Jump to content

Warframe Evreni Türkçe Anlatım


Lonstein
 Share

Recommended Posts

Konu Başlıkları

  • Bölüm 1: Oyun Öncesi Hikaye
    • Bölüm 1.1: Orokin Çağı
    • Bölüm 1.2: Eski Savaş
    • Bölüm 1.3: İntikam

Gönderi Sorumlusundan Mesaj:

Az sonra okuyacağınız forum gönderisi, Warframe Evreni hakkında şu ana kadar elde ettiğimiz tüm bilgilerin tarafımca incelenmesi, Türkçe'ye çevrilmesi ve tek parça bir hikaye olarak derlenmesi sonucunda oluşturulmuştur. Gönderinin oldukça uzun olabilmesi ihtimaline karşın eğer hikayenin belirli bir noktasını okumak istiyorsanız bölüme direkt erişebilmeniz adına yukarıya "Konu Başlıkları" bölümünü ekledim. Ctrl + F kombinasyonunu kullandıktan sonra bölümün adını yazmanız durumunda tarayıcınız sizi direkt söz konusu bölüme gönderecektir.

Geliştiriciler tarafından yeni bilgiler yayınlandıkça, bu gönderi düzenli olarak güncellenecektir.

Son Güncellenme Tarihi: 1 Ekim 2024

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Bölüm 1: Oyun Öncesi Hikaye
Bölüm 1.1: Orokin Çağı

Dünya'da yaşanan bir pandemi sonucunda gezegenin insanlık için artık yaşanamaz hale geldiği bir dönemde, makalenin ilerleyen kısımlarında "Yediler" olarak bahsedeceğimiz, yedi zengin iş adamının önderliğinde bir topluluk, insanlığı kurtarmak için Dünya'yı terk etmek zorunda kalır. Bu insanlar, Dünya’nın uydusu Ay'a yerleşirler. Ay'da yeni bir yaşam kurmayı başaran bu insan topluluğu, ileride Orokinler olarak anılacaktı.

Orokinler, Ay'a yerleşmelerine rağmen geçmişlerinden gelen kültürel tabularını korumuş, ancak aynı zamanda geleceği inşa etmeye büyük bir hızla devam etmişlerdir. Orokin Çağı boyunca, özellikle biyoloji ve mimari alanlarında devrim niteliğinde kabul edilen projeler gerçekleştirerek, Origin Sistemi'ne tarihinin en parlak dönemini yaşatmışlardır.

Orokin Çağı, dört benzersiz dönemden oluşur: Lith, Meso, Neo ve Axi. Her bir dönem, Orokinlerin başarılarını ve gelişimlerini farklı yönleriyle temsil etmektedir.

Lith Dönemi
Bu dönem, Orokinlerin Dünya'yı terk etmesiyle başlayan ve Dünya dışına bir topluluk olarak ilk adımlarını attıkları dönemi ifade eder. Bu süreçte Orokinler, Ay'a yerleşmiş, önemli biyolojik gelişmeler kaydederek Dünya'da yeniden yaşayabilme potansiyelini elde etmiş ve sonunda Dünya'ya geri dönmüşlerdir. Ancak, sadece Dünya'ya dönmekle kalmamışlar, aynı zamanda Venüs, Merkür, Mars gezegenleri ile Phobos ve Deimos uydularında da yerleşkeler kurmuşlardır. Bu genişleme esnasında Orokinlerin başkenti Ay olarak kalmaya devam etmiş, yeni yerleşkeleri yönetmeleri için gezegenlere yöneticiler atanmıştır. Çeşitli yöneticilerin ve onları yöneten bir elit grubun varlığı sebebiyle, bu dönemde Orokinler bir "İmparatorluk" haline gelmişlerdir.

Bu dönemin en önemli bilimsel gelişmelerinden biri de büyük olasılıkla Albrecht Entrati'nin Void üzerine yaptığı deneylerin başlangıcıdır. Bu deneyler, ilerleyen dönemlerde Orokin toplumunun kaderini şekillendirecek önemli bir keşif sürecine dönüşecektir.

