Jump to content

ЧАПи й поради щодо безпечної торгівлі


[DE]Andrii
 Share

Recommended Posts

ПОСІБНИК ІЗ ТОРГІВЛІ:

Щоби торгувати з іншими гравцями, ви повинні мати рівень майстерності 2 або вище та ввімкнену двоетапну перевірку TennoGuard для вашого облікового запису.

 

Як торгувати в додзьо клану:

  1. Увійдіть в додзьо та підійдіть до торгового посту.
  2. У списку доступних гравців виберіть того, із ким бажаєте торгувати.
  3. Після прийняття запрошення до торгівлі виберіть предмети, якими ви бажаєте торгувати.
    Зверніть увагу, що обидві сторони повинні мати достатньо кредитів, щоби заплатити торговий збір.
  4. Щойно обидві сторони виберуть предмети для торгівлі, клацніть «Очікую» та «Прийняти обмін».
  5. Щойно обидві сторони клацнуть «Прийняти обмін», торгівлю буде здійснено.
     

Як торгувати на ярмарку Мару:

  1. Увійдіть до ярмарку Мару та відкрийте колесо спорядження, клацніть «Розгорнути крамницю», виберіть предмети для виставлення й підтвердьте початок продажу або підійдіть до гравця, який відкрив свою крамницю.
  2. Після прийняття запрошення до торгівлі виберіть предмети, якими ви бажаєте торгувати.
    Зверніть увагу, що обидві сторони повинні мати достатньо кредитів, щоби заплатити торговий збір.
  3. Щойно обидві сторони виберуть предмети для торгівлі, клацніть «Очікую» та «Прийняти обмін».
  4. Щойно обидві сторони клацнуть «Прийняти обмін», торгівлю буде здійснено.

 

ПОРАДИ ДЛЯ ТЕННО ЩОДО БЕЗПЕЧНОЇ ТОРГІВЛІ:

Торгівля з іншими тенно — це значна частина взаємодії зі спільнотою Waframe. Хоча більшість гравців і використовують систему торгівлі належним чином, є деякі, які зловживають нею. Щоб уберегтися від шахраїв, ми рекомендуємо такі дії:

 

  • ГОЛОВНЕ ПРАВИЛО: завжди ретельно перевіряйте, що отримуєте та даєте те, про що ви погодилися з іншими гравцями. Зайва обережність ніколи не зашкодить!
  • Зміни користувацького інтерфейсу: якщо гравець вносить якусь зміну, ви одразу це побачите. Перш ніж підтвердити угоду, після сповіщення про зміну одразу перевірте всю інформацію ще раз.

uk_mceclip0.png

  • «Дублювання платини»: гравець може запропонувати вам подвоєння платини. Вам буде запропоновано переслати платину, яку ви хочете подвоїти. Оскільки такої послуги та способів не існує в природі, гравець після завершення угоди може просто зникнути з вашою платиною. Тож ретельно переглядайте кількість наданої гравцем платини перед підтвердженням угоди. Ви отримаєте саме ту кількість платини, яка показана на екрані торгівлі, навіть якщо гравець каже вам інше. 
  • «Коди засновників»: кодів, що розблоковують доступ до вмісту, який ми надавали тенно-засновникам, не існує. Відмовляйтеся від усіх пропозицій предметів чи кодів на вміст, який не оголошували чи не виготовляли Digital Extremes.
  • Торгівля предметами, не пов’язаними з Waframe: обмін ігрових предметів на неігрові (включно з грішми) є порушенням нашої ліцензійної угоди користувача й умов користування грою. Такі дії можуть призвести до довічного блокування облікового запису. Якщо предметом не можна торгувати через екран торгівлі, ним не можна торгувати.
  • Торгівля відбитками генів: зверніть увагу, що ви можете перевірити породу й візуальні якості пропонованого вам відбитку за допомогою кнопки «ОГЛЯНУТИ ЗАПРОПОНОВАНІ ВІДБИТКИ» в меню торгівлі. Завжди перед підтвердженням угоди перевіряйте відбитки, які вам пропонують, щоб отримати саме те, що вам потрібно. Піктограми куброу, каватів, предазитів і вульпафил показані нижче:
IconChesa.png IconSahasa.png IconAdarza.png IconSly.png IconVizier.png

