Jump to content

Hikaye Nedir ?


(PSN)ceyhun967
 Share

Recommended Posts

Oyuna başlayalı bir kaç gün oldu ama bayağı hoşuma gitti. Ama hikayesinden parçalar verilmediği için olayı tam olarak anlayamıyorum. Dark Sector'un devam niteliğinde imiş sanırım.

[Dark Sector'u oynamayanlar için spoiler olabilir]

Dark Sector da ilk Warframe ler üretiliyormuş, yani Warframe i giyen ırk insan ırkı oluyor, ama Dünya Grinner ırkının evi olarak  geçiyor oyuna göre. Bunu anlayamadım.

[spoiler Bitti]

Orokin'ler kim oluyorlar, Orokinleri yıkıma götüren, ve hayatta kalan Warframe kullanıcılarını saklanmaya zorlayan savaş neden, kime karşı oldu ?  Ayrıca Warframe kullanıcıları Orokin oluyorlar madem, neden Orokin kalıntılarında saldırıya uğruyoruz ? Yani oyunun ilerleyen questlerinde geçmişte olan hikaye aktarılacak mı yoksa bunu tek başımıza mı öğrenmek zorundayız ?

Link to comment
Share on other sites

Tam değil. Oyun Dark sector dan bazı kısımlar üzerine kurulu. Hayden Tenno Dark sectordeki karakterin adı. Digital Extreme's in önceki oyunu. 

 

Oyunda Dark sectordan parça parça kısımlar var ama tam olarak bağlantılı değil. 

 

Sen şimdilik Questleri yap. Update 18 ile gelen quest pek çok şeyi açıklıyor.

 

Orokin e gelince. Orokin imparatorluğu geçmişten bişiy. Aşağı yukarı tüm yıldız sistemine hakim oldukça gelişmiş totaliter bi rejim gibi düşün. Biraz ilerledikten sonra görürsün zaten. Orokin imparatorluğu biraz spoiler olacak ama Sentient denilen ırk ile karşı karşıya geliyor ki zaten bu heryerde yazıyor. Sentientler Orokinlerin gelişmiş silahlarını etkisiz hale getirebildikleri için Orokin kaybetmeye başlıyor ve bu noktada Tenno araya giriyor. Bizim kuvvetlerimizi bize karşı çeviremedikleri için Sentientler yenilmeye başlıyor ki hikaye buradan sonra başlıyor. Ayrıca bi not, Orokinlerden şu an bize saldıran hiçbirşey yok çünkü Orokin tamamiyle yok oldu şu an bildiğimiz kadarıyla. Void denilen yere gittiğinde orada saldıran "Corrupted" denilen moblar var onların olayı biraz ayrı. Bu Void Tower larda Neural Sentry diye bi Yapay zeka gibi bişiy var, oraya ayak basan ve yenilen Grineer ve Corpusları kendi kontrol ü altına alıyor ve böylecek o Tower ları dışarıdan gelen kuvvetlere karşı koruyor. Orokin sayılmaz yani.

 

Buradan sonrasını anlatmam tam anlamıyla hikayeyi sana spoil etmem demek olur ki bunu istemezsin. Yavaş yavaş oynarken anlarsın zaten. Codex Scanner ile mobları falan herşeyi tara, bazı özel moblar hikayeden parçalar veriyor. Bunları birleştirmek falan gerçekten eğlenceli. Kaldıki, Questler direk hikaye ile ilgili.

Link to comment
Share on other sites

Cevabın için teşekkür ederim daha Codex Scanner yapmadım. Kalıbını bulamadım daha doğrusu. Bulunca yapacağım, şu anda 2 Quest bitirdm ve ''yan quest'' diyebileceğimiz  jackal ı öldürdükten sonra gelen quest i yapıyorum. Codex scanner sanırım yan görevler ile gelecek değil mi  aynı kubrow gibi.

(Bu arada Scanner ile bossların hikayesi öğrenebiliyormuş sanırım)

Bu arada şu kısmı kaçırdım anlayamadım daha doğrusu :

''Sentientler Orokinlerin gelişmiş silahlarını etkisiz hale getirebildikleri için Orokin kaybetmeye başlıyor ve bu noktada Tenno araya giriyor. Bizim kuvvetlerimizi bize karşı çeviremedikleri için Sentientler yenilmeye başlıyor ki hikaye buradan sonra başlıyor. Ayrıca bi not, Orokinlerden şu an bize saldıran hiçbirşey yok çünkü Orokin tamamiyle yok oldu şu an bildiğimiz kadarıyla.''

 

Tenno Orokin'lerin gelişmiş askerleri değiller mi ? Yani Tenno Orokin için hep savaşmıyor muydu, yoksa başlı başına bir taraflar mıydı, hani Orokinler ile ittifağı olan bir taraf. Hikaye Sentientlerin yenilmesi ile başlıyor dedin burayı da anlayamadım. Yani senden anladığım Tenno'nun ve uyandığı zaman (oyunun başı) Orokinlerin yok olduğu ve Sentienlerin de Tenno tarafından yenilmeye başladığı zaman. Yani bir nevi, Orokin yok oluyor ama son projesi Tenno yu uyandırmayı da başarıyor yok olmadan önce. Böylece Tenno intikam görevine başlıyor. Ama bildiğim kadarı Orokinleri son silahları Tenno bile kurtaramayınca, hayatta kalan Tenno lar kapsüllerin içine girip Sentienler ile bir başka zamanda ve daha iyi koşullarda savaşabilmek ve halklarının intikamını alabilmek için uyuyorlar.  

