Jump to content

Octavia'nın Marşı: Update 20


UcanDomates
 Share

Recommended Posts

`Octavia'nın Marşı: Güncelleme 20

EgH5boa.jpg

Yeni Quest: Octavia’nın Marşı!

lpHqpcB.jpg

Müziği duyuyor musun Tenno? Mandachord orkestrasının zayıf ezgileri etrafta yankılanıyor ve Suda senin onları takip etmeni istiyor. Cephalon’un istediğini yap ve ödül olarak başka bir zamana ait bir enstrüman olan Mandachord’un bilgisine sahip ol. Fakat dikkatli ol...onun talimatlarını yerine getirmek seni bulunduğun yoldan saptırabilir…

Relay’de Cephalon Suda alanını ziyaret et ve Suda ile konuşarak Quest’i başlat. Bu Queste başlamak için Second Dream questini tamamlamış olmanız gerekli.

Yeni Warframe: Octavia

 

Onun şarkısını besteleyin ve bas, melodi ve ritmi yıkımın marşına dönüştüren kudretli Mandachord'u yönetin.

Octavia'yı bugün Marketten Platinum karşılığında satın alarak, yada Octavia'nın Marşı'nı tamamlayıp Kalıbını alarak temin edin. Onun parçaları birçok farklı yoldan elde edinilebilir:

  • Infested'a karşı olan korkunuzla yüzleşerek: Orokin Derelict Hayatta kalma C Rotasyonundan!
  • Müzik yeteneğinizde ustalaşarak: Lua'da Organ 'nota birleştirme' puzzle'ını tamamlayarak (Yedi Prensip'ten biri olan değil). Bu Puzzle'ı tamamlamak size bir hazine kutusu yaratacak ve içinde Octavia Kalıbının bir parçası olacak! Lütfen bu puzzle'ın Lua Mobil Defans'ta ortaya çıkmayacağını not ediniz.
  • Lua'yı tekrar ziyaret ederek ve Lua Yok Etme görevlerinde yeni hazineleri keşfederek.

Mallet (Vurmalı Çalgı)

Ritmik olarak yakındaki düşmanlarına hasar verir ve onların ateşini çeker. Mallet ile oluşan hasar onun öldürücülüğünü arttırır.

Resonator (Bas)

Düşmanların dikkatini çekip onu takip etmelerini sağlayan bir top yaratır. Mallet ile kombine edilerek başıboş bir şekilde etrafta dolaşan sonik bir yıkım topuna dönüştürülebilir.

Metronome (Melodi)

Octavia'nın müziğine uyumlu hareket edenlere ekstra arttırıcı buff'lar sağlar.Tam zamanında yapılan zıplamalar hız buff'ı verir. Müzik vurgularında yere çökmek  görünmezlik buff'ı sağlar.  Ritmik olarak ateş etmek çoklu atış sağlar. Zamanlı yakın saldırılar ise hasarı arttırır.

Amp

Bulunduğu alandaki sesin desibel seviyesinden güç çeker ve bu gücü Octavia ve takım arkadaşların için hasar arttırıcı buff'lar oluşturmakta kullanır. Ayrıca yakındaki Mallet'ların hasar ve etki alanını arttırır.

Mandachord

Kendine özgü senfoniyi bestele, Tenno. Octavia’nın yetenekleri Mandachord ile güçlenir, Melodi, Bas, ve Ritmi yıkımın harmonisine dönüştürmeniz için müthiş bir araç. Çatışmaya girmeden Arsenal, Tasarım sekmesini seçerek, ve “Mandachord” butonuna tıklayarak bestenizi yapın.

Mandachord Nasıl Kullanılır:

Bu yazımızda, Mandachord enstrümanında varsayılan enstrüman olarak Adau Enstrümanları olduğu için onu kullanacağız. Eğer Octavia’ya sahipseniz Marketten Platinum karşılığında satın alabileceğiniz 4 ayrı Enstrüman mevcuttur:

  • Alpha Enstrümanları
  • Beta Enstrümanları
  • Druk Enstrümanları
  • Gamma Enstrümanları

Her Enstrüman aynı gamdadır (Re minör Pentatonik), eğer farklı bir şey arıyorsanız farklı enstrümanları karıştırarak benzersiz besteler yapabilirsiniz.

Mandachord 4 ayrı bölmeden oluşur ve her bir bölme arka planda olacak şekilde 1,2,3 ve 4 şeklinde numaralandırılmıştır.(her bölmenin arkaplanında görüldüğü gibi). Her bölmenin başına bir nota eklemen bir tam vuruştur.Her bölme 4 çeyrek parçaya ayrılmıştır ve dikey çizgilerle gösterilmiştir. Tempo dakikada 120’ye ayarlanmıştır, yani her bir bölme 2 saniye uzunluğunda, ve her bir slot 16’lık nota değerindedir.

1.İlk yapmanız gereken şey “Notaları Sil” tuşuna basmak olacaktır. Bu size parçanızı bestelemeniz için taptaze bir zemin hazırlayacaktır! İlk bölmede bir ritim bulmayı daha kolay bulabilirsiniz. Bunun için Döngü sekmesinin altındaki “Bar 1”e tıklayınız.

Spoiler

h14igRz.jpg

Beste’nize başlamanın en hızlı yolu önce Vurmalı Çalgıyı halletmeniz olacaktır! Adau Enstrümanlarını kullanarak, her bir çeyrek notaya bir dıştaki davul sesini koyun, İlk bölmeni ilk notasındaki ikinci davul sesi, üçüncü bölmenin üçüncü notasına tekabül etmektedir.

2.Adau Enstrümanlarında Bas sekmesinin sesleri gerçek tel, mangır ve ahşaptan yapılma enstrümandan kaydedilmiştir.İkinci ve Üçüncü çeyreklerin  ilk notasında dış çembere en uzak noktasına nota eklemeyi deneyin. Diğer boş slotlara tıklayıp bir melodi oluşturmaya çalışın, sadece eğlencesine:

Spoiler

195TmHh.jpg

Mandachord’ta dışarıya gittikçe sesin inceldiğini fark edeceksiniz. Her Enstrüman böyle çalışır, notalarınızda farklı Enstrümanlarla aynı tonu yakalamanızı sağlar. Diğer Enstrümanların kendine has bas sesleri var, o yüzden onları da deneyebilirsiniz.

3. Adau Enstrümanlarında Melodi sekmesi Update 20: Octavia’nın Marşı güncellemesi için gerçek bir koro’nun sesi kaydedilerek oluşturuldu Resimde de görüldüğü gibi, ilk 16’lık notanın ilk notasına ve dördüncü çeyreğin ilk notasına nota eklemeyi deneyin:

Spoiler

dGrI39J.jpg

Her bir vuruşta bir dizi notaları yerleştirerek akor oluşturabilirsiniz!

4. Ürettiğiniz kalıbı, “Notaları Kopyala” tuşunu kullanarak kolayca kopyalayabilirsiniz. Merkez çemberini kullanarak diğer 3 kümeye ulaşın ve notalarınız hafif değişikliklerle kalıplaştırıp besteniz oynadıkça çeşitlilik kazanmasını sağlayın. Her vuruşun arasına farklı vuruşlar ekleyerek tecrübe etmeye çalışın. Melodi notalarıyla oynayarak Mandachord çaldıkça evrimleşen bir kalıp ortaya çıkarmaya çalışın:

Spoiler

 

2RuRv64.jpg

AoMTh7y.jpg

OirnSYt.jpg

 

 

 

5. Karıştırın! Artık bestenize farklı Enstürmanlar eklemeye hazırsınız. Ekranın sağ üst köşesindeki Enstrümanlar tuşuna tıklayarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Her Enstrüman’ın sesini deneyerek hoşunuza gideni seçebilirsiniz.

6. Bir dans ritmi mi oluşturmak istiyorsunuz? Beta Enstrümanlarını yükleyip, her çeyrek notada bir kick davulu, ikinci ve dördüncü çeyreğin başına da trampet notası yerleştirin.Son bir dokunuş olarak, hi-hat’i her sekizinci notada çalacak duruma getirin:

Spoiler

QHlo6NJ.jpg

7. Sonra da her çeyrek bölümde oynayan Bas notalarıyla oynayın, ve birazcık da Melodi ekleyin:

Spoiler

9OXR9Xl.jpg

Son olarak:

  • Besteniz boyunca sabit bir tempoda kalmaya çalışın.
  • İlk kümede düşük Bas notalarını kullanarak başlayın, sonra da yükünü her yeni küme için arttırın. Melodi kısmı için de aynısını uygulayın. Kümeden kümeye bulunan notaları hafif değişimlere uğratarak güzel sonuçlara ulaşabilirsiniz.
  • Beste notalarının sınırları şu şekilde:
    • Bas bandında beste başına 16 nota sınırı bulunuyor.
    • Melodi bandında beste başına 16 nota sınırı bulunuyor.
    • Tempo bandında beste başına 26 nota limiti bulunuyor.
  • Her bir bant için ses düzeyini dengelemek için “Ses Karıştırıcısı” bölümünü kullanabilirsiniz.
  • Her bir bandı açıp kapatmak için “Yalıtım Takibi” bölümünü kullanabilirsiniz.
  • “Yeniden Yükle” tuşuyla yapılmış bütün değişiklikleri iptal edip seçilmiş/yüklenmiş olan şarkıyı özgün haline döndürebilirsiniz.
  • Bestelerinizi şarkı slotlarından birine kaydetmeyi unutmayın. Toplam 5 şarkı kayıt edebilirsiniz!
  • “Şarkı Aç” tuşuyla özel şarkılarınızdan birini veya varsayılan Çalgılı şarkılardan birini Mandachord’unuzda açabilirsiniz.

Bütün şarkılar ücretsizce paylaşılabilir! İşte şu şekilde:

Şarkı gönderip alabilmek için Octavia’ya sahip olmanız gerekmekte.

Sohbet’e [Şarkı] yazmak, seçim yapmanız için kaydetmiş olduğunuz şarkıların bir listesini açacak. Fare imlecinizi şarkıların üzerine getirerek, daha basit seçim yapmak için şarkıyı dinleyebilirsiniz:

Spoiler

oZtSS2q.png

Paylaşacağınız şarkıyı seçtikten sonra, şarkının ismiyle birlikte sohbet penceresinde diğerlerinin kaydedebileceği bir bağlantı oluşacak. Bir şarkı bağlantısına tıklamak, o şarkıyı Mandachord’unuza nasıl yükleyeceğinize dair bilgiler içeren bilgilendirmeyi açacak:

Spoiler

Jj2w7tF.jpg

Şarkıyı bir kez Mandachord’unuza yükledikten sonra, istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Ayrıca paylaşılan şarkıları da kayıt edebilirsiniz, ancak 5 şarkılık sınır aklınızda bulunsun.