Куброу чеса

Куброу сахас

Адарзовий кават

Підступна вульпафила

Предазит-візир

IconHuras.png IconSunika.png IconSmeeta.png IconCrescent.png IconPharaoh.png

Куброу хурас

Куброу суніка

Смітовий кават

Рогата вульпафила

Предазит-фараон

IconRaksa.png IconHelminth.png IconVasca.png IconPanzer.png IconMedjay.png

Куброу ракса

Гельмінтовий гінчак

Васкозний кават

Панцирна вульпафила

Предазит-меджай

Якщо ви зіткнулися з будь-яким вказаним вище чи іншим підозрілим випадком, зверніться до служби підтримки Warframe, надішліть знімки екрана та надайте всі можливі відомості про цей випадок.

Зверніть увагу, що після завершення угоди її неможливо скасувати, тож будьте уважними!

 

Про «Торгівлю грішми» й «Особливі угоди»

Деякі гравці (у грі чи на різних сайтах) можуть пропонувати різні особливі угоди чи платину зі знижкою. Зверніть увагу, що подібна торгівля платиною незаконна: завітайте на наш сайт, щоби проглянути всіх дозволених торговців платиною.

Також зверніть увагу, що ігрова система торгівлі призначена лише для чесних обмінів між гравцями, а не для торгівлі платиною між обліковими записами. Якщо ви купуєте платину із законних джерел, то вона зараховується безпосередньо на ваш обліковий запис, тобто вам не потрібно буде нікому надавати доступ до свого облікового запису чи здійснювати обмін, щоб отримати її.

 

І хоч ми раді бачити щедрість тенно, усе ж наполягаємо на тому, щоби ви з підозрою ставилися до пропозицій, які мають аж занадто привабливий вигляд. Якщо маловідомий або невідомий вам гравець пропонує «подарувати» вам велику кількість платини за якісь малоцінні предмети, то є ймовірність, що цю платину вони здобули незаконним шляхом (до прикладу, викрали чийсь обліковий запис або придбали з використанням чужого рахунку).

 

Якщо ви придбали платину на неофіційному сторонньому сайті чи в іншого гравця, є велика ймовірність, що її також отримано в один із незаконних способів, вказаних вище. Якщо розслідування покаже, що ви отримали платину від незаконного джерела, її буде прибрано з вашого облікового запису.

 

Але попри все вищесказане, більшість гравців у Warframe чесно та з повагою використовують систему торгівлі, тож ви можете сміливо торгувати з ними. У рідкісних випадках, якщо вам трапиться одна зі вказаних вище ситуацій, одразу пишіть у службу підтримки, і ми радо опрацюємо ваш запит та допоможемо повернутися до гри.

 

Продаж і придбання облікових записів

Останнє, про що ми хочемо розповісти, це торгівля обліковими записами. До облікового запису Warframe доступ повинна мати лише та особа, яка його створила. Передавання, продаж і придбання облікового запису не лише можуть призвести до його повного блокування, але й ви можете потрапити в ситуації, коли щойно придбаний вами чудовий обліковий запис повернеться назад до його власника! Перші власники облікового запису матимуть значно більше інформації про нього за вас, тож якщо вони звернуться до служби підтримки із запитом, що їхні облікові записи викрадено, вони зможуть його повернути й лишити вас із нічим.

 

Будь-який обліковий запис, інформацією про вхід до якого поділилися, не можна вважати захищеним, тож ніколи не діліться інформацією про свій обліковий запис з іншими гравцями й не запитуйте своїх друзів про неї. Подумайте про таку ситуацію: група гравців має спільний доступ до облікового запису. Якщо раптом вони розсваряться, хтось один може змінити пароль для входу чи звернутися до служби підтримки й заявити, що він є правовласником на обліковий запис, а всі інші — шахраї. Тоді вся група втратить доступ до облікового запису. Єдина надійна можливість для всіх друзів — мати власний обліковий запис для гри. Пам’ятайте: друзі не ділять облікові записи з друзями.

