Jump to content

Warframe üzerine düşünceler


-Aridum-

Recommended Posts

♦1) Birden çok kavat, kubrow ve moa aynı anda gemimize çıkarabilmeliyiz.

▬ Birbirleri ile eğlenip oynama animasyonları çok tatlı olabilir. Moaların ruh hallerini gemi içinde gezinerek animasyonları ile görebiliriz. Örneğin birbirlerini gemi içerisinde kovalayabilirler yada eğlenebilirler.

▬ Kavat ve Kubrow zırhları warframe eklentileri gibi parça parça takılabilmeli. Böylece daha fazla kombinasyon elde edilebilir.

▬ Kubrow ve kavatlarımızın oyun içerisinde yemeyi sevdiği şeyler olabilir örneğin kavatlarımız ve kubrowlarımız için balık farmlayabiliriz. Bu balıklar ise türlerine ve nadirliklerine göre vereceği bufflar olabilir. Böylece görevlere girmeden önce hayvanlarımızı beslediğimizde görevlerde can, kalkan, zırh, yetenek gücü (Kendi yetenekleri için) vb bufflar alabilirler. Fortunadan gelen balıkların içinden çıkan bir maddeyi de örneğin adı füzyon olsun bunu robotik canlılara vererek buff kazandırabiliriz.
Örneğin smeeta kavat çok fazla tercih ediliyor verdiği bufflarından dolayı oradaki buffları tüm petlere basabilmeliyiz üstteki mantık ile çünkü diğer petler tercih edilmesi azalıyor.


♦2) Günlük girişler için mobil uygulama ile ödül alabilme eklenmeli. 


♦3) Oyun içi görevlerde görev tipine ve oyunun temasına uyacak şekilde müzikleri olabilir. Örneğin spy görevlerinde daha gerilim müziği temasını kısık tonda verirken yakalanmamız durumunda bunu daha aksiyonlu bir müziğe dönüştürebilir. Yada boss görevleri için güzel oyun temasına uygun müzikler üretilebilir. Oyun temasını yansıtması için örneğin octavia anthem görevinde bulunan enstürmanlar ile enstürmantel sözsüz ninja temasına uygun temalar kullanılabilir. Özellikle favorim Naga drumları. Gerçekten yaptığımız görevlerde heycan katabilirler ve görevlerin daha büyüleyici olmasına sebep olabilirler. 

Do you remember Tenno? The beat of the Naga Drums?
https://youtu.be/QDuDZVvvQ8I?t=1822  


♦4) Oyunda hikaye olarak ilerledikçe codex üzerinde açılan ve oyunda olan tanıştığımız tüm karakterleri ilk tanıtığımız yerden itibaren oyunda bulunduğumuz ilerleme anına kadar ki öğrendiğimiz hakkında bilgileri okuyabileceğimiz bir bölüm olabilir. Görevler ile ilerledikçe daha fazla içerik eklenip ilerde bu kişi kimdi yada nasıl tanışmıştık dediğimizde açıp hikayesini tekrar okuyabiliriz. Üstelik sayfasında kendisi ile ilgili görseller de olabilir. 

Ayrıca oyunun ana hikayesini bize parça parça ve açıkça yazacak bir yine yaptığımız görevler ile sayfada ilerleme sağlayacağımız bir panel olabilir. Böylece yeni başlamış veya ara vermiş kişi oyunun ana hikayesini çok rahat takip edebilir. Ayrıca warframe çok güzel bir hikayeye sahip fakat bunu diğer oyunlar kadar ön plana sunmuyor. Daha kolay ve anlaşılır bir şekilde oyunculara sunabilir. 


♦5) Klanlar için kendi chat moderasyonu getirilmeli. Seçtikleri yasaklı kelimeleri otomatik engellicek bir metin koruma sistemi gibi. 

Yine bir oyuncun profilinde klanının üstüne gelip tıkladığımızda o klanın hakkında bilgiler alabilmeliyiz. Aynı şekilde ittifak klanları sayfasına üye olan ittifak klanlarına tıkladığımızda da aynı sayfaya girebilmeliyiz. Bu sayfada ise klan lideri ve belirli yetkiden yukarda olan kişiler yada tüm üye listesi görülebilmeli. Böylece klanların liderlerine yada içersinde yetkili kişilere doğrudan mesaj atılıp iletişime geçilebilmeli. 

Gemi içerisinde codex bölümünden yada eklenebilecek farklı bir panel üzerinden klanları görebilmeliyiz. Örneğin bir kullanıcı orada gerekli parametreleri girerek kendine en uygun klanı bulabilmeli. Örneğin klanların kendi sayfalarında ayarladıkları gerekliliğe göre herkeze açık direk girilebildiği gibi sadece davet ile de olabilir. Ayrıca minimum mr gereksinimi veya kullanıcı için önemli olan tüm labratuvarlar var mı araştırmaları tam mı gibi seçenekleri işaretleyerek  katılabilir. Tercih edilen dil seçilebilir vs. Kullanıcı kendine göre ayarlıyıp arama yaptığında önüne çıkan klanların sayfalarını açtığında kendilerini tanıtacak minik bir metin de olabilir. Aynı sayfa bir üstte de yazdığı sayfa ile de bağlantılı olabilir. 

♦6) Günlük giriş ödülleri daha anlamlı olmalı. Oyuncun Mr/Günlük girişine göre hediye ihtiyaç duyabileceği öğeye göre verilebilir. Ayrıca özel ödüllü günler de buna dahil.

♦7) Açık dünyalarda canları çok olan fazlası ile büyük yaratıklar olabilir. Bunlar günde sadece 2 kez kesilsin. Bir tanesi normal seviye diğeri daha zor seviye olsun ve bunun gibi farklı yaratıklar olsun. Bu yaratıkları yada bossları 4 kişilik takım halinde girip uzun süre kesebiliriz. Hasar kısıtlaması olmalı yani belirli bir hasar üzeri çıksada düşmana işlememeli dolayısı ile uzun sürede yavaş kesilen yaklaşık 25-30 dk gibi bir süre de kesilecek bir boss olabilir. Ayrıca bu yaratığı kesmek için yapılması gereken minik görevler de olabilir. Bir diğeri ise yaratığın canı yavaş gideceği için can belirli seviyelere indikçe etrafa içerisinden düşman atabilir yanlarında destek kuvvetler olabilir yada gökyüzünden gelebilir. Amacı uzun süren ve gerçekten oyuncuları zorlayıp eğlenceli dakikalar sunucak çok büyük ve güçlü olması ile epik bir savaş yaşayıp oyun sonu ödülünde hammadde ve gerçekten onca süre kesmeye değicek içerikler gelmeli. Arcane ve güzel yüksek miktarda kredi vs. 

▬ Müksek MR oyunculara uzun süre tüketebilecekleri fakat EĞLENCE üzerine kurulu görevler getirilmeli. Gerçekten yaparken hem zevk alacakları hem de uzun süre oynamalarına değecek içerikler düşürmeli. Bakın farm yapmak birşeyleri elde etmek için demiyorum. Asıl amacı oyuncuya eğlendirmeli. Bu oyunda oyuncuların neleri sevdikleri üzerine düşünülmeli.


♦8) Oyunda hem tasarımsal hem ses olarak birbirinden ayrı yüzlerce silah var. Onlarca warframe var. Fakat bir çoğu kullanılmıyor. Kullanılanlar da fazla kullanıldığında bir şekilde nerf alıyor. Neden diğerlerini güçlendirip tüm warframe ve silahları ve diğerlerini kullanılabilir hale getirmek ve seçimi bize sunmak daha iyi olacaktır.

♦9) Yeni başlayan oyunculara oyunun ne olduğunu anlatan hikayesini nereden takip edebileceklerini soyleyen Öneri olarak ana görevlerini yap vs gibi önerilerde bulunacak bir sistem olmalı. Örneğin Ordis ister 3. duvarı yıkarak bize bunu anlatsın ister oyun içerisinde rolden çıkmadan gemiyi gezdirsin bize akıl versin ve kısa kısa açıklayıcı konuşmalar ile yapabileceklerimizi hatırlatsın. Hatta bunun için bile bir panel olabilir oyuncuların. Ne yapacağım ben şimdi bu oyunda ? Dediğinde oraya tıklayıp Ordisin önerilerini dinlesin. Silahına level kas. Kavşak aç/ gezegen aç, hikaye görevlerine yönel gibi.

