Jump to content

Üçüncü Taraf Yazılım Kullanımı ve Politikamız Hakkında


[DE]Unsal
 Share

Recommended Posts

Merhaba Tenno.
 
Son zamanlarda, özellikle Warframe ile çalışmasına izin verdiğimiz veya vermediğimiz bir yazılım listesi sunmamızı isteyen bir dizi talep gördük. Bazı yazılımların iyi ve bazılarının doğal olarak kötü olduğunu veya hile yapmaya yardımcı olmak için tasarlandığını bilsek de, bazı durumlarda yazılımlar gri alanlara düşmektedir. Bu gönderiyi hazırlamamızın nedeni, harici ve üçüncü taraf yazılımlar hakkındaki politikamıza ve bu tür yazılımları Warframe ile kullanmanın olası tehlikelerine güncel olarak dikkat çekmektir.

 

Basit, altın kural şudur;
Warframe ile birlikte harici bir yazılım kullanıyorsanız, bunu riski size ait olacak şekilde yaparsınız. Oyun içi dosyaları değiştiren her şeye teknik olarak kapsamlı yasaklar koyabilsek de, önemli olan, topluluğumuzun üyelerine yararlı ve yardımcı olabilecek bir yazılımın olmasıdır. Bu hususta genel içerik ve bağlam son derece önemlidir. Sorun şu ki, oyuncuların bir programı kötü bir şekilde kullanmadıklarını kanıtlamalarının son derece zordur ve hatalı bir şekilde otomatik banlamaların olması da kesinlikle mümkündür (bu durum desteğe gönderilen bir destek talebi ile çözülebilir), fakat talep işlenene kadar ban yerinde kalacaktır. Bu durum, bir listenin neden sağlanmadığını açıklar. Normalde tolere edilen ancak daha sonra bir istismar kaynağı olarak listelenmiş bir makro yazılımınız varsa, bu yazılım daha sonra yasaklanmış bir yazılım listesine eklenebilir ve potansiyel olarak otomatik banlara yakalanabilirsiniz.
 
Yukarıda belirtildiği gibi, kullanılan yazılımın zararsız olduğunu kanıtlamanın kolay bir yolu yoktur. Oyun dosyalarını değiştirme, istismar etme ve/veya Warframe'de hile yapma ile sonuçlanan cezalandırmalar ağır ve kalıcıdır. Bu tür yazılımların kullanımı konusundaki duruşumuz kesindir ve söz konusu yazılımı hile yapmak, istismar etmek veya AFK kalmak için kullandığınıza inanmak için nedenimiz varsa bu yasağa itiraz etmeniz çok zordur. Güvenilir bir şekilde, harici yazılımı kullanma yasağından %100 kaçınmanın tek yolu, onu kullanmamaktır.
 
Tekrar söylemek gerekirse, bu mesajdan bir sonuç çıkarılması gerekecekse o da şudur;
 
Warframe ile birlikte harici bir yazılım kullanırsanız, alacağınız tüm riskler size aittir.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...