 

Якщо ви вважаєте, що міг статися витік ваших даних, змініть пароль і зверніться до служби підтримки Warframe, щоби ми допомогли вам убезпечити ваш обліковий запис.

 

Чим можна торгувати?

  1. ПЛАТИНА. Можна торгувати лише тою платиною, яку придбали самотужки. Обмежень щодо кількості використовуваної для торгівлі платини немає. Проте ви починаєте гру з 50 платини (а також протягом подальшої гри отримуватиме ще через конкурси, під час трансляцій чи промоакцій тощо), яку не можна використовувати для торгівлі. Платина, яку ви отримуєте через торгівлю, вважається «придбаною».
  2. МОДИФІКАТОРИ. Можна торгувати більшістю модифікаторів, хоча є певні винятки, як-от пошкоджені модифікатори чи ті, які ви отримуєте через систему щоденних дарів. Торгувати спорядженими модифікаторами можна. Ви отримаєте попередження про те, що модифікатор використовується і буде прибраний з тих предметів, на які він споряджений.
  3. МОДИФІКАТОРИ І ЗБРОЯ від Баро Кі’Тіра та синдикатів. Можна торгувати будь-якими особливими модифікаторами та зброєю від синдикатів і Баро. Але якщо ви отримали бодай 1 одиницю досвіду для зброї, то використати її для торгівлі вже не можна буде.
  4. МІСТИФІКАТОРИ. Можна торгувати будь-якими містифікаторами.
  5. МІСТИЧНІ ШОЛОМИ. Можна торгувати будь-якими завершеними містичними шоломами. Зверніть увагу, що не можна торгувати кресленнями для таких шоломів.
    Примітка: Містичні шоломи офіційно вже не в грі, тому ви не зможете здобути креслення для них.
  6. КРЕСЛЕННЯ ПРАЙМОВИХ РЕЧЕЙ. Можна торгувати будь-яким праймовим кресленням. Зверніть увагу, що створеними в кузні праймовими предметами торгувати не можна!
  7. СКЛАДНИКИ ПРАЙМОВОЇ ЗБРОЇ. Можна торгувати будь-яким складником зброї з приставкою «прайм», «примара», «вандал» тощо за умови, якщо вони потрібні для створення зброї з головного креслення та не мають власних креслень. Тобто ви не можете торгувати готовими складниками праймової зброї, якщо для їхнього виготовлення існують окремі креслення. Також ви не зможете отримати їх, якщо не відповідаєте рівню майстерності для володіння ними.
  8. ЛІНЗИ ФОКУСУ. Можна торгувати лише звичайними лінзами. Велика та ейдолонська лінзи фокусу недоступні для торгівлі.
  9. КЛЮЧІ ТА РЕЛІКВІЇ. Можна торгувати ключами доступу до завдань та реліквіями. Особливими складниками ключів, як-от навкоординати асимільованого Алада В, також можна торгувати. Проте ключі додзьо недоступні для торгівлі.
  10. СКЛАДНИКИ ЗБРОЇ ДЛЯ АРКВІНҐА. Можна торгувати будь-яким складником зброї для арквінґа.
  11. КРЕСЛЕННЯ ДЕСАНТНИХ СУДЕН. Можна торгувати будь-яким кресленням десантного судна та його складників.
  12. ВІДБИТКИ СУПУТНИКІВ. Можна торгувати відбитками будь-якого супутника.
  13. ПРОТИОТРУТА. Можна торгувати будь-якою протиотрутою з події «Криза Цицерона»: «Топаз», «Кіновар», «Цитрин», «Берил», «Аметист», «Ляпіс-лазур».

 

Примітка: ви не можете продавати товари чи послуги за межами екрана торгівлі.

 

ЧАПи

Як збудувати торговий пост?

Торговий пост можна розмістити як оздоблення в додзьо.

  1. Натисніть ESC, щоби перейти в меню додзьо, та виберіть «Розмістити оздоблення».
  2. Виберіть торговий пост зі списку доступних оздоблень.
  3. Виберіть місце для нього.
  4. Зробіть внесок із відповідних ресурсів.
  5. Дочекайтеся завершення будівництва або пришвидште його за допомогою платини.