'Captura' Moduna Girin! (Yeni Fotoğraf yakalama modu)

o5MkVeP.jpg

Fashion Frame’inizi ve Warframenizi yeni kare yakalama teknolojisi ile görüntüleyin. En iyi görüntüyü elde etmek için bir çok işlevsel araç kullanın. Sayısız yerler arasından birini seçip düşmanları ortaya çıkartıp zamanı hızlandırın ve yavaşlatın ve etkileyici bir fotoğraf ortaya çıkartın. Bestenize birçok efekt ile filtreler ve daha fazla derinlik ekleyin.

Captura’ya Nasıl Girilir:

Arsenale gidin ve Warframenizin tasarım sekmesini açın. Sağ altta Captura başlıklı yeni bir buton göreceksiniz. Captura’yı çalıştırırken şu seçenekleri seçebilirsiniz:

  • CORPUS GEMİSİ ANA GÖVDE SAHNESİ
  • GRINEER GALLEON KARGO SAHNESİ
  • INFESTED GEMİSİ HOLOGRAM SAHNESİ

Her sendika belli bir fiyatla kendine ait Captura sahneleri de sunacak. Kendi sahnenizi Captura da arkaplan mı yapmak istiyorsunuz ? Relay’da Simaris i ziyaret edip puan karşılığı Renk Anahtarı satın alabilirsiniz.Teshin de Conclave Sahnelerine sahip, Relayda ziyaret edin ve Captura sahnelerini arsenalinize ekleyin.

Toplulukla Captura görüntülerinizi paylaşmayı unutmayın. Ne kadar yaratıcı olduğunuzu görmek için sabırsızlanıyoruz! https://forums.warframe.com/topic/776648-update-20-share-your-captura-screenshots/ 

Yeni Silahlar

orTNRP1.jpg

Tenora

Yüksek tempolu bir silah. Otomatik ve yarı-otomatik arasında seçim yapabilirsiniz. Ana atışı siz ateş etmeye devam ettikçe atış hızını ve hedef vurma hassasiyetini arttırır ve böylelikle grup halindeki düşmanları alt etmenizi kolaylaştırır. Alternatif atışı ise ateş etmeden önce 10 mermi yükler ve güçlü tek şarjlı bir atış yapar. Tenora Marketten satın alınabilir ya da Tenno Lad Dojo odanızda inşa edilebilir.

Pandero

Pandero aynı Tenora’da olduğu gibi iki ateş moduna sahiptir. Yarı-otomatik birincil ateş keskin nişancıları memnun edecek kadar güçlü iken ikincil ateş ise şarjörde kalan mermilerin hepsini bir kerede boşaltır. Pandero Marketten direk satın alınabilir ya da kalıbı satın alınarak atölyede yapılabilir.

Yeni Özelleştirmeler

Mucusk Syandana

2v6f3s8.jpg

İçerisinden dokunaçları türeyen kemikten yapılmış asil bir Infested tacı.

Macak Wukong Alt Miğfer

Wukong için alternatif miğfer

Cadenza Octavia Alt Miğfer

Octavia için alternatif miğfer

Myrdin Kavat Zırhı

ofSXQoq.jpg

Kavatın gösterişli profilini bu büyüleyici zırh ile tamamlayın.

Helminth Charger Görünümü & Değişiklikleri

urM6Pf6.jpg

Çıkartma geminizdeki bu garip yaratık da ne?! Bu mutasyona uğramış enfekteyi kim içeri soktu?! YAKARAK ÖLDÜRÜ- bir saniye, bu görünümü değiştirilmiş bir Helminth Charger! Yepyeni görünüşle birlikte yepyeni davranışlar da gelir.

Yeni Hüküm: Proboscis - Helminth Charger 15m ötedeki düşmana bir hortum fırlatır, onları kendine çeker vs 25 hasar uygular.

‘Charge’ Hükmü Trample olarak değiştirildi: Helminth Charger düşmana doğru koşar, yoluna çıkan herkese 35 hasar uygular.

Orijinal Charger modelini isteyenler, bu alternatif kozmetiği kredi karşılığında Marketten temin edebilirsiniz!

Daha Detaylı Arsenal Bilgileri!

Bazen silahlarınız birincil atıştan daha fazla hasar verir! Bazı silahlarınızın alternatif kapasitelerinin altını çizmek açısından ve ekipmanınızın gerçek potansiyelini görmeniz açısından Arsenal e alternatif vuruş detayları eklendi.

İkincil vuruş modu olan her silahın detaylı görünümü Arsenale eklendi bunların içinde:

Birincil Silahlar:

  • Javlok, Buzlok, Ferrox, Harpak, Hind, Mutalist Quanta, Penthera, Paracyst, Penta, Quanta (Vandal), Stradavar, Tenora, Zarr

İkincil Silahlar:

  • Azima, Euphona Prime, Kulstar, Pandero, Talons

Yeni Hareketler!

5 yeni kalça sallamalı vücut hareketi, dans edip kurtlarını dökmek isteyenleriniz için geldi!

  • Glissade Narta
  • Maestro Narta
  • Poise Narta
  • Tempo Narta
  • Pendulum Narta

Özel Müzik Bölgeleri

Relay’ler ve Maroo’nun Pazarı artık Özel Müzik Bölgelerini barındırıyor, buralarda Mandachord bestelerinizi paylaşabilir ve Tenno dostlarınızla birlikte kurtlarınızı dökebilirsiniz. Sadece Octavia’nızı aşağıda gösterilen sembole sahip bir bölgeye getirip, yukarıdaki Narta Hareketlerinden birini seçmeniz partiyi başlatmanızda yeterli olacaktır.

P5bVtXz.jpg

Parti zamanı, Tenno!

Genel Eklentiler:

  • Trial’lar için oyun dışındaki skor tabloları artık ‘gerçekleşen gün’ü tüm oynanan oyunlar için gösteriyor. Bu içeriğin nerede olduğuna dair bir hatırlatma gerekirse, bunları burdan bulabilirsiniz:
  • Teçhizat seçim ekranında eşyanın adı ve açıklaması eklendi.
  • Seçenekler ekranında kaydırma çubuklarına sürükleme özelliği getirildi.
  • PBR eklentisi getirildi: https://developer.digitalextremes.com/jira/browse/WAR-1200461
  • Yetenek açıklamaları ve statüler ekranın dışına taşarsa diye kaydırma çubuğu ekledik.
  • Anasa Ayatan Heykeli Kodekse eklendi böylelikle chatte paylaşılabilir.
  • Arsenal’da Lens türüne göre sıralama özelliği getirildi.
  • Yeni bir Ayatan Heykeli eklendi. Valana Ayatan heykeli keşfedilmenin yanı sıra oyun içinden de temin edilebilir!
  • Performansı arttırmak için, yan atış moduna sahip silahlarda her patlamanın arasında minik bir gecikme ekledik(örnek: Simulor, Penta)
  • Takaslanamayan eşyalar seçildiğinde görsel bir işaretçi ve eşyanın takaslanamayacağına dair bir hata mesajı ekledik.
  • DX11:
    • Çoklu Monitör desteği geliştirildi: Warframe artık hangi ekranın tam ekrana ayarlı olduğunu hatırlamalı.
    • Windows ekranından Tam ekrana geçerken Çözünürlüğü ve Kare hızını yanlış göstermesi artık bir sorun teşkil etmemeli.

4K UI Desteği!

Warframeyi 4K çözünürlükte oynuyor ve UI ile sıkıntılar yaşıyorsanız sizi 4K UI desteğinin geldiği konusunda bilgilendirmekten mutluluk duyarız!

Daha fazka bilgi mi istiyorsunuz ? 4K UI desteği hakkında geliştirici Atölyesine bir göz atın: https://forums.warframe.com/topic/768882-4k-ui-support/

Yeniden Adlandırılabilir Mod Konfigürasyonları!

Sonunda geldi! Artık Mod Konfigürasyonlarınız ‘A, B ve C’ ile sınırkı değil! Artık her konfigürasyonun ismini değiştirebilirsiniz!  

Arayüz Quality of Life (QoL) & Yeni Özellikler


Update 20: Octavia’nın Marşı ile Warframe’in Arayüzüne birçok QoL özelliği getirdik:
 

  • AABC ödül rotasyonuna sahip sonsuz görev oynarken yada gizli kasalara sahip bir oyun oynarken, hangi ödülü kazandığınızı gösteren Arayüzün artık yepyeni bir görseli var!
  • Artık Sendikalardan ve Baro Ki’Teer’den çoklu eşyalar satın alabilirsiniz!
  • Artık Orta fare tuşuna basarak çok sayıda prime eşyasını seçip Ducata dönüştürebilirsiniz (aynı özellik bir süredir Modları Endo’ya çevirmekte vardı)
  • Klan Profili Ekranında artık Araştırma Sekmesi mevcut!
  • Artık Klanınızı Sohbet’te linkleyebilirsiniz - yeni oyuncu toplamak isteyen herkes bu bilgiyi bir köşeye yazmalı!
  • Artık sadece içerisinde eşya bulunduran Atölye,Mod ve Envanter sekmelerini görebileceksiniz.
  • Artık Güneş Sistemi haritasında iken Dizilimlerinizi değiştirebileceksiniz - Dizilim açıklaması fareyi üzerine getirdiğiniz zaman gözükür.
  • Sanctuary’de Ustalık Seviyesi Testlerinde Alıştırma yaparken numaralar eklendi, böylelikle hangi seviyenin ustalık seviyesi testine girdiğinizi daha rahat anlarsınız.
  • Arkadaşlar ve Klan Arayüz ekranındaki görselleri güncelledik! Yepyeni görseller sizi bekliyor!
  • Arama kısmının yanı sıra Envanterde ‘Hepsi’ seçeneği eklendi!
  • Takas yapma akışı geliştirmeleri eklendi! Artık takas işleminde her iki taraf içinde neyi verip neyi alacağınıza dair ilaveten bir onaylama ekranı getirildi, örnek verecek olursak “Seviyesiz Prime Chamber modunu 1000 Platinum karşılığında takas etmeye emin misin?”. Son olarak “Takas tamamlandı” mesajından önce her iki tarafında takası onayladığına dair onay butonuna tıklanması beklenmektedir. Bu takas işleminden emin olduğunuza dair yapılan son geliştirmedir.
  • Bir oyuncunun takas menüsündeki eşyalarına tıklama özelliği getirildi (Chatte linklenmiş bir eşyaya tıklamak gibi). Satılık şarkılarda bu özellikle beraber döngüde bir kez çalıyor.
  • Her hangi bir engelleyici yoksa (Solo, vs) chatte /join [oyuncunun adı] yazarak o oyuncunun lobisine katılmayı deneyebilirsiniz.

