Jump to content

[Forum] Topluluk Moderatörleri: SSS


[DE]Unsal
 Share

Recommended Posts

Bu yazı, Topluluk Moderatörlerinin ve forum görevlilerinin üyelerin gözünden ele alındığı Sıkça Sorulan Sorular (SSS) başlığıdır.

S: Topluluk Moderatörleri, tam olarak nedir?
Y: Forum boyutu Kapalı Beta aşamasındayken birkaç bini aştığı zaman, forumları işletmek ve yürütmek için gereken iç gücü, her geçen gün arttı, öyle bir noktaya geldi ki sadece raporlara yanıt vermenin tam-zamanlı bir iş olduğu hal aldı. DE ardından Davranış Kuralları'nın arkasında duracak gönüllü kimselerle iletişime geçip yardım edip edemeyeceklerini sordu. Bu kişiler ne bir DE çalışanıdır, ne de DE tarafından maaş alırlar, sorumluluklarını boş zamanlarında yerine getirirler.

S: Fakat, sırları dışarı çıkarmazlar ve dedikleri temsil edicidir, değil mi?
Y: Topluluk Moderatörleri, forum araç gereçlerinin bittiği yerde, herkes gibi oyuncudur. Aynı güncelleme notlarını görür, aynı oyunu oynar ve destekten aynı ilgiyi görürler. Canlı yayınları izlerler ve forumları okurlar. Bazen, genel konular hakkında bilgi alırlar fakat, bir Topluluk Moderatörü bilginin üst makamlardan geldiğini söylemediği sürece, diğer kullanıcıların açmış olduğu başlıkların ağırlığı gibi, o da fikrini beyan ediyordur.

S: Elbette, Topluluk Moderatörlerinin, oyuna normal oyunculardan daha fazla etkisi vardır, değil mi?
Y: Tekrardan söylemek gerekirse, onlar yalnızca forumun bir diğer üyeleridir. Yaptıkları bir şey varsa, o da geri bildirimleri okuyup DE'ye bildirilen raporları filtreleyip azaltmaktır - sayısız başlıkla ilgilenecek daha fazla kişi her zaman iyidir. Bu raporlar eninde sonunda DE tarafından incelenir ve bazı soruların yanıtı Sıcak Başlıklarda verilir. Bunu da geçtiğimizde, bazen DE Topluluk takımı arasında tartışmalar yürütülür. fakat Topluluk Moderatörleri direkt olarak yapımcılarla irtibat kurmazlar.

S: Peki, bu Topluluk Moderatörleri kimlerdir?

Diğer dillerden yanında * olan Topluluk Moderatörleri aynı zamanda global moderatörlerdir, ve İngilizce alt-forumlara da erişim hakkına sahiplerdir.

İngilizce:
Haldos
Tulzscha
Letter13
Cleesus (eski adı theclinton)
-Himari-
(PS4)Crackle2012
NovusNova
PsychedelicSnake 
SilverBones

Fransızca:
D20 *

Portekizce:
Renan.Ruivo *
MaestroLima

Lehçe:
Tocorro

İtalyanca:
KROTALON
Azzu-nyan
TheLionblaze

Almanca:
S3TH

Rusça:
White_Lugaru
Drymind
STARL1GHT 
sharko07

Korece:

İspanyolca:
NEKRON_LORD
Dancli
xlraistlx
ZerNacK

Türkçe: 
UcanDomates *

S: Pekala, peki hangi DE çalışanları forumlardan sorumlu?

Adminler:
[DE]Rebecca
[DE]Megan
[DE]Drew
[DE]Danielle
[DE]Taylor
[DE]Helen
[DE]Marcus

Almanca:
[DE]Molly
[DE]Saske

İspanyolca
[DE]Zorro
[DE]Fernanda

Fransızca
[DE]Seline
[DE]Vicky

Rusça
[DE]Marat
[DE]Alex
[DE]Vladimir

Türkçe
[DE]Onur
[DE]Unsal

Korece: 
[DE]Bora
[DE]Yun

İtalyanca: 
[DE]Maurizio

Lehçe: 
[DE]Tomasz


S: Peki, bu Topluluk Moderatörleri tam olarak ne yapıyorlar?
Y: Topluluk Moderatörleri topluluk kurallarının ve Davranış Kurallarının takip edildiğinden emin olurlar. Aynı zamanda başlıkları uygun alt-forumlarına taşırlar, konu dışına çıkan tartışmaları kapatırlar, birincil elden sorunları ve şikâyetleri yanıtlarlar, yanlış fikirlere neden olan konu başlıklarını düzenlerler, ve kural ihlali olduğunda - uyarırlar.

S: Tamam, bir kuralı ihlal ettiğim için uyarıldım. Peki şimdi ne olacak?
Y: En iyi durumda, hiçbir şey. Uyarınızın yanında bir neden belirtilir ve her şey bundan ibarettir. Eğer neden uyarıldığınızı anlıyorsanız ve bu hatayı (ya da herhangi birini) tekrarlamazsanız, bunun size hiçbir etkisi olmaz. Uyarılar yalnızca sizlere işleri hafife almanız gerektiğine dair bir işaretçidir, ve diğer çalışanların, eğer sizle etkileşime geçeceklerse, geçmişinizi görmesi için bir izdir. Üç uyarının altında kaldığınız sürece, hiçbir şey olmaz.

Eğer üç uyarı toplarsanız, üç gün erişiminiz kısıtlanır. Bu bir ban değildir, yalnızca geçici bir önlemdir. Yine oyunu oynayabilirsiniz, fakat forum yazılarını okuyup bir yazı paylaşamazsınız. Tekrarlanan, nefret aşılayan davranışlar gibi, kaba davranışlar sizleri moderasyon sırasına da yerleştirebilir - bu da demektir ki yalnızca bir DE çalışanı kabul ederse paylaşımınız gerçekten forumlarda paylaşılır.

S: Bir uyarı aldım ve buna karşı çıkıyorum. Ne yapmam gerekir?
Y: Yapabileceğiniz ilk şey, uyarıyı veren Topluluk Moderatörüne Özel Mesaj atmanızdır. Uyarıya neden karşı çıktığınızı belirtin, ayrıca Davranış Kuralları'na göz atmaktan çekinmeyin. Lütfen unutmayın, Topluluk Moderatörleri olaya her zaman "Yetişkin" bir tutumla yaklