Jump to content

Modlar


Satuenki
 Share

Recommended Posts

Selamlar arkadaşlar bu yazımda modlarla ilgili bilgiler vereceğim umarım işinize yarar :)

MOD: Modlar, oyunda warfame,kubrow,koruyucu pet,archwing ve silahlarımıza ekleyebildiğimiz oyun içerisinde ekstra özellikler kazanmamızı sağlayan yada zaten var olan özellikleri arttırmamızı sağlayan kartlar olarak kısaca özetlenebilir. Peki biraz açalım modlar neye göre, nasıl ve hangi durumlarda işimize yarar ? Öncelikle her modun bir seviyesi vardır genel olarak değerliden daha az değerliye şu şekilde sıralanabilir ;

ELMAS MOD: Yanlızca ticaretle ve 2 hafatada 1 relaylerde beliren özel bir npc olan Baro ki Teer den Ducat ve belli miktar bir kredi karşılığında alınabilir. En değerli mod çeşididir.

ALTIN MOD: Oyun içerisinde görev ödülü olarak alınabilen, alertlerden elde edilebilen yada yine ticaretle elde edebileceğiniz değerli modlardır. 

GÜMÜŞ MOD: Oyun içerisinde yine görev ödülü olarak, düşman öldürerek, alertleri yaprak yada ticaretle elde edebileceğiniz modlardır.

BRONZ MOD: Oyundaki en yaygın ve en sık çıkan modlardır siz görev yaptıkça istemediğiniz kadar elde edebilirsiniz :) yine düşman öldürerek görev ödülü olarak yada ticaretle elde edebilirsiniz.

POLARİTE(KUTUP) VE MOD KAPASİTESİ:

Oyun içerisinde 4 adet polarite(Kutup) bulunur Madurai,Naramon,Zenurik,Vazarin bunlar aynı zamanda eski tenno klanlarının isimleridir. Peki polarite ne işe yarar ? Her mod bir Polarite(Kutup) ye sahiptir warframe ve silahlarımızın bazılarının yuvalarında bu 4 polariteden birisi olabilir eğer modunuzun polaritysi ile yuvanın polarity si aynı ise Modunuzun harcadığı kapasite yarıya düşer fakat eğer modunuzun polarity si ile yuva polarity si aynı değilse modunuz normalde olduğundan daha çok mod kapasitesi harcayacaktır.

MOD KAPASİTESİ NEDİR NASIL ARTTIRILIR ?

Mod kapasitesi warframeinizin,silahınızın,petinizin ve archwinginizin sahip olduğu maximum mod alabilme sayısıdır şu şekilde hesaplanır 1-10 level arası ekipmanlarda sabit 10 dur yani kapladığı alan 10 a kadar olan mod ve modlarınızı yerleştirebilirsiniz. 10 levelden sonra ise her level başına +1 alır  örnek vericek olursak ( 21 level bir ekipman 21x1 den 21 mod kapasitesine sashiptir) Nasıl arttırılır ? Warframe, pet ve archwingler için orokin reaktörü ve silahlar için ise orokin katalizörü kullanılarak mod kapasitesi 2 katına çıkarılabilir. Orokin reaktörü ve katalizörünü oyun içerisinde platinium ile satın alabilir alertlerden elde edebilir yada giriş ödülü olarak alabilirsiniz.

STATUS: Silahımızdaki elementin 1 vuruşunda hasar alan düşmana % kaç ihtimal ile element hasarı vurabileceğimizdir.

KANALİZE HASAR: Yakın dövüş silahımız elimizdeyken sol fare tuşunu kullanarak ve vuruş başına enerji harcayarak yaptığımız saldırı türüdür normal saldırılara göre enerji harcadığı için daha fazla hasar vurur.

YETENEK VERİMLİLİĞİ: Warframeimizin kullandığı yeteneklerin kullandığı enerjinin değerini değiştiren özelliktir.

YETENEK SÜRESİ: İsmindende anlaşılabileceği gibi yine warframeimizin kullandığı yeteneklerin süresini değiştiren özelliktir.

PEKİ MOD ÇEŞİTLERİ NELERDİR ?

