Jump to content

ОНОВЛЕННЯ 35.5: ДАНТЕ ВІЛЬНИЙ


Recommended Posts

ОНОВЛЕННЯ 35.5: ДАНТЕ ВІЛЬНИЙ

02ba125adc6a6ebb52f5f7adf19477a8.jpg

Захистіть музей Леверія від жадібних лап Парва Ґранума та Корпусу! Друз, куратор та опікун музею «Леверій», потребує вашої допомоги, щоби вирватися з-під золотого пальця Парва. Вам доведеться знайти його помічника та головного літописця — ворфрейма Данте. Опануйте здібності Данте, виконуючи нові завдання й долаючи складніші виклики аніж будь-коли. Читайте далі, щоби дізнатися більше про все-все-все в оновленні 35.5 «Данте вільний»!

Щасливої одинадцятої річниці, тенно!

Майбутнє Материнської системи ніколи не видавалося таким світлим чи наповненішим захопливих можливостей! Настає наступна ера Warframe і всіх тенно, старих і нових, запрошено доєднатися до спільного вшанування минулого та дивовижного майбутнього.

e21b32dbb8813e59ddb09a3aca8347f_1600x900

Оновлення «Данте вільний» продовжує наше святкування! Увійдіть у гру до 31.12.2024, щоб отримати холодну зброю «Нікана-декс» та гліф «Одинадцята річниця».

Нікана-декс має неповторну рису — множник серії ударів збільшується кожних 11 влучань. Максимальна величина множника — 11.

Дізнайтеся більше про святкування 11-ї річниці Warframe, а саме викликів, роздавань подарунків та іншого тут: https://www.warframe.com/news/11-year-anniversary 

Поглиблена архімедія з’явиться наступного тижня!

Цього тижня ми оголосили, що оновлення «Данте вільний» вийде без режиму «Поглиблена архімедія». Натомість ми додамо його у швидких виправленнях на наступному тижні для всіх платформ.

Зважаючи на складність режиму та на зважені рішення у його розробці, ми хочемо, щоби ви отримали все у якнайліпшому стані!

Додатково нагадаємо, що для гри в режимі «Поглиблена архімедія» потрібно 2 пошукових імпульси нетракамер. Зважаючи на це, ми додамо одноразово 5 пошукових імпульсів під час запуску режиму на наступному тижні. Під час щотижневого скидання (8.04 о 2:00 за київським часом) акційні імпульси зникнуть. Це гарантує можливість усім, хто відповідає вимогам, спробувати новий режим, навіть якщо витратили свої щотижневі 5 пошукових імпульсів!

В оновленні «Данте вільний» дуже багато чого цікавого — читайте й дізнавайтеся!

«Данте вільний» є основним оновленням!

Основне оновлення означає, що все, над чим команда працювала з моменту випуску оновлення «Шепіт у стінах», буде доступне в цьому оновленні (за винятком вмісту, який не готовий до випуску). Як і з усіма основними оновленнями, існує велика ймовірність певних проблем, тому тут ми будемо слідкувати за звітами для їхнього подальшого виправлення на спеціальному підфорумі, що стосується оновлення «Данте вільний».

Якщо терміни вище для вас нові, то відвідайте «Термінологія Warframe для оновлень», щоби дізнатися більше про цикл розробки Warframe.

Загальний обсяг завантаження для оновлення 35.5 «Данте вільний»: ~1,46 ГБ.

7a7e0c0c0a69067825b7f93d29aa77cb.jpg

НОВИЙ ВОРФРЕЙМ: ДАНТЕ

Шукач знань. Оберігач історії. Відважний дослідник збірника знань Леверія. Данте розповідає містичні оповіді, щоби підтримати союзників та здолати ворогів.

Здібності 
Пасивна здібність: Позначка літописця
Ноктуа зчитує ворогів, записуючи інформацію до вашого збірника. Для повністю зчитаних цілей на 50% збільшується ймовірність накладання ефекту стану.

Перша здібність: Ноктуа
Опануйте силу знань літописів Данте. Налаштуйте Ноктуа за допомогою модифікаторів фоліантів, які поліпшують здібності ворфреймів і винагороджують за стратегію бою. Основні атаки випускають сторінки, які розриваються на смертоносні частинки в разі влучань. Його альтернативна атака вивільняє хвилю з нескінченним пробиванням.

Оскільки Ноктуа — благородна зброя, то її можна налаштувати (вигляди для фоліантів можна спорядити на Ноктуа!) та поліпшити в зброярні. Також вона має неповторну рису — відсутні будь-які обмеження до кількості споряджених на неї модифікаторів фоліантів. 

Друга здібність: Куплет світла
Живодайні твори Данте дають йому та союзникам надзахист і збільшують кількість здоров’я.
Це здібність Данте для рейкоджека. 

Третя здібність: Куплет темряви
Твори Данте завдають ворогам поблизу різальної шкоди й притягують кров із розкритих ран.
Це здібність Данте для гельмінта. 

Четверта здібність: Останній куплет

Перед останнім куплетом Данте повинен видати два інші. 

ЗДОБУТТЯ: два послідовні Куплети світла зміцнюють союзників, збільшуючи здоров’я та даючи надзахист. Убивства та допомога в убивстві упродовж короткого часу відновлюють надзахист.

ТРАГЕДІЯ: два послідовні Куплети темряви атакують ворогів. Будь-яка шкода, завдавана з часом, накопичується в єдиний заряд.

ВАРТОВИЙ СЛОВА: Куплет світла, за яким іде Куплет темряви, підтримають союзників копіями Ноктуа. Копії синхронізують свої атаки з атаками союзників, до яких вони пристали.

НАСТУП ПАРАҐРІМІВ: Куплет темряви, за яким іде Куплет світла, прикличуть параґрімів, щоб атакувати ворогів та робити їх уразливими до ймовірності накладання ефектів стану, а також відвертання уваги ворогів від союзників.

Леверій Данте
Тенно, Друз відчайдушно потребує вашої допомоги. Відвідайте його біля експозиції Данте в Леверії (можна потрапити через збірник знань), щоби дізнатися про Данте та чому Друз просить вашої допомоги. Картка прекса Данте теж може стати вашою, якщо зможете витерти увесь пил у Леверії, щоби відшукати її.  

2f3a3083eff4bc8d8d8f862a4273182d.jpg

Вимоги для початку: доступ до записів Данте в Леверії через збірник знань потребує завершення пригод «Протокол „Мертва точка”» та «Шепіт у стінах». Щойно ви це зробите, як отримаєте листа від Друза із запрошенням відвідати його в Леверії. Гравці, які завершили ці пригоди, після завантаження оновлення й входження в гру отримають листа. 

Як отримати Данте

  • Таблиця здобичі на Арматі, Деймос: кресленики Данте та його складників мають імовірність з’являтися як нагорода в новому деймоському вузлі Армат із завданням «Завада підриву» (детальніше читайте в розділі «Новий вузол на Деймосі» нижче).
  • Крамниця Лойда «Дослідження Данте»: кресленики Данте та його складників також можна придбати в Лойда у святилищі Анатоміки, використовуючи судинні капіляри (здобуваються на Арматі).
  • Ігрова крамниця: Данте доступний окремо для придбання за платину або як частина колекції «Данте».

Збільшення максимуму комірок виряду:
З випуском Данте кількість комірок, які можна придбати, збільшено з 24 до 25. 

НОВА ІНКАРНОНСЬКА ЗБРОЯ 
40926862f175bd45fa520651e07315d6.jpg

РУВОКС

Експерименти Альбрехта з Порожнечею виявили істинний руйнівний потенціал цих кастетів. В інкарнонській формі завдавайте удари по землі, щоби нанизати ворогів поблизу на шпичаки.

Як отримати Рувокс:

  • Перше й найголовніше, що ви маєте зробити для отримання Рувокс, то це завершити пригоди «Шепіт у стінах» та «Протокол „Мертва точка”», щоб отримати доступ до Армата!

  • Таблиця здобичі на Арматі, Деймос: кресленики Рувокс та складників мають імовірність з’являтися як нагорода в новому деймоському вузлі Армат із завданням «Завада підриву» (детальніше читайте у розділі «Новий вузол на Деймосі: Армат (Завада підриву)» нижче).

  • Крамниця Лойда «Дослідження Данте»: кресленики Рувокс та складників також можна придбати в Лойда у святилищі Анатоміки, використовуючи судинні капіляри (здобуваються на Арматі).

  • Ігрова крамниця: Рувокс доступні окремо для придбання за платину або як частина колекції «Данте».

* Гравці можуть придбати предмет без проходження пригод, але «Шепіт у стінах» потрібно завершити, щоби розблокувати весь потенціал.

f7d74b58de8cd042e8b7fa6ac569259b.jpg

ОНОЗ

Експерименти Альбрехта з Порожнечею виявили істинний руйнівний потенціал вмонтованої в зап’ясток гармати. В інкарнонській формі притягуйте міць з оточення, щоби завдавати поступово збільшуваної шкоди ворогам. За повної потужності зброя випустить термічний заряд.

Як отримати Оноз:

  • Перше й найголовніше, що ви маєте зробити для отримання Оноз, то це завершити пригоди «Шепіт у стінах» та «Протокол „Мертва точка”», щоби отримати доступ до Армата!
  • Таблиця здобичі на Арматі, Деймос: кресленик Оноз видають як нагороду в новому деймоському вузлі Армат із завданням «Завада підриву» (детальніше читайте в розділі «Новий вузол на Деймосі» нижче).
  • Крамниця Лойда «Дослідження Данте»: кресленик Оноз також можна придбати в Лойда у святилищі Анатоміки, використовуючи судинні капіляри (здобуваються на Арматі).
  • Ігрова крамниця: Оноз доступна для придбання за платину.

* Гравці можуть придбати предмет без проходження пригод, але «Шепіт у стінах» потрібно завершити, щоби розблокувати весь потенціал.

НОВИЙ ВУЗОЛ НА ДЕЙМОСІ: АРМАТ (ЗАВАДА ПІДРИВУ)

Друз Леверій заборгував Парву Ґрануму, який прагне повністю забрати собі музей Леверія. Без достатньої кількості пожертв на музей у Друза закінчилися гроші й він уклав угоду з Парвом — тепер Леверію загрожує закриття. Відвідайте експозицію Данте, щоби дізнатися, що насправді трапилося, послухавши історію Данте та історію, як Парв Ґранум захотів викинути Друза з його ж власного музею.

До нового завдання «Завада підриву» можна потрапити через вузол Армат на Деймосі або скориставшись зоряною мапою чи навігацією лабораторії у святилищі Антоміки. Також воно може з’явитися як контракт у Фібоначчі.

Як розблокувати новий вузол: завершіть пригоди «Протокол „Мертва точка”» та «Шепіт у стінах». Вони надзвичайно важливі для розуміння контексту цих завдань!

Чого очікуватиДруз просить у вас допомоги в пошуках дорогоцінних артефактів сім’ї Ентраті, що містяться в системі джерел Альбрехта, таким чином посиливши фінансовий стан наглядача музею. Увійдіть до лабораторій ще раз, щоби захистити артеріальні джерела від здоровенних некрамехів-підривників та всежерливх буркотунів (детальніше про нових ворогів написано у відповідному розділі нижче!), щоби здобути нові нагороди.

Як грати

Буркотуни мають ключі, відомі як «панелі», кожен з яких відповідає символам Порожнечі Зата, Лоук, Кра та Вом, замість квадрата, трикутника, кола та діаманта зі звичайних завдань «Завада підриву». Зі знищених ворогів можуть випадати панелі, як у звичайній «Заваді підриву», але ви можете вбивати всюдисущих буркотунів, щоби гарантовано отримати одну з чотирьох панелей.

Вставте панель у джерело й очікуйте на тягар — посилення ворогів чи небезпечне оточення. Або, можливо, Лойд оберне негаразди на щось корисне на випадок, коли прийдуть підривники.

Нагороди

Змінні нагороди: 

  • Кресленики Данте та його складників.
  • Кресленики Рувокс, леза та рукавиці.
  • Кресленик Оноз.
  • Ендо.
  • Реліквії Порожнечі.

Для отримання додаткової інформації прогляньте офіційні таблиці випадіння.

Новий ресурс — судинні капіляриВажливий допоміжний складник для виготовлення суден Альбрехта Ентраті. Здобувається знищенням некрамехів-підривників.

  • Нормальні завдання: 2 – 4 судинних капіляри за некрамеха.
  • «Шлях сталі»: 5 – 7 судинних капілярів за некрамеха.

Нове меню Лойда: «Дослідження Данте»
Судинні капіляри також можна обміняти в Лойда у святилищі Анатоміки на змінні нагороди, перелічені вище (кресленики Данте, кресленики Рувокс, кресленик Оноз). Окрім того, гравці за 50 судинних капілярів можуть придбати перетворювачі розколу. Раніше це була нагорода виключно до таблиць випадіння здобичі з ейдолонів, але тепер є альтернативний спосіб отримання в Лойда! Детальніше про нову крамницю Лойда читайте в розділі «Крамниця „Дослідження Данте”». 

Якісні зміни завдань «Завада підриву»

Оскільки на Деймосі з’явиться новий вузол із новим підтипом режиму «Завада підриву», то ми скористалися можливістю внести кілька якісних змін до режиму загалом.

Попри високу частоту вибору режиму «Завада підриву» на перший план виходять прохання приглушити звуковий супровід. З огляду на налаштування доступності ми внесли кілька якісних змін, щоби всі гравці з легкістю змогли налаштувати ігровий режим під себе. Ми мали на меті поліпшити налаштування для тих, хто має проблеми зі сприйняттям звуків.

  • Тепер набагато легше виявити підривників! Коли відтворюватиметься пищання, то ви побачите вказівник, що приведе до ворога.
    • Що ближче ви до підривника, то менше затухатиме вказівник.
    • Коли ви вийдете на межі прямої видимості, то вказівник ворога не зникатиме.
  • Червоний вказівник джерела тепер жовтий, щоби збільшити різницю між позначками та підривниками.
  • Джерела у звичайних завданнях «Завада підриву» отримали оновлення звуків!
  • Звук вставляння ключа в джерело тепер значно виразніший.
  • Гравці, у яких вимкнено трансляції-підказки, більше не чутимуть трансляції щодо «Завади підриву».

НОВІ ВОРОГИ: БУРКОТУНИ

Жадібливі породження байдужості й дрібні хитруни Шепоту обожнюють викрадати панелі джерел та інші цінні предмети з лабораторій Альбрехта. У новому вузлі Армат (завдання «Завада підриву») на Деймосі буркотуни можуть носити панелі, які потрібні для ввімкнення джерел.

У будь-яких інших завданнях на Деймосі чи в лабораторіях Альбрехта (включно з нетракамерами) ці ненажерливі істоти міститимуть щось одне з наступного:

  • 3 лампи Ентраті.
  • 1 вока еко.
  • 1 містифікатор Ентраті для холодної зброї:
    • Рукопашна відплата.
    • Рукопашне посилення.
    • Рукопашне виявлення.
    • Рукопашний вплив.
    • Рукопашна ворожість.
    • Рукопашний вир.

ЗМІНИ ЛАБОРАТОРІЙ АЛЬБРЕХТА ТА СВЯТИЛИЩА АНАТОМІКИ
Крамниця «Дослідження Данте»

Лойд у святилищі Анатоміки тепер матиме нову крамницю, де ви можете отримати в обмін на судинні капіляри такі предмети:

  • Кресленики Данте та його складників.
  • Кресленик Оноз.
  • Кресленики Рувокс та складників.
  • Перетворювач розколу.
  • Нові панорами світлописця:
    • Панорама: покинуте судно.
    • Панорама: відступ Данте.
  • Нове приміщення Симулякра: святилище Симулякра.
    • Імітуйте битву у святилищі Анатоміки! Цей симулякр дозволяє додати ворогам 25 рівнів понад типовою верхньою межею.
  • 100 000 кредитів.

Розширення мапи «Лабораторії Альбрехта»! 

Додано кілька нових елементів (десь до 15!) до мапи «Лабораторії Альбрехта»! Дослідіть у розширеному оточенні нові проходи, приміщення (можливо, там і таємні є?) та багато іншого.

Дещо ви могли вже бачити в демонстраційній версії Warframe: 1999 на Тенноконі 2023 — хто перший знайде, тому честь і хвала.

Нові елементи вже підтримуються системами об’ємного освітлення та об’ємного туману, щоби створити реалістичніші відчуття, коли ви йтимете новими місцинами в лабіринті Ентраті.

Нові записи для сомакорда

У лабораторіях Альбрехта з’явилися нові записи для сомакорда! Зчитавши їх, ви розблокуєте такі мелодії з «Шепоту в стінах» для свого орбітрового сомакорда:

  • «Мурум Вулл».
  • «Немає бога, окрім знань».
  • «Платформа 7».
  • «Святилище Анатоміки».
  • «Побачити наживо».
  • «Розламані».
  • «Ваштав».
  • «Яра Джелайра».
  • «Господар повертається».

Щотижневі пропозиції архонтових уламків переміщено до святилища Анатоміки 

Щотижневі пропозиції архонтових уламків вилучено з крамниці Барахольника й додано до крамниці Птаха-3 у святилищі Анатоміки! Архонтові уламки варто шукати серед пропозицій блискучих скарбів тієї особи.

Тижневий архонтовий уламок стає доступним для придбання за 30 000 репутації з кавіями, щойно ви досягнете 5-го звання в синдикаті «Кавії».

Коли вони були в Барахольника, це означало, що вам доводилося щотижня проходити завдання «Злам Нармера», щоби здобути одиниці запасу, потрібні для придбання. Намагаючись зробити архонтові уламки доступнішими та оновити ігроладний шлях здобуття, ми перемістили їх до святилища Анатоміки. З цією зміною ми переписали кілька рядків реплік Барахольника, щоби позбутися згадок архонтових уламків. Ця репліка назавжди лишиться в наших серцях: «Маю архонтові уламки, якшо тобі тра. Один власник лишень був. Ха-ха-ха!»

Зміни в таблицях випадіння здобичі з нетракамер

Як і у випадку підвищення доступності архонтових уламків, подібні наміри застосовано до таблиць випадіння здобичі з нетракамер.

1. Вилучено всі нелегендарні містифікатори (список нижче)

  • Рукопашне виявлення.
  • Рукопашна ворожість.
  • Рукопашна відплата.
  • Рукопашний вплив.
  • Рукопашний вир.
  • Рукопашне посилення.

2. Скориговано таблиці випадіння здобичі відповідно до вилучення зазначених містифікаторів 

Загалом імовірність отримання більшості предметів зросла на ~40-50%, за винятком тримача містифікатора для холодної зброї (у нього трішки зменшилася, щоби підлаштувати до збільшеної частоти архонтових уламків та легендарних містифікаторів). Ось нові показники ймовірностей кожної нагороди:

  • Багряний архонтовий уламок — 17,50% (було 9,17%).
  • Блакитний архонтовий уламок — 17,50% (було 9,17%).
  • Бурштиновий архонтовий уламок — 17,50% (було 9,17%).
  • Тримач містифікатора для холодної зброї — 15% (було 20%).
  • Рукопашне крещендо — 10% (було 5,62%).
  • Рукопашна копія — 10% (було 5,62%).
  • Таурований багряний архонтовий уламок — 4,17% (було 2,5%).
  • Таурований блакитний архонтовий уламок — 4,17% (було 2,5%).
  • Таурований бурштиновий архонтовий уламок — 4,17% (було 2,5%).

Офіційні таблиці випадінь також оновлено відповідно наведених змін! 