Meso Dönemi
Orokin İmparatorluğu, bu dönemde Ceres, Jüpiter ve Europa'ya da yerleşkeler kurmuş ve aynı zamanda Kuva'yı keşfetmiştir. Kuva, Orokin İmparatorluğu'nun Void seyahatlerinden çok önce keşfettiği son derece nadir ve değerli bir kaynaktır. Orokinler, Kuva sayesinde bir çeşit ölümsüzlüğe ulaşmışlardır. Bu kaynak, zihinlerini genç bireylerin bedenlerine aktararak ömürlerini uzatmalarına olanak tanımıştır. Oyun içinde bu ritüel "Süreklilik" olarak adlandırılır.

Orokin Çağı boyunca Kuva, öylesine kıymetli bir kaynaktı ki, hizmetçilerin Kuva'ya göz ucuyla bile bakmaları infaz edilmeleriyle sonuçlanıyordu.

Neo Dönemi
Neo dönemi hakkında Orokinlerin bu dönemde Uranüs'e ve Neptün'e yerleşkeler kurmaları dışında henüz bir bilgi bulunmamaktadır.

Axi Dönemi
Orokinler, Axi dönemi'nde Origin Sisteminde geriye kalan son gezegenler olan Plüton, Eris ve Sedna'ya da yerleşkeler kurmuşlardır. Ardından gözlerini daha uzaklara, Tau Sistemi'ne dikmişlerdir. Bu yeni sistemi kolonileştirme girişimlerinin ilki, Zariman Ten Zero adlı koloni gemisiyle olmuştur. Ancak, beklenmedik bir olay yaşanmış ve Void Atlayışı sırasında bir kaza meydana gelmiştir. Kazanın kalıntıları Satürn civarında ortaya çıktığında, Orokin İmparatorluğu bir kurtarma ekibi göndermeye karar vermiştir. Ancak kurtarma ekibi, gemide bulunanların tamamının akıl sağlığını yitirdiğini ve sadece Void güçlerine sahip küçük çocukların hayatta kaldığını keşfetmiştir.

Zariman Ten Zero'da yaşanan bu başarısızlık, Orokin İmparatorluğu'nun Tau Sistemi ile ilgili umutlarını büyük ölçüde yok etmiştir. Ancak, sonunda Arşimet Perintol'ün önerisiyle, sistemi yaşanabilir hale getirmek ve iki sistem arasında seyahat imkânı sağlamak amacıyla yapay robotlar olan Sentient'leri göndermeyi kabul etmişlerdir.

orokin.png

Bölüm 1.2: Eski Savaş
Tau Sistemi’ni Orokin İmparatorluğu için insanların yaşayabileceği hale getirmesi ve Solar Ray inşa etmesi amacıyla gönderilen Sentient'lardan biri, henüz nasıl olduğu bilinmeyen bir şekilde bilinç kazanmayı başarmıştır. Bu Sentient, kovan sistemi aracılığıyla diğer Sentient'larla iletişim kurarak, kendini Hunhow olarak tanıtmıştır. Hunhow, Orokin İmparatorluğu'nun Origin Sisteminde lüks ve imkanlar içinde yaşarken, kendilerinin hizmet etmeye zorlanmalarından şikayet ederek bir isyan başlatır. Sentient'lar, Orokinler'in isyanı bastırmak için kullandıkları Necramech'lere hızlıca adapte oldukları için bu birlikler Sentient orduları tarafından hızlıca alt edildi.

İsyanı bastırmakta başarısız olan Orokin İmparatorluğu, son çare olarak Ballas'a yüz binlerce yıl önce yasaklanan ve Orokinlerin Ay'a kaçmalarına neden olan Infested virüsü üzerinde çalışma yapma izni verir. Ballas, Orokin İmparatorluğu'nun verdiği izinle, Technocyte virüsünün insanlara, Techrot virüsünün makinelere bulaştığı gibi, Helminth virüsü aracılığıyla insan denekler üzerinde çalışmalar başlatır ve böylelikle Warframe'leri geliştirir.

Warframe'ler son derece güçlü olmalarına rağmen bir türlü kontrol edilememektedirler. Ancak testler sırasında, bu ölüm makinelerinin, Zariman Ten Zero kazasından sağ çıkmış çocuklar tarafından kontrol edilebildiği keşfedilir. Böylece, Orokin İmparatorluğu’nun bir zamanlar "Şeytan’ın Çocukları" ya da "Ucube" olarak lanetlediği bu çocuklar, bir anda imparatorluğun tek umudu haline gelirler.