CORRUPTED MOD: Çift özelliği bulunan modlardır (biri pozitif yani özellik arttıran diğeri ise negatif yani özellik düşüren) bu modları sadece ticaretle veya orokin gemi enkazında özel odalarda bulabilirsiniz bu odalara ise ancak doğru ejderha anahtarı ile girebilirsiniz bununda en mantıklı yolu şudur farklı ejderha anahtarları takan farklı oyuncular ne kadar çok oyuncu o kadar fazla doğru anahtar olma ihtimali  Dikkat: Her ejderha anahtarı görev boyunca negatif özellik verir.

KABUS(NİGHTMARE) MOD: Yine corrupted modlar gibi çift özelliği bulunan modlardır fakat corrupted mod gibi 1 negatif 1 pozitif yerine 2 özelliğide pozitif(+) olan modlardır yani hiçbir özelliğinizi düşürmeden 2 özelliğinizi birden güçlendirir. Bu modları ise oyun içerisinde süreli görevlerden (yani alertler) den elde edilebilir. Dikkat:Nightmare(kabus) görevlerinde kalkanınız olmaz yani sadece sağlığınız vardır bu tür görevlere kalkan arttıran modlara ihtiyacınız yoktur onun yerine daha çok sağlık arttıran modlarla giriniz.

EXİLUS MOD: Sadece warframeinizde kullanabileceğiniz hareket kabiliyetlerinizi ve var olan diğer modların özelliklerini arttırabilen modlardır her warframede exilus modları için ekstra bir yuva bulunur fakat normal yuvalarada exilus modları koyabilirsiniz. Dikkat: Exilus mod yuvası kilitlidir açmak için exilus adapter denen eşya gereklidir exilus adapter ise marketten alınabilir yada sortie(günlük olarak gelen ve 3 bölümden oluşan görevler) den elde edilebilir.

STANCE (DURUŞ) MOD: Bu modlar sadece yakın dövüş silahınıza ekleyebileceğiniz ve mod kapasitesini arttıran modlardır. Seviyelerini yükselttikçe sağladıkları mod kapasitesi ve kombolar artar her stance(duruş) modunun kendine özel tuş kombinasyonlarıyla yapılan farklı komboları vardır oyun içerisinde esc ye basıp kombolara tıklayarak bakabilirsiniz.

AURA MOD: Warframeimize ekleyebileceğimiz warframeimize pasif olarak özellikler ekleyen. modlardır tıpkı stance modlar gibi eklendiği zaman mod kapasitesini arttırır ayrıca her warframe in aura için özel bir mod yuvası bulunur ve exilus mod gibi açmak için ekstra birşey yapmanıza gerek yoktur daima açıktır. yanlızca ticaretle veya oyun içindeki süreli görevlerle(alertlerle) elde edilebilir.

AUGMENT MOD: Takasla yada sendika ödülü olarak elde edebileceğimiz augment modlar her warframeler ve silahlar için özeldir yani  warframe in ve silahın kendi özel augment modu varıdır ve bu modlar warframe ve silahımlarımızın ataklarına ve skillerine ekstra özellikler eklerler.

CONCLAVE MOD: Yanlızca PVP(Player vs Player)'de kullanılan modlardır. Normal görevlerde KUŞANILAMAZLAR. Conclave mod diziliminizi arsenalde mod seçeneklerinden conclave seçeneğine tıklayarak düzenleyebilirsiniz.

HASARLI MOD: Normal modların daha az özellik veren halleridir.

RİVEN MOD: Sadece The War Within görevini bitirenlerin elde edebileceği modlardır rastgele negatif ve pozitif özellikler sağlayan modlardır ve kuşanmak için farklı seviyelerde olmak gerekir Dikkat: Riven modların özelliklerini öğrenmek için elde ettiğiniz riven modun üzerinde yazan zorlu görevi yapmak zorundasınız.

ZAMAN AYIRIP OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM HATAM VARSA AFFOLA YORUMDA BELİRTİRSENİZ DÜZELTİRİM İYİ OYUNLAR :)

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, [DE]Onur said:

Katkıların ve zaman ayırıp topluluğumuza yardım ettiğin için tekrar teşekkürler LH_Pantera. Bu konuyuda sabitliyorum ve Warframe Türkiye Facebook sayfamızda her iki yazınıda paylaşıyorum.

İlgilendiğiniz için ben teşekkür ederim zamanım oldukça daha çok yararlı konu açmayı planlıyorum :)

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...