Загальні зміни та виправленння в лабораторіях Альбрехта та святилищі Анатоміки:

  • Відтепер ви можете спробувати заспокоїти кавій у святилищі Анатоміки! Під час розмови з ними з’явиться нова можливість «Утішити». Ті, хто знають, погодяться, що їм усім знадобиться втіха та піклування!
  • Виправлено помилку, унаслідок якої була відсутня інформація про випадіння здобичі в лабораторіях Альбрехта в офіційних таблицях випадіння.
  • Додано нові анімації для ворогів з Шепоту, щоби вони реагували на Стазис Лімбо, Тупотіння Райно та Розчалення Меґ.
  • Ярелі тепер автоматично сходитиме з Меруліни, коли вводитиме сироватку, знайшовши збірник атропоса, у вітріум.
  • Зброя тепер ховатиметься під час введення сироватки у вітріум після знаходження збірника атропоса.
  • Тиглі в завданнях «Алхімія» тепер розчинятимуться/з’являтимуться замість простого явлення/зникання нізвідки.
  • Додано придбання деталізованої діорами для оздоблень у Птаха-3 у святилищі Анатоміки.
  • Змінено баланс Порожнистої Жили та Анатомізатора, щоби вони менше поглинали кулі. Анатомізатора посилили, щоби він становив більшу загрозу в завданнях.
    • Зменшено загальне здоров’я цих ворогів, щоби їх легше було долати, особливо ексімові варіанти. Їхній великий резерв здоров’я був зроблений для того, щоби допомогти їм вижити, бо вони не мали щитів чи захисту. Але, на нашу думку, у результаті це виявилося дещо занадто.
    • Збільшено частоту атак та межі дії гранати Анатомізатора, щоби додати йому активності у битві. Злегка збільшено межі взаємодії з гравцями.
    • Виправлено помилку, унаслідок якої гранати Анатомізатора змушували його хитатися.
    • Виправлено помилку, унаслідок якої променева атака Порожнистої Жили була прив’язана до частоти кадрів (шкода за кадр).
      • Що вища була частота кадрів, то більшої шкоди завдавалося. Отже, ми прибрали залежність від частоти кадрів та поставили визначену частоту пострілів.
  • Порожниста Жила тепер вразлива до здібностей ворфреймів, хитання та збивання з ніг.
    • Цей ворог уже досить сильний, а опір, який він мав, був здебільшого невидимий для гравців, що ускладнювало боротьбу з ним.
  • Дикі Кістяні Вдови тепер можуть з’являтися у лабораторіях Альбрехта за допомоги Диких Кульверинів. Тобто, тепер є ймовірність 50/50, що з’явиться Дикий Бур Порожнечі або Дика Кістяна Вдова (а також додаткова ймовірність, що вони будуть ексімами).
    • Ворожі Кістяні Вдови теж зазнали змін! Докладніше про це читайте в спеціальному розділі «Зміни ворожого некрамеха „кістяна вдова“» нижче.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої не відчинялися двері Якорця у завданнях «Нетракамера», якщо відбувалося перенесення сесії після зламу, але не відчинення — гравці не могли почати завдання.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої не з’являлися прибічники на завданнях в режимі «Шлях сталі», розпочатих з підіймача святилища Анатоміки.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої розбивання відкритих саркофагів Шепоту Свідомими не зараховувалося для контракту «Знайдіть Х саркофагів Шепоту».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої з контейнерів на Персто (Деймос) не випадали капсули життєзабезпечення.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої збір воки тепер не зараховувався для випробування «Полювання розпочато» у «Нічній хвилі» та «Знайдіть X медальйонів синдикату» у завданнях розколу.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої вороги, котрих не можна було роззброїти, не отримували шкоди від здібностей роззброєння (як-от Променеве роззброєння Локі).
  • Виправлено помилку, унаслідок якої Анатомізатор можна було роззброїти (до прикладу, з Променевим роззброєнням Локі).
    • Оскільки Анатомізатор має лише дальню атаку, то якщо він роззброєний, він не міг битися в ближньому бою, тому тепер на нього такі здібності й атаки не діють.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої в нетракамерах був хибний рівень ворогів, якщо виконання контракту в Кембіонській течії починалося раніше розмови з Таґфером.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої злісний і глузливий Шепіт гинули разом з усіма ворогами, якщо рівень тривоги в завданнях «Нетракамера» падав до 0%.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої неповороткі й перемішані розламані ніколи не гинули в череві Ґренделя й повністю зникали, якщо на низ застосовували Бенкет.
    • Це було внаслідок браку анімацій відновлення у цих ворогів — тепер ми їх додали! Відтепер їх також можна й відригнути.
    • Відома вада: вороги після Відрижки не мають швидкості й з’являються на Ґренделі.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої траплявся збій під час наближення до Лойда на останньому етапі пригоди «Шепіт у стінах».
  • Виправлено помилку коду, спричинену скасуванням під час першого підбирання ґримуара у пригоді «Шепіт у стінах».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої в різних місцях лабораторій Ентраті могли з’являтися небажані стіни й спричиняти діри на мапі.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої злісний і глузливий Шепіт дивно розтягувалися у відповідь на здібності ворфреймів.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої дикий Кульверин не стріляв у гравців під час зміни положення.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої бракувало озвучених реплік Таґфера, щоби відреагувати на прийняття чи відхилення завдання «Нетракамера».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої творці сесії мали хибну анімацію кидання після перенесення сесії в завданнях «Алхімія».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої взаємодія та вихід з термінала ПОМ-2 у святилищі Анатоміки провокувало дію модифікаторів паразона.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої підставки збірників атропоса не оновлювали колір освітлення із зеленого на червоний, коли збиралися Ярелі під час їзди на Меруліні.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої збірники атропоса не з’являлися в руці Ярелі впродовж кількох секунд, коли збиралися Ярелі під час їзди на Меруліні.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої неможливо було кидати алхімічні амфори, перебуваючи на Меруліні.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої кидальні предмети (як-от каністри Некравутиння Бура Порожнечі) не мали попереднього перегляду траєкторії польоту в певних місцинах мап «Лабораторії Альбрехта».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої потрібно було перезапустити гру або почати завдання після завершення пригоди «Нова війна», щоб отримати доступ до вхідного повідомлення для розблокування пригоди «Шепіт у стінах».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої теплові вентилятори у завданнях «Алхімія» з’являлися дуже далеко від гравців.
  • Поліпшено вибір випадкових елементів мап у лабораторіях Альбрехта, щоби всі вони обов’язково хоча б раз, але з’явилися.

315333185b798153c8ed4cf38866a234.png

КОЛЕКЦІЯ «ТОНАТІУ» ДЛЯ СТЕЙНЕКСА

Дух воїна перероджується в образі бога. Містить вигляд «Текігая» для держакової зброї, сяндану «Колібрі» й оздоблення «Чімаллі та Текігая» для орбітра.

Вигляд «Тонатіу» для Стейнекса

Дух воїна перероджується в образі бога.

Також містить допоміжне оздоблення — прикраси «Тонатіу» для Стейнекса, які можна спорядити чи зняти в зброярні.

Нефритова зелена мозаїка на нагруднику та наплічнику — прояв нового матеріалу, що використовує поліпшене прозоре покриття й затінення. Якщо світло падатиме під певним кутом, то відтворюватиметься ефект «переливання кольорів веселки».

Вигляд «Текігая» для держакової зброї
Кожен удар доводить, що змій водночас руйнує і створює.

Сяндана «Колібрі»
Розправте свої монолітні крила

Оздоблення «Чімаллі та Текігая»
Ви вшануєте Стейнекса Тонатіу, коли представите на загал це вишукане озброєння.

Подарунок: подаруйте цей комплект іншим й отримайте оздоблення «Чімаллі та Текігая» як подарунок натомість!

Колекцію «Тонатіу» для Стейнекса можна придбати в ігровій крамниці за платину. Кожен предмет можна придбати окремо.

adeecae8e8042f6df5985e9436187da9.png

ТЕННОҐЕН «ВІЛЬНИЙ»

Перша партія предметів «ТенноҐен» у 2024 році, що містить 6 абсолютно нових творів від талановитих митців зі спільноти, доступна на всіх платформах!

Севаґот, Джайра та Ярелі здобули свої найперші за весь час предмети серії «ТенноҐен»! Нові сяндани, вигляд для меча та десантного судна забезпечать вишуканий стиль!

  • Вигляд «Езріель» для Севаґота від Goosmo.
  • Вигляд «Куваль: Правителька» для Джайри від Erneix.
  • Альтернативний шолом «Батоморфа» для Ярелі від Ventralhound.
  • Сяндана «Езріель» для Севаґота від Goosmo.
  • Вигляд «Езріель» для довгого меча від Goosmo.
  • Вигляд «Вамматар» для Богомола від Ventralhound.

Як зазначалося в статті «ТенноҐен та міжплатформне збереження» у листопаді 2023 року, придбані предмети ТенноҐену на ПК можуть використовуватися лише на ПК. Предмети ТенноҐену, придбані за платину, можуть бути доступними за допомогою міжплатформного збереження лише на ліцензованих платформах.

 

НОВІ ПОПОВНЕННЯ В ІГРОВІЙ КРАМНИЦІ

Колекція «Данте»

Напишіть новий розділ для оберігача історії. Колекція «Данте» містить ворфрейма Данте, холодну зброю «Рувокс» та інше:

Шолом «Чтець» для Данте
Для тих, хто напівдороги на своєму шляху.

Як і у всіх нових альтернативних шоломів креслення у майбутньому додасться до крамниці «Нічної хвилі».

Оздоблення «Спостережний вітріум»
Спостережливе око для орбітра.

Наплічник та нагрудник «Ораніст»
Обладунки, що нагадують позолочені листи велені.

Сяндана «Ренковл»
Сяндана, що нагадує про скрипторії.

Оздоблення «Параґрім Ноктуа»
Параґрім сходить зі сторінок Ноктуа, щоби супроводжувати вас на орбітрі.

Подарунок: подаруйте цей комплект іншим й отримайте оздоблення «Параґрім Ноктуа» як подарунок натомість!

Колекцію «Данте» можна придбати в ігровій крамниці! Усі предмети з колекції можна придбати окремо. Також вони входять до набору «Літописи Данте».

 

Комплект «Інар Вічний»

Ушануйте Інара предметами, що нагадують про рідну пустелю. Комплект містить ефемеру «Піски Марса», гліф «Цар Інар» та оздоблення «Саркофаг Інара».

Ефемера «Піски Марса»
Нехай знайомі піски Марсу супроводжують вас.

Оздоблення «Саркофаг Інара»
Інар відчуває, що йому раді будь-де, де стоїть цей захисний саркофаг.

  • Оскільки пасивна здібність Інара змінилася й він більше не ховається в саркофазі (детальніше дивіться в розділі «Зміни Інара» нижче), то ви можете взяти його як нагадування про колишнє призначення гробниці для оживлення.

Гліф «Цар Інар»
Гордо демонструйте зображення ворфрейма, відомого як «Цар-бог».

Усі предмети з комплекту «Інар Вічний» можна придбати окремо.

Окрім цього нового комплекту Інара ми ще й переробили самого Інара! Відвідайте розділ «Зміни Інара», щоби дізнатися більше.

 

Набір «Прикраси Порожнечі» VI

Максимально використайте змінний матеріал, утворений під час стрибка «Заримена» крізь Порожнечу. Колекція містить вигляди «Оболонка Порожнечі» для Банші, Локі й Некроса, а також відповідну структуру матеріалів.

Колекція «Оболонка Порожнечі» для Банші
Прикрасьте Банші за допомогою змінного матеріалу, утвореного під час стрибка «Заримена» крізь Порожнечу. Колекція містить вигляд «Оболонка Порожнечі» для Банші й структуру матеріалів «Сонарні хвильки».
  Колекція «Оболонка Порожнечі» для Локі
Прикрасьте Локі за допомогою змінного матеріалу, утвореного під час стрибка «Заримена» крізь Порожнечу. Колекція містить вигляд «Оболонка Порожнечі» для Локі й структуру матеріалів «Луска ската-каламутника».

Колекція «Оболонка Порожнечі» для Некроса
Прикрасьте Некроса за допомогою змінного матеріалу, утвореного під час стрибка «Заримена» крізь Порожнечу. Колекція містить вигляд «Оболонка Порожнечі» для Некроса й структуру матеріалів «Некротичний стібок».

Спробуй дожени
Дражніть ворогів новим жестом, який з’явився у трейлері «Гаусс-прайм»!  
Оздоблення «Спостережний вітріум»

Спостережливе око для орбітра.
Також доступно в наборі «Літописи Данте»!


Головний убір «Остарус»

Проявіть радощі від цвіту квітів та стрибків кробликів у будь-яку пору року.

Нове допоміжне оздоблення застрибне в крамницю 3 квітня о 21:00 за київським часом! Прикрасьте свого ворфрейма парою вихилястих вух, яким позаздрять найвухатіші кроблики.

Технологія їхнього особливого хутра вже є для куброу, що надає супутникам істинної пухнастості.

На відміну від сезонного попередника («Кролячі вушка») головний убір «Остарус» назавжди лишиться в крамниці, а придбавши раз — зможете носити увесь рік!

Примітка до сезонних предметів:
Ви щороку зможете придбати в крамниці за кредити «Кролячі вушка» звичного, обмеженого в часі, стилю. Наразі у нас відсутні будь-які плани вводити інші поліпшені сезонні й постійні предмети, але ми можемо повернутися до цього в майбутньому.

Художній набір спільноти I

Набір гліфів, що висвітлюють різних ворфреймів, створений митцями спільноти: CalamityDeath, Kirdy, Ritens, UpsideDownSmore та StudioCyen.

  • Гліф спільноти «Куллерво».
  • Гліф спільноти «Хрома».
  • Гліф спільноти «Еквінокс».
  • Гліф спільноти «Титанія».
  • Гліф спільноти «Ревенант».

180cef68c6e5dc7ec8bbcd7f80f01d76.jpg

Це перший комплект з оновленої серії «Художній набір спільноти»! Уміст цих наборів стосується різноманітних ворфреймів та персонажів, використовуючи стиль художників зі спільноти.

Дізнайтеся детальніше про митців, що створили гліфи, тут.

 


Комплект гліфів спільноти до 11-ї річниці Warframe

Набір гліфів, створених митцем зі спільноти Warframe: DarikaArt.

  • Гліф спільноти «Графіті „Кабальєро“».
  • Гліф спільноти «Графіті „Качечка“».
  • Гліф спільноти «Графіті „Матір“».

a325851a6fbf02cea0eab4611aa6b362.jpg

Ці гліфи також можна отримати під час кампанії Twitch Drop «11-та річниця»: https://forums.warframe.com/topic/1387661-11-year-anniversary-twitch-drops-campaign-starts-march-25/

 

РОЗШИРЕННЯ АРХОНТОВИХ УЛАМКІВ: ВИСХІДНЕ ЗЛИТТЯ

Висхідне злиття дозволяє об’єднати три архонтових уламка одного типу й створити один таурований уламок.

Вимоги

  • Кресленик модуля архонтових уламків видається за завершення пригоди «Вуалелам».
  • 3 звичайних архонтових уламка однакового типу.
  • Коалесцентний модуль гельмінта: креслення можна придбати в Птаха-3 у святилищі Анатоміки.
    • Якщо маєте коалесцентний модуль гельмінта, то коалесцентне ТА висхідне злиття вже доступні для вас!
  • 100 стели: ресурс, який можна знайти в лабораторіях Альбрехта.

Як розблокувати висхідне злиття

Кресленик коалесцентного модуля гельмінта можна отримати в Птаха-3 у святилищі Анатоміки після досягнення 2-го звання у кавій («Дослідник»). Щойно ви зберете й заберете з кузні, то повертайтеся на орбітр і встановіть його у приміщенні з гельмінтом.

Висхідне злиття вже доступне для гравців, що встановили коалесцентний модуль гельмінта!

 

Як користуватися висхідним злиттям

1-й крок. Установивши модуль, взаємодійте з ложем гельмінта й виберіть «Архонтові уламки».

2-й крок. Натисніть на нову піктограму висхідного злиття праворуч від наявного інтерфейсу архонтових уламків.


9f754c22a21943e73c69a6347423e014.jpg

3-й крок. Наведіть вказівник на одну з трьох комірок на екрані, щоби вибрати тип архонтових уламків, які ви бажаєте злити докупи. Щойно ви виберете архонтовий уламок, решта комірок автоматично заповниться уламками того ж типу (вибирати можна типи лише з 3 або більшою кількістю уламків). Сформований таурований архонтовий уламок за завершення злиття з’явиться в центрі. Наведіть на цей уламок, щоби попередньо оглянути показники та переваги.

328d47b42e9d1fbd95b22076946dc4df.jpg

4-й крок. Натисніть на кнопку «Злити», щоби завершити процес.

  •    Вимоги до злиття: 100 стели для кожного злиття.

a6a0637fd05ded306a41fb6bf5421c0d.jpg


НОВІ МОДИФІКАТОРИ-РОЗШИРЕННЯ ЗДІБНОСТЕЙ ВОРФРЕЙМІВ

11 нових модифікаторів-розширень ворфреймів доступні в товарах синдикатів!

Вказані нижче показники використовуватимуться для максимального рівня.

Ухильна відплата (Баруук — Ухилення)

Кожна атака, від якої ухиляється Баруук, збільшує його швидкість атаки холодною зброєю на 5%, накопичуючись до 6 разів. Накопичування триває 6 с.

Доступно в товарах синдикатів «Арбітри Гексису» й «Нова Лока».

Захист оберігача (Хрома — Броня презирства)

Хрома коштом свого здоров’я бере на себе 50% шкоди, завданої союзникам, у межах досяжності спільної єдності. Убивства загону відновлюють 5% його здоров’я упродовж 3 с і продовжують тривалість Броні презирства на 1 с.

Доступно в цефалонки Суди й товарах «Послідовності Перрена».

Рекристалізація (Цитрина — Кристалізація)

Вороги, убиті наростами кристалів, починають хитатися й поширюють ріст кристалів на ворогів у досяжності 16 м.

Доступно в товарах синдикатів «Багряна Вуаль» і «Сталевий Меридіан».

Гнів Укко (Куллерво — Буревій Укко)

Гнівний наступ переносить бурю кинджалів до місця переміщення й збільшує тривалість на 6 с.

Доступно в товарах синдикатів «Нова Лока» і «Сталевий Меридіан».

Валентний ряд (Лавос — пасивна)

Застосування здібностей додає її стихію як 200% стихійної шкоди для зброї з гарантованим ефектом стану на 20 с.

Доступно в товарах синдикатів «Нова Лока» і «Багряна Вуаль».

Шкідлива принада (Локі — Принада)

Принаду можна застосовувати на ворогів. Вороги, котрі нападатимуть на таку принаду, отримають випадкові ефекти стану (5), а кількість відбитої шкоди збільшиться на 350%.

Доступно в товарах синдикатів «Арбітри Гексису» й «Багряна Вуаль».

Божественна відплата (Неджа — Божественні списи)

Коли проштрикнутий ворог отримує ефект стану, цей ефект поширюється на всіх проштрикнутих ворогів.  Вибухи списа завдають 1,5 величини шкоди від ефекту стану.

Доступно в цефалонки Суди й товарах «Сталевого Меридіана».

Паразитична життєвість (Нідус — Паразитування)

Нідус та пов’язані з ним союзники отримують 4% максимального здоров’я за кожну мутацію під час дії Паразитування.

Доступно в товарах синдикатів «Сталевий Меридіан» й «Послідовність Перрена».

Гідні списники (Стейнекс — Гідний спис)

Пара тіней Стейнекса з’являються, щоби кинути списи, створюючи вихори в разі влучання. Проштрикніть ворога, щоби подовжити тривалість вихору на 5 с.

Доступно в товарах синдикатів «Арбітри Гексису» й «Нова Лока».

Відпочинок воїтеля (Екскалібур Умбра — пасивна)

Потужність здібностей Умбри збільшується на 15%, але він тепер не битиметься незалежно поруч зі своїм оператором.

Доступно в товарах синдикатів «Арбітри Гексису» й «Багряна Вуаль».

Віддана Меруліна (Ярелі — Меруліна)

Ви більше не їздите на Меруліні. Натомість вона пересувається за нею й застосовує Морські пастки на ворогах поблизу. Перезаряджання: 2 с.

Доступно в цефалонки Суди й товарах «Нової Локи».


ЗМІНИ ЗДІБНОСТЕЙ ВОРФРЕЙМІВ

Окрім такого очікуваного переробленого Інара, у цьому оновленні зміни торкнулися й здібностей інших ворфреймів. Ось список того, про що ми напишемо в цьому розділі:

  • Зміни Інара.
  • Міраж: Затемнення та Призма.
  • Пасивна здібність Ґари.
  • Підживлення Ґренделя (лише для гельмінта).
  • Локі: Принада та Обмін положенням.

Завантаживши оновлення та увійшовши в гру, усі гравці отримають листа з предметами, що допоможуть поекспериментувати з новими налаштуваннями ворфреймів та змінами гельмінта:

  • 2 форми.
  • Комплект гельмінтових ресурсів, котрого вистачить, щоби повністю наситити вашого гельмінта кожним типом ресурсів!
    • 750 оксію.
    • 6 000 рубедо.
    • 50 ганглій.
    • 12 500 полімерів.
    • 3 000 кріотику.
    • 4 000 пластидів.
    • 5 вогників Цетуса.

 

9df411359eae9a9dbc581bd293e72a81.jpg

Зміни Інара

Ще раз пробудіть правителя пустелі й керуйте піском жорстокіше, аніж раніше!

Пасивна здібність

  • Інар досі зцілюється від добивань ворогів. Це не змінилося.
  • Змінено особливий стан крововтрати Інара, коли він міг притягнути ворогів до саркофага й висмоктувати їхнє здоров’я:
    • Тепер після смерті Інар перетворюється на піщану версію самого себе зі звичайним способом пересування й атаками впритул. Завдайте певної кількості ударів ворогам перш ніж сплине час, щоби відродитися, але що частіше ви гинете, то потрібно буде більшої кількості влучань!

Перша здібність: Осушення

Майже не змінилася, але ми усунули проблеми з певними ворогами, які були невразливі до добивань! Відтепер здібність діятиме правильніше.

  • До того ж Осушення тепер здібність Інара для рейкоджека (раніше було Затягування).

Друга здібність: Піщана буря (було Затягування)

Затягування вилучено й замінено поліпшеною здібністю «Піщана буря».

  • Інар стає вихором піщаної бурі з пришвидшеними анімаціями та рухом, тож на вигляд не такий смертоносний.
  • Обертаючись в Піщаній бурі, Інар тепер невразливий.
  • Піщана буря відтепер має тривалість, а не силу концентрації (відновлення енергії не блокуватиметься під час перебування у формі Піщаної бурі).
    • За бажання ви можете перервати дію здібності раніше.
  • Замість розкидування ворогів по всьому рівню тепер їх притягуватиме до ваших ніг, щоби за бажання можна було проводити добивання на землі.
  • Інар відновлює 50 здоров’я щосекунди (початково, масштабується потужністю здібності) за кожного утримуваного ворога в Піщаній бурі.

Третя здібність: Панцир скарабея

Ми розділили четверту здібність Інара на дві різні, щоби полегшити використання та виокремити дві основні особливості.

  • Захист збільшено з 240 до 350 (на максимальному рівні) і тепер він масштабується разом із потужністю здібності.
  • Панцир скарабея можна заряджати, витрачаючи здоров’я в обмін на захист. Відтепер є окремий покажчик, що вказує на поточний рівень заряджання Панцира скарабея.
  • Для заряджання Панцира скарабея вже не потрібно стояти нерухомо.
  • Ми позбулися модифікатора-розширення «Рій заперечень», перетворивши його особливий ефект на частину здібності — поки діє Панцир скарабея усі ворожі ефекти стану ігноруються, витрачаючи невелику кількість захисту.
    • Ця механіка початково була частиною модифікатора-розширення «Рій заперечень», який ми повністю переробили.
    • Відвідайте розділ «Зміни модифікаторів-розширень здібностей Інара», щоби детальніше дізнатися про «Рій заперечень».
  • Урівноважено для Конклаву: Панцир скарабея не завдає шкоди по площі, коли заряджається.

Четверта здібність: Рій скарабеїв

  • Для заряджання здібності «Рій скарабеїв» більше не потрібно витрачати здоров’я.
  • Під час застосування скарабеї атакують ворогів у конусі перед вами й завдають корозійної шкоди у розмірі 10% максимального здоров’я Інара за секунду.
  • Вороги, що загинуть від Рою скарабеїв, перетворяться на ройових каватів (до 3 каватів за раз).
    •    Максимальну кількість ройових каватів можна збільшити до 5 за допомогою модифікатора-розширення «Прокляття осушення».
  • Ройові кавати рухаються й нападають незалежно від Інара, а їхні атаки позначають додаткових ворогів як мішені для Рою скарабеїв.
  • Урівноважено для Конклаву: ройові кавати не з’являються, а масштабування здоров’я вдвічі менше.

Зміни модифікаторів-розширень здібностей Інара:

  • Осушливе прокляття: замість перетворення ворогів на піщані копії після смерті, відтепер з’являтимуться ройові кавати, здатні направляти Рій скарабеїв на ворогів.
    • В описі було написано: «Добивання засліпленого ворога з Х% імовірності прикличе ройового кавата, що направлятиме Рій скарабеїв».
  • Стихійна піщана буря: без змін!
  • Рій заперечень замінено Ігноруванням захисту: отримавши смертельну шкоду Інар використовує Панцир скарабея, щоби зцілитися й на короткий час стати невразливим. За завершення Інар страждатиме від потужної кровотечі.

d5984d7d8120275d20686db430c64656.jpg

Зміни Затемнення Міраж

Після великої кількості звернень від спільноти здібність «Затемнення» Міраж більше не визначає підсилення (сонячне чи місячне затемнення) відповідно до освітлення оточення. Тепер воно буде завжди максимальної потужності, а здібність тепер формату «натисни/утримуй»!

Раніше Затемнення було досить примхливим. Один крок у будь-якому напрямку раптово міг перемкнути підсилення чи зменшити потужність, що зменшувало можливість гравців контролювати поведінку здібності. Також здібність не зовсім правильно працювала у кожному куточку гри, особливо на відкритих місцевостях та в лабораторіях Альбрехта, де працювало на повну потужність лише Сонячне затемнення — навіть уночі.
Зміни, наведені нижче, стосуються Міраж та Затемнення для гельмінта (з певними значними винятками, розписаними нижче зменшеної дієвості).

Як це працює:

  • Натискання ввімкне підсилення «Місячне затемнення» (збільшене зменшення шкоди).
  • Утримування ввімкне підсилення «Сонячне затемнення» (збільшення шкоди від зброї).

Зміни масштабування:

Оскільки здібність більше не залежить від рівня освітлення, щоби визначити тип підсилення, то підсилення відповідно не масштабуються відносно рівня освітлення. Натомість попереднє максимальне значення тепер буде початковим (змінюватиметься відносно потужності здібностей):

  • Сонячне затемнення матиме початкові 200% збільшення шкоди від зброї.
  • Місячне затемнення матиме початкові 75% зменшення шкоди.
    • Ми знизили максимальну межу зменшення шкоди до 90% (було 95%), щоби вирівняти показник відповідно до інших здібностей, що зменшують шкоду (Осколкова буря Ґари, Зберігальна оболонка Цитрини тощо).

Зміни зменшеної дієвості гельмінта:

Затемнення було однією з найпопулярніших здібностей гельмінта, отже виправлення ненадійності у роботі з джерелами світла та наданням гарантованих підсилень призводить нас до потреби врівноваження. Ця зміна не впливатиме на здібність Міраж, а діятиме лише для гельмінтового варіанта.

  • Сонячне затемнення матиме початкові 30% збільшення шкоди від зброї.
    • Раніше було 150%, але ми зменшили, щоби призвести у відповідність до зменшеної дієвості Ревіння Райно.
  • Місячне затемнення не змінилося.
    • Максимальне зменшення шкоди також лишилося на рівні 75%.

Зміни в здібності «Призма» Міраж

У поточному стані на масштабування шкоди від Призми випливає освітлення положення Міраж, що має такі ж проблеми невідповідності як і здібність «Затемнення». Команда переглянула кодування Призми й внесла подібні зміни:

  • Вилучено масштабування шкоди відповідно до навколишнього освітлення.
  • Призма відтепер пов’язана із Затемненням:
    • Якщо діє Сонячне затемнення (шкода від зброї), то шкода від Призми збільшується на 100%.
    • Якщо діє Місячне затемнення (зменшення шкоди), то витрати енергії за секунду на Призму зменшується на 50%. Цей розрахунок вартості проводиться із врахуванням ощадливості здібностей, дозволяючи перевищити звичайні обмеження ощадливості.

Зміни пасивної здібності Ґари

Подібно до змін у Затемненні й Призмі Міраж ми зрозуміли, що пасивна здібність Ґари також залежить від «перебування на світлі», отже матиме такі самі проблеми як і Міраж, коли справа стосуватиметься об’ємного освітлення та місцевостей зі змінним освітленням. Ми вилучили масштабування від освітлення (перебування на світлі) та внесли такі зміни:

  • У разі застосування здібності існує 15% імовірності засліпити ворогів довкола на 10 с.
  • Кожне застосування без засліплення збільшуватиме ймовірність на 20%, допоки не настане ефект засліплення.

Зміна гельмінтової здібності «Підживлення»

«Підживлення» — одна й з найвикористовуваніших гельмінтових здібностей, отже ми відчули потребу трошки зменшити її ефективність для гельмінтової версії. Наша мета — позбутися ситуацій на кшталт: «Ти граєш неправильно, якщо не використовуєш Підживлення», але й не робити здібність невикористовуваною взагалі.

Підживлення, передане через гельмінта, матиме такі зміни:

  • Початковий множник відновлення енергії зменшено: 2 -> 1,6;
  • Початкове підсилення вірусної шкоди зменшено: 75% -> 45%;  

Усе інше, що стосується Підживлення й гельмінта, лишилося незміненим.


Зміна в здібностях Локі
Принада:

Раніше Принада мала фіксовану кількість щитів (400) і здоров’я (200). Відтепер Принада перетворює 15% (початково, масштабується відповідно потужності здібності) здоров’я та щитів ворогів у межах 15 м (початково, масштабується відповідно досяжності здібності) у власні здоров’я та щити!

Це повинно збільшити корисність принади на високорівневих завданнях, оскільки вона витримуватиме більше ворожих атак!

Обмін положенням:

  • Локі отримує короткочасне пришвидшення руху (+50% на 5 с) після застосування Обміну положеннями (масштабується відповідно до потужності та тривалості здібності).
  • Також Обмін положеннями не прикріплює вас до місця після переміщення.


Зміна в здібностях Ярелі

Водяні клинки та Водоверть:

  • Ярелі більше не прикута до місця на момент застосування Водяних клинків та Водоверті! Відтепер до анімації застосування здібності залучається лише верхня частина тіла, що дозволяє зберегти рухливість.

Меруліна:

  • Додано анімацію тремтіння до інтерфейсної позначки поглинання шкоди Меруліною, щоби ліпше позначати момент її знищення.

Налаштування для ворфреймів зі здібностями невидимості

Відтепер ворфрейми мають налаштування невидимості — не потрібно більше бути повністю прозорими!

Ворфрейми зі здібностями невидимості (Локі, Івара, Еш, Октавія та Воруна) відтепер мають у зброярні налаштування невидимості під меню «Змінити вигляд» > «Прикріплення» > «Допоміжні оздоблення».

Замість повної прозорості гравці можуть налаштувати свій вигляд від напівпрозорого до непрозорого із сяйвом енергії ворфреймів.

Половинне маскування:
3137cd93fb8ee909a410dae365cf5eff.jpg


Сяйнисте маскування:
af0acc59f89b7b6af38910991fa8a20d.jpg

Видозмінений непрозорий сяйнистий вигляд під час маскування цього ворфрейма. Не впливає на сприйняття ворога.

Колірна гама невидимості залежить від основних кольорів енергії ворфрейма.

ОМНІПРОРИВИ ПОРОЖНЕЧІ

Доступний новий тип проривів Порожнечі! На зоряній мапі у вузлах, де раніше не було проривів Порожнечі, з’явилися омніпрориви, що дозволяють тенно розкрити реліквії ери літ, мезо, нео чи аксі. Будь-які на вибір!

У завданні буде лише один омніпрорив як для типової складності, так і для «Шляху сталі». У тенно має бути доступ до відповідних вузлів на зоряній мапі, щоби потрапити до завдання з омніпроривом, а також такі пройдені обов’язкові пригоди:

  • Пригода «Внутрішній конфлікт» для завдань Виживання «Сполучення» на Луа.
  • Пригода «Янголи „Заримена“» для «Заримена».
  • Пригода «Шепіт у стінах» для лабораторій Альбрехта.

Омніпрориви можна знайти на:

  • Луа: Юваріум (Виживання «Сполучення»).
  • Луа: Коловій (Виживання «Сполучення»).
  • «Заримен»: Арка всеогляду (Потік Порожнечі).
  • «Заримен»: Палати Тувула (Каскад Порожнечі).
  • Лабораторії Альбрехта: Камбіре (Алхімія).
  • Лабораторії Альбрехта: Персто (Виживання).

ДОПОВНЕННЯ «ШЛЯХУ СТАЛІ»

«Шлях сталі»: контракти Паланки та кавій

Тепер режим «Шлях сталі» доступний для контрактів Паланки та кавій. Щоб обрати ускладнені варіанти контрактів оберіть відповідний варіант під час розмови з контрактодавцями.

Як змінити складність контракту:

Під час взаємодії з контрактодавцями натисніть «Контракти» й змініть складність угорі зліва — під вашим званням та добовим обмеженням репутації.

27adb49c6bbc19f92685753c6fc29f7c.jpg

У режимі «Шляху сталі» ви здобуватимете на 50% більше репутації від контрактів кавій, а в Паланки буде можливість здобути на 50% більше пер Порожнечі (кількість заокруглена, тож на п’ятому ступені контрактів ви отримаєте 8 пер)!

Як завжди, ви можете прослідкувати певну схожість між цими контрактами та іншими завданнями «Шляху сталі» в Материнській системі. Вороги сильніші й мають вищий рівень, ви гарантовано отримуєте есенцію сталі за контракти на «Шляху сталі», а прибічники здобувають нові території, де можуть вас «катувати».

 

Розширення вторгнень «Шляху сталі»: «Заримен» та лабораторії Альбрехта

Вторгнення «Шляху сталі» — знайомий елемент ігроладу в Материнській системі, що проходить на п’яти вузлах, котрі обираються щодня й дають додаткових 5 есенцій сталі за завершення кожного. Оновлення «Данте вільний» додає шосте вторгнення, яке з’являтиметься щодня.

Механіка нового вторгнення така ж сама як і в наявних, але є обмеження в місцевості появи — лише мапи «Заримен» чи «Лабораторії Альбрехта», тобто щоденне вторгнення завжди буде на одному з цих наборів мап. Наявні п’ять вторгнень не матимуть змін і не з’являтимуться на вузлах «Заримен» чи «Лабораторії Альбрехта».

ПОЛІПШЕННЯ ШЛЯХУ НОВИХ ГРАВЦІВ
Продовжуючи розпочате в оновленнях «Безодня Даґат» та «Шепіт у стінах», ми внесли чергові поліпшення шляху для нових гравців. Ця порція змін стосуватиметься різноманітних ігроладних елементів, включно з вимогами мостів, складністю пригод та інших.

Знайомство з цефалоном Симарісом
Ми додаємо синтез до шляху мостів (детальніше дивіться у розділі «Зміни мостів») і внесли кілька змін, щоби поліпшити знайомство тенно із Симарісом.

  • Перенесено елемент взаємодії «Говорити» відносно цефалона Симаріса, щоби гравцям не довелося підходити надто близько.
  • Оновлено навчальний діалог для підкреслення, що це саме навчання.
    • Тепер там написано «Навчіть мене проводити процеси синтезу».
  • Додано позначку для консолі крамниці Симаріса після завершення симуляції синтезу.
  • Виправлено потребу повторної розмови із Симарісом після його реплік знайомства. Відтепер розмова продовжиться автоматично!


Здобуття підсилювача «Порошинка»

Отримання вашого першого підсилювача від Онкко стає важливим невдовзі після пригоди «Внутрішній конфлікт». Наразі лист від таємничої постаті, що розповідає про таємні двері в Цетусі — єдине, що спрямовує нових гравців до Писарів. Нових гравців ніщо не змушує шукати двері й отримувати перший підсилювач, що може спричинити проблеми під час проходження пригоди «Жертва».

Щоби позбутися проблеми, ми робимо отримання підсилювача «Порошинка» чітко окресленою вимогою для поступу в основній сюжетній лінії:

  • Вилучено вимогу виконання завдання у вузлі Мот із пригоди «Ланцюги Гарроу» й замінено її візитом до Онкко в Цетусі.
  • Додано новий лист, що надходить за завершення пригоди «Внутрішній конфлікт» і спрямовує гравців до Оннко в Цетусі.

Зміни мостів

  • Міст Меркурія:
    • Додано завдання «Завершіть пригоду „Ворів трофей“».
    • Вилучено завдання «Урятуйте заручника в Лінеї (Венера)».
  • До нагород мосту Сатурна додано «Протокол „Мертва точка”».
    • Раніше це була нагорода від Гласу Солярійців, але з вимогою 4-го рівня майстерності багато нових гравців не змогли б отримати її. Переміщення на віддалений міст дасть більше часу на здобуття рівня майстерності.
  • Додано завдання «Проведіть процес синтезу для цефалона Симаріса» на міст Урана.
    • Проведення синтезу й зчитування цілей — важливі завдання для поступу гравців, отже ми додаємо офіційні інструкції за допомогою систем мостів.
  • Додано завдання «Відвідати Мару» до мосту Фобоса.
    • Також ми поліпшили поведінку кнопки «Відвідати Мару» на екрані скарбів з аятанами, щоби вона відповідала подібній у Варзіїї. Відтепер гравці побачать екран з інформацією про Мару, а потім потраплять прямо на її ярмарок.

 

Вхідні повідомлення відповідно до рівня майстерності

Подальший уміст уже заблоковано рівнем майстерності, але гравці отримували повідомлення про нього до досягнення визначеного рівня майстерності. Відтепер ці повідомлення не надсилатимуться, допоки гравці не досягнуть визначених рівнів майстерності.

  • Пригода «Підкорювачка Хвиль» чекатиме вас у вхідних повідомленнях за завершення пригоди «Глас солярійців» ТА досягненню 3-го рівня майстерності.
  • Повідомлення від Отака про Прохід Тіани чекатиме вас у вхідних повідомленнях за завершення пригоди «Серце Деймоса» ТА після досягнення 3-го рівня майстерності.
    • Прохід Тіани початково не вимагав визначеного рівня майстерності, але ми додали його, щоби не відвертати увагу нових гравців від основної сюжетної лінії.


Зміни комплекту «Рейкоджек» у крамниці

Упродовж років ми зробили чимало поліпшень до процесу отримання рейкоджека — навіть додали пригоду «Тиша перед бурею» до основної сюжетної лінії. Настав час переглянути комплекти рейкоджека в крамниці, які там з’явилися у 2021 році. Зважаючи на полегшення здобуття рейкоджека, ми поставили за мету зменшення вартості —  гравці можуть здобути його під час проходження сюжетних пригод. Але для тих, хто хоче кермувати до «Тиші перед бурею», 400 платини трішки забагато.

Для початку ми вилучили наступні предмети з крамниці:

  • Набір «Нова війна — вогняна міць».
  • Рейкоджек.
  • Комплект «Капітан рейкоджека».

Натомість ми пропонуємо новий комплект рейкоджека початківця, де за 175 платини ви отримаєте:

  • Рейкоджек.
  • 4 комірки для членів екіпажу.
  • 4 комірки складників та озброєння.

Для тих, хто придбав будь-який з вилучених комплектів ми пропонуємо відшкодування платиною за допомогою скрипту найближчими днями. Детальніше прочитайте у нашому оголошенні: https://forums.warframe.com/topic/1388577-psa-railjack-market-purchase-refund-script/

Зміни в пригодах

Зміни та поліпшення в пригоді «Всенічна Саї»:

  • Додано біле підсвічування навколо скляних уламків, щоби полегшити пошук та зчитування.
  • Вилучено вимогу зламу дверей. Тепер вони одразу будуть відчинені, що дозволить гравцям одразу починати пошук та зчитування уламків.
  • Переміщено один зі скляних уламків на помітніше місце.
  • Зрівняно рівні ворогів у галеоні відповідно до рівнів ворогів на відкритій місцевості.
  • Відтепер гравці повинні виконати вступний контракт Кондзу «Показати себе», перш ніж матимуть змогу почати пригоду «Всенічна Саї».
    • Раніше можна було почати пригоду, якщо потрапляли на Рівнини Ейдолонів і виконували інший контракт. Тепер ознайомчий контракт обов’язковий до першочергового виконання!
    • Ці зміни обмежують повний доступ до дошки контрактів Рівнин Ейдолонів, допоки не буде виконано ознайомчий контракт. Дошка не розблокується, якщо вас попутно занесло на Рівнини.
  • Виправлено потребу двічі розмовляти із Саєю для початку пригоди «Всенічна Саї». Відтепер розмова продовжиться автоматично після знайомства з нею!
  • Виправлено помилку, унаслідок якої з’являлося порожнє текстове поле замість «Цетус» в меню переривання під час проходження пригоди «Всенічна Саї».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої десантне судно «Лісет» мало хибну анімацію у відеовставці евакуації з Рівнин у пригоді «Всенічна Саї».

Час будівництва креслеників пригоди:

Ми встановили час на виготовлення предметів, пов’язаних із пригодою, як 10 с, а вартість пришвидшення тепер буде 0 платини:

  • Присмерковий апотик, сутінковий апотик, світанковий апотик (Срібний Гай).
  • Згорілий маяк, сигнал хроми, маячок Хроми (Незнайомець).
  • Цефалон рейкоджека (Тиша перед бурею).
  • Блокувальника аскариди (Ворів трофей).
  • Складники теореми Лімбо (Теорема Лімбо).
  • Мандакорд (Гімн Октавії).
  • Опромінені ферліачні кокони (Настанова Джордеса).

Інші зміни пригод:

  • Додано 60 куви у нагороди завдань пригоди «Жертва», щоби гравцям було легше збудувати Екскалібура Умбри.
  • Додано вказівник на кулю, з якою повинні взаємодіяти гравці, щоби почати пригоду «Зречення».
  • Зменшено здоров’я дрона в пригоді «Глас солярійців», щоби полегшити його збиття перед зламом.
  • Додано ознайомчі повідомлення стосовно кувових лічів та Сестер Парва після проходження відповідних пригод («Внутрішній конфлікт» та «Поклик „Буревісника”»).
  • Загадки з прихованих послань тепер будуть у посібнику тенно, щоби гравці з легкістю могли їх знайти (або допомогти тим, хто випадково видалив вхідні повідомлення — йой!).
  • Додано ціль «Здобудьте кінетичні сифонні пастки» етапу «Оплата синтезом» пригоди «Незнайомець».
  • Змінено порядок бічних пригод з посібника тенно, щоби позначити пріоритетні пригоди для гравців, які знайомитимуть з механіками гри та даватимуть доступ до ворфреймів.


ЗМІНИ АТАК ХОЛОДНОЮ ЗБРОЄЮ
Зміни удару по землі

Перед оновленням «Данте вільний» удари по землі холодною зброєю розділялися на дві категорії за шкодою й мали в інтерфейсі зброярні (а також вікні показників, якщо навести на предмет, та на екрані поліпшень) такі записи: 

  • Удар по землі: шкода, завдавана ворогам, що потрапили безпосередньо під удар по землі.
    • Зауважте, що у цьому розділі ми будемо називати цей показник як шкода від «прямих влучань ударів по землі», щоб уникнути плутанини в термінології. Це позначає шкоду від прямого влучання у ворога холодною зброєю у разі удару по землі — фактично настрибування згори, якщо так зрозуміліше.
    • Шкода від прямих влучань ударів по землі масштабувалася модифікаторами.
  • Шкода від удару по землі: додаткова шкода, завдавана всім ворогам у межах дії удару по землі.
    • За винятком кількох модифікаторів (Сейсмічна хвиля тощо) радіальна шкода від удару по землі мала визначену величину й не масштабувалася іншими модифікаторами.

Що змінилося: 

1. Удари по землі відтепер завдаватимуть лише шкоди по площі.

Тобто удари по землі мають лише радіальну шкоду удару по землі! Тепер вся шкода зведена в один показник — основна й «додаткова».

Тобто тепер відсутні прямі влучання ударами по землі. Уся шкода від удару по землі завдаватиметься в межах удару.

Варто зауважити, що попри зміну, ми зберегли спадання шкоди від ударів по землі — шкода зменшуватиметься чим далі ворог перебуватиме від точки удару, але є певні нюанси:

  • Раніше: шкода могла спадати до ~0% на кордонах дальності удару по землі.
  • Тепер: спадання шкоди досягатиме максимум 50% (від загальної шкоди) на кордонах дальності звичайного удару по землі й до 70% для потужних ударів по землі.
    • У майбутньому ми додамо додатковий показник «Спадання шкоди» до підказок, щоби показувати цю інформацію!

2. Шкода по площі від ударів по землі тепер масштабується модифікаторами.

Оскільки удари по землі завдаватимуть лише шкоди по площі, то ми дозволили масштабувати шкоду модифікаторами. Це ефективно підсилить удари по землі, оскільки ви напряму збільшуватимете їхню шкоду й накладатимете ефекти стану (що йдуть із модифікаторів) — тобто значно поліпшуєте використовність ударів під час проходження завдань на понадвисоких рівнях.

Варто зауважити, що всі вищевказані зміни стосуються лише ударів по землі, проведених зі СТРИБКА чи ПАДІННЯ (у повітрі + приціл униз + удар холодною зброєю) та потужних ударів по землі зі СТРИБКА чи ПАДІННЯ (у повітрі + приціл униз + потужний удар холодною зброєю). Зміни не вплинули на удари по землі, які входять до серій ударів зі стилів бою. Наприклад удари по землі під час серій завдаватимуть визначеної шкоди, яка не масштабується модифікаторами. Наразі в нас відсутні плани змінювати це.

3. Радіальна шкода матиме множник 2.

Прямі влучання ударів по землі мали множник 2 – 3 (залежно від класу зброї), враховуючи, що влучити було доволі складно, тож множник допомагав збільшити ефективність у разі рідкісного влучання.

Оскільки тепер немає прямих влучань, то ми компенсуємо це додаванням множника 2 до шкоди по площі від ударів по землі всім класам зброї. З наведених вище причин (масштабування шкоди по площі модифікаторами) та заради рівноваги множник 2 (3 для потужних ударів по землі) контролює шкоду, не перевищуючи межі.

Як ці зміни відбудуться в зброярні:

Удари по землі тепер матимуть лише один основний показник у зброярні: УДАР ПО ЗЕМЛІ. А цифри позначатимуть шкоду по площі.

Ви помітите, що внаслідок цих усіх змін «Шкода удару по землі» деякої зброї змінилася. Раніше «Удар по землі» позначав «прямі влучання від удару по землі» й для певних типів зброї (держакова, мечі, дворучні нікани тощо) мав множник 3. Тепер «Удар по землі» позначає радіальну шкоду й має множник 2 для всієї холодної зброї, тож тому шкода й змінилася. Натомість ви можете масштабувати шкоду від удару по землі за допомогою модифікаторів і врівноважити завдавану шкоду, а згодом і збільшити її ще більше.

Також ми додали показник «Дальність удару по землі» до підказки, щоби гравці ліпше розуміли що це: «Удари по землі вражають усіх ворогів у межах X м довкола точки удару».

  • Варто зазначити, що дальність удару по землі залишилася незмінною для кожного класу зброї.


Поліпшення добивання
Оновлено добивання холодною зброєю, щоби типізувати механіку для різних ворогів та зброї. Раніше, якщо у ворога не було анімації для добивання певним типом зброї, гравці не могли виконати добивання. Ми додали типову анімацію для всіх видів зброї, щоби позбутися цього обмеження, тобто всі вороги* повинні бути доступними для добивання будь-якою зброєю.

  • Додано новий візуальний ефект відкритості ворога до добивання. Вам досі треба потрапити у потрібне положення, щоби виконати добивання, допоки існує візуальний ефект!

2d3dd42fa5deb71eb10b04ebff5be0ef.jpg

  • Також це стосується можливостей для добивання від здібностей ворфреймів (наприклад від Осушення Інара) та добивань на землі.
  • Летючі вороги (корпусівські дрони, Анатомізатор тощо.) досі недоступні для добивання, попри зміни.
  • Додано нові добивання паразоном для Порожнистої Жили, Розрізаного Наглядача, Анатомізатора, перемішаного розламаного та підрубаного розламаного! Кожне має власну анімацію, щоби ліпше пасувати стилістиці ворогів Шепоту.
    • Контекстна дія для виконання добивання повітряних представників Шепоту (Анатомізатор і Розрізаний Наглядач) не прив’язана до їхніх тіл і натомість з’являється на екрані, коли ви перебуваєте в межах певної досяжності. Це експеримент у пошуку використання добивань на інших летючих ворогах у майбутньому.

Виправлення автоматичного ближнього бою

  • Виправлено помилку, унаслідок якої автоматичний ближній бій блокувався (без введення) після взаємодії з предметами та іншими діями під час проведення атак у ближньому бою. Прояви:
    • Взаємодія з даниною «Золотій руці».
    • Вибір дувірської ухвали.
    • Переміщення проходом «Штурм Заповідника».
    • Вибір нагороди за завдання «Нескінчений прорив Порожнечі».
    • Відкриття колеса спорядження.
    • Використання Перенесення.
    • Взаємодія з турелями рейкоджека.
      • Відома проблема: ми знаємо, що ця проблема може виникнути на екрані «Залишитися/Вийти» в Ланцюгу.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої автоматичний бій холодною зброєю у певних місцинах на етапі «Пробудження Заснулого» пригоди «Шепіт у стінах» спричиняло пропуск взаємодії.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої блокувався автоматичний ближній бій після утримання відкритим меню здібностей під час автоматичного ближнього бою з використанням контролера.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої блокувався автоматичний ближній бій після відкриття меню паузи/вікна чату, утримуючи кнопку атаки холодною зброєю.


ЗМІНИ ТА ПОЛІПШЕННЯ ІНТЕРФЕЙСУ
Нові категорії упорядкування

Екран вибору містифікаторів для ворфреймів (зброярня):Ми додали категорії для впорядкування, щоби допомогти відшукати потрібні містифікатори. Вони упорядковуються відповідно до ефектів:

  • Здоров’я.
  • Щити.
  • Захист.
  • Опір.
  • Енергія.
  • Здібності.
  • Шкода від зброї.
  • Показники зброї.
  • Швидкість руху.
  • Супутник.
  • Особливі.
    • Містифікатори, які не входять до жодної із зазначених категорій через свої неповторні ефекти. Наприклад: Містичне ошуканство (у разі добивання: 15% імовірності отримати невидимість на 5 с).

Екран вибору панорам:

Маючи понад 100 панорам світлописця, ви можете мати труднощі знайти потрібну, особливо якщо не пам’ятаєте назви.

7066653df65f2a974f28dfb81457eb29.jpg

Щоби вивільнити вам час для творчості, замість пошуків ми додаємо категорії сортування для панорам світлописця! Перемикайтеся між вкладками «Фракція», «Синдикат», «Пригода», «Відкрита місцевість» та іншими, щоби знайти саме те, що шукали. Наші вітання всім неймовірним творчим тенно! 

Екран вибору оздоблень орбітра:

Відтепер, як ніколи раніше, надзвичайно легко додати затишку вашому орбітру, використовуючи категорії сортування оздоблень! Проведіть більше часу за розташовуванням ваших плюшів, щоби створити образ чайної церемонії, та менше займайтеся пошуками на екрані вибору, щоби знайти ложку із «Заримена» (ключовий елемент будь-якої чайної церемонії) за допомогою таких категорій:

  • Статуетки.
  • Плюші.
  • Дисплеї.
  • Торговці.
    • Оздоблення, які можна придбати у торговців (Гомбаск, Тікер та інші).
  • Крамниця.
  • Тенно.
    • Оздоблення, отримані як нагороди за пригоди чи події, таблички рівня майстерності та інше!

 

Нові меню швидких переміщень: орбітр, реле та доджьо

3565e5f5a78f428624dd787d94532e9b.jpg

Більше не доведеться блукати численними меню, щоби швидко кудись переміститися! Відтепер ви можете утримувати кнопки колеса спорядження/ухвали (типово «Й» на клавіатурі) під час перебування на орбітрі, щоби з’явилося колове меню з такими варіантами:

Орбітр: 

  • Зоряна мапа.
  • Зброярня.
  • Кузня.
  • Модифікатори.
  • Оздоблення.
  • Гельмінт (якщо встановлено модуль гельмінта).
  • Оператор (якщо завершено пригоду «Сон наяву»).
  • Борт рейкоджека (якщо завершено пригоду «Тиша перед бурею»).
  • Збірник знань.
  • Реліквії Порожнечі.
  • Друзі.
  • Крамниця.

Реле:

Ці варіанти залежать від конкретного відвідуваного вами реле.

  • Зоряна мапа.
  • Зброярня.
  • Тешин.
  • Цефалон Симаріс.
  • Пропозиції Дарво.
  • Синдикати.
    • Вибір цього варіанта відкриє допоміжне меню для кожного із синдикатів, доступних на реле.
  • Ерґо Ґласт.
  • Нагороди Арбітражу.
  • Друзі.
  • Торговець із Порожнечі (якщо Баро Кі’Тір відвідує те реле, на якому ви перебуваєте).

Доджьо:
Очікувано, що у випадку відсутності певних приміщень (як-от космодок чи інші), то вони не з’являться. 

  • Зоряна мапа.
  • Зброярня.
  • Крамниця.
  • Переміщувач.
  • Торговий пост.
  • Сховище.
  • Космодок.
  • Багряна гілка.
  • Оздоблення.
  • Дослідницькі.
    • Вибір цього варіанта відкриє допоміжне меню для кожного приміщення для досліджень у вашому доджьо (лабораторія Тенно, біологічна лабораторія, хімічна лабораторія, бомбезна лабораторія вентижевжиків, Пустка Даґат).
  • Друзі.
  • Клан.

Зміни екрана поліпшень

  • Під час перетягування модифікаторів надається більше візуальної інформації на екрані поліпшень:
    • Віконце перетягування модифікаторів тепер матиме таке ж співвідношення сторін, як і «відкритий модифікатор», але менших масштабів, отже ви досі знатимете що це за модифікатор, яка полярність та місткість, коли переміщатимете екраном.
    • Комірки з полярностями, як у перетягуваних модифікаторів, тепер підсвічуватимуться зеленим й злегка пульсуватимуть, щоби позначити свою гожість. Комірки з невідповідними полярностями підсвічуватимуться червоним.

1c3cf770cfc20c558b65ec2315f94840.jpg

  • Навівши утримуваний модифікатор на комірку, ви побачите, як змінюватиметься місткість відповідно до полярностей.
  • Тепер очевидніше, що показники типу шкоди змінюються, коли зброя модифікується чи змінюється. Тепер у разі змін показники, які погіршуватимуться, переміщатимуться униз списком й будуть трохи прозорими, отже полегшиться визначення відмінностей під час порівнянь.
  • Додано позначку «НАДРІВНЕВІСТЬ» для спорядження, максимальний рівень якого перевищує 30 (некрамехи, зброя виду «Догмат» та кувова).

f4a3cde7d682782d3a087a37885f2812.jpg

  • Додано позначку «ВАЛЕНТНА ПЕРЕВАГА» для кувової та «Догмат»-зброї, щоби позначати, чи вони підійдуть до валентного злиття та показати додаткові типи шкоди.

 a281d1adbcc30982c24c27feb1ba8bbe.jpg

  • Додано підказку під час наведення вказівника на заблоковані комірки ексилових модифікаторів, щоби повідомляти гравців про потребу в ексилотримачі для зброї для розблокування.
  • Додано новий візуальний ефект розблокування комірок для ексилофих модифікаторів.
  • Додано новий візуальний ефект розблокування комірок тримача містифікаторів.

Зміна інтерфейсу показників ворфреймів, зброї та рейкоджека

Величезну стіна показників може збивати з пантелику, особливо у випадку нових гравців, які лише знайомляться з усіма важливими аспектами цих екранів. 

Намагаючись виділити найважливішу інформацію та зменшити загальний візуальний шум, ми внесли кілька змін до екранів показників ворфреймів, зброї та рейкоджека:

  • Показники організовуються в порядку важливості.
    • Основні показники (найважливіші) видимі на цих екранах увесь час.
    • Допоміжні показники (відгалуження основних) переміщено у підказки, які з’являються в разі наведення вказівника на відповідні основні показники.
  • Додано кілька нових основних та допоміжних показників, щоби ліпше показувати гравцям необхідну інформацію.
  • Поліпшено вигляд підказок основних показників, щоби вирізняти їх від допоміжних.
    • Додано лінію-роздільник для відокремлення основних показників від допоміжних.
    • Додано піктограму-стрілочку для кожного допоміжного показника.
  • Додано нові заголовки для групування та сортування показників.
  • Додано позначки «Початкові показники» та «Оновлені показники» у верхній частині вікон показників, щоби вказати, що гравці бачать зараз.
  • Певні показники тепер не будуть на видноті увесь час і відтепер вважаються «умовними», тобто з’являтимуться лише після зміни цих показників модифікаторами.
  • Вилучено та змінено певні показники.

Точні подробиці:

У цьому розділі ми детальніше розповімо про всі зміни, згадані вище, і як саме це буде видно для кожного типу спорядження. Також ми наводимо додаткову інформацію про особливі зміни, які торкнулися певних показників.

Ось настанови для ліпшого розуміння написаного нами про зміни в інтерфейсі:

  • Усе з позначкою «нове» — показники, що з’явилися в інтерфейсі у цьому оновленні.
  • Усе з позначкою «залежно від умов» — показники, що з’являтимуться лише у разі відповідності певним умовам.
  • Усе з позначкою «новий заголовок» — нові текстові рядки, для поліпшення сортування показників.

Показники ворфреймів:

  • Здоров’я.
  • Щити.
    • Допоміжні показники щитів:
      • Тривалість гашення щитом: коли щит спадає, то надається невразливість на Х с. Збільшення максимальної кількості щитів подовжує тривалість невразливості.
      • Затримка відновлення щитів (нове): затримка в секундах до відновлення щитів після їхнього пошкодження Х с.
      • Відновлення щитів (нове): швидкість відновлення щитів після повного виснаження Х%/с.
  • Захист.
    • Допоміжні показники захисту:
      • Опір тау-шкоді (залежно від умов).
        • Умова: з’являється лише з модифікаторами Умбри.
      • Опір стихійній шкоді.
  • Енергія.
    • Допоміжні показники енергії:
      • Початкова енергія (скільки у вас є на початку завдання).
      • Відновлення енергії (нове): енергія відновлюється Х/с.
  • Швидкість бігу: відсутні допоміжні показники.
  • Здібність (новий заголовок)
  • Тривалість.
  • Ощадливість.
    • Допоміжні показники ощадливості:
      • Розрахунок ощадливості (нове): здібності споживають лише % від початкової вартості.
      • Розрахунок ощадливості активних здібностей (нове): враховуючи ефекти від тривалості здібності активні застосовані здібності споживають Х% від початкової вартості.
  • Досяжність.
  • Потужність.

Показники основної/допоміжної зброї:

Зауважте, що для запобігання плутанині в списку об’єднано всі показники основної та допоміжної зброї. Тобто ви побачите показники певної зброї, але не всієї (зброя з радіальною атакою матиме показник дальності, але не інші). 

  • Швидкострільність.
  • Мультипостріл.
  • Магазин.
    • Допоміжні показники магазину:
      • Максимум набоїв (залежно від умов).
        • Умова: з’являється на зброї з будь-якою величиною максимальної кількості набоїв (>0).
      • Підбирання боєприпасів.
      • Перезаряджання.
  • Влучність.
    • Влучність тепер показана так:
      • Дуже низька.
      • Низька.
      • Середня.
      • Висока.
      • Дуже висока.
        • Раніше цифри, показані для влучності не дуже відповідали тому, що насправді відчувалося гравцями. Наприклад показник Ґрінлока 44,4 наводив на думку, що постріли будуть не дуже влучні, але вони були влучні. Отже, тепер в інтерфейсі буде ліпше показана його висока влучність.
    • Допоміжні показники влучності:
      • Відхилення прицілювання: X градусів.
      • Максимальне відхилення: X градусів.
    • Також ми змінили описи модифікаторів, які використовували «розкид» замість «влучності», тож тепер «влучність» — єдиний термін для опису цього показника.
  • Тип вогню.
  • Шумність (залежно від умов).
    • Цей показник завжди показуватиметься для тихої зброї.
    • Умова: з’являється з модифікаторами рівня шуму.
      • Також ми додали позначку «ПРИГЛУШЕНО», коли рівень шуму зменшено, але зброя не повністю тиха.
  • Пробивання (залежно від умов).
    • Цей показник завжди показуватиметься для зброї з будь-якою величиною пробивання (>0).
    • Умова: з’являється з модифікаторами пробивання.
  • Досяжність.
  • Сумісність із розломами.

Шкода

  • Імовірність критичної шкоди.
  • Множник критичної шкоди.
  • Стан.
    • Допоміжні показники стану:
      • Імовірність ефекту стану за постріл (нове): імовірність накладання кожного ефекту стану за постріл.
      • Імовірність радіального ефекту стану (нове): імовірність накладання кожного ефекту стану за радіальну атаку.
  • Ударна, пробивна, різальна шкода.
  • Стихійна шкода.
  • Спадання шкоди.
  • Загальна шкода.
  • Радіальна атака
  • Досяжність.
  • Ударна, пробивна, різальна шкода (залежить від умов).
  • Стихійна шкода.
  • Спадання шкоди.
  • Загальна шкода.

Показники холодної зброї:

Основна

  • Швидкість атаки.
  • Досяжність.
  • Удар по землі.
    • Удари по землі зазнали певних змін, які впливають на видимі показники в інтерфейсі. Детальніше читайте у відповідному розділі «Зміни удару по землі».
    • Допоміжні показники удару по землі:
      • Дальність удару по землі (нове): удари по землі вражають усіх ворогів у межах Х м довкола точки удару.
  • Атака в ковзанні.
  • Тривалість серії.
    • Допоміжні показники тривалості серії:
      • Імовірність зарахування серії (нове й залежно від умов): додаткова ймовірність зарахування серії Х%.
        • Умова: з’являється лише з модифікаторами ймовірності зарахування серії. Також це призведе до появи основного показника «Тривалість серії», тож цей допоміжний показник наявний у підказці.
      • Початковий показник (залежно від умов): нові серії розпочинаються з Х замість нуля.
        • Умова: з’являється лише з модифікаторами початкового показника серії. Також це призведе до появи основного показника «Тривалість серії», тож цей допоміжний показник наявний у підказці.
  • Продовження.
  • Кут блокування (залежно від умов).
    • Цей показник завжди показуватиметься для мечів та щитів.
    • Умова: з’являється лише з модифікаторами блокування.
  • Сумісність із розломами.

Шкода

  • Імовірність критичної шкоди.
  • Множник критичної шкоди.
  • Стан.
    • Допоміжні показники стану:
      • Імовірність ефекту стану за удар (нове): імовірність накладання кожного ефекту стану за удар.
  • Ударна, пробивна, різальна шкода.
  • Стихійна шкода.
  • Загальна шкода (залежно від умов).
    • Умова: з’являється лише за умови наявності 2 і більше типів шкоди.

Потужний удар

  • Шкода.
  • Удар по землі.
    • Удари по землі зазнали певних змін, які впливають на видимі показники в інтерфейсі. Детальніше читайте у відповідному розділі «Зміни удару по землі».
    • Допоміжні показники удару по землі:
      • Дальність удару по землі (нове): удари по землі вражають усіх ворогів у межах Х м довкола точки удару.
  • Імовірність теннокай (нове й залежно від умов).
    • Умова: з’являється лише з модифікаторами теннокай (за винятком Гідна дисципліна, яка дає можливості теннокай кожні 4 удари, а не випадково).
  • Підготовка (залежно від умов).
    • Умова: з’являється лише з модифікаторами підготовки.

Показники рейкоджека:

  • Рейкоджек
  • Корпус.
  • Захист.
  • Щити.
  • Місткість кузні.
  • Рушії.
  • Відновлення щитів.
  • Затримка відновлення щитів.

Бойові модифікатори (новий заголовок)

  • Потужність.
    • Раніше було «Потужність бойових модифікаторів».
  • Тривалість.
    • Раніше було «Тривалість бойових модифікаторів».
  • Досяжність.
    • Раніше було «Дальність бойових модифікаторів».

Загальні зміни інтерфейсу:

  • Додано сповіщення «Доступне інкарнонське поліпшення» до спадного списку, щоби повідомляти гравцям про наявність інкарнонської зброї, готової до еволюції. Наведення на нього покаже усю інкарнонську зброю, яка доступна для поліпшення в зброярні чи в Кабальєро.
    • Зауважте, що у підказці міститиметься лише споряджена інкарнонська зброя, тобто ви побачите там до 3 записів (основна, допоміжна та холодна зброя). 

b46d07ec54f95232f202cd67ce519031.jpg

  • Додано категорію «ДОСТУПНЕ ПОЛІПШЕННЯ» на екран Кабальєро «Еволюція інкарнонської зброї», де міститься доступна до поліпшення зброя.
    • Також у цієї зброї буде позначка «Еволюція», піктограма та особливе оформлення, щоби позначити доступність до поліпшення.
  • Додано можливість переглядати модифікатори-розширення, які сумісні з відповідною здібністю гельмінта на екрані передачі здібностей. Щоби переглянути увесь список доступних модифікаторів-розширень, скористайтеся кнопкою «ОГЛЯНУТИ РОЗШИРЕННЯ».
  • Додано легенду для мап Цетуса, Фортуни, Кризаліта, Некрасліка та святилища Анатоміки, щоби допомогти гравцям визначити де розташовані торговці.
    • Легенда доступна з першого відкриття мапи та натискання «Д», як позначено, щоби з’явився список.
      • Це також стосується легенд мап доджьо. Раніше меню легенди завжди було присутнім у доджьо. Відтепер же воно з’являтиметься тоді, коли відкриватиметься мапа доджьо.
    • Щоби запобігти спойлерам, легенда мапи для кавій у святилищі Анатоміки прихована на мапі Некраліска, допоки ви не завершите пригоду «Шепіт у стінах».
  • Відтепер у своєму профілі та збірнику знань ви можете сортувати зброю за рівнем майстерності.
  • Нещодавно розкриті модулі розлому з’являтимуться першими на екрані модифікаторів під час сортування як «Нещодавні».
  • Невизначені речі відтепер будуть з’являтися вгорі екрана завершення завдання.
  • Додано позначку «У наявності» для підказок нагород Ланцюга, щоби вказати гравцям на наявність подібних предметів та їхньої кількості.
  • Додано позначку «У наявності» для підказок зібраних ресурсів на екрані завершення завдання.
  • Зміни виведення куброу/каватів:
    • Відтепер ви можете виводити куброу чи кавата, коли один уже з вами як супутник!
      • Як це було: виведення нового супутника прибирало поточного супутника до завершення усього процесу виведення. Також це означало, що у вас не було доступу й до інших налаштувань супутників.
      • Як це працює нині: під час виведення нового супутника ваш поточний лишається з вами в модулі інкубатора на орбітрі. Тобто ви зможете скинути його генетичний вік, дізнатися якісь подробиці, віддати чи перейменувати спорядженого супутника. Щойно завершиться виведення, то інкубатор закриється зі сповіщенням про потребу забрати й назвати нового супутника. Щойно ви заберете свого нового пухнастика, то він автоматично перейде в стан стазису до тієї миті, коли ви захочете поміняти свого поточного супутника.
        • Як і раніше, якщо у вас не споряджено жодного супутника, то нововиведений автоматично бігатиме орбітром, коли ви його заберете.
    • Можете виростити маленьких куброу/каватів з відбитків, допоки триває створення відбитку.
      • Вибір недорослих супутників тепер пропонуватиме можливість виростити дитинчат з відбитків, щоби мати можливість створити нові відбитки.
    • Додано повідомлення про помилку під час спроби створення відбитків щенят куброу, щоби гравці знали про потребу виростити супутника, для можливості створення відбитків.
  • Здібності ворфреймів відтепер можна переглядати в зброярні! Наведіть вказівника на здібність, щоби прочитати опис.
  • Пасивні здібності ворфреймів можна побачити на екрані поліпшень у зброярні. Наведіть вказівник на позначку пасивної здібності, щоби прочитати опис.
  • Додано чимало відсутніх описів, як-от стосовно інкарнонських поліпшень, модифікаторів-розширень, підсилень проривів Порожнечі, бонусів від наборів модифікаторів, модифікаторів вартових, унікальних рис зброї, модифікаторів Конклаву, кваліфікацій мандрівника та багато іншого!
  • Змінено підказку поруч із заголовком «НОВІ ПРЕДМЕТИ» на екрані поліпшень з «ПЕРЕЙТИ У КРАМНИЦЮ» на «ОГЛЯНУТИ В КРАМНИЦІ» — стара підказка наводила на думку, що вони потраплять в ігрову крамницю, натиснувши, але це не так.
  • Цифри шкоди тепер з’являтимуться нижче прицільної сітки та покажчиків влучань, що має поліпшити видимість.
  • Додано нову прицільну сітку для холодної інкарнонської зброї для того, щоби поліпшити розуміння настання готовності інкарнонської форми та залишку інкарнонського заряду.
    • Відтепер унизу прицільної сітки з’являтиметься покажчик готовності до перетворення в інкарнонську форму.
    • В інкарнонській формі прицільна сітка набуває іншого вигляду, який показує кількість заряду, що лишилося, за допомогою панелі у внутрішній частині.

75f208d98ebcbfd6edc553e2e9e854e0.jpg

  • Також додано нові звуки для перемикання між звичайною та інкарнонською формою зброї.

   Відома проблема: ми знаємо, що в деякій холодній інкарнонській зброї відсутні нові сітки! Досліджуємо проблему.

  • Внесено деякі візуальні оновлення для прицільної сітки для основної/допоміжної інкарнонської зброї, щоби поліпшити видимість, подібно до змін, наведених вище про холодну інкарнонську зброю:
    • Тепер унизу прицільної сітки з’являтиметься покажчик готовності до перетворення в інкарнонську форму.
    • Заряд, що залишився на панелі, тепер синього кольору (попередній білий було іноді дуже важко побачити на контрасті з навколишнім середовищем).

1531acb6712a0a45e270fffbe7ae1fe0.jpg

  • Оновлено інтерфейс оживлення, щоби виразніше відділяти його під час завдань. Ми також оновили звуки оживлення, щоби все було на найвищому рівні!

cea0e9fb59ef5056a5b47cac9848e693.jpg

  • Додано схожий на серцебиття звук, коли гравці втратили дієздатність.
    • Додано новий звук, коли гравці вмирають без можливості подальшого оживлення.
    • Додано новий звук самого процесу підняття на ноги та успішного оживлення.
  • Додано підказки (якщо навести на виділені слова в описах модифікаторів) для таких понять:
    • Збиття з ніг:  вороги падають на землю, даючи можливість провести добивання на землі.
    • Сон: вороги не можуть діяти й стають відкритим до добивань.
    • Роззброєння: вороги втрачають стрілецьку зброю й можуть битися лише в ближньому бою.
    • Підкидання: ревні удари холодною зброєю можуть підкидувати ворогів у повітря, тимчасово не даючи їм атакувати вас.
  • Оновлено опис здоров’я, щоби не прив’язуватися до ворфреймів.
    • Тепер буде: «Кількість шкоди, яку можна витримати до моменту недієздатності».
  • Кнопка «Назад» в ігровій крамниці повертатиме історію переходів у списку «Оглянути пов’язані». Кнопка «Вихід» переведе вас на головну сторінку крамниці, якщо ви заглибитеся на кілька сторінок далі.
  • Перенесено текст опису заблокованого вузла на спливну підказку (за наведення вказівника), щоби запобігти проблемам, через які текст міг вилазити за інтерфейс або заважати іншим його частинам.
  • На головній сторінці ігрової крамниці є розділ «НОВЕ», який допоможе вам переглянути всі нові доповнення.

 

ПОЛІПШЕННЯ ДУВІРІ

Найцікавіші якісні зміни

  • Винагороди та поступ Ланцюга тепер зберігаються після кожного завершеного етапу.
    • Наприклад, якщо ви на шостому етапі й ціль захисту знищено, то ви збережете поступ Ланцюга й нагороди, які отримали за попередні 5 етапів.
  • На зоряній мапі та мапі Дувірі з’являтиметься позначка «!», коли можна буде забрати нагороди Ланцюга.

f32a2d694aed2faa8a1c1b3a7b9b92e9.jpg2bbf56adf2ec69f93da4aeeb9cd85c47.jpg

  • Додано можливість покидати область очікування біля Крипти за допомогою нової функції проходу «Повернутися в Дувірі».
  • db9a67efb5b7a768ede87aa6082ab770.jpg
    • Дія стає доступною, якщо не почався відлік переміщення (10 с, якщо понад 50% гравців увійшли в прохід).
    • Це має вирішити ситуації, коли гравці нудилися в області очікування, бо інші учасники загону не діставалися до них.

Убивство в Ланцюзі: зміни уярмленого Шакала

Завдання з убивства уярмленого Шакала в Ланцюзі створювалося як видозмінений бій зі звичайним Шакалом, але з додатковими складнощами. Однак гравці довели, що в цьому бою вони швидко зазнають поразки й забіг загону Ланцюгом завершується внаслідок надмірної складності.

Щоби полегшити бій та збільшити кількість успішних проходжень, ми внесли такі зміни:

  • Значно зменшено шкоду турелей.
  • Значно зменшено шкоду й межі дії плазмової гранати.
  • Плазмові гранати тепер влучатимуть лише в гравців поза бульбашкою під час стану його перебування на стіні / атаці.
    • Оскільки плазмові гранати мають тепер менший радіус дії та шкоду, ми хочемо бути впевненими, що гравці досі відчуватимуть азарт бою, коли покидатимуть бульбашку.
  • Злегка подовжено затримку між використаннями плазмових гранат під час перебування на стіні, щоби дати вам час підготуватися.
  • Вилучено ефект нуліфікації з атаки «Потужна ударна хвиля».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої здібності уярмленого Шакала блокувалися Тишею Банші в Ланцюзі.
  • Це призупиняло поступ, оскільки Шакалу потрібно було використовувати Перебування на стіні, щоби продовжувати бій.

Загальні поліпшення й виправлення

  • Ми зробили значні зміни інфраструктури у завданнях Дувірі, щоби позбутися великої частини вад, спричинених перенесенням ігрової сесії. Ці зміни повинні прибрати різноманітні випадки нестабільної поведінки гри внаслідок перенесення ігрової сесії, включно з певними особливими вадами, як-от:
    • Застрягання в Крипті чи постійний екран завантаження, якщо перенесення ігрової сесії відбулося під час відліку завершення етапу.
    • Долучені гравці ставали дувірськими мандрівниками в Крипті після завершення перенесення ігрової сесії.
    • Перенесення ігрової сесії наприкінці етапу Крипти «Потік Порожнечі» спричиняло втрату цілей завдання після повернення гравців.
    • Гравці, що поверталися після перенесення, у бій з Шакалом, бачили лише чорний екран у наступному етапі Ланцюга.
    • Перенесення під час етапу переходу після бою з Шакалом іноді спричиняло збій у нового творця сесії або інші несправності.
    • Перенесення ігрової сесії під час повернення з Крипти до Дувірі призводило до втрати цілей завдання.
    • Творця сесії після смерті, перенесення та повернення неможливо було оживити.
    • Вихід у стані смерті на етапі для бою на кайті з орозмієм на «Шляху сталі» призводив до втрати дієздатності після повернення.
    • Великі затримки для долучених гравців, що потрапляли в нову сесію Ланцюга після перенесення ігрової сесії.
    • Синій візуальний ефект з етапу для кайта під час бою з орозмієм у режимі «Шлях сталі», що залишався до кінця бою після перенесення ігрової сесії.
    • Виправлено помилку, внаслідок якої не вдавалося нормально завершити перенесення сесії до іншого гравця під час ламання останнього кільця орозмія.
    • Перенесення сесії в Крипті спричиняло відділення одного гравця від загону у власну сесію з випадковим вирядом.
    • Гравці поверталися до Крипти після перенесення сесії як оператор замість мандрівника й вилітали з мапи.
    • Збої після перенесення на етапі для кайта й бою з орозмієм на «Шляху сталі».
  • Повідомлення «Ухвали скінчилися», яке з’являлося під час відкриття меню ухвал ви бачитимете лише раз, а потім вас повертатиме до вікна жестів.
    • Це виправить помилку, коли гравці не могли отримати доступ до вікна жестів узагалі, оскільки виклик вінка ухвал відповідає налаштуванням виклику вікна жестів.
  • Додано сповіщення інтерфейсу користувача, яке пояснює, чому вони чекають у Крипті, поки гравці завантажуються або 50% гравців не стоять у Крипті.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої гравці лишалися в печері Тешина після використання дзеркала зовнішності мандрівника, коли решта загону переміщалася до першого етапу Ланцюга.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої переміщення з Крипти під час використання жесту «Шодзін» спричиняло появу гравців поламаному стані під час бою з орозмієм.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої долучені гравці бачили проблимування уривків ухвали на різноманітних мапах «Крипта».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої позначки на мінімапі Дувірі з’являлися некоректно на краях мапи.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої мапа Дувірі на короткий час мала хибне орієнтування в момент відкриття.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої не використовувалося спливне вікно рідкісного предмета у разі здобуття дувірської риби під час годування злотопаща.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої було Ярелі не могла їхати на Меруліні крізь купол уярмленого Шакала в Ланцюгу.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої не оновлювався поступ облікового запису у профілі, якщо переглядався з Дувірі.
  • Виправлено від’єднані текстури поверхні на мапах Ланцюга (зокрема в амфітеатрі).
  • Виправлено помилку, унаслідок якої гравець літав на мотузці трубного підіймача в Дувірі, якщо інших гравець взаємодіяв із ним водночас.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої екран ухвал неможливо було закрити, якщо вас затягувало у кімнату Ланцюга з Дувірі.
  • Виправлено тривале легке блокування/перешкоду, яка траплялася з третім членом загону, після якого творець сесії переносився до нового загону Ланцюга.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої вказівник назовні з дувірських печер не оновлювався, якщо ви йшли іншим, непередбаченим шляхом.
    • Не оновлюватиметься одразу по виходу з печери, а лише тоді коли гравці будуть на 50 м вище поверхні.
  • Виправлено рідкісну проблему, унаслідок якої долучені гравці могли застрягати на екрані завантаження в Дувірі після перенесення сесії.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої підіймання речей у Дувірі мандрівником змінювало зброю на Сирокко.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої гравці застрягали у ворфреймі після використання Перенесення одразу після виконання першої цілі в Крипті в Дувірі.
  • Виправлено граматичну помилку в англійській мові в запиті на підтвердження вибору винагороди Ланцюга на «Шляху сталі».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої уривки ухвали з’являлися в землі на деяких мапах Крипти.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої гравці застрягали у ворфреймі після використання Перенесення одразу після виконання першої цілі в Крипті в Дувірі.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої гравці застрягали в T-позі у ворфреймі після перемоги над орозмієм.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої гравці отримували досвід від попереднього бою з орозмієм, якщо творець сесії покидав гру перед відкриттям скрині й переходив до іншого завдання Дувірі.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої гравці не могли використати Перенесення в Крипті після подолання орозмія.
  • Виправлено проблему перенесення ігрової сесії в печері Тешина й повторного під’єднання, у результаті якого гравці провалювалися крізь світ.
  • Виправлено проблему перенесення ігрової сесії під час відеовставки з орозмієм, унаслідок якої гравці з’являлися на арені без самого орозмія.

 

ЗМІНИ ВОРОЖОГО НЕКРАМЕХА «КІСТЯНА ВДОВА»

Ті, хто вже досліджував лабораторії Альбрехта та камери ізоляції, близько знайомі з міцним некрамехом зі щитом із серії «Кістяна Вдова». Чимало зі змін Кістяної Вдови в цьому оновленні відповідають змінам Бура Порожнечі з оновлення «Шепіт у стінах» які мали ту ж саму мету — зменшити складність та поліпшити чіткість атак та здібностей. Оскільки перемога над ними — ключовий елемент ігроладу для отримання складників, щоби скласти власного некрамеха, то, на нашу думку, бій повинен проходити веселіше та простіше!

Зміни, наведені нижче, стосуються Кістяної Вдови в лабораторіях і камерах ізоляції.

Загальні зміни:

  • Кістяна Вдова отримуватиме шкоду (трішки послаблену) скрізь, а не лише в слабких місцях. Відтепер влучання в слабкі місця завдаватиме збільшеної шкоди.
    • Ці зміни мали зробити бій легшим, водночас усе ще заохочуючи гравців цілитися в слабкі місця.  Оскільки Кістяна Вдова тепер отримує шкоду з будь-якого кута, то ми зменшили кількість отримуваної шкоди (максимальна шкода за залп та за секунду), щоби врівноважити рівень складності та запобігти смерті з одного пострілу.
  • Слабкі місця Кістяної Вдови візуально поліпшено, щоби додати їм виразності й полегшити пошук. Відтепер це флакони з рідиною, які можна поцілити й знищити.
  • Замінено арк-гармату Кістяної Вдови: Мавзолон на Морґу (з модифікованою зменшеною швидкострільністю).
    • Мавзолон використовує некрамех «Бур Порожнечі», тож ми хотіли дати Кістяній Вдові власну арк-гармату!
  • Вилучено ту невелику кількість щитів (показник не був реальним фізичним щитом).
  • Позначка Кістяної Вдови тепер теж буде червоною (як і в Бура Порожнечі).
  • Рівень ворожої Кістяної Вдови тепер показуватиметься в інтерфейсі.
  • Виправлено помилку, внаслідок якої Кістяна вдова не відновлювалася після невлучної атаки ковзанням.

Зміни здібностей та атак: 

  • Загальні: 
    • Кістяна Вдова тепер частіше перемикатиметься між атаками впритул та звіддаля, щоби ліпше реагувати на дії гравців.
    • Додано новий візуальний ефект перед Кістяною Вдовою під час ковзної атаки, щоби ліпше показувати діапазон шкоди.
      • Виправлено помилку, унаслідок якої гравців збивало з ніг з іншої сторони стіни, куди ковзала Кістяна Вдова.
    • Поліпшено напрям прицілювання, коли Кістяна Вдова стрілятиме з Морґи — тобто тепер зброя направлятиметься в ту сторону, де гравці в яких вона стріляє.
  • Лінія вогню:
    • Зменшено кількість необхідних пострілів у залпі: 2 -> 1.
    • Кістяна Вдова повертатиметься до гравців перед застосуванням здібності «Лінія вогню» й перебуватиме у тому положенні упродовж тривалості здібності.
    • Кістяна Вдова завмиратиме на коротку мить після застосування «Лінії вогню», перш ніж проводити інші атаки.
    • Оновлено візуальні ефекти «променів» для вибуху, коли промені потрапляють у ворогів, щоби це мало ефектніший вигляд.
      • Ця зміна також стосується і Кістяної Вдови гравців.
    • Додано новий звуковий ефект під час застосування Лінії вогню.
  • Діва зі щитом:
    • Поліпшено код щита для полегшення влучання та знищення.
    • Збільшено здоров’я щита.
    • Додано новий візуальний ефект застосування Діви зі щитом (появи щита).
    • Кістяна Вдова тепер завмиратиме на місці, коли ламатиметься щит.
    • Додано новий візуальний ефект пошкодження щита, щоби поліпшити розуміння моменту, коли він от-от розіб’ється.
    • Додано новий звуковий ефект застосування Діви зі щитом.
    • Додано новий звуковий ефект отримання щитом шкоди від гравців та його ламання.
      • Звуки змінюються відповідно до кількості шкоди, яка завдається щиту.
    • Додано новий візуальний ефект дистанційним атакам Діви зі щитом, щоби гравці ліпше розуміли коли потрібно ухилятися чи тікати.
  • Залізна Леді (атака холодною зброєю):
    • У разі влучання здібності «Залізна Леді» гравців злегка відштовхуватиме назад та короткий час хитатиме (раніше не було ні збивання з ніг, ані хитання — лише відштовхування).
    • Додано нову анімацію повороту на 90 градусів, щоби Кістяна Вдова елегантніше поводилася під час ударів холодною зброєю.
    • Кістяна Вдова відтепер виконуватиме серію з 3 ударів під час дії здібності «Залізна Леді».
      • Це ми взяли з версії «Благородна Залізна Леді» некрамеха гравців!

Також внесене такі зміни до ворожих Бурів Порожнечі:

  • Поліпшено правильність напрямку погляду Бурів Порожнечі, коли вони рухатимуться після ковзної атаки.

ОНОВЛЕННЯ ОБ’ЄМНОГО ОСВІТЛЕННЯ

Оновлено системи освітлення орбітра, рейкоджека та табору мандрівника відповідно новій технології об’ємного освітлення, що вперше з’явилася в оновленні «Шепіт у стінах». Однак усі три місця продовжуватимуть отримувати зміни для вдосконалення наявного освітлення.

Гравці побачать нове контрастне освітлення елементів на орбітрі, рейкоджеці та в таборі мандрівника. Ми прагнемо ввести загальне об’ємне освітлення для поліпшення ефекту разючості цих місцин, показуючи тіні, кольори, персонажів та оточення у набагато ліпшому світлі, аніж ви могли собі уявити.

Якщо точніше, то об’ємне освітлення забезпечує ліпшу врівноваженість взаємодії персонажів та оточення з відбитим світлом чи світлом від оточення. Окрім того, інтер’єр вашого орбітра використовуватиме набагато більше прямого освітлення реального часу, значно більше!

Раніше поверхні використовували лише дрібну частину променів. Динамічне освітлення та поліпшена взаємодія з об’ємним освітленням дозволить об’єктам точніше реагувати на зміни освітлення, неважливо статичні вони чи в русі. Більше динамічного освітлення зазвичай означає ліпші й цікавіші динамічні тіні. Мета — досягнути вищої точності в освітленні об’єктів та персонажів у будь-якому оточенні!

У таборі мандрівника ми використали нову систему об’ємного туману, щоби додати атмосферності місцині. Об’ємне освітлення зробить персонажів ліпше освітленими залежно від їхнього оточення. Поєднання цих систем створює нове враження від табору мандрівника. Ми вже використовували подібне в лабораторіях Альбрехта, але це вперше спробували на відкритій місцевості! Ми поліпшили систему об’ємного туману, щоби вона пасувала відкритому оточенню. Ось тут сонячне проміння пробивається крізь шари туману та рослинності, а вогні орбітра освітлюють мутний туман перед переміщувачем десантного судна «Лісет».
Очевидно, що освітлення в реальному часі набагато точніше, якщо звернути увагу на переміщувач Лісета чи на тіні від приміщення Перенесення.

Очевидно, що освітлення в реальному часі набагато точніше, якщо звернути увагу на переміщувач Лісета чи на тіні від приміщення Перенесення.

Інші оновлення загального об’ємного освітлення:

  • Увімкнуто об’ємне освітлення для «скляних»/прозорих матеріалів на ворфеймах. А саме (але не тільки) скляні частини Ґари, прозорі частини Севаґота Ґлавка та Нідуса Фріке. Головний плюс у тому, що вони матимуть оновлений та поліпшений вигляд, завдяки взаємодії з місцинами, де ввімкнуто об’ємне освітлення.
    • Зміна виправляє припасування кольорів енергії на ворфреймах зі «скляними» матеріалами, які просто зникали. Це траплялося у святилищі Анатоміки та лабораторіях Альбрехта, оскільки ці мапи некоректно працювали з новою системою об’ємного освітлення. Отже, ми ввімкнули об’ємне освітлення для цих матеріалів, щоби була взаємодія та кращий вигляд у цих місцинах!
  • Поліпшено кольоровий градієнт об’ємного туману, щоби позбутися перенасичення та затемнення у певних ситуаціях.
  • Зроблено оптимізацію налаштування «Висока» параметра «Якість об’ємного туману».
  • Внесено кілька виправлень та поліпшень підрахунків часточок об’ємного туману.

Якщо вам на орбітрі, рейкоджеку чи в таборі мандрівника трапляться вади освітлення після оновлення, то надсилайте нам знімки екрана у звітах про помилку, щоби наша неймовірна команда освітлювачів почала розслідування.

ОНОВЛЕННЯ ХУТРА КУБРОУ

Усі так давно чекали на оновлення хутра куброу — ось і воно! Віддані супутники родини псових відтепер матимуть реалістичніше хутро — вам аж кортітиме потертися об нього обличчям. Ось що ми зробили, щоби досягнути реалістичнішого вигляду хутра:

  • Поліпшили відгук на освітлення та тіні у різних середовищах, щоби покращити роздільність текстур.
  • Поліпшено щільність хутра, щоби додати м’якості та пухнастості вигляду.
  • Додано глибини до тіней та забарвлення хутра.
    • Гравці можуть захотіти відвідати своїх куброу, щоби пристосувати супутників до нових змін!

Описані зміни застосовуються лише для куброу-супутників. Дикі/ворожі куброу отримають подібні зміни в наступних оновленнях.

Відома проблема: зміна кольорів вигляду хутра «Ядро» залишає вашого куброу з оранжево-зеленою шкірою під хутром.

ПЕРЕТВОРЕННЯ ВБРАННЯ МАНДРІВНИКА «ЛІКВІДАТОР» ТА «ПЛАВИЛЬНИК»

Відтепер мандрівники можуть уособлювати солярійців! Маски «Плавильник» та «Ліквідатор, рукави, кіраси, штани та поділ тепер зможуть використовувати й мандрівники. 

85cb71421e3651aed044b10ed941dcd8.jpg *Зображення: колекції «Ліквідатор» (ліворуч) і «Плавильник» (праворуч) на жіночих варіантах мандрівника.

Якщо ви купуєте чи створюєте ці оздоблення, то отримаєте варіанти як для оператора, так і для мандрівника. Для тих, хто вже придбав елементи вбрання «Ліквідатор» чи «Плавильник», відповідні предмети для мандрівника одразу будуть доступні у ваших речах після завантаження оновлення і входу у гру.

 

ЗАГАЛЬНІ ДОПОВНЕННЯ

  • З’явилися нові записи для сомакорда. Зчитавши їх ви розблокуєте такі мелодії для свого орбітрового сомакорда:
    • «Назавжди переплетені».
    • «Порожнеча Ґранума».
  • Додано понад 100 нових оздоблень для доджьо в стилі лабораторій Альбрехта. Щоби легше було їх знайти у списку до кожної назви ми дописали «Лабораторія Ентртаті».
  • Додано нові медалі на екран завершення завдання для таких ігрових режимів:
    • Каскад Порожнечі — найбільше убивств траксів.
    • Повінь Порожнечі — найбільший збір живопласту.
    • Армагеддон Порожнечі — найбільший збір аргозену.
  • Додано межі переміщення для прогалин у пригоді «Пробудження», де вам потрібно було подолати їх гвинтовим стрибком. Згладжено кам’яні стіни, щоби ними було легше дертися угору.
    • Ці зміни внесено для допомоги гравцям у їхньому пізнанні й ознайомленні з керуванням у Warframe. Відтепер, якщо впадете у прогалину, то з’явитеся на іншій стороні й продовжите пригоду, а ще менше застрягатимете під час підіймання вгору.
  • До симулякра додано нові шаблони бойові групи, щоби гравці могли прикликати різний набір ворогів за одне клацання! Кожен загін складається з 20 заготовлених ворогів, на яких ви можете перевіряти свої збірки. Кожен загін розблоковується після того, як ви додасте до збірника знань 30% фракції, тобто ця функція дозволяє вам додавати ворогів, яких ви ще не повністю зчитали зчитувачем. Загони доступні для таких фракцій:
    • Ґрінери.
    • Корпус.
    • Заражені.
    • Орокіни.
    • Нармер.
    • Шепіт.
    • Свідомі.

 

ЗАГАЛЬНІ ЗМІНИ

  • Аватари гравців більше не застрягатимуть у кутках перешкод, коли підіймаються схилом або біжать по не ідеально вертикальній стіні. Клейкі кутки канули в Лету!
  • Це була постійна проблема Warframe протягом усього часу існування, тож ця зміна зробить рух і паркур значно плавнішими!
  • Ми оновили озвучені репліки оператора для різних пригод голосами мандрівників, представлених у «Новій війні». Ми дуже цінуємо акторів, які подарували нам оригінальні репліки операторів, проте нам було важливо, щоби актори, що озвучували мандрівників, відіграли також і ролі їхніх двійників. Це дає нам можливість зберігати сталість голосів упродовж усіх пригод, що особливо важливо для основного сюжету.
    • Нові записи діалогів будуть у таких пригодах і сценаріях:
      • «Сон наяву».
      • «Внутрішній конфлікт».
      • «Жертва».
      • «Зречення».
      • «Химера: пролог».
      • «Ерра».
    • У цьому оновленні ми не чіпали вигуки оператора (як-от «У мене сильний ворфрейм.»), але ми також їх переглянемо.
  • Додаткові та універсальні набої тепер додадуть заряди до альтернативної стрільби фоліантів (Ґримуар і Ноктуа).
    • Оскільки Ґримуар і Ноктуа Данте мають нескінченні набої, ці предмети не мали користі. Тож ми дали їм ціль для всіх майбутніх фоліантів у майбутньому.
  • Зміни виведення куброу/каватів:
    • Відтепер ви можете виводити куброу чи кавата, коли один уже з вами як супутник!
      • Як це було: виведення нового супутника прибирало поточного супутника до завершення усього процесу виведення. Також це означало, що у вас не було доступу й до інших налаштувань супутників.
      • Як це працює нині: під час виведення нового супутника ваш поточний лишається з вами в модулі інкубатора на орбітрі. Тобто ви зможете скинути його генетичний вік, дізнатися якісь подробиці, віддати чи перейменувати спорядженого супутника, створити відбитки. Щойно завершиться виведення, то інкубатор закриється зі сповіщенням про потребу забрати й назвати нового супутника. Щойно ви заберете свого нового пухнастика, він автоматично перейде в стан стазису, а в інкубаторі покажеться ваш споряджений супутник.
    • Якщо у вас не споряджено жодного супутника, то нововиведений автоматично бігатиме орбітром, коли ви його заберете.
    • Поліпшення меню виведення:
      • Вам більше не потрібно споряджати куброу чи кавата, чий відбиток ви хочете створити.
        • Раніше: після створення відбитків спорядженого супутника він знімався зі спорядження.
        • Тепер: споряджений супутник усе одно зніметься зі спорядження під час створення відбитка спорядженого супутника, проте! Ви можете створювати відбитки не споряджених супутників. Це дозволяє уникнути необхідності споряджати супутників через зброярню, іти до інкубатора, створювати відбитки, знову йти до зброярні, щоби вибирати нового супутника тощо.
      • Додано можливість зростити кубреня й каватеня з меню відбитків.
        • Це зроблено для того, щоби не треба було споряджати малого супутника в зброярні, щоби вирощувати в інкубаторі.
      • Щойно вони подорослішають, ви можете продовжити процес створення відбитка без необхідності покидати цей екран!
  • Гравці, які не отримали сяндану «Ґіґелор-прайм» після її придбання до 4 березня, тепер отримають її після встановлення оновлення й запуску гри! У розширених нотатках буде більше інформації щодо цього випадку.
  • Штраф за бездіяльність тепер змусить ворфреймів випустити з рук будь-які важливі предмети для завдання (як-от носії даних), якщо ви бездіяльні, коли керуєте оператором.
    • Це дозволить іншим продовжити виконання завдання, підібравши предмет, що був у бездільних гравців.
  • Тил Реґор частіше нападатиме на гравців у його завданнях «Убивство»! Також внесено дрібні поліпшення до логіки Маніяка в бою з ним.
  • Трохи зменшено тремтіння анімації на оздобленні «Некраміт».
  • Оновлено варіант діалогу архімедівки Йонти стосовно траксової плазми: «Обміняти траксову плазму Луа».
  • Оновлено опис Благословення Трініті, щоби точніше передати, яке зменшення шкоди воно пропонує.
    • Раніше в описі зазначалося «[дає союзникам] опір шкоді», що не є правдивим, оскільки механіка опору шкоді не використовується у Благословенні.
    • Відтепер там вказано: «Відновлює здоров’я та щити союзникам поблизу, а також зменшує отримувану ними шкоду від ворогів».
  • Оновлено різноманітні описи ресурсів із відкритих світів, щоби ліпше розуміти, з яких вони планет, а також чіткіше вказати спосіб отримання ресурсів видобутку.
  • Оновлено опис випробування «Нічної хвилі» «Не руйнуй» для відповідності новому вузлу «Завада підриву» на Деймосі.
  • Вилучено згадку про потребу їзди верхи на Меруліні з опису розширення здібності «Хірургічні леза», щоби позначити можливість використання з новим розширенням «Віддана Меруліна».
    • Відтепер там вказано: «Застосуйте здібність повторно під час її дії чи перезаряджання, щоби запустити один водяний клинок. [...] Не споживає енергію, коли ви з Меруліною».
  • Оновлено опис здібності «Джерело життя» Трініті, щоби ліпше описати механіку дії:
    • «Ставить джерело життя на ворога. Союзники біля цілі поступово відновлюють здоров’я й мають невразливість до ефекту стану. Ворог поглинає шкоду від ефектів стану, призначену вашим союзникам поруч. Окрім того, союзники отримують додаткове здоров’я, коли завдають цілі шкоди».
  • В описі здібності «Данина» Титанії змінено «Шкода» на «Зменшення шкоди», щоби ліпше позначити ефект підсилення.
  • Оновлено матеріали вигляду «Фріке» для Нідуса, щоби збільшити загальний рівень деталізації та текстур.
    • Гравцям знадобиться переглянути свої налаштування, щоби пристосуватися до цих змін, але загальні поліпшення цього добірного вигляду!
  • Щоби виправити випадки нескінченної кровотечі (часто від поєднання модифікатора «Нездоланна воля» та здібності Оберона «Відновлювання») сповільнення втрати дієздатності тепер 90% максимум.
  • Додано новий метод обчислення кольорів енергії, щоби додати глибини. Також для додавання глибини внесено дрібні зміни до кольорів енергії у візуальних ефектах.
  • Внесено маленькі оновлення до затінення очей.
  • Тепер ви можете ділитися в чаті посиланнями на будь-яку рибу з відкритих місцевостей!
  • Якщо у вас є самдалі «Манус», то тепер її можна додати посиланням у чат.
  • Змінено назву виклику «Нічної хвилі» «Кристалічна чистота» (Успішно протримайтеся щонайменше 3 хвилі в Дзеркальній обороні) на «Миле дзеркальце, скажи».
    • Початково це випробування називалося на честь Проходу Тіани (Марс), оскільки був пов’язаний із режимом «Дзеркальна оборона». Оскільки тепер у нас є Муніо на Деймосі, то ми змінили назву, щоби вона відповідала обом мапам!
  • Гравцям з увімкненим міжплатформним збереженням, які не отримали сяндану «Синкра» після спроби оновити електронну адресу раніше швидких виправлень 35.1.2, повідомляємо: тепер вона у вас в обліковому записі!
  • Оновлено візуальні ефекти влучання стрілецької зброї в оточення (до прикладу, діри від куль). Тепер ці ефекти ще й оптимізовані.
  • Злегка оновлено піктограми досліджень в доджьо.
  • Оновлено опис вбудованої переваги топазового архонтового уламка:
    • Було: «Відновлює Х щитів, коли ви вбиваєте ворога вибуховою шкодою».
    • Стало: «Збільшує ймовірність критичної шкоди від допоміжної зброї на Х% щоразу, коли ви вбиваєте ворога під впливом термічного ефекту стану. Накопичується до Х%».
  • Додано опис неповторної риси на екран поліпшення Акрида: «Постріли гарантовано накладають ефект стану від токсичної шкоди».
  • Візуалізація переміщення Куллерво у здібності «Гнівний наступ» тепер не відтворюватиметься, якщо переміщення заборонене або внеможливлене (перешкоди, прірви тощо).
  • Оновлено основний режим Ґримуара, щоби надати узгодженіших відчуттів польоту (це лише візуальна зміна!).
  • Ви отримуватимете повідомлення, коли намагатиметеся запросити гравців міжплатформної гри, якщо вимкнуто цю можливість — система проситиме ввімкнути міжплатформну гру.
  • Вказані вороги-ексіми набуватимуть здібностей та атак звичайних версій:
    • Прадавній — хапатиме й притягуватиме гравців.
    • Скорпіонка — хапатиме й притягуватиме гравців.
    • Вогнелез — переміщатиметься.
    • Матка — породжуватиме личинок.
    • Кулеметниця — завдаватиме ударів по землі.
    • Сейсмічний МОА — створюватиме ударну хвилю.
    • Комба — матиме магнетичну атаку.
    • Рядовий-снайпер — прикликатиме медоїдів.
  • Внесено поліпшення шляховказу під водою у певних мапах ґрінерської морської лабораторії.
  • Оновлено опис «Збільшення ймовірності випадіння модифікаторів», щоби показувати вплив на ймовірності випадіння ендо й містифікаторів.
    • Тепер: «Подвоює ймовірність випадіння модифікаторів, ендо та містифікаторів з ворогів».
  • Поліпшено стандартну орієнтацію та розміри попереднього огляду оздоблень доджьо в меню оздоблень.
  • Головним креслеником Цінти тепер можна торгувати!
  • Видатний тотем вогника тепер можна пожертвувати доджьо!
  • Оновлено опис випробувань шифрувальника прихованих модифікаторів розколу, щоби ліпше пояснити завдання для їхнього відкриття:
    • Оновлено опис «Убийте ворога влучанням у голову під час прицілювання в повітрі».
  • Ґримуар тепер буде закритий, коли схований, щоби запобігти дивним проблемам анімації.
  • Зі збірника знань видалено записи про землетруса Нармера й буго-землетруса Нармера, оскільки лише купо-землетрус Нармера з’являвся під час контрактів Нармера, тобто ці два записи неможливо було завершити.
  • Кнопка «ПОГОДУВАТИ» в гельмінта стає доступною, щойно ви кинете йому бодай один ресурс. Раніше для цього потрібно було натиснути ESC.

 

ОПТИМІЗАЦІЇ

  • Внесено кілька системних оптимізацій обсягу використання пам’яті для всіх платформ.
  • Внесено оптимізації пам’яті та завантаження рівнів на відкритих місцевостях (Долина Куль, Рівнини Ейдолонів, Кембіонська течія).
  • Внесено кілька мікрооптимізацій мінімапи.
  • Внесено системні мікрооптимізації до коду гри.
  • Внесено системні мікрооптимізації до використання центрального процесора й мережі.
  • Внесено системні мікрооптимізації до завантаження вмісту.
  • Внесено оптимізації до системи пропозицій посилань у чат.
  • Внесено мікрооптимізації до інтерфейсу та його обробки.
  • Внесено системні мікрооптимізації до використання пам’яті введенням Steam.
  • Внесено системні мікрооптимізації до часу виконання коду гри.
  • Внесено деякі поліпшення, щоби запобігти зависанням під час завантаження доджьо, реле, міст та сесій Конклаву.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої гравці в загоні зависали після зламу одного з терміналів прикликання некрамеха в лабораторіях Альбрехта.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої зміна комірок зміни зовнішності з виглядом «Спадок» у зброярні спричиняли зависання.
  • Внесено багато системних мікрооптимізацій до обробки рядків коду.
  • Внесено кілька мікрооптимізацій до запуску гри.
  • Поліпшено швидкодію ReduceFrameLatency у DirectX 11.
  • Внесено системні мікрооптимізації до коду, пов’язаного з Windows.
  • Оптимізовано поведінку ґримуара у пригоді «Шепіт у стінах» під час його першого підбирання.
  • Виправлена невелика помилка, яка могла виникнути, коли з’являлися дружні некрамітські дрони.
  • Оптимізовано візуальний ефект, який виникає після введення збірника атропоса у давачі вітріуму, щоби запобігти виникненню проблем зі швидкодією.
  • Виправлено кілька точкових навантажень, спричинених здібностями оператора.
  • Виправлена проблема, яка могла виникнути під час відкриття меню у відкритому світі.
  • Виправлена проблема із завантаженням, спричинена Джен Дро, коли вони імітували ворфреймів у грі «Індекс».

 

ГОЛОВНІ ВИПРАВЛЕННЯ

  • Виправлено помилку, унаслідок якої уламкові ефемери хибно показували тауровані візуальні ефекти для таурованих фіолетових, топазових та смарагдових архонтових уламків.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої ексім морозник на короткий час сповільнював усю мапу під час появи.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої підсвічування союзників застосовувалося до вартових та супутників у зброярні.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої панорама для світлописця «Лунаро» примусово обирала гравцям виряд Конклаву.
  • Виправлено можливість завдавати потужних ударів у повітрі. Відтепер потужні удари в повітрі створюватимуть потужні удари по землі, як і задумано.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої було неможливо виконувати удари по землі, якщо ви починали з Перенесення.
  • Виправлено хибний опис Гніву сновиди, де йшлося про вікно можливості, а не про ймовірність.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої здібності «Гнівний наступ» Куллерво бракувало звукових ефектів під час потужних ударів.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої певні здібності Вісп не споживали Внутрішню міць.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої численні звукові ефекти не повторювалися для гостей сесії в завданнях «Алхімія».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої вороги в череві Ґренделя миттєво помирали, якщо він стрибав зі скелі з ними всередині. Тепер вони відродяться на виступі, з якого починався стрибок.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої кольори енергії не застосовувалися до прозорих матеріалів наплічника «Ґлавк» для Севаґота, наплічника «Ґіллічап» та тіні Севаґота Ґлавка.
    • Гравці можуть захотіти переглянути свої налаштування, щоби пристосуватися до цих змін!
  • Виправлено помилку, унаслідок якої модифікатор-розширення «Леткий різновид» Споротрикса не працював для долучених гравців.
  • Виправлено неможливість покинути завдання «Алхімія» в самітній грі.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої використовувалося розміщення гельмінта з міжплатформного збереження ПК, навіть якщо основним обирався обліковий запис консолі.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої Вовча Довбня не могла використовувати теннокай (але лічильник серії споживався).
  • Виправлено помилку, унаслідок якої корозійна позначка від пасивної здібності Гідроїда не з’являлася для долучених гравців.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої пасивна здібність Гідроїда блокувала ефекти інших здібностей, що позбавляють захисту.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої механіка «Можливості [для теннокай] трапляються кожен 4-й удар холодною зброєю» Гідної дисципліни не враховувала влучання холодної благородної й звичайної зброї, якщо споряджені були обидві.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої Ярелі не могла взаємодіяти з оперативниками у завданнях в Безодневій області, поки була верхи на Меруліні.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої шлях здібності «Гнівний наступ» Куллерво блокувався після перемикання до оператора й назад.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої тримач містифікаторів для холодної зброї не був угорі списку на екрані завершення завдання з нагородами за нетракамеру.
    • Автоматичний бій відтепер вимикатиметься в цій місцевості, щоби завадити пропуску важливих ключових моментів.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої кнопка випадкового вибору давала вартовим та супутникам несумісну зброю.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої персонажі могли дивитися в хибний бік, вийшовши з Кротовини Нови, якщо заходили туди під час прицілювання в повітрі.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої вороги з променевою зброєю (зокрема гібридні МОА) продовжували вистежувати й розстрілювати гравців, коли ті переходили в стан невидимості.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої використання хрестовини ліворуч на контролері переносило над лівою коміркою кольору світних елементів (під час наведення на праву комірку) й відправляло аж до виряду С.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої перекочування під час застосування здібності «Хмарохід» Вукона не давало ворфрейму можливості повертати під час дії здібності.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої убивства Останнім боєм Стейнекса не зараховувалися в щоденному випробування «Нічної хвилі» під назвою «Підкорювач волі».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої Мінування і Бастилія Вобана не використовували накопичення Містичної непохитності.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої низька частота кадрів (нижче ніж 30 к/с) впливала на ефективність послаблення шкоди.
    • Поєднання низької частоти кадрів і зброї з високим темпом стрільби й завдаваною шкодою дозволяло з одного пострілу вбивати ворогів із послабленням шкоди (архонти, кувові лічі тощо). Загалом, низька частота кадрів подовжувала час, необхідний для нарощення послаблення шкоди, у відношенні до завдаваної шкоди за секунду. Ми бачили цю проблему ще до змін, які ми внесли до послаблення шкоди в оновленні «Безодня Даґат», але вона стала дійсно очевидною лише після збільшення максимальної шкоди за влучання та шкоди за секунду. Тож ми вирішили цей небажаний зв’язок, і тепер частота кадрів не впливає на послаблення шкоди. Це виправлення не змінює нічого в роботі самого послаблення шкоди.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої потужні удари холодною зброєю під час ковзання не працювали належним чином із різними ігровими механіками, як-от теннокай, ухвалами на кшталт «Засолена рана» (які впливають на потужні удари) тощо.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої ефекти стану, що блокувалися Дизометричною вартою Корвекса, усе одно призводили до недотримання вимоги випробувань розколу «без потрапляння під вплив ефекту стану».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої гне відтворювався кінематографічний ролик 4 етапу Привласнювачки, що призводило до втрати дієздатності у бою на «Шляху сталі».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої спорядження фіолетового архонтового уламка у найправішу комірку й наявність кількох інших порожніх комірок спричиняло збільшення електричної шкоди понад заплановані межі.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої зброя долучених гравців завдавала лише типової шкоди ворогам у Торнадо Зефіри, але не накладала ефекти стану.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої Торнадо Зефіри втрачали свої місця влучань для зброї гравця та ефект стану після досягнення обмеження шкоди.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої ціль захоплення на Юпітері ставала невразливою, якщо її збивали під час польоту на реактивному ранці.
  • Виправлено проблему, через яку, якщо у вас була дієвість потужної атаки, а тривалість серії рівна 0, то ви негайно повертали всю свою початкову серію, а не відновлювали її протягом часу.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої Мандонель зберігав повністю заряджений постріл навіть після виконання дії, яка мала скинути постріл (перекочування, перезаряджання тощо).
  • Виправлено спливну підказку еволюції інкарнонського Латрона «Стрімке покарання», де не було вказано «Зі швидкістю пересування 1,2 і більше».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої боргові зобов’язання «Знайомі» та «Аванси» рідко з’являлися в пропозиціях Тікер.
    • Тепер її пропозиції завжди міститимуть принаймні 3 звичайні, 1 незвичайний і 1 рідкісний боргові зобов’язання, щоби гарантувати, що рідкісні зобов’язання завжди можна було придбати.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої завдання «Виживання» не запускалося належним чином, якщо початкову трансляцію переривали відкриттям меню.
  • Виправлено помилку, яка перешкоджала вмиканню пасивного ефекту Ґари під час використання Осколкової бурі.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої рибальський гарпун зникав із колеса спорядження, якщо ворфрейма вбивали під час завдання «Серце Деймоса», через що гравці не могли завершити етап «Подорож екзокрином».
  • Виправлено втрату керування після вибору набору реліквій як нагороду в пропозиціях синдикату Ентраті після досягнення 2-го рівня.
    • Ми прибрали цю можливість, щоби ця вада більше не з’являлася.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої Мінування і Бастилія Вобана не використовували накопичення Містичної непохитності.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої Темний кинджал-ракта й Маґістар-санкті не дають щитів і здоров’я відповідно до шкоди, завданої ворожому надзахисту (раніше зараховувалася лише завдана ворожим щитам і здоров’ю шкода).
  • Виправлено контекстну дію добивання, яка не вмикала дію містифікаторів «У разі добивання» (Містичне ошуканство, Містичний ультиматум, Рукопашне крещендо).