Ki bu sürede Dark Sector de hastlık kapmış insanoğlu ''Grinner'' olarak uzaya çıkıyor (?)
Tenno bu sefer tek bir düşmanla değil 3 düşmanla savaşmak zorunda kalıyor. Hastalıklarından kurtulabilmek için Tenno'nun saflığına ihtiyaç duyan Grinner, Tenno nun teknolojisinden faydalanmak isteyen Corpus ve Tenno'nun koruduğu Orokinleri yok etmiş Sentientler. Lotus un kim olduğunu sormayacağım zaten onu ileride öğreneceğimizi düşünüyorum.

Bu arada teşekkür ederim Spoiler konusunda dikkatli olduğun için. Hikayeyi spoiler yemeden öğrenebilmek bir nebze güzel :)

Edited by (PS4)ceyhun967
Link to comment
Share on other sites

Tenno Orokinlerin normal askerleri değildi. Tenno'lar sonradan savaş kaybedilirken ortaya çıktı. Yine Orokinlerin meydana getirdiği askerler ama Sentientlerden önce Tenno lar yoktu. Onların nereden ve nasıl geldikleri koca bir spoiler olur o yüzden ona cevap vermeyecem.

 

Orokin, Sentientler ile olan savaşta yok olmuyor. Savaş bittikten sonra yok oluyor. Bunların nasıl olduğunu Relay denilen yerlere gittiğinde üst katta Cephalon Simaris denilen karakterin Scanner taramalarıyla beraber ortaya çıkardığı hikayelerden öğreniyoruz.

 

Ayriyeten, Grineer klonlama teknolojisi ile kendi askerlerini oluşturan bir ırk, kim ve ne oldukları yavaş yavaş Simarisin hikaye taramalrı ile ortaya çıktı biraz ama en yakın her halde Uranus deki boss olan Tyl regor dan biraz çıkartabilirsin ne ve nasıl şeyler olduklarını. 

 

Corpus da Grineer da yani Sol system dediğimiz yıldız sisteminde var olan herşey Orokin e bağlıydı, o dağıldıktan sonra her biri farklı farklı factionlar oluşturdular. 

 

Dediğim gibi, Dark Sector e fazla takılma. Dark sector dan oyuna giren irili ufaklı şeyler var o kadar, mesela DS de Nemesis denilen karakter var onun karakter tipi Nyx için Premium skin olarak oyun içinde var, aynı şekilde Hayden Tenno nun kıyafeti falan oyun içinde Proto Excalibur skin diye var Glaive skini ile birlikte. Birde bazı yerlerde Hayden Tenno ismi, Orokin alfabesinde Void de veya bazı warframe lerin üstünde yazıyor, Technocyte denilen virüs oyun içinde Infestedlar, o şekilde başka varlıkları ele geçiriyorlar. 

 

Yani uzun lafın kısası, önceki oyunlarından bazı parçaları alıp buraya hikaye ile pek alakası olmadan kurdular.

Link to comment
Share on other sites

PS4 de oynayan sayısı çok az olduğu için (günlük 20 farklı kişi giriyor en fazla ki çoğu benim gibi noob. Avrupa serverında oynuyorum bu arada) Relay'lere bir kez girmiştim sadece. Cephalon Simaris'e o yüzden dikkat etmemiştim. 

 

Tennoları nedense Star Wars evreninde ki Jedi lere benzettim. Yetenekli ve özel olmaları nedeniyle. Sadece hikayeye sonradan girmişler yani.

 

Anladım Dark Sector sadece yüzeysel bir etki bırakıyor. Oyuna bir etkisi yok, hikayesel anlamda. Sadece Warframe de ona gönderme yapıyorlar, nereden yola çıkarak bu oyunu tasarladıklarını göstermek amacı ile.

 

Bende Codex Scanner falan olmadığı için kendi kafamda bir kurgu-tahmin oluşturmuştum, sadece oynayarak öğrenebileceğiz sanırım :) 

 

Bu arada Codex Scanner hikaye açısından bu kadar önemli olduğu için soruyorum : Bir yan görev ile mi gelecek kubrowun yapımı gibi yoksa öyle bir zorlama yok mu yani kendim mi yapmalıyım ?

Teşekkürler :)

Link to comment
Share on other sites

Bu arada Codex Scanner hikaye açısından bu kadar önemli olduğu için soruyorum : Bir yan görev ile mi gelecek kubrowun yapımı gibi yoksa öyle bir zorlama yok mu yani kendim mi yapmalıyım ?

Teşekkürler :)

Codex Scanner'ı Market den 5k ya 25 tane falan alıyosun. Equipments kısmından koyup oyun içinde Q ya basarak veya PS4 de tuşu neyse ona basarak görebiliyosun, ben şahsen F1 Tuşunu atadım tuşa basınca direk elime geliyor.

 

İşlevine gelince, oyun içinde mobları falan tarayarak içlerinden ne düştüğünü, hangi damage tiplerine karşı dayanıklı veya zayıf olduklarını görebiliyorsun veya bazı değişik düşmanların hikayelerini görüyosun ki bu biraz nadir,

 

Ayriyeten Cephalon Simaris in Scanner ı var bununla beraber günlük göreve yaparak rastgele ödüller kazanıyosun. Cephalon Simarisin odasında sol tarafta Scanlar ile ilgili bi panel var, emin değilim ama bunlara ulaşabilmen için gerekli mobları Simaris in scanner ı ile tarıyorsun, bu şekilde hikaye ile ilgili yazılara falan ulaşıyorsun. Ayrıca günlük kasabileceğin Reputation u var onun, değişik şeyler alabiliyorsun onun odasında sağ taraftaki panelden. Onun scannerını da o bahsettiğim sağ taraftaki panelden alabiliyorsun.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...