Lich'i öldürecek ve silahını alacaksınız.Convert, Kuva Lich'i canlı tutacak ve bazen görevlerde yanınızda savaşacak. Dönüştürülmüş Lichler, Lich silahıyla ilgilenen diğer oyuncularla da takas edilebilir. Lich ticareti yapmak için dojo'nuzda bir Crimson Branch odası gerekir. Kuva Lich'in önceki görevlerde çaldıkları tüm kaynakları, modları ve diğer eşyaları geri gelecektir.

KUVA LICH ÖDÜLLERİ
Kuva Lich öldürdüğünüzde kuva ve sahip olduğu kuva lich silahını verecektir. Bu silahlar ilk kuva lich sahip olma bölümünde oynadığınız warframe e göre ek istatistiklere sahip olacaktır. Tüm Kuva silahları normal silahlar gibi 30 seviye yerine 40 seviyeye ulaşabilir fakat 40 seviyeye  ulaşmak için bir Kuva silahına 5 forma koymanız gerekir.Her bir Kuva lich'inin yaratılması üzerine, Lich'nin elemental bir ephemeraya sahip olma olasılığı% 10'dur. Durum sayfasındaki lich'inizde gözle görülür bir ephemera gördüyseniz, bu ephemera'yı ödülün bir parçası olarak verecektir.

VALENS FÜZYON KUVA SİLAH HASARINI ARTTIRACAK
Bahsetmeye değer son bir şey de Valence füzyonudur. Bunu silahınıza forma eklediğiniz ekranda bulabilirsiniz.Valence füzyonu, aynı tipteki ikinci bir Kuva silahını içine atarak bir Kuva silahının
temel hasarını artırma işlemidir.Sadece% 60'a kadar temel hasarı birleştirebilirsiniz. Farklı Kuva silahlarını birbiriyle birleştiremezsiniz.Bu işlem, kullanılan tüm forma ve silah yuvalarını sağlam bir şekilde tutacaktır fakat üzerinde başka bir temel hasar türünü birleştirirseniz, mevcut temel türü kaybedersiniz.


Detaylı Bilgi İçin Bu Siteyi Ziyaret Edebilirsiniz: https://xplainthegame.com/kuva-lich-guide/

 

Genel bilgi araştırması, incelemesi ve paylaşımı için FM-GamerA'ya teşekkür ederim

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
8 hours ago, Fleadldia said:

ya ben lich imi yanlışlıkla dönüştürdüm ve elinde çok güzel silah vardı onu kendime nasıl düşman edebilirim yada öyle bir şey varmı yardım edin

ya başkasından ticaret ile alacaksın yada aynı silah gelene kadar tekrar deneyeceksin merak etme çok sayıda elde edebilirsin zor değil kuvayı ele geçirmeden önce üstündeki silah simgesine bak istediğin silah mı diye

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...