Orokinlerin büyük bir risk alarak oluşturduğu bu yeni birlik, Eski Savaş'ın gidişatını değiştirmeyi başarır. Ancak, Zariman Ten Zero kazasından beri bu çocukların bakımıyla ilgilenmek üzere görevlendirilen Arşimet Margulis, çocukların birer asker olarak kullanılmasından derin rahatsızlık duymaktadır. Margulis, aynı zamanda sevgilisi olan Ballas'a bunun etik olmadığını, çocukların yetişkin olana kadar çocuk olarak kalmaları ve ona göre muamele görmeleri gerektiğini söyler. Ayrıca, Yediler'den, çocukları savaşmak zorunda bırakacak bu kararın geri çekilmesi için ricada bulunmasını ister.

Margulis’in bu ricası, onun sonunu getirir. Yediler, Ballas’a Margulis’i infaz etmesi emrini verir. Zor da olsa bu emri yerine getiren Ballas, Margulis’i infaz eder. Orokin İmparatorluğu’nun bu hatasını fırsata çevirmek isteyen Hunhow, bu durumu kendi lehine kullanmaya karar verir. Kendi kızı olan ve şekil değiştirme yeteneğine sahip Natah’a, Margulis kılığına girerek Orokin İmparatorluğu'na sızmasını ve Tenno'yu manipüle etmesini emreder.

Bu hareket, Orokin İmparatorluğu için işler daha da karmaşık hale getirecek ve Tenno'lar ile olan kaderlerini derinden etkileyecektir.

oldwar.png

Bölüm 1.3: İntikam
Natah, başarılı bir şekilde Orokin İmparatorluğu'na sızar ve Tenno'yu manipüle etmeye başlar. Margulis, öksüz ve yetim kalmış bu zavallı çocuklar için bir anne figürü haline geldiği için, Natah’ın görevi başlangıçta oldukça kolaydır. Ancak Natah, tıpkı Tenno'lar gibi yarım kalmış bir varlıktır. Orokin İmparatorluğu'nun Sentient'lara verdiği emirler sırasında, Sentient'lar Tau Sistemi'ne giderken Void Atlaması yapmak zorundaydılar ve bu durum Sentient'ları kısır bırakıyordu. Bu nedenle, aslında bir anne olmayı isteyen Natah, hiçbir zaman çocuk sahibi olamayacaktı.

Natah’ın bu derin arzusu, babası Hunhow’un verdiği görevin önüne geçti. Natah, manipüle etmek için sızdığı Tenno'lara karşı gerçek bir sevgi ve koruma duygusu geliştirdi. Bu değişim, Natah'ın içindeki annelik isteğinin ön plana çıkmasına neden oldu ve böylece Lotus doğdu. Lotus, Tenno’ların koruyucusu ve rehberi haline gelerek savaşta onların yanında yer aldı.

Natah'ın bu hamlesi ile birlikte kızının ihanetine uğrayan Hunhow, tüm gücüyle son bir saldırıya geçti ancak Uranüs açıklarında çok ciddi hasar alarak Uranüs'ün engin okyanuslarının en derinlerine gömülüd. Eski Savaş, Orokin İmparatorluğunun zaferi ile sonuçlanmıştı ancak henüz her şeyin bittiğini söylemek için erkendi. Orokin İmparatorluğu, kazandıkları bu zaferi kutlamak amacıyla Tenno'nun adına bir seremoni düzenlemeye karar verir. Seremoni esnasında çocuk yaşlı tüm Orokinler Kahramanları olan Tenno'ları selamlamak için oradadırlar. Tenno'lar bir anda silahlarını kuşanır ve orada bulunan tüm Orokinleri yok eder. Bu, Orokin İmparatorluğunun sonudur.

Savaşın sona ermesi ile birlikte Orokin İmparatorluğu da zaferi elde etse dahi kendi kibirleri tarafından yok edilmişlerdir. Lotus, Origin Sistemi etrafındaki çoğu Warframe'in konumlarını eğer mümkünse vücutlarını korumak için Kriyo uykuya alınmasını emretti, ancak bir çok Warframe bu emre uysa da bazıları Grendel ve Gauss gibi arta kalan Orokin liderlerini avlamak için görev yaptılar bazıları ise Gara gibi Orokin olmasalar da değer verdiği insanları korumak için sonuna kadar orada kaldılar.

awakening.png

Edited by Lonstein
Remastered
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 4 months later...
  • Lonstein changed the title to Warframe Evreni Türkçe Anlatım
  • [DE]Unsal pinned this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...