ЗАГАЛЬНІ ВИПРАВЛЕННЯ

  • Виправлено помилку, унаслідок якої поділ «Ліквідатор» зникав на операторках.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої гості сесії відчували зависання під час використання зброярні в Симулякрі.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої було неможливо піймати серворибу Корвексом, використовуючи Гарпуни «Приголомшень» та «Шокудар».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої випробування для модифікатора розколу «Спіймайте Х риб із першої спроби» скидувалося після кожного кидка Корвексом.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої коалесцентне злиття архонтових уламків не супроводжувалося сповіщенням про успішне завершення.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої гравці без клану мали в профілі клан без назви з нульовим рангом.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої повернення до доджьо після успішного розкриття модифікаторів розколу блокувало розкриття до моменту повернення гравців на орбітр.
    • Відтепер модифікатори розколу розкриватимуться після повернення в доджьо!
  • Виправлено помилку, унаслідок якої підсилення від «Критичної мутації» для Катаболиста хибно зменшувалося, якщо гравець перезаряджався під час перебування на Меруліні, і навіть було влучання у 3 ворогів.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої супутники (як-от кавати, куброу і подібні) зникали для Титанії у формі Лезокрила під час перенесення ігрової сесії.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої не додавалися переваги від встановлення модифікатора «Аеродинаміка» й потрібно було повторно відкрити екран «Поліпшення» для коректної роботи.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої модифікатори-розширення у попередньому перегляді показані як не у власності, якщо використані як передані здібності гельмінта.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої моделі певних корпусівців химерно розтягувалися після смерті.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої оператори отримували кровотечу, увійшовши до 11 етапу пригоди «Жертва», якщо у гравців було розблоковано Останній подих.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої костюм та волосся операторів з’являлися раніше за операторів під час певних відеовставок у пригоді «Внутрішній конфлікт».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої повзунки освітлення світлописця показували великі десяткові числа, якщо перемикач «Налаштування 3 ламп» було вимкнуто.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої на самотнього вартового впливала швидкість Вольта у завданнях на виживання «Сполучення».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої зростав лічильник розміщених оздоблень в доджьо в разі попереднього перегляду оздоблення.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої можна було використовувати теми інтерфейсу без придбання, а просто перемкнувшись між контролером та клавіатурою під час попереднього перегляду.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої гості сесії не могли пройти крізь двері в завданнях «Шпигунство».
  • Виправлено кілька дір в текстурах мапи ґрінерських лісів.
  • Виправлено плавучий контейнер із ресурсами в Долині Куль.
  • Внесено виправлення, спрямовані на усунення хибних вказівників, що вели гравців хибним шляхом на Арі (Марс).
  • Виправлено помилку, унаслідок якої неумисно з’являвся певний символ у склепінні мапи зараженого зорельота.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої бракувало частини текстур на мапі зараженого зорельота.
  • Виправлені невеликі хибодруки й неточності локалізації.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої постійно відтворювалися візуальні ефекти обеліска Реквієму, якщо його запускали в місцині, заповненій рештками Фасса.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої з’являлося повідомлення про помилку після придбання предмета у торговців і з подальшими спробами придбати ще щось у зброярні.
  • Виправлено помилку коду, пов’язану з виходом із гри під час перебування на екрані зоряної мапи.
  • Виправлено помилку коду, пов’язану з лазерами вузлів безпеки на флагманських зорельотах Корпусу в завданнях «Емпіреї».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої були відсутні звукові ефекти для різноманітної зброї під час перебування на к-драйві.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої бракувало кнопки вибору вигляду для Куллерво у зброярні.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої візуальний ефект стану був під тілом Розрізаного Наглядача, а не на ньому.
  • Виправлено рідкісний випадок відсутності винищувачів рейкоджека.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої зберігався увімкнутий автоматичний ближній бій після виходу з турелі рейкоджека чи місця пілота, якщо він був увімкнутий під час входу туди.
  • Виправлено помилки навігації в орокінській Порожнечі.
  • Виправлено помилки навігації в орокінському зорельоті-блукачу.
  • Виправлено помилку розділення тексту на екрані поліпшень.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої дрон-прибиральники на панорамах літописця розкидали модифікатори, які не можна було підібрати (а потім вони прилипали до ворфрейма й псували всю світлину!).
  • Виправлено проблему з набором благородної анімації Екскалібура-Умбри, яка призводила до того, що його лук у стані спокою погано поєднувався з іншими анімаціями.
  • Виправлено прорізання шматка підлоги крізь сусідній на мапах орокінського місяця та «Заримена».
  • Виправлено можливість втекти крізь мапу Титанією в лезокрилі у певних областях орокінського місяця.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої тінь Корвекса не оберталася обличчям до ворогів під час використання Тигельного вибуху.
  • Виправлено можливість взаємодії з бюлетенями «Сім злочинів» у в’язниці Куллерво під час бою з ним.
    • Щоб уникнути відволікання від бою або випадкової взаємодії з ними й не ставити гравців у вразливе становище. Гравці можуть взаємодіяти з ними до або після бою!
  • Виправлено помилку, унаслідок якої меню перетягувалося на камеру над зображенням камери Куллерво після взаємодії з одним із бюлетенів у в’язниці Куллерво.
  • Виправлено помилку вхідного листа, що надсилався після завершення пригоди «Нова війна» без додавання відправника на основі кінцевого вибору.
  • Виправлено рідкісний випадок, коли творець сесії не міг повернутися до Цетуса з Рівнин Ейдолонів.
    • Це було пов’язано з тим, що творець сесії переходив на Рівнини Ейдолона з Цетуса, а запрошені гравці все ще завантажувалися в Цетус.
  • Виправлено хибне зміщення наплічника «Ґіллічап» на деяких ворфреймах (особливо помітно було на Корвексі та Фрості).
  • Виправлено помилку, унаслідок якої траплявся збій під час застосування здібностей тінями ворфреймів.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої у вікні пошуку не показувалися результати, якщо в назвах були дефіси чи зайві пробіли.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої траплявся рідкісний збій під час повернення на орбітр після бою з ейдолонами.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої не зникали голосові передачі, якщо переходити в меню під час самітної гри.
    • Тепер вони стишуються, коли відкривається меню, і відновлюються після продовження гри.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої сховки на мапах ґрінерських галеонів висіли над поверхнею.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої Лойд у святилищі Анатоміки промовляв репліки про прийняття вока, хоча ви взагалі нічого не приносили.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої ефекти горизонтального кільця Молекулярного заряджання Нови було ледь видно. Трохи зменшили його, щоби не перекривало огляд.
  • Виправлено зачіску мандрівника № 002, що обрізала обличчя мандрівника під час їзди на кайті.
  • Виправлено довгий проміжок в одній зі стін у приміщенні доджьо «Зала ґрінерських галеонів».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої Повітруля переслідувала гравця, що повертався на завдання «Заримена» наодинці після перенесення сесії.
  • Для певних мов оновлено тексти на екрані оновлень, який не поміщався в межі інтерфейсу.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої протерміноване оголошення на ярмарку Мару заважало засновникам вийти з їхнього особистого клану на 1 особу.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої лезо зо (особливо зі спорядженим виглядом «Підрізник» та «Сепфан») проблимувало крізь піхви й не лишалося в піхвах під час руху вперед.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої варіант швидкої подорожі «Дормізона» з’являвся в меню паузи, якщо ви були в дормізоні під час пригоди «Парадокс Дувірі».
    • Вибір цього варіанту викликало вікно з пропозицією покинути Дувірі, а згода («Так») призводила до появи чорного екрану й фрази Лотос «Спи» в найстрашнішу неочікуванішу мить. Для спокою наших душ та сердець ми знешкодили ту оманливу кнопку, яка взагалі не мала бути в тому місці.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої піктограми посилень затримувалися й перекривали елементи меню.
    • Відтепер вони ховатимуться, якщо буде щось на тлі, коли відкриватиметься профіль гравця.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої ефект уярмлення, що застосовувався до ворогів розломами Порожнечі, не закривав усі частини тіла (особливо було помітно на шоломах ґрінерів).
  • Виправлено помилку, унаслідок якої під час головної відеовставки пригоди «Сон наяву» неправильно працювало затемнення.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої типова модель ґримуара (без споряджених виглядів) не з’являлася на землі після роззброєння від дресирувальників драків.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої вказівник цілей на мапах корпусівських зорельотів у завданнях рейкоджека направляв гравців до виходу, що не обов’язково для евакуації.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої сиґіли були занадто яскравими на мапах лабораторії Альбрехта та Кембіонської течії.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої медальйони синдикатів (та інша здобич) з’являлися під уламками на мапах ґрінерських корабелень.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої візуальні та звукові ефекти підвищення рівня відтворювалися на екрані Нічної хвилі «Вибірка Нори», якщо вас очікували нагороди.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої гравців заштовхувало у невидимі бульбашки, пов’язані з конвеєрними стрічками на мапах ґрінерських корабелень.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої були поламані текстури на оздобленні для доджьо «Солярійський відсік (великий)».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої бракувало прапора для оздоблення доджьо «Корпусівський корпоративний прапор».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої з’являвся надвеликий візуальний ефект під час попереднього перегляду оздоблення доджьо «Спокійний водоспад».
  • Виправлено помилки, унаслідок якої тканинні прапори оздоблень для доджьо «Остронський стяг (риба)» і «Остронський стяг (фрукт)» відлітали від стовпів на екрані огляду.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої оздоблення доджьо «Сплески іскор» не були видимі, якщо було вимкнене налаштування «Якість створених ГП часточок».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої в кількох рослинних оздоблень доджьо можна було частково або повністю проглядати крізь листя на екрані огляду.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої спори на оздобленні доджьо «Заражені спори» були пласкими.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої жовтий ромб «розміщення» усе ще був видимий після повного будівництва оздоблення доджьо «Електричний розряд».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої сітка на екрані розчинення містифікатора не показувалося належним чином, якщо ви відкривали його вперше.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої сиґіл «Тенно VIP East» мав у назві й описі допис «PH».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої в сиґілі «Тенно VIP East» не мав пробіл між словами.
  • Виправлено помилку коду, спричинену втратою гулем-жеруном своєї цілі під час атаки в стрибку.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої запрошені гості не могли побачити затримку візуальних ефектів від Удару злиття Калібана.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої полиці й сомакорд у каюті показувалися крізь візуальні ефекти віньєтки.
  • Виправлено помилку коду, яка спричиняла збій після виходу з гри під час перегляду відео в грі.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої двері для евакуації копіювалися та зменшувалися під час анімації евакуації на мапах орокінського місяця й зорельота-блукача.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої Куллерво й кілька предметів у його камері у в’язниці трохи літали над землею.
  • Виправлено рідкісну помилку коду, яка могла виникнути під час руху вказівником на екрані синдикатів.
  • Виправлено помилки зміщення положення елементів на нагруднику «Ґлісанда-прайм», якщо його споряджати на Вісп-прайм із виглядом «Сон».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої вороги в пригоді «Незнайомець» не поспішали до об’єкту захисту.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої відбувався збій, якщо в даних вашого клану чи альянсу були квадратні дужки.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої сфери в деяких іспитах на рівень майстерності були надто яскраві.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої кіста Куллерво ховалася в його шиї. Тепер її добре видно, і Куллерво готовий до операції!
  • Виправлено помилку, унаслідок якої рух води Ярелі відрізняється від звичайних ефектів води.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої кілька некрамехів, які вибухали водночас, спричиняли проблеми зі швидкодією гри.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої анімація Лотос під час кінцевої відеовставки у «Новій війні» мала вади.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої Ґрендель перечіплявся наприкінці використання Тюфтельки, якщо в нього закінчувалася енергія, а в череві все ще були вороги. Не треба перечіплятися, коли шлунок повний!
  • Виправлено збій, спричинений перенесенням сесії під час відчинення сфінктерних дверей на початку другого етапу контрактів «Камера ізоляції».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої гравці бачили копії контрактів від Матері в Некраліску, якщо поверталися з Кембіонської течії, завершивши контракт «Камера ізоляції».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої на верхівках гліфів з’являлися випадкові елементи.
  • Виправлено помилку, унаслідок скидання назв наборів модифікаторів іноді не спрацьовувало.
  • Внесено виправлення для усунення проблем швидкодії в доджьо у разі великої кількості оздоблень «Пам’ятник данині».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої оздоблення «Пам’ятник данині» та «Маяк із текстом» можна було побачити крізь стіни доджьо.
  • Виправлено рідкісний випадок збою гри під час входу нових гравців на Nintendo Switch.
  • Виправлення модифікаторів Конклаву:
    • Самотній меч — змінено опис показника «Швидкість бігу»: +1,3 -> +30%.
    • Повітряні рушії та Ритмічна спритність — увімкнуто вплив на показник ковзання.
    • Тактичний відступ — замінено збільшення тертя ковзання на зменшення.
    • Тактичний відступ, Ритмічна спритність, Броньована акробатика — використовуватимуть % в описах показників.
    • Виважений стрибок — виправлено надмірне зменшення ковзання.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої ціль захоплення на Копернику (Луа) застрягала поблизу точки евакуації.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої вказівники цілі та потрібних стихій накладалися одне на одну в завданнях «Алхімія».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої траплялося зависання у разі відкриття екрана вхідних повідомлень після довгої перерви та накопичення чималої кількості листів.
  • Відтепер з’являтиметься піктограма завантаження, що вказуватиме на завантаження повідомлень.
  • Виправлено збій у завданнях пошуків Ґренделя на Європі.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої траплялися зайві елементи на картках модифікаторів.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої вільний політ у рейкоджеку на проксимі Землі зараховувався до випробування «Нічної хвилі» під назвою «Завдання виконано» (завершити будь-які 15 завдань).
  • Виправлено помилку, унаслідок якої в описах деяких ресурсів із відкритих світів була відсутня згадка планети, де цей ресурс можна знайти.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої під час спроби огляду ворфрейма зі зброярні ставалася втрата можливості керування.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої вікна пошуку були чутливі до регістру для кириличних шрифтів.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої Екскалібур зник із перегляду набору «Вшанування Деймоса» в ігровій крамниці.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої неможливо було поділитися в чаті посиланням на розписи Яві, якщо ви ними не володіли.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої Корвекс мав проблеми з наборами жвавої та шляхетної анімації (права рука проходила крізь гвинтівку).
  • Виправлено помилку, унаслідок якої медаль «Найбільше вбито підривників» на екрані завершення завдання видавалася запрошеним гравцям сесії, а не тому, хто насправді найбільше їх вбив.
    • Тепер медаль видається тому гравцю, який дійсно найбільше вбив або допомагав з убивством підривників.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої трансляція Доньки «Наберові ночі» (під час події) відбувалася просто під час проходження пригоди «Серце Деймоса».
  • Виправлено помилку скрипту, яку спричиняли фіали купоросу в лабораторіях Альбрехта.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої міг відбутися збій, якщо стояти нерухомо поблизу персонажа у святилищі Анатоміки під час пригоди «Шепіт у стінах».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої запрошені гравці не могли пройти крізь двері, які здавалися незамкненими в кімнаті сховища C в Паґо (Кувова фортеця).
  • Виправлено помилку, унаслідок якої міг відбутися збій після вбивства деймоської ґенери в Кембіонській течії.
  • Виправлено проблеми зі зміщенням у вбранні «Командор-прайм».
  • Виправлено проблему, унаслідок якої ви могли лишитися у формі невидимого оператора, якщо використовували удар холодної зброї для перемикання з оператора на ворфрейма й одразу після цього використовували Перенесення.
  • Виправлено помилку коду, унаслідок якої янгол Порожнечі з’являвся на завданнях «Армагеддон Порожнечі».
  • Виправлено проблеми хибних шляхів для ворогів у східних областях Дувірі.
  • Виправлено невідповідність руху й анімації персонажів на рухливих платформах.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої інтерфейс різних посилень інкарнонської зброї (Горгона, Берстон, Торид, Жах, Братон, Паріс, Гулепилка) використовував загальну позначку замість їхніх власних.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої певні персонажі у відеовставках дивилися не в той бік.
  • Виправлено відсутність перекладу для еволюції інкарнонської форми Жаху.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої вигляд «Іридій» для Октавії мав проблеми з тінями.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої ворфрейми на колінах на екрані входу накладалися на меню, якщо відкривати його одразу після входу.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої іноді штучний інтелект неправильно прораховував шлях до цілі, від чого об’єкт кружляв довкола.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої анімація ривка Корвекса обрізалася через використання Амальгамного роздвоєного ствола.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої вхідні повідомлення для «Внутрішнього конфлікту» й «Поклику „Буревісника“» блокували можливість відтворити початкову відеовставку.
  • Внесено виправлення для оздоблень в приміщенні дормізони біля дверей входу в печеру, на яких впливало освітлення цього приміщення.
  • Виправлено помилку отримання випадкових ресурсів із Деймоса, якщо ви приєднувалися до загальнодоступного завдання Кембіонської течії, виходили з неї й знову приєднувалися до іншого завдання в Кембіонській течії.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої двері на Рівнини Ейдолонів могли не завантажитися, якщо стояти заблизько до виходу під час евакуації.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої Психозаряди Нікс могли не завдати ворогу шкоди, якщо ви недовго грали як запрошений до сесії гість.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої скасування Водоверті Ярелі входом у режим оператора розсинхронізовувало подальші застосування Водоверті.
  • Виправлено здібність Куллерво «Гнівний наступ», яка спричиняла раптовий рух камери, якщо використовувалася Ш’ям.
  • Виправлено помилку, унаслідок неможливо було викликати закрученого розламаного та перемішаного розламаного в Симулякрі.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої можна було поставити оздоблення надто близько до прекса «Даґат» у Пустці Даґат у доджьо.
    • Це призводило до можливості блокувати іншим гравцям підняття картки прекса завдяки розташуванню оздоблення!
  • Виправлено помилку, унаслідок якої ґрінерські судна з’являлися на архонтових ловах без тла для клієнтів.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої вибухова бочка відрізнялася від інших у пригоді «Нова війна». Усі — як одне.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої над поверхнею Кембіонськох течії висіли певні елементи й ненавмисно блокували прохід.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої гравці могли застрягнути в кутках мапи ґрінерського лісу.
  • Виправлено діру в текстурах мапи ґрінерів на астероїді.
  • Виправлено діру в текстурах мапи корпусівської застави.
  • Виправлено діру в текстурах мапи Газового міста.
  • Виправлено випадки застрягання у нескінченному циклі падіння на мапі Луа.
  • Виправлено легке проблимування між двома елементами мапи орокінського зорельота-блукача.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої турель «Сента» висіла в повітрі на мапі зараженого зорельота.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої не працював шляховказ в архонтових ловах Амара.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої створювалися нескінченні віддзеркалення в певних місцях мапи «Заримена».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої можна було ходити під водою в певному ставку на Рівнинах Ейдолонів.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої були відсутні зіткнення з ґрінерськими спорудами на Рівнинах Ейдолонів.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої шкіра операторів дуже сяяла під час попереднього огляду оздоблень операторів. Маленький аркуш особливого матеріалу зробив свою справу!
  • Виправлено помилку, унаслідок якої був відсутнім постамент у панорамі світлописця «Палати Лотос», якщо гравці перебували у складі загону.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої в кількох заражених оздоблень доджьо були поламані моделі на екрані огляду.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої виникали проблеми швидкодії, якщо ексіми займали більшу частину екрана гравців.
    • Відтепер візуальні ефекти ексімів затухатимуть, якщо вони надто близько, щоби усунути цю ваду!
  • Виправлено помилку, унаслідок якої в Ґауса-прайм та Аксельтри-прайм були хибні описи вимог відповідно до завдань «Завада підриву».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої втрачалася дієздатність для користувачів контролерів у разі закриття меню, якщо вказівник було наведено на сповіщення у верхньому правому кутку екрана.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої гравці потрапляли в пастку на арені ропалолиста, якщо відбувалося перенесення сесії після його смерті.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої викривлялися обличчя операторів після використання жестів «Пілот „Нової Локи”» та «Боєць „Нової Локи”».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої в крамниці розтягувалася піктограма для набору жвавої анімації «М’ясарка» Валькірії.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої утримувані предмети (носії даних, капсула життєзабезпечення) повністю блокували екран, якщо використовувався ґримуар.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої статуя Ґари в бальній залі Симулякра була без скляних елементів плеча та спини.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої візуальний ефект сяяння орфікса не зникав після ударів Орвія під час етапу «Тешин» у пригоді «Нова війна».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої неправильно показувалися постріли та кути ґримуара, якщо використовувався набір анімацій Вісп.
  • Виправлено неправильне розташування Вулкара (звичайного та Вулкара-примари) в лівій руці ворфрейма, через що пальці проходили крізь корпус зброї.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої у деяких вхідних повідомленнях вказувалася дата 1 січня 1970 року, і їх неможливо було позначити як прочитані чи видалені. Ми раді за повідомлення, що протрималися 54 роки.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої в деяких місцях ім’я Альбрехта писалося по-різному.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої після першого входу в гру в налаштуваннях показувалися неправильні типові значення, якщо ви використовували контролер.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої міг відбутися збій, коли кувовий ліч або сестра Парва робили добивання на вас.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої міг відбутися збій під час відеовставки на останньому етапі пригоди «Поклик „Буревісника“».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої кіста Гельмінта з’являлася в шоломі Ґаусса-прайм, а не на шиї, тож її неможливо було побачити.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої наголінники «Багряна Вуаль» мали хибне розташування на вигляді «Оболонка Порожнечі» для Меґ.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої було неможливо оновити віньєтку в каюті через помилку: Не вдалося встановити нову діораму. Спробуйте пізніше».
  • Виправлено оздоблення доджьо «Стіл для ремісницької рахівниці», яке мало граматичні помилки в назві англійською мовою.
  • Виправлено спливну підказку пробивної шкоди, яка неправильно вказувала на 90% зменшення шкоди замість установлених 80%.
  • Виправлено одрук в англійській локалізації підказок до здібностей Корвекса.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої cяндана «Імпет-прайм»
  • була розташована не в потрібному місці на спині ворфрейма.
  • Виправлено відсутність матеріалу однієї з роботизованих рук у наборі мап ґрінерського океану, унаслідок якої гравці могли пройти крізь неї.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої ящірка в таборі мандрівника застрягла на землі біля води.
  • Виправлено деякі невідповідності позначок мінімапи, коли вони накладаються.
  • Виправлена помилка коду, яка спричиняла вади під час вибору одержувача подарунка зі списку гравців з однаковим іменем.
  • Виправлено програмне блокування під час спроби завантажитися на перший етап пригоди «Внутрішній конфлікт».
  • Виправлено збій, спричинений поєднанням тіл ворогів із лезокрилом Титанії.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої з’являлося число 99 на не крані поліпшень, коли ефемера «Цзуньлун» іншого гравця проходила через інтерфейс користувача на реле чи в місті.
  • Виправлено помилку інтерфейсу Ґримуара.
  • Виправлено підказки, які іноді не використовували вибрану тему інтерфейсу користувача (на екрані, де підтримуються теми інтерфейсу користувача).
  • Виправлено помилку, унаслідок якої снаряди Гранатного віяла Протеї іноді не запускалися належним чином.
  • Виправлено збій, спричинений застосуванням здібності вофрейма в польоті після невдалого зістрибування з к-драйва.
  • Виправлено помилку коду, спричинену тим, що запрошений до сесії гравець залишив завдання під час ввімкненої Стихійної опіки Хроми.
  • Виправлено отвір у стелі в пригоді «Сон наяву».
  • Виправлено отвір у текстурах мапи ґрінерського пояса.
  • Виправлено можливість перенестися за межі поля шляхом входу в отвір на карті в завданнях «Каскад Порожнечі» як Титанія у формі лезокрила.
  • Виправлено помилки коду під час пробудження янгола Порожнечі на «Заримені».
  • Виправлено помилку, унаслідок якої Сталкер, якого прикликали за допомогою маяка, атакував навіть після його смерті.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої гравці отримували повідомлення про збиття/відродження, коли некрамех учасника загону вибухав у лабораторіях Альбрехта.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої вихід до орбітра й подорож до Некраліска завантажувала гравця у святилищі Анатоміки.
  • Виправлено зупинку поступу в камері ізоляції після перенесення ігрової сесії в момент, коли гравець кидав приманку у двері.
  • Виправлено помилку, унаслідок якої різні об’єкти збірника завдань з Долини Куль неможливо було зчитати після завершення пригоди «Нова війна».
  • Виправлено наступні проблеми в описі унікальної риси Ефентиса:
    • Неправильне значення швидкості перезаряджання. Показувало 100% замість 50%.
    • Не показувалися значення швидкості стрільби та максимальної кількості набоїв.

Дізнайтеся детальніше про список відомих проблем можна тут!
 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...