♦10) Oyuncuların ve oyuncu kitlesinin yaptıkları tasarımları ve geri beslemeleri gerçekten inceleyen okuyan, cevap vermese bile bakıldığından emin olduğumuz bir yer olmalı. 

Ticketlar, forum konuları yada sosyal medya gönderilerini kastetmiyorum.

 

♦  11) Oyuncu çevrimdışı olsa bile özel bir mesaj gönderebilmeliyiz.

Link to comment
Share on other sites

burada bahsettiğin çoğu şey gelmez sebebi ise örneğin petler için farm yapıp buff alma sistemi olursa modların bir anlamı olmaz 

buna ek olarak ana hikayede karakterlerin kendisini hakkındaki ilerleyişi kimin kim olduğunu söylemesi işin gizemini bozar hikayeye aykırı olur oyun ondan ekmek yiyor en çok

görevlerde kendine has müzik olayı olabilir ama bu yayıncılar için yada kendi aralarındaki konuşmaya engel olur sonuçta ninja oyunu aksiyon esnasında müzik olabilir elbet ayrı bir olay bu

kavat ve kubrowların gemide gezme olayı bence güzel olur birbirlerini kovalaması vs.

günlük giriş ödülleri değişme durumu 1 sene sonra olur bence şuan hayla bin günü tamamlamayan kullanıcılar var bu sayı çoğaldıkça devam eden günlük giriş ödülünden sıkılıp farklı ödül seçenekleri sunulabilinir örnek 3 ödülden biri yerine 5 ödül konur 1 tanesi seçilir

bosslara sınırlandırma getirilmesi oyuncunun zevk almasını engeller belli bir giriş hakkı olması o oyuncunun istediğini elde etmesini çok zorlaştırır (ki şuan bir çok oyuncu için zaten zor)

rehber olarak oyuncuların yapmadığı şey araştırma yapmadan diğer oyunlar gibi basitçe bu oyunu öğrenirim kafasındalar ancak çok farklı birşey ile karşılaşınca araştırma yapmaktansa oyunu oynayıp mantığı anlamak yerine birine sorup yardım almak yada yardım eden olmazsa oyunu bırakmak oluyor(burada oyuncu kendisi başka yerlere bakarak öğrenmeyi istemediği için sorun oluşuyor)

yüksek MR seviyesine sahip oyuncuların beraber vakit geçireceği eğlenceli bir şey elbet güzel olurdu

silahlara gelecek olursak her silahın kullanım alanı farklı firma belli dönemlerde zaten bu orantıyı değiştirmeye yönelik hareketler yapıyor silaha ezik bile desek farklı modlamalar ile inanılmaz güçlere sahip olabiliyor warframenin gücü ve silahın bireysel özelliği oyunculara farklı şekilde modlama imkanı sunuyor tavsiye edilen olması için her silahın örn"pyrana gibi 3lü kombo yaparken ruhani silah ortaya çıkarması gibi özellik getirilebilinir 

bir şey daha eklemek istiyorum oyuna en başta görev sınırlandırması olmalı ben eidolona giriyorum 3lü boss öldürmeye mr29 um mr5 adam ne amp var ne operatörü var boss kesmeye gelmiş bu öncelikle çözülmesi gereken bir sorun bence o görevi belli şartı yerine getirmedikçe girme hakkı olmayacak çokta zor değil amp yapmak çoğu oyuncuyu görüyorum mr 26 olmuş daha oyundaki ana görevi bitirmemiş operatörü hayla eski halinde amp kullanamıyor görevlere öncelik veren insanlar yok

son olarak oyuncuların geri dönüşlerini firma fazlasıyla dikkate alıyor bir çok oyun firması bunu bile yapmıyor (bu bilgiyi buradan ziyade destek sistemine göndermen daha iyi buradan bir sonuç almak zor)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...