Silah Eğilimi UI Değişikliği:

Eğilim artık 1'den 5'e kadar noktalarla gösterilir. Bu değişiklik önceki "Güçsüz/Nötr/Güçlü" değerleriyle oluşan kafa karışıklığını gidermeli. 1 Eğilimi bir önceki sistemdeki "Güçsüz" Eğilime, 5 Eğilimi ise önceki sistemdeki "Güçlü" Eğilime tekabül eder. Bu değişiklik 3 derece varken 5 derece getirerek daha isabetli bir derecelendirme sağlar. Bir silahın Eğilimi Arsenal'de "Yükselt" sekmesinde görülebilir.

Dojo Değişiklikleri

Dojo girişleri artık Relay sistemi ile çalışıyor!

Bu, Dojo girişlerinin artık host-istemci metodunun gitmesini, bu sayede host’a bağlı ağ ve bağlanma sorunlarını ve ana makine aktarımı durumlarını ortadan kaldırıyor. Klan Üyeleri artık Dojo’ya istedikleri Tenno’yu davet edip çıkmalarını zorlamadan Dojo’yu terk edebilir.

Performans sorunlarını önlemek amacıyla Relayların paket sistemi de bu sisteme uygulanacak. Sen ve 49 farklı Tenno daha yeni bir paket oluşturulmadan Dojo’yu aynı anda ziyaret edebilir, ve Dojo’da yapılacak her değişiklik bütün paketlere uygulanır.

Bu değişikliklerin sonucu olarak her Klan üyesi Dojo’ya istediği zaman girebileceği için “Host”lar Klan listesinden kaldırılacak.

Artık Dojo’da takas yapmak Maroo’nun Pazarındaki takas sistemiyle benzer çalılacak. Oyuncular Marketler kurabilecek. Takas Merkezi Dojo’daki her oyuncuyu kalan takaslarıyla beraber göstermeye devam edecek, fakat artık oyuncular Takas Merkezi ya da Takas modundaki herhangi birisiyle Takas başlatabilecek.


Düello yapmak host-istemci yöntemi olan orijinal Dojo sistemi ile çalışacak. Oyuncular Düello alanında takas yapabilirken Düello Sırasında takas yapamayacak.

Ustalık Seviyesi Atlama Ekranı Değişiklikleri

Yeni ve geliştirilmiş bir Ustalık Seviyesi Atlama ekranı geldi! Artık Seviye atlamaya uygun olduğunuz zaman duraklatma menüsünde yeni bir buton ortaya çıkacak. Testi başlatmayı seçtiğinde nasıl bir teste gireceğin, test sonucunda başarılı olursan alacağın ödüller gibi yardımcı bilgiler gösterilecek!

Çalışmasını İzleyin: https://twitter.com/PabloPoon/status/839946792078831616

Yeni Klan Rütbe Sistemi

Dojo hostlama değişikliklerinin yanı sıra, klanınıza karşı sarf ettiğiniz efor kadar size Klan Tecrübe puanı gelir. Bu Klan Tecrübesi Klanın Rütbesini yükseltir ve şu şekilde kazanılır:

  • İlk defa Kahin, Biyoloji Laboratuarı, Kimya Laboratuarı, Enerji Laboratuarı, Tenno Laboratuarı, Orokin Laboratuarı, Düello Odası ve Engelli Koşu inşa edişinizde.
  • İlk defa Takas Noktası, Hazine ve Gurur tapınağı inşa edişinizde.
  • Klan araştırmasını tamamladığınızda.

Oda ve Dekorasyon ekleyerek kazandığınız Klan Tecrübe puanı, ilgili ekranlarda yansıtılır; Araştırma yazıları da Laboratuar arayüzü ile aynı muameleyi görmüştür. Aynı zamanda Klan profiline Araştırma sekmesi de eklendi, böylelikle her araştırmayı ve tamamlanma aşamasını listeleyebilirsiniz!

Klanınız yukarıdaki tüm görevleri yada birkaçını yaptıysa endişelenmeyin - ödüller otomatiktir olarak iletilir! Bu güncelleme ile ilgili tüm Klanlara eş değer nitelikte Klan Tecrübesi iletildi.

Bütün Klanlar Klan Tecrübeleri önemsenmeden temel Seviyeden başladı. Bir kez üyeler Yükseliş Seremonisini gerçekleştimi, o klan sahip olduğu tecrübe puanı ile yükselebildiği en yüksek rütbeye yükselir.

Bu yükseliş Seremonisi de nedir? Eğer bir sonraki Seviyeye atlamaya yetecek kadar tecrübe kazandıysanız, Yükseliş Altar'ı denen bir dekorsyon açılacaktır! Bu Seremoniye katılmak için, klan üyesi sadece cihazla etkileşime geçmelidir. Klan seviyenize bağlı olarak, Yükselişe ulaşmak için belli bir sayıda üye bu seremoniye katılmalıdır, fakat zaman sınırlaması yoktur.

Katılımcılar anında Endo ile ödüllendirilir, ve üç gün boyunca diğer klan üyeleri Yükseliş Seremonisi bittikten sonra Yükseliş Altar'ı ile etkileşime geçerek Endo ödüllerini alabilirler. Birden fazla rütbe atlamaya hak kazanmış ve yeterince Klan Tecrübe puanına sahip katılımcılar atladıkları her rütbenin ödülünü alırlar.


Her aşama için gerekli katılımcı sayısı aşağıda verilmiştir:

  • Hayalet: 1
  • Gölge: 5
  • Fırtına: 15
  • Dağ: 30
  • Ay: 50

Her Klan Rütbesi başına verilen Endo miktarı aşağıda listelenmiştir:

  • Rütbe Bir: 1,000
  • Rütbe İki: 2,000
  • Rütbe Üç: 3,000
  • Rütbe Dört: 4,000
  • Rütbe Beş: 5,000
  • Rütbe Altı: 6,000
  • Rütbe Yedi: 7,000
  • Rütbe Sekiz: 8,000
  • Rütbe Dokuz: 9,000

Bu güncelleme sırasında maksimum Klan Tecrübesine çoktan ulaşmış olan Klanlar, Yükseliş Seremonisini tamamladığında her katılımcıya (ve 72 saat içinde Altar ile etkileşime geçen her oyuncu için) büyük ödül olarak 45,000 Endo verecektir!

Klan Rütbelerinin ve hali hazırda bulunan rütbelerin kafa karışıklığına sebep olmaması, ve bir oyuncu klan içinde Warlord’mu yoksa İnitiate’mi diye daha rahat anlaşılması için, Klan içerisindeki rütbe artık Klan Hiyerarşisi ile belli oluyor.


Tüm bu değişiklikler bu yılın sonunda yayınlanması planlanan daha büyük bir değişikliğin alt temellerini oluşturuyor, bu yüzden gözünü dört aç, Tenno!

Corpus Düşman Eklentileri & Değişiklikleri

Yeni Corpus Ratel sizlerle!

Sniper Crewman artık Ratel diye bilinen mini-robotları yerleştirme özelliğine sahip. Bu hızlı hareket eden robotik birimler en güçlü Tenno’nun bile başını döndürecek kadar hızlıdırlar - onları kaynağında iken yok edin!

Corpus görevlerinde Sniper Crewman’lerin miktarı arttırıldı. Aynı zamanda Sapping Osprey’lerin de sayısını azalttık (ki bu daha az Sapper mayınları demektir). Aynı zamanda bir bölgedeki maksimum izin verilen Sapping Osprey’lerin sayısını da azalttık.

Nullifier Değişiklikleri

Yay ve Sniper sevdalıları neşelenin! Çünkü bu haber Nullifier’ları indirmenin yeni bir stratejisini getiriyor. Nullifier çantalarında artık kafalarının üstüne doğru uçan bir Projektör Drone var. Bu projektör droneları, Nullifier kalkanlarının arkasındaki güç kaynağıdır, ve kürenin ne kadar büyüdüğünü, hacmini ve canını belirler. Nullifier’ların güncellenmiş çantalarından beklemeniz gereken şeyler:

  • İlk kez alarma geçtiklerinde, Nullifierlar sırtlarındaki Projektör Drone’ları bırakıp bir küre oluştururlar.
  • Eğer her hangi bir tavan ile çakışırlarsa, Projektör Drone’lar hedeflenebilsinler diye kürenin boyutunu küçültüp yüksekliklerini azaltırlar.
  • Eğer küre patlatılırsa, Projector Drona tekrar uçmadan önce bir süre çantaya geri dönerler.
  • Eğer Projector Drone patlatılırsa, küre patlar ve Nullifier bir daha küre açamaz hale gelir.
  • Projector Drone canı düşmanın seviyesiyle doğru orantılıdır.
  • Nullifier’larda Gizli Bitirici Darbelerinin küreyi büyütmesi sorunu giderildi, şuraya bakınız: https://forums.warframe.com/topic/765409-bug-with-nullifiers-and-stealth-kills

Evren Durumu Ekranı Değişiklikleri.

  • Evren Durumu Ekranı artık görevler ve Kategorilerde aşamalı açıklamalara sahip ve yalnızca belli bir kriteri sağlayan oyunculara gözükür. Bunların bazıları kısmen oyun içine aktarıldı, fakat bu tüm yeni oyuncuların oynayamadıkları içeriği görüpte kafalarının karışmasını engellememiz için çok yorucu bir süreç.
    • Evren Durumu Ekranında Alarmlar yalnızca o gezegen sizde açık ise gözükebilir.
    • Saldırı Cepheleri yalnızca o gezegen sizde açık ise gözükebilir.
    • Taarruzlar ancak War Within’i tamamladıktan sonra gözükür
    • Sendika Günlük Görevleri yalnızca bir oyuncu bir Sendika’ya üye ise gözükür.
    • Çatlakları bir oyuncu ilk kez bir Relic’e sahip olursa gözükmeye başlar.

Limbo Düzenlemeleri:

m0L96iz.jpg

Limbo düzenlemeleri, Banish, Rift Surge ve yeni Yetenek Statis'leri onun varolan yetenekleri ile sinerji oluşturacak şekilde düzenlendi. Bu değişiklikler güncelleme geldiğinde Limbo'ya sahip olan tüm oyuncular için geçerli olacak.

Değişiklikler:

Pasif:

Rift’te iken Limbo az da olsa bir Enerji yenilemesi alacak. Buna ek olarak Rift içerisinde öldürülen düşmanlar Limbo’ya 10 Enerji verecek.

Rift Walk: Hareketle Açılan Yetenek:

Limbo Enerji harcamadan farklı düzlemlere sıçrayabilecek. Yuvarlanma tuşuna basıldığında (varsayılan tuş SHIFT tuşudur) ona Rift ve Materyal düzlemleri arasında geçiş yaptıracak. Rift’e girdiğinde arkasında 5 saniyeliğine bir portal bırakacak ve hem Limbo hem de takım arkadaşları bu portalı kullanarak Rift’e geçiş yapabilecek.

1: Banish:

Düşmanları yada Yoldaşları belli bir alanda ve belli bir süreliğine Rift’e yollayın. Yollanacak hedefler mutlaka Limbo ile aynı boyutta olmalıdır. Örnek verecek olursak, Limbo Materyal ortamdaki bir düşmanı Rift’e sokabilmek için kendisi de Materyal ortamda olmalıdır. Yollanmış düşmanlar yollandığı anda hasar alırlar ve belli bir süreliğine yere düşerler.

2. Stasis:

Öbür boyuttaki düşmanlar için Stasis kullanarak zamanı durdurun. Yeteneği açın ve Rift’in içinde stratejik bir biçimde düşmanların etrafına atışlarınızı yerleştirin. Yolladığınız mermiler süre dolana kadar, yetenek kapanana kadar yada 300 obje limitine ulaşmanıza kadar havada kalacaklar ve ardından zaman yeniden işlemeye başlayacak ve havada asılı kalan her şey hareketine devam edecektir.

3. Rift Surge:

Void enerjisi Limbo’ya ve Rift’e doğru akar, Rift’teki düşmanları radyal olarak şarj eder. Şarj olmuş düşmanları Rift’in içinde öldürmek Void Enerjisi (Void Yıldırımı) yayar ve yakındaki Materyal düzlemdeki düşmanları çarpar. Materyal düzleme geçiş yapan Şarj olmuş düşmanlar hasar alır ve minik bir Cataclysm oluşturur(Limbo’nun Cataclysm yeteneğinin ¼’ü kadar)

4: Cataclysm:

Rift ve Materyal düzlemler arasına köprü kurarak, Cataclysm etki çapındaki tüm düşmanları Rift düzlemine yollayan Void Enerjisinden oluşmuş bir küre oluşturur. Yaradılışı ve yıkılışı sırasında, içindeki tüm düşmanlar yere serilir ve hasar alırlar. Küre’nin son yıkılışında ortaya çıkan hasar kürenin hem içinde hem dışındaki düşmanlara hasar verir, ve Rift’in içindeki TÜM düşmanların can ve kalkanıyla orantılıdır.

Diğer Değişiklikler:

  • Veri bankası gibi görev için gerekli olan objeler, Rift düzlemindeyken yerden alınabilir. Fakat! Bu eşyaları Rift düzleminde yere bırakmamaya gayret edin, çünkü bunlar sadece tekrardan Materyal düzlemde iken yerden alınabilirler.
  • Cataclysm küresinin içindeki yoldaşlar artık görev eşyaları dahil yerdeki her şeyi alabilirler.
  • Rift Torrent Augment Modu Rift Surge ile etkilenen her düşman için hasar artışı (%15/20/25/30) sağlayacak ve bu değişikliğe bağlı olarak açıklaması değiştirildi.
  • Rift’in içindeyken FX ayarı düşürüldü.

Silah İncelemesi: Güçlenenler & Zayıflayanlar.

300 Silah sayısına (silahların diğer çeşitleri dahil) yaklaşıyorken, silahları dengede tutma görevi bizim için korkutucu bir şekilde zorlaşıyor. Temelinde Warframe işbirliğine dayanan bir oyun olduğundan sahip olunan güçlü araçlar takıma zarardan ziyade yarar getirir. Buna rağmen öyle silahlar var ki oyuna getirdikleri yıkıcı güç resmen görevleri işbirliği modundan çıkarıp tek oyuncuya çeviriyor. Bu bir avuç ezici silahtan ziyade, bunlardan da fazla miktarda gözden kaçırdığımız silah var.

Arsenal’imize bir göz attık ve bir çok silahı denge çalışmasından geçirdik - şimdilik çoğunlukla birincil silahları.

10 düşük etkili, özgün özelliğe sahip olan ve gözden kaçmış silahı, zayıf güç değerlerinden dolayı güçlendirdik.

Miter

Miter, muhteşem bir konsept olmasına karşın hayal kırıklığına uğratan sonuçlara sahip olan en eski örneklerden biri. Bu güncelleme aşağıdaki yenilikleri getirecek:

  • Öldürmelerde parçalama ihtimali arttırıldı.
  • Bıçakların hareket hızı arttırıldı.
  • Atış yüklemesi süreci yarıya indirildi.
  • Seri atışlarda %5 Kritik İhtimali.
  • Yüklenmiş atışlarda %10 Kritik İhtimali.
  • Ustalık Seviyesi 6’ya çıkarıldı.

Harpak

Harpak’ın güç değerleri genel olarak bakıldığında en kötü değerler değil, ama çoğunlukla gözden kaçtığından birazcık sevgiyi hak ettiğini düşündük.

  • Birincil Atış modundaki Geri Tepme azaltıldı.
  • İkincil Atış modundaki atış yüklemesi kaldırıldı - artık aniden atılan bir zıpkın.
  • Zıpkın menzili 15m’den 40’a çıkarıldı.
  • Zıpkının uçuş hızı arttırıldı.
  • Zıpkının bıraktığı iz efekti güncellendi.
  • Kritik İhtimali %20’ye çıkarıldı.

Hind

Hind, diğer bütün birincil silahlardan daha fazla takma ada sahip (Baget, vs), ama bir o kadar da kullanışsız.

  • Hind’e normalinden daha yüksek hasara, Kritik ve Durum Etkisi İhtimallerine sahip tek atışlık, Yarı-Otomatik bir İkincil Atış modu ekledik.

Panthera

Tıpkı Miter gibi, Panthera da muhteşem bir konsepte sahip olmasına rağmen yetersiz uygulamaya sahip. Aşağıdaki değişiklikleri uygun gördük.

  • Birincil Atış Otomatik olarak değiştirildi ve atış oranı arttırıldı.
  • Birincil Atış’ın Durum Etki İhtimali %20’ye çıkarıldı.
  • Birincil Atış’ın Kritik İhtimali artık %10.
  • Kritik Vuruş Katlayıcısı artık 2x.
  • Mermi Gereksinimi 2’ye indirildi.
  • İkincil Atış’ın Durum Etki İhtimali artık %35.
  • İkincil’in Kritik İhtimali artık %25.
  • Ustalık Seviyesi artık 7.

Paracyst

Paracyst, Arsenal’de Enfekte temasıyla birebir uyuşup da en büyük karın ağrılarından biri olan bir silah.

  • Birincil Atış hasarı 5 arttırıldı.
  • Birincil ve İkincil Atış’taki Durum Etki İhtimali %30’a çıkarıldı.
  • Birincil Atış’ın Kritik İhtimali %10’a çıkarıldı.
  • İkincil Atışın menzili 15’ten 50m’ye çıkarıldı.
  • Birincil Atış’taki mermilerin bıraktığı izler güncellendi. Updated projectile trail FX of primary fire.
  • Ustalık Seviyesi artık 5.

Mutalist Quanta

Çıktığından beri Yan-Atış mekaniğine sahip olupta soyut kalan en bariz örneklerden biri, Mutalist Quanta çıktığından beri oyuncuların kafasını karıştırdı.

  • Mutalist Quanta statü değişikliğinden daha çok mekanik değişikliğe maruz kaldı.
  • Yan-Atış Modu aynı Simulor gibi biriktirip kocaman bir alan oluşturmanızı ve ateş ettiğinizde ekstradan statü almanızı sağlayan koca bir İnfested Küresi oluşturuyor.

Buzlok

Buzlok ve onun hedefe kilitlenme düzeneği bir çok yaratıcı sahne için kullanıldı - ama şaşırtıcı bir şekilde, bu silah gözden kaçırıldı.

  • İkincil Takipçi Atış’ın Mermi Gereksinimi 2’ye indirildi.
  • Fiziksel Hasar dağılımı dengelenip %50 Darbe, %40 Delme ve %10 Kesme hasarı yapıldı.
  • Hasar 45’ten 60’a çıkarıldı.
  • Kritik İhtimali %15’e çıkarıldı.
  • Kritik Hasarı 2.5x olacak şekilde arttırıldı.
  • Takipçi Nesne’nin uçuş hızı arttırıldı.
  • Takipçi Nesne artık sadece NPC ve Karakter’lere yapışacak.
  • Takipçi Nesne’nin mermi maliyeti 1’e indirildi.
  • Üzerinde Takipçi Nesne yapışık olan hedeflere karşı Kritik İhtimali %50 arttırıldı.
  • Şarjör kapasitesi 50’ye düşürüldü.
  • Ustalık Seviyesi 9’a çıkarıldı.

Glaxion

Buz Işını silahı: Glaxion. Muhtemelen savaş içinde hayal edilebilecek en heyecanlı silahlardan biri!

  • Donma Hasarı 250’den 333’e çıkarıldı.
  • İsabet oranı arttırıldı.
  • Menzil 30’dan 24m’ye çıkarıldı.
  • Atış Oranı azaltıldı (saniye başı tüketilen mermi miktarı).

Ogris

Ogris görüntü açısından bir güncellemeye maruz kalmıştı, şimdi de sıra güç değerlerini güncellemekte. Birçoğunuz için bu silah, kullandığınız ilk Ateşleyici tipten silahtı - Ona yeniden göz atmaya var mısınız?

  • Füzelerin hareket hızı arttırıldı.
  • Durum Etki İhtimali %35’e çıkarıldı.
  • Ateşleme için gereken yükleme hızı azaltıldı.
  • Füzelerin doğrudan etkileşimde verdikleri Darbe hasarı 100’e indirildi.
  • Alan etkisindeki hasarı 600’e çıkarıldı.
  • Alan etkili hasar menzili 6 metreye çıkarıldı.
  • Ustalık Seviyesi gereksinimi 8’e çıkarıldı.

Attica

Otomatik Birincil Arbaletler sınıfında Attica ilk silah rolündeydi! Onu tekrardan Arsenal’inizin ilgi odağı yapabilme umuduyla tekrar gözden geçirdik!

  • Silahın geri tepmesi azaltıldı.
  • Atış Oranı arttırıldı.
  • Boltların uçuş hızı arttırıldı.
  • Kritik İhtimali %25’e çıkarıldı.
  • Kritik Hasar Katsayısı 2x olacak şekilde arttırıldı.
  • Mermi Kapasitesi 20’ye çıkarıldı.

Oyundaki takımların çoğunun işbirliği havasını ve oyun zevkini aksattığına inandığımız 3 silahı zayıflattık:

Tonkor

  • Tonkor’un roket zıplaması mekaniği, bullet jump’ın eklenmesinden bu yana çok demode kalmıştı.
  • Tonkor artık tıpkı bütün diğer ateşleyici silahlar gibi oyuncuya hasar veriyor.
  • Tonkor Bomba istikametini gösteren çizgi artık ateş etme tuşuna (Varsayılan: Sol Tık) basılı tutulduğunda ortaya çıkıyor, ve bırakıldığında bomba ateşleniyor.
  • Bombaların azami varoluş süreleri 5 saniyeden 3 saniyeye indirildi - bombalar artık daha seri patlıyor.
  • Bombalar artık daha alçaktan sekiyor ve daha erken patlıyor, dolayısıyla atıldıklarında patlamaya daha meyilli oluyorlar.
  • Kritik İhtimali %25’e indirildi.
  • Tonkor'un İsabet oranı arttırıldı.

Simulor

Silah Tarihinde Simulor'un girişi, çok benzersiz bir an yarattı. Hep bir garip olmuştur - küreleri birleştirip hem pasif hem aktif ölümlere yol açmak. Biriktirmek kendi çapında bir hasar biriktirirken tamamen dolu bir orbu 'Yan-Atış' butonuna basarak patlatmakta apayrı bir hasar veriyordu.

  • Durum Etki İhtimali %30’a indirildi.
  • %2 Kritik İhtimali eklendi.
  • Patlam menzili (süre dolduğunda varolan yük veya elle patlatmaya bağlı olarak) 0.5-2.8’den 1-6’ya çıkarıldı.
  • Patlama hasarı 50’den 75’e çıkarıldı.(maksimum yükte 225)
  • Yüke bağlı hasar vurma menzili 3-8m’den 1-6’ya indirildi.
  • Yüke bağlı hasar 150-250’den 20-40’a indirildi.
  • Azami yük miktarı 5’ten 3’e indirildi.
  • Maksimum Cephane kapasitesi 60'a indirildi.

Synoid Simulor

Simulor'un tek Cephalon Birincil Silahı olduğunu düşünürsek, Arsenallere Synoid versiyonunun hızla girdiğini görmek kolay oldu. Orjinal meslektaşı gibi, hep bir garip olmuştur - küreleri birleştirip hem pasif hem aktif ölümlere yol açmak. Biriktirmek kendi çapında bir hasar biriktirirken tamamen dolu bir orbu 'Yan-Atış' butonuna basarak patlatmakta apayrı bir hasar veriyordu.

  • Durum Etki İhtimali %35’e çıkarıldı.
  • %5 Kritik İhtimali eklendi.
  • Patlama hasarı (süre dolduğunda mevcut olan yük sayısına ya da elle patlatmaya bağlı) 0.5-2.8’den 1-8’e çıkarıldı.
  • Patlama hasarı 50’den 75’e çıkarıldı.(maksimum yükte 225)
  • Yüke bağlı hasar menzili 1-8’den 3-8m’ye çıkarıldı.
  • Yüke bağlı hasar 150-250’den 20-50’ye indirildi.
  • Azami yük miktarı 5’ten 3’e indirildi.
  • Maksimum Cephane Kapasitesi 75'e indirildi.

 

Telos Boltace:

  • Listedeki tek yakın dövüş silahı Telos Boltace.
  • Bu silah sayısal değişikliklerden ziyade, kısaca belirtileceği gibi genel olarak bir işleyiş değişimine uğrayacak.
  • Hedefleri ilk kayma saldırısında ortasına çeker.
  • İkinci kayma saldırısında Avatar’ları tutup iter
  • Bu 'ileri geri' hareketinin bir bekleme süresi var.

Eğer nerflenmiş bir silaha yatırım yaptıysanız, Güncelleme yayınlanır yayınlanmaz Silahınızı istediğiniz gibi ayarlamanız için giriş yaptığınızda Gelen kutunuza her bir silah için 3 günlük Kalite Arttırıcı ve Forma hediye edildi!

Yukarıdaki listede var olan silahların Rivenleri sizde varsa yada bunlara ilgi duyuyorsanız: statülerde minik değişiklikler görebilirsiniz. Bir sonraki gelecek güncelleme notlarındaki bilgilere göz atın!

  • Penta için Tether Grenade Modunun kendinize hasar vermenizi engellemesi düzeltildi.

Archwing Değişiklikleri & Eklentileri

  • Artık ne şekilde uçmak istediğinize karar verebileceğiniz bir aç/kapa düğmesi var: eski veya yeni! Bu seçenek oyunculara asıl Archwing uçuş sistemi ile yeni eklediğimiz arasında değişim yapma olanağı sunuyor. Bu seçeneği Ayarlar menüsünde Kontroller > Archwing > Toggle Experimental Flight ile kullanabilirsiniz!
  • Archwing’deki kullanılamayan Mermi Dropları kaldırıldı.
  • Archwing’lerde bulunan vakum özelliğinin yarıçapı ve ‘çekim hızı’ arttırıldı.

Değişiklikler

  • Fokus Değişim Küreleri artık size daha yakın doğacak - eskiden bulunan 40 ila 80 metre mesafeye kıyasla, artık 30 ila 60 metre arasında olacak.
  • Belirli Rathuum görevlerine girmek ve Kela de Thaym ile savaşmak için bulunan Yargı puanı gereksinimi azaltıldı! Kazanılan Yargı puanı miktarları aynı kalıyor.
    • Yam artık 10 Yargı puanı istiyor.
    • Vodyanoi artık 15 Yargı puanı istiyor.
    • Merrow artık 25 Yargı puanı istiyor.
  • Görsel Mesh ile daha iyi eşleşecek şekilde Grineer Roller'ların üzerindeki hitbox azaltıldı.
  • Aşağıdaki gibi Telos Boltace’in kayma saldırılarındaki parçacıklar azaltıldı: https://forums.warframe.com/topic/764794-balance-the-telos-boltace/?page=2#comment-8431700
  • Dojo araştırmasında birlikte görünmesi için stims yeniden düzenlendi.
  • Örtüşen Yol göstergesi işaretleri şimdi oyuncuların mesafelerine göre sıralanmıştır.
  • Kanama İşaretleri artık oyuncunun başının üzerinde duruyor ve sürünürken takip edecektir. Bu İşaretleyiciye bir mesafe etiketi'de eklenir (ancak canlandırıldıklarında sonra yok olurlar).
  • Grineer Blunt'un görselleri geliştirildi.
  • Malzeme Drone’unun toplama butonunu, sadece tek bir Extractor toplanmaya hazırsa diye değiştirildi.
  • Tershanelerdeki Kuria'nın yeri değiştirildi!
  • Neptün’deki Endurance modu hariç diğer bütün İndeks görev seçenkleri kaldırıldı. Oyuncular artık diğer İndeks görevlerini açmak için İndeks Endurance göreviyle birlikte diğer Neptün görevlerini tamamlamalı.
  • Mobil Savunma’lardaki hedef sayısı, tüm hedefler başarılı bir şekilde tamamlandıktan birkaç saniye sonra yok olacaktır.
  • Okunabilirliğe yardımcı olmak için ticaret penceresinde sunulan öğenin arka planına bulanıklık eklendi.
  • Sargas Ruk'un yüzü ile kırışıklık verisi güncellendi böylece öfkesini kırışmış ihtişamıyla görebilirsiniz.
  • Vor’s Prize’ın ilk görevinde Konsol yazısı, konsolun üstünde havada asılı olması yerine artık bundan sonra konsolun tam üstünde duruyor.
  • Yolun daha net hale getirilmesi için Vor's Prıze'ın ilk görevinde ilave navigasyon işareti eklendi.
  • Performans iyileştirmeleri için Corpus Taret animasyonlarını güncellendi.
  • Ash Prime için varsayılan Ash derisini seçmek artık tüm Ash Prime ayrıntılarını kaldırıyor.
  • Birkaç Sugatra'da (Boloket Sugatra, Scythe Sugatra, Ki'Teer Sugatra ve Tentacyst Sugatra) bez fiziği geliştirildi.
  • Eximus zayıf noktalarının çoğaltılması daha iyi hale geldi.
  • Performans gelişimi için çok sayıda Dojo dekorasyonu optimize edildi.
  • Birkaç Infested Salvage haritasındaki Yapay Zeka yönlendirmesi geliştirildi.
  • Bir takım Corpus sanat nesnelerine PBR dokunuşları eklendi.
  • Bir takım Dojo sanat nesnelerine PBR dokunuşları eklendi.
  • Çok sayıda Infested Hive sanat nesnelerine PBR dokunuşları eklendi.
  • Vor's Prize Quest'in Casus görevi kısmının zorluk derecesi ayarlandı.
  • Daha tutarlı hale getirmek için bir dizi Warframe derisi simgeleri güncellendi.
  • Smeeta Kavat'taki 'plastik' gibi görünen sorunlara değinmek için, yansımaların aydınlatması düşürüldü.
  • Bazı Arayüz unsurları yükleme süreleri iyileştirildi.
  • Perrin Sequence’ın Lunaro haritasındaki aydınlatma ayarlandı.
  • Sentient düşman tiplerinin çift kullanım işlevselliği geliştirildi.
  • Relay’e ilave NPC’ler getirildi.
  • Infested Corpus gemisinde yansımaların isabetli olması için ışıklandırma iyileştirmeleri yapıldı.
  • The War Within Quest'de dağ geçidi bölümü sırasında mini harita devre dışı bırakıldı.
  • Ticaret sürecinde oyuncuların kafalarının üstünde gösterilen ticaret teklif simgesinin görselleri ayarlandı.
  • Bir sürü Infested coral sanat nesnesinin görsel görünümünü ayarlandı.
  • Grineer Marine'lerin yüzlerinde görülen kırışık hatlar güncellendi.
  • Artık eleman alımı kanalı bir PvP lobisinde iken birleştirilebilir.
  • Daha iyi bir dağılım sağlamak için Mobil Savunma görevlerindeki düşman canlanma düzeneği geliştirildi.
  • Düşman NPC Mag’lerinin kullandığı Magnetize yeteneği artık kullanıldıktan 1 saniye sonra harekete geçecek, böylece oyuncular bu düşmanlarla karşı karşıyayken aniden tek yemeyecek.
  • Host ile arasında zayıf bağlantıya sahip olan oyunculara daha açık hasar bildirimi verilebilmesi adına, nişangahtaki vuruş simgesi değiştirildi.
  • NPC sabit duruş animasyonları güncellendi.
  • Latron’un varsayılan gölgelendirmesindeki hafif renkler değiştirildi, çünkü fazlasıyla karanlıktı ve simgesine uymuyordu!!!
  • Corpus Gemisi Haritaları atmosfer bakımına tabî tutuldu. 
    • Ses Direktörümüz George'dan sizlere bir not: "Çıkartma gemisindeki seslere bir değişiklik getirmeye karar verdik çünkü bunun sebebi 3 yıl önceki oluşturulan seslerdi. Bu zaman sürecinde ortam seslerini daha gerçekçi ve bölgeleri daha canlı hissettirmeye yarayacak yeni teknolojiye sahip olduk. Yeni teknolojinin yanı sıra, çıkartma gemisine Corpus'umsu gibi hissettirmek için çok sayıda özgün ses ekledik."
  • Indeks’te oyundan düşme durumunda artık oyuncudan Kredi alınmayacak (örn. çökme, sunucu kopması).
  • Yapboz türünden itiş sesleri artık yere serilmeye karşı dayanıklı olan Warframe’lere de etki ediyor (Iron Skin, Warding Halo).
  • Market’teki MASHED Kabartma diyoramasının daha iyi görünmesi için ışıklandırması azaltıldı.
  • Arayüz’deki Görünmezlik simgesine güncellemeler yapılarak daha okunaklı olması sağlandı.
  • Corpus Karakol haritasında istemeden içerilen Corpus gemi odası kaldırıldı.
  • Çakışmayı engellemek amacıyla yakın dövüş kılıfa sokma animasyon geçişleri geliştirildi.
  • Relay performansı için birkaç optimizasyon yapıldı.
  • Excalibur’un Blind kullanımındaki ve Drone Patlama ölümlerindeki parlaklık, aşırı göz alıcılığı önlemek için azaltıldı.
  • Navigasyon paneli bilgilendirmesi (quest’e dayalı değil) artık Vor’s Prize oynanışı süresince görünmez olacak.
  • Grineer Miğferleri’ne, vücutlarına daha iyi uymaları için PBR  Grineer Helmets have been given the PBR treatment to better match their bodies!
  • Warframe üzerinde daha geniş çaplı bir görüntü elde etmek için Archwing Arsenal’indeki kamera seviyesi azaltıldı.

Düzeltmeler

  • Saniye başı hasar etkilerinin gizlilik katsayılarında çift kazanç yapıp, olması gereken 8x’ten daha yüksek sayılara ulaşması engellendi.
  • Hyena Pack'in Corrosive Projection Aura'ya karşı bağışıklık kazanması düzeltildi.
  • Seçilenin yerine Scimitar'ın varsayılan yeni Çıkartma gemisi seçilmesi düzeltildi.
  • Operatör olarak veya Operatör olmak üzere Transference kullanımında Loki’nin görünmezliğini kaybetmesi sorunu giderildi.
  • Hayatta kalma zamanlayıcı sayısı azalması gerekirken artması düzeltildi.
  • Başlığa göre Twin Rogga önceden donatıldığında Kohm şarjörünün kapasitesi 960'dan 120'ye düşürülmesi düzeltildi: https://forums.warframe.com/topic/768045-kohm-and-twin-rogga-bullet/
  • Silahı kılıfına koyarken Tarayıcıya geçmeye çalışınca silahsız durumunda kalma düzeltildi.
  • Ki'Teer Sugatra için elmas ofset düzeltildi.
  • Infested Charger animasyonu hedefine daha iyi vurması için düzeltildi.
  • Euphona Prime’ın ikincil atışının aşağıdaki gibi Mag’in Magnetize yeteneğinden etkilenmemesi sorunu giderildi: https://forums.warframe.com/topic/768029-euphona-prime-alt-fire-not-affected-by-magnetize/
  • Asansörle giderken Transference'ı kullandıktan sonra, asansör vasıtasıyla düşen ve yanlış yerde olan oyuncular düzeltildi.
  • Kalıp Dişlisi LOC'un Extinguished key'nin açıklamasına sahip olması düzeltildi.
  • Raptor Bomba zamanlayıcısı bazen negatif bir değer göstermesi düzeltildi.
  • Bodo Syandana'nın üst kısmının malzeme türü düzeltildi.
  • Maroo’nun Pazar Yeri’nde belirli bir döngü sürecinden sonra aşağıdaki gibi Oyuncu Mağazası ön izlemesinin sadece ilk satılık eşyayı göstermesi sorunu giderildi: https://forums.warframe.com/topic/763514-maroos-bazaar-is-practically-unusable-now/
  • Oyuncuların bazen Kuva Kalesinin kenarında ortaya çıkması sorunu düzeltildi.
  • Görev Sonu ekranının doğru adını göstermeyen Riven Modlar düzeltildi.
  • Roller’ların Radial Disarm tarafından kışkırtılması engellendi.
  • Menünün tamamen yüklenmeden önce bir denetleyici kullanarak Eras arasında gezerken Void Projection ekranında kodlama hatası düzeltildi.
  • Gelen kutusu görev akışının kesilmesi durumunda, The Glast Gambit'te bir ilerlemede durdurulma sorunu düzeltildi.
  • Uygun zarar görmezlik barlarına sahip olmayan çeşitli taret / çevre silahlarıyla ilgili sorunlar düzeltildi.
  • Görev Sonu ekranında yanlış simgelere sahip olan Kubrow / Kavat'larla ilgili sorunlar düzeltildi.
  • Gecikme ile ilgili bir sorun ve Saryn'ın Spore'ları, Spore'ları amaçlananın çok daha büyük görünmesine yol açması düzeltildi.
  • Atölyedeki Yetenekler Ekranının olası yumuşak kilitler ile ilgili bir sorun düzeltildi.
  • Belirli Yapay Zeka (Kuva Bulutları, Ospreyler) ile amaçlanan yerler için zayıf planlanmış yolları alma sorunu düzeltildi.
  • İstifleme Durum Etkileri ile ilgili performans sorunları düzeltildi.
  • Ayatan Yıldızları Ticaret sırasında yanlış bölümde görünmesi düzeltildi..
  • Host The War Within tamamlamadığında Kuva Siphon'nın başlamaması düzeltildi.
  • Sahip olunmayan renklerin donatılabilir olmasıyla ilgili bir sorun düzeltildi.
  • Biraz fazla şeffaf ve parlak olan Klan Amblemleriyle ilgili bir sorun düzeltildi. Artık daha koyu / daha parlak klan amblemleri arasında daha iyi bir denge olcak.
  • Tuş spamlamada Oyuncuların işlevselliğini kaybetmesine neden olacak Ticaretle ilgili bir sorun düzeltildi.
  • Solar haritada bir Görevin görüntüleneceği durumunda, Görevin başlığının Görev açıklamasıyla çakışmasına neden olması düzeltildi.
  • Drekka Scorpion'ların istenilenden daha fazla zırhı olması düzeltildi. Zırhları azaltıldı ve şimdi diğer Scorpion türleri ile eşit.
  • Düşmanın ortaya çıkmamasına neden olan Jordas Verdict bir kodlama hatası düzeltildi.
  • Dera Vandal'ı Atölyede alarm veren bir silah olarak listelendiğinde düşmanların alarma geçememesi düzeltildi.
  • Oyuncular aşağıya düşen ve zipline'da aşağı yukarı fırlayan takımdaki oyuncular düzeltildi.
  • Yere düşen bir oyuncu canlandırıldıktan sonra canlandıran ilerleme elmasını görmeye devam eden oyuncularla ilgili bir sorun düzeltildi.
  • Yok etme görevlerinde bütün düşmanlar öldürülmediğinde Çıkartma işareti görünmesi düzeltildi.
  • Yakın dövüş silahlarını Warframe silahınızda kılıfında göstermemesine sebep olan bir Market diyagramı düzeltildi.
  • The Law of Retribution'nın ikinci aşamasında, baskı plakalarının sanki biri hala üzerlerinde duruyor gibi görünen bir renk yayıcı sorun düzeltti.
  • Vor's Prize'da yanlış hizalanan kapı simgeleri düzeltildi.
  • Oyuncuların, Operatör’e aktarıldıktan ve Madurai'nin Phoenix Gaze'nı kullandıktan sonra ikincil silahın geri tepmesi olmaması düzeltildi.
  • Grineer Gemi Enkazı Savunma görevlerinde oyuncular asansörlerden yukarı çıkarken Transference kullanımında aşağı düşmeleri sorunu giderildi.   
  • Naberus Omuz Zırhının, Loki'n Knave Deluxe derisi üzerindeki asimetrisi düzeltildi.
  • Merdivenlerle daha iyi uyum sağlamak için Orokin merdiven direğinin renkleri düzeltildi.
  • Host dışındaki oyuncular Operatör’den Warframe’e Transference ile geçiş yaptıktan sonra Tactical Reload ve Eject Magazine modlarının kılıfındaki silahların şarjörünü kendiliğinden doldurmaması sorunu giderildi.
  • Warframe'lerin Transference kullandıktan Sonra Görünmez Olması düzeltildi.
  • Corpus Karakol haritasında alanların çoğunun üstünün açık olması düzeltildi.
  • Birçok Sugatra’nın Telos Boltace üzerindeki konumlanmaları, çakışmalarını ve kıpraşmalarını engellemek adına değiştirildi.
  • Riven Mod hızlı bir şekilde seçilip / seçilmemişse, Dönüştürme ve devir butonları Mod Ekranının ön planında yavaş yavaş solması düzeltildi.
  • Güvenlik Kameraları tarafından uyarıldığında bile Lazer bariyerleri devre dışı bırakılması ile ilgili bir sorun düzeltildi.
  • Winds of Purity’nin amaçlanan % 20 yerine çifte can çalma kazanması düzeltildi.
  • Oyuncular bir NPC'nin üstüne çıktığında oluşan performans sorunları düzeltildi.
  • Relay’lerde oyuncuların ismine çok yaklaşıldığında isimlerinin ortadan kalkmaları engellendi.
  • Host değişimi ile ilgili bir çökme sorunu düzeltildi.
  • Oyuncu bir maça katıldığında ve daha sonra zaman aşımına uğradığında ortaya çıkabilecek bir çökme düzeltildi.
  • Ember'ın varsayılan enerji renginin hatalı görüntülenmesi ile ilgili bir sorun düzeltildi.
  • The War Within Quest’inde Yaşlı Kraliçe’nin örgülerinin düzgün görüntülenememesi sorunu giderildi.
  • Mesa ve Chroma'nın Specter sürümlerinde kendi Quest'lerinde görülen silahlarının doğru bir şekilde kılıfında durmaması sorunu düzeltildi.
  • Eski Ignis modelinin Klan Eğitimi Diyagramında görünür olması düzeltildi.
  • Belirli Grineer Sualtı Laboratuvarı haritalarında harita kalıbının içinde ortaya çıkan birkaç kasa düzeltildi.
  • Vor's Prize Quest'nin Spy Görev kısmında görülen öğretici bir ipucu yakınındaki eksik bir kuvvet alanı düzeltildi.
  • Sualtı görevlerini tamamladıktan sonra Oyun Sonu ekranında gösterilen Archwing istatistikleriyle ilgili bir sorun düzeltildi.
  • Orokin Enkazı haritalarında ortaya çıkabilen bir gölge-doku çakışması düzeltildi.
  • Riven'lar ortaya çıktıktan sonra sohbette bağlanabilir olmamasıyla ilgili bir sorun düzeltildi.
  • Riven'ı devir yapmaya çalışırken doğru olmayan bir hata düzeltildi.
  • Bazı durumlarda Prime Sigil'in sınırlarıyla ilgili doğru görünmeyen bir sorun düzeltildi.
  • Inaros'un Scarab Swarm'unun host taşıma işlemleriyle düzgün şekilde devam etmemesi ile ilgili bir sorun düzeltildi.
  • Gemi Enkazı haritalarındaki muşambalarda görülebilen küçük çakışma hataları giderildi.
  • Host değişimi olduktan sonra host dışındaki oyuncuların, Sentient’ların ayrılmış uzuvlarını ayrı görememeleri sorunu giderildi.
  • Grineer Asteroid haritasında havalandırmaların parmaklıklarında görünen gölge-doku çakışmaları düzeltildi.
  • Görev tahliye sinematiği sırasında Operatörler Warframe'lerin yerinde görünür hale getirilmesi ile ilgili bir sorun düzeltildi.
  • War Within Quest’inde Transference’ı ilk kez denerken Gemi rampasının altında sıkışıp kalabilmeye sebep olan bir hata çözüldü.
  • ‘0x’ ile başlayan bir isme sahip olan oyuncuların hex kodları olarak görünmeleri sorunu giderildi.
  • Sentinel silahlarının arttırma/düşürmeleri sırasında ortaya çıkabilan bir animasyon kaldırıldı.
  • Kohm yeniden doldurulurken silahın modelinde ortaya çıkan hafif çakışmalar düzeltildi.
  • Vay Hek’in gözünün yanlış madde dokusuna sahip olmaları düzeltildi ve dişlerindeki dokular dengelendi.
