Jump to content

Extreme memory usage and lag


Neruvatar

Recommended Posts

I don't know what's wrong. This week, my warframe has been eating up 80% of memory when I run it. Everything lags. I never had this problem before in my previous 590 days of playing. And I only have one game on my computer. No programme is running behind.. Truly frustrated! 

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Neruvatar said:

Checked. Nothing is wrong...... 😔 

Do you use an anti-virus software by chance? Had any updates to it recently? A shot in the dark since anti-virus software sometimes interferes and causes issues. Same thing happened to people with Monster Hunter World a few months back.

Link to comment
Share on other sites

On 2020-10-25 at 12:46 AM, Numerikuu said:

Do you use an anti-virus software by chance? Had any updates to it recently? A shot in the dark since anti-virus software sometimes interferes and causes issues. Same thing happened to people with Monster Hunter World a few months back.

I have an anti-virus, but I didn't use it or update it recently. It is not the entire Warframe that is lagged though. Before the log-in page, the loading takes more than 1 minutes. After logging it, there is a micro lag to load the orbiter (I guess it's fine). Then the horror begins when I click the 'Navigation' tab. The lag is horrendous. The screen freezes, and after a while the planets burst into view. When selecting a game to play, the loading takes so long. At one point when I landed on the planet, my fellow squadmates have already completed the mission and waiting for me at the extraction. The lag continues in the game, too. I used Rhino, and when I use '2', the screen freezes momentarily and resume with irregular pulses of lag. 

Edit: I found out it might not be RAM issue, despite my topic heading above

It's so sudden! Ping was normal, RAM was 1.4 MB, FPS was normal too.

Link to comment
Share on other sites

i think, the latest patches broke something. I never had a single framerate problem before, and after 1 patch, i had HUUUGE framerate problem, sometimes it got so bad it was unplayable during a mission. But now they seem to have fixed this, but only partially, as i still get slowdowns but not as worse!

my PC is more than able to run everything maxed out without any FPS drop normally. i5 9600k, Geforce 1070 8gb, 32gb DDR4-3200, good fast SSDs (not those cheap Kingston crap and the likes) nothing overheat, nothing's dying, and i don't have millions of things running in background.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...