 

Як я можу запросити друзів до торгівлі, якщо ми не в одному клані?

Вам не обов’язково бути в одному клані. Просто запросіть їх у додзьо через список друзів, контекстне меню в чаті чи за допомогою команди /invite ім’я_користувача у чаті.

 

Чи потрібно додавати гравця в друзі, щоби торгувати з ним?

Гравців можна не додавати в друзі. Ви можете торгувати з будь-ким у додзьо, незалежно від того, як вони потрапили до додзьо.

 

Чи можу я спілкуватися з особою, з якою веду торгівлю?

Так, ви матимете вікно приватної бесіди з гравцями, з якими вкладаєте торгову угоду.

 

Чи можу я скасувати торгову угоду?

Так, ви будь-коли можете покинути екран торгівлі. Це скасовує торгівлю.

 

Що станеться, якщо в мене гра вимкнеться під час укладання торгової угоди?

Якщо таке станеться, то гравець, із яким ви торгуєте, отримає сповіщення, що ви вийшли з гри. Вони зможуть або скасувати угоду, або продовжити, коли ви повернетеся.

 

Що таке «торговий збір»?

За всі предмети, які ви отримуєте під час торгівлі, потрібно сплатити кредитами торговий збір. Він розраховується за рідкісністю предметів, які ви отримуєте. Що рідкісніший предмет, то більше кредитів потрібно заплатити. Кожен гравець сплачує свій торговий збір, який показується під зображенням профілю на екрані торгівлі. Цей збір оновлюється зі зміною предметів, що беруть участь у торгівлі.

 

Що таке «клановий збір»?

Клановий збір — це додатковий збір, який виставляє клан. Він розраховується як відсоток від звичайного торгового збору. Після завершення угоди кредити з кланового збору перераховуються в сховище клану, учасник якого створив торгову угоду.

 

Як можна виставити клановий збір?

На торговому пості клацніть «Змінити клановий збір», щоби ввести відсоток від 0 до 100. Ви можете змінювати клановий збір лише якщо маєте роль «Скарбник».

 

Скільки торгових операцій на день я можу проводити?

Кількість торгових операцій на день залежить від вашого рівня майстерності (зі щоденним бонусом +2 за обліковий запис тенно-засновника). Залишок торгових операцій оновлюється разом із щоденним обмеженням репутації синдикату та фокусу.

 

Чи можу я обмінюватися предметами чи послугами, яких немає на екрані торгівлі?

Ні, торгувати можна лише тим, що є в системі торгівлі Waframe. Якщо гравці продають предмети чи послуги, яких немає в системі торгівлі гри, вони можуть отримати тимчасове або постійне блокування торгівлі чи облікового запису.

 

Чи можу я створювати конкурси з роздаванням призів, нагороджуючи гравців через систему торгівлі?

Не робіть так. Хоча наміри ваші безвинні, ми ДУЖЕ не рекомендуємо використовувати ігрову систему торгівлі для роздавання подарунків чи платини іншим гравцям. Система призначена не для цього, і нам важко буде відрізнити конкурс від можливого шахрайства з вашого боку.

 

Переможці конкурсів від команди по роботі зі спільнотою Warframe (трансляції розробників, Prime Time тощо), фанатських сайтів чи від партнерів отримуватимуть коди, використання яких даватиме їм призи безпосередньо в грі. Digital Extremes не підтримує проведення недозволених роздавань подарунків чи конкурсів.

 

Мені не хочеться отримувати подарунки від незнайомих гравців. Чи є спосіб запобігти такому?

В параметрах ви можете змінити відповідне налаштування та вказати, хто може надсилати вам подарунки. Перейдіть на вкладку «Спілкування» й виберіть для параметра «Подарунки можуть надсилати» одне з наступного: «Усі», «Друзі», «Ніхто».
 

uk_GiftSendingWarframe.png

 

Чи можу я торгувати королівськими ая?

Королівськими ая торгувати не можна, оскільки це преміальна валюта, що надається разом із праймовими оздобленнями. Загалом, усі праймові оздоблення станом на сьогодні можна придбати лише за справжні гроші, тож королівські ая продовжують цю практику, оскільки їх також потрібно купувати.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...