  • Keşfedilmemiş Kodeks girişlerinin arkaplanlarının düzgün görüntülenmemesi sorunu giderildi.
  • Yakın Dövüş Komboları penceresi’nin, aynı anda Yıldız Haritası da açıkken düzgün açılmaması sorunu giderildi.
  • Bazı eksik Kodeks girişleri eklendi.
  • Host dışındaki oyuncular Transference kullandığında Operatör’lerin geçici olarak ölümsüz olmaları engellendi.
  • Thorac Syandana Arsenal’de görüntülendiğinde düzgün yerleşmemesi sorunu giderildi.
  • Pakal Bacak Zırhı Valkyr Prime ile kullanıldığında dengesiz görünmesi sorunu giderildi.
  • Düşman Magnetize kullandığında Host dışındaki oyunculara karşı etki etmemesi sorunu giderildi.
  • Eğitim sürecinde Vor’un öldürülebilir olmasına sebep olan bir hata giderildi.
  • Telos Boltace Mesa olarak kuşanıldığında düzgün görünmemesi sorunu giderildi.
  • Feral Kubrow’ların saldırı tavırlarında her zaman saldırıya geçmemeleri sorunu giderildi.
  • Feral Kubrow’ların geri çekilme tavırlarındaki düzensiz animasyonlar düzeltildi.
  • Feral Kubrow’ların biri öldürüldüğünde aniden düşmana dönmesi sorunu giderildi.
  • Klan Dojo Arayüzü’nün bir klan arkadaşı Maroo’nun Pazar Yeri’nde iken “Dünya” yerine “Conclave” göstermesi sorunu giderildi.
  • Quaro Göğüs Zırhı kullanımdayken kapanıp öyle kalması sorunu giderildi. Artık açık kalacak ve koşarken veya bullet-jump yaparken kapanacak.
  • Host dışındaki oyuncularda Opticor, Angstrum, Javlok veya Ferrox ile tam yüklü atış yapıldığında iki kez atılmış gibi görünmesine sebep olan bir hata giderildi.
  • Kafes türünden bölgelerdeki yerel yansımalar düzeltildi.
  • Nukor’da nadiren ortaya çıkan bir kodlama hatası düzeltildi.
  • Sugatra'lar ve Syandana'lar ölçeklendiğinde birden çok sorun çıkması düzeltildi.
  • Suikast Saldırı Cephesi görev türlerinin Suikast Kavşak görevlerine sayılması engellendi.
  • Kaynak Kasalarının kırılmaz olmalarına sebep olan dengesiz çakışma düzeltildi.
  • Gemi’deki Helminth Reviri odasındaki performansı arttırmak için bazı adımlar atıldı.
  • Grineer Sualtı Laboratuvarı haritasında ışıklandırma görsel/ses efektlerinin ortaya çıkması sorunu giderildi.
  • Simulacrum Arsenal’inde bir Warframe’i ona özel Arayüz ile kullanırken ortaya çıkan bir kod hatası giderildi (örn. Ivara).
  • Çeşitli çeviri sorunları düzeltildi.
  • Birkaç çökme sorunu düzeltildi.
  • Bazı POI davranış sorunları düzeltildi.
  • R1 tuşunu konsolda koşmaya atadığında oyuncuların Dekoratör Modunda dekorasyonu kaldıramama sorunu düzeltildi.
  • Trinity Prime Lobster Tail Syandana’nın bazı aşırıya kaçan durumlarda kıpraşması sorunu giderildi.
  • Infested alanların, Infested Salvage'deki oyuncuların zırhını düşürmemesi düzeltildi.
  • Görevden döndüğünüzde nadir oluşan bir kodlama hatası düzeltildi.
  • Riven açılımını engelleyen bir sorun giderildi. Riven açılım penceresi artık ortaya çıkmadan önce Gelen Kutusu’nun kapanmasını bekliyor.
  • Bazı savunma görevlerinde Cryopod'a vurmayan düşmanlar düzeltildi.
  • Gelecekteki (yayınlanmamış) Prime Access mağaza öğelerinin muhtemel olarak birinin dilek listesinde görünmesi düzeltildi.
  • Corpus Gaz Şehri haritalarındaki bazı seviye bölümlerinin diğerlerinin içine kayması sorunu giderildi.
  • Yıldız Haritası’nda Resource Drone’ların havalanma/yerleşmesiyle ilgili bir hata giderildi.
  • Specter’lardaki zemin ve kaynak atamaları düzeltildi.
  • Büyük Infested nesnelerinde Infested dokularının hatalı olması düzeltildi.
  • JV’nin gökyüzü şemasındaki düzensiz hatlar düzeltildi.
  • Covert Lethality’nin ölümsüz hedefleri öldürebilmesine sebep olan bir hata gideridi (örn. John Prodman).
  • EoM’de Modların süzülme olayına tepki göstermemesine sebep olan bir hata giderildi.
  • Infested Ancient’ların yenilenme Aura’larının yanlış renkte olması sorunu giderildi.
  • JV Golem savaşında Kürelerin sporlar tarafından yok edilmemesi düzeltildi.
  • Corpus Buz Gezegeni haritalarındaki donma efektinin Warframe/Operatör’lere düzgün etki etmemesi düzeltildi.
  • Helminth Kisti’nin Frost Harka derisinde görünmemesi sorunu giderildi.
  • Koşarken veya takla atarken burst-fire kullanan silahların ateşlenebilmesi engellendi.
  • Yankı seslerinin etki etmediği bazı durumlar giderildi.
  • Seri yakın dövüş saldırılarından birkaç saniye sonrasına kadar Atterax’ın tuhaf bir şekilde açık kalması sorunu giderildi.
  • Host değişimi olduktan sonra Arayüz’ün sıkıntıya yol açması sorunu giderildi.
  • Atölye parçaçık efektleri düzeltildi.
  • Orphid derisindeki Syandana çakışması giderildi.
  • Oyunda uzun bir süredir var olan, olmaması gerektiği halde görsel efektlerin üzerine başka bir efektin oynaması ve göz yorucu bir görsel efekt oluşması sorunu giderildi.
  • Ara noktalar tarafından yol açılabilen bir çökme sorunu giderildi.
  • ‘Yakın dövüş’ modundayken Glaive’in açılmaması sorunu giderildi.
  • Takas edilemez Kalıp kaynaklarının Takas penceresinde görünmesi engellendi (Kuva, Orokin Hücreleri, vs.).
  • Diyagramda Banshee Prime varken Warframe yükleniyorken ışıklandırmada oluşan çarpıklık düzeltildi.
  • Kırmızı ‘saldır’ belirteç türleri ve bazı beyaz çerçevelenmemiş beyaz hedef belirteçleri için bazı gezegen içi belirteç kararsızlıkları düzeltildi.
  • Gezegen içindeyken Savunma hedefi işaretçilerinin ve son bir düşman belirtecinin ortaya çıkmama sorunu çözüldü.
  • Vor’s Prize görevindeki işaretçi boyutlanması ve yol alma sorunları çözüldü.
  • Klan’dan ayrıldıktan sonra Klan Anahtarı Kalıbının Atölye’de kalması sorunu giderildi.
  • Asansör hareket halindeyken Fokus yeteneği kullanıldığında asansörden aşağı düşme sorunu düzeltildi.
  • Vor’s Prize quest’inin Gemi’de geçen bölümlerindeki bazı kararlılık sorunları ve telafi işaretçileri düzeltildi.
  • Kodeks’teki Güvenlik Kameralarının birçok lazere sahip olması sorunu giderildi.
  • Silah kılıflarının Market diyoramalarında ekranın dışında görünmeleri sorunu düzeltildi.
  • Orokin Sistemi nesnesinin Kodeks’te zeminin içine kayması durumu giderildi.
  • Kodeks’te Archwing ile alakalı girişler görüntülenirken Titania’nın kanadının Archwinglerin içinden kıpraşması sorunu giderildi.
  • Görünmezlik yeteneklerinden birinin etkisi altında silah değiştirildiğinde Yay ve sadakların tamamen görünmez olması sorunu giderildi.
  • Archwing Sualtı görevlerinde sudan çıkmaya çalışırken animasyonların bazen oyuncuyu aşağı çekmesi durumu giderildi.
  • Büyük Takım Enerji Paketi’nin açıklamasında Enerji yerine Can’ın görünmesi sorunu giderildi.
  • Host dışındaki oyuncular Dojo’da düello yaparken eksik bulunan bazı Arayüz birimleri düzeltildi.
  • Relay’lere veya Dojo’ya giriş yapıldığında hareket etmemiş oyuncuların hayaletimsi mavi birer Excalibur olarak görünmesi durumu giderildi.
  • Maroo’nun Pazar Yerinde Maroo ile konuşurken Citadella Syandana’nın Görsel Efektleri’nin diğer oyuncularda pürüzlenmesi durumu giderildi.
  • Tam Sendika’ların Silah Augment gücü açığa çıkarken silah değiştirme durumunda FX’lerin pürüzlenmesi sorunu giderildi.
  • Dojo’da bir takas tamamlandıktan sonra ‘Mevcut Takas Hakları’nın güncellenmemesi sorunu düzeltildi.
  • Quaro Omuz Zırhı’nın Nidus’a tam oturmaması sorunu giderildi.
  • Tarayıcı imlecinin Ferrox’u fırlattıktan sonra silah değiştirmedeyken üsteleme durumu giderildi.
  • Host dışında bir oyuncunun oyuna katılmaya kalkışıp, bu süreçte oyundan ayrılması durumunda ‘Oyuncu Bekle’menin mümkün olmaması durumu düzeltildi.
  • Haritadaki belirli hareket sağlayıcı bölgelerin itişlerinin Rhino’nun Iron Sin ve Nezha’nın Warding Halo yetenekleri aktifken etki etmemesi sorunu düzeltildi.
  • Nyx’in Mind Control yeteneğinin Kalkan Droneları’na düzgün etki etmemesi, dolayısıyla da Drone’ların kendi kafalarına göre etrafta dolaşması sorunu düzeltildi.
  • Lua’daki kilitli bir kapının, bir kez kilidi kırıldıktan sonra tekrar kilitlenmesi durumunda kırmızıya dönmesi durumu engellendi.
  • Elytron’un Warhead yeteneğinin asırlık bir bekleme süresine sahip olmasına dayalı muhtemel bir çözüm getirildi.
  • Simaris’in Sığınağındaki Ustalık Sınavı’nda başarısız olunca oyuncuyu katıldığı sınav yerine mevcut seviye atlama sınavına sokması durumu düzeltildi.
  • Hacklenebilen MOA kabinlerinin Host dışındaki oyuncular için etkileşime açık görünmemesi sorunu düzeltildi.
  • Atomos’a dayanan performans sorunları giderildi.
  • Archwing Tahliye işaretinin tamamen yeşil olması gerekirken sarı bir çiziğe sahip olması sorunu düzeltildi.

Conclave Eklentileri:

  • Conclave’de 3, 6, 9 ve 12 Katletme Serisi yapmış oyuncular artık mini haritada görünmelerine ve öldürüldüklerinde daha fazla EXP vermelerine sebep olan Tenno Script şeritlerine sahip olacak.
  • Recover, Vanquished Prey, Calculated Victory, Recuperate, Momentary Pause ve Prize Kill modlarını tekrardan Conclave Sendikası’ndan satın alınabilir durumda!

Lunaro Değişiklikleri:

Lunaro maçlarının süresini büyük ölçekte etkieyen birkaç değişiklik getirdik. Bu çok hızlı temalı bir oyundur - ve yeni değişiklikler bunu çok iyi destekliyor!

  • Lunaro maçları 10 dakikadann 6 dakikaya indirildi. Yani artık 3'er dakika yarı maç olacak.
  • Maksimum skor 20'ye düşürüldü: 20 puana ulaşan ilk takım kazanır!

Conclave Değişiklikleri:

  • Canyon Settlement haritasındaki zemin ışıklandırmasının parlaklığı azaltıldı, yeni bir ışıklandırma düzeneği eklendi, ve farklı ışıklandırma düzeltmeleri yapıldı.
  • Takım FX belirteçlerinin okunurluğunu arttırmak için ışıklandırma şiddeti dengelendi.
  • Hallowed Ground’un parlak bölgelerde daha rahat görülmesi için, daha görünür ve kesin hatlar eklendi.
  • Conclave’de Hydroid’in pasifi artık %100 ihtimale sahip, bunun yanında menzili 6 saniyeye azaltıldı.
  • Conclave’de Mesa’nın Shooting Range yeteneğinin hasar güçlendirmesi kaldırıldı.
  • Conclave’de Nyx'in Psychic Daggers yeteneği artık sadece nişangahın altındaki hedefleri takip edecek. Hedef bulunamazsa rastgele bir yönde ateşlenecek.
  • Mesa’nın Peacemaker yeteneği artık havadayken kullanılamıyor. Bu yetenek artık ateş etmek için hedefe ihtiyaç duymuyor, ve ıskalanan her atış için 5 enerji harcıyor. Yetenek kullanımdaykenki enerji harcaması azaltıldı.
  • Conclave’de Nekros’un pasifi artık öldürmelerde 6 saniyeliğine +5 iyileşme veriyor (Can’a hasar alındığında iptal olur).
  • Conclave Modları olan Final Act ve Tactical Retreat artık kullanıldıklarında tam ekran etkili efektlere sahip.
  • Conclave Modu olan Final Act değiştirildi: Can 50’nin altına indiğinde 4 saniyeliğine +%30 Yetenek Gücü ve +%30 Yetenek Hızı.
  • Conclave’de oyuncunun Yere serilmeye ve Zayıflatmalara karşı dayanıklı olduğunu gösteren efektler daha açık hale getirildi.
  • Conclave’de Ash’in pasifi Nikana ailesinden olan silahlar ile Kanama zayıflatması olacak şekilde değiştirildi.
  • Conclave’de Trinity’nin pasifi 25m içerisindeki dostları ve kendisi için Kalkan Yenilenme Oranında artış olarak değiştirildi.
  • Yok Etme ve Takım Yok Etme oynatma sıralarından Infested Frigate haritası kaldırıldı.
  • Conclave’de Ember’ın Pasifindeki enerji yenilenme oranı indirgendi.
  • Lunaro karşılaşma süresi 6 dakikaya indirildi.
  • Lunaro skor limiti 20’ye indirildi.
  • Conclave’de Oro artık yakın dövüş öldürmelerinde doğrudan veriliyor..
  • Conclave’de Excalibur’un Exalted Blade radyal kılıçlarının uçuş hızı arttırıldı.
  • Conclave’de Oberon’un pasifi, zayıflatmalara karşı savunma olacak şekilde güncellendi.
  • Conclave’de Frost’un Avalanche hasarı arttırıldı.
  • Conclave’de Atlas’ın Rumbler’larının hasarı arttırıldı.
  • Conclave’de Mag’in Crush menzili arttırıldı.
  • Conclave’de Chroma’nın her element halindeki Effigy hasarı arttırıldı.
  • Conclave’de Chroma’nın Vex Armor süresi arttırıldı.
  • Conclave’de Saryn’in Misama hasarı arttırıldı.
  • Conclave’de Titania’nın Lamplight yeteneğine maruz kalanlar daha yavaş kendine gelecek.
  • Conclave’de Ember’ın Fireblast hasarı ve etki süresi arttırıldı.
  • Conclave’de Mesa’nın Peacemaker menzili arttırıldı.
  • Conclave’de Hydroid’in Tentacle Swarm hasarı arttırıldı.
  • Conclave’de Trinity’nin Link menzili arttırıldı.
  • Conclave’de Nezha’nın Divine Spears hasarı arttırıldı.
  • Rhino'nun Stomp yeteneğinin Conclave’deki hasarı arttırıldı ve hız zayıflatması azaltıldı.
  • Inaros'un Sandstorm yeteneğinin Conclave’deki hasarı, hızı ve menzili arttırıldı.
  • Banshee'nin Silence yeteneğinin Conclave’deki menzili ve etki süresi arttırıldı.
  • Banshee'nin Sonic Quake yeteneğinin Conclave’deki hasarı arttırılıp menzili azaltıldı.
  • Limbo'nun Cataclysm hasarı Conclave’de arttırıldı.
  • Nekros'un Terrify yeteneğinin menzili ve etki süresi Conclave’de arttırıldı.
  • Loki'nin Radial Disarm yeteneğinin Conclave’deki hasarı arttırıldı ve %60 Darbe ile %40 Enerji Çekme olacak şekilde dağıtıldı.
  • Excalibur'un Radial Javelin hasarı Conclave’de arttırıldı.
  • Ivara'nın Artemis Bow yeteneğinin atış başına enerji ücreti Conclave’de azaltıldı.
  • Oberon'un Reckoning hasarı Conclave’de arttırıldı.
  • Rhino'nun Roar yeteneğinin etki süresi Conclave’de arttırıldı.
  • Rhino’nun Stomp hasarı arttırıldı.

Conclave Düzeltmeleri:

  • Conclave Arsenal’inde Warframe’lerin mobilite, hareket hızı ve güç miktarı değerlerinin görünmemesi durumu düzeltildi.
  • Cephalon Ele Geçirme oynatma sırasında ilk haritanın sürekli Infested Frigate olmasına sebep olan bir hata giderildi.
  • Lunaro oynatma sırasında ilk arenanın sürekli Perrin Sequence haritası olmasına sebep olan bir hata düzeltildi.
  • Shipyards’taki bir harita deliği kapatıldı.
  • Arsenal’deki Conclave modunun, bir silahı kuşanırken yanlış güç değerlerini göstermesi durumu giderildi.


Bu çeviri, Çeviri ekibinden olan ben, KovulmusKabus, Nufrit ve slyfer103 tarafından çevrilmiştir. Çeviri ile ilgili her türlü sorununuzu bana Özel mesaj atarak iletebilirsiniz.



 

Edited by UcanDomates
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...