Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Entonite

2/16/2018 Patch Causes a Game Crash

Recommended Posts

I am crash free! Thank you [DE]Dimitri! 

Ryzen 5 1600

GTX 1080sc

16GB 3200hz RAM

Windows 10 64bit

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can't even log in to the game, It keeps saying," update failed, the content servers are temporarily unavailable, the update will be restarted shortly..." this has been going on for three days now! Not sure what I can do to play it, I have tried to uninstall and reinstall the game and that did nothing. Any advice? I really like this game even though I just started so please help me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Im having a similar experience as you man but ive tried everything i can think of and the only thing i can think of is that im ip banned. I tried playing off hot spot and it worked no problem. And i littetaly just started playing, and dont get me wrong im practically in love with the game i just dont know what is going on tbh. Like i said the inly thing that makes sense is an ip ban for me :( please halp

Share this post


Link to post
Share on other sites

This sounds like a problem I was having a month or two ago, but was then fixed, and is now back. I can't even get to the login screen without my display driver crashing causing the whole PC to lock up, needing a hard reset. Rarely it will be just the display driver and it will recover without needing a full reset.

Win 8.1

FX-8320

8GB RAM

GTX 970 4GB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Im crashing when i alt-tab,it always happends when i do that...Its starting to bug me since im doing trades and i constantly need to check the plains day-night time.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have been crashing constantly, even on my ship since the patch, it's driving me crazy

 

I7-5820

980gtx Ti

 

WIN 10 64pro

Share this post


Link to post
Share on other sites

We're looking at it, but it seems like a driver-level crash at a first glance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Going to take a look at current driver release notes and new driver release notes. 

hmmmmmm........

Share this post


Link to post
Share on other sites

We did try a few things, give it a try on the latest build.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gave it a shot after trying latest drivers to see if drivers version was a issue this time a span of 10-15 then it crashed.

But not during game play I will try and see if it happens again during game play also here in-case WAR-1676569 see if its still driver related. 

Thanks for checking in @maciejs and the time you have put in.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you have TeamViewer running by any chance? I see it in the callstack of the crashing thread.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes I do. Will run game now without TeamViewer running. By any chance did any other war logs from other members have that running too?

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's hard to say as it's not obvious from the log itself, I need to open a crash dump. Crashes reported before were something else though and should be fixed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gotcha going to setup custom logs for the game thru windows event viewer hopefully i can also narrow it down that way. Next time it happens I will let you know what I find there and also give you the war# but it hasn't happened yet. Unlike before where it was constant. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just came back to warframe after a month or two break and getting this issue now.

 

 

Ryzen 1500x

RX-470

16GB Ram

Windows 10

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you elaborate on "this issue" (WAR number ideally, if it's a crash)? The original crash has been fixed a while back.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Its caused a hard crash of my PC when I tried to enter the plains from the star chart. Now Its causing same hard crash when I try to login. Drivers all up to date. Everything verified/optimized. Only happens with Warframe.

 

 

Cant get a WAR number when I have to hard reset my PC due to it crashing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does Warframe use FMA3 instructions? Those in a specific way  are known to hard-crash a Ryzen PC, if the BIOS wasn't updated. 

Just mentioning. I have a Ryzen 5 1500x

Share this post


Link to post
Share on other sites
55 minutes ago, NoSpax said:

Does Warframe use FMA3 instructions? Those in a specific way  are known to hard-crash a Ryzen PC, if the BIOS wasn't updated. 

Just mentioning. I have a Ryzen 5 1500x

Bios has also been updated. Cant seem to get past login in no matter what I do it just hard crashes. No worries. Ill just let warframe sit for another few months before I try it again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So you login and then the game crashes? Wow. 

Try entering "corpus.outbreak" into the mail and hit enter. If it crashes, ok that's bad. Send crash report (if any)  If not, you might test to login on a different machine. Not implying a problem on your account, but testing the impossible makes new findings. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

EDIT: as of this morning's download of the hotfix, the issues seem to be better. Thank you!

 

No problems with the game prior to this last update. Now, incredibly long load times entering missions, with near constant drops which send me back to my orbiter but again the load time to return is incredibly long. My boyfriend who sits next to me in the office isn't having these issues. We tried playing with just the 2 of us in a private group but I'm still getting lost connection and crazy long loading times. I verified, then optimized Warframe twice and updated my Nvidia drivers after which I rebooted. All of the above mentioned issues persisted. Right now the game is unplayable. Hoping for a fix soon.  

i7-4790 @ 3.60 GHz

16 GB RAM

GeForce GTX 760 Ti

Windows 7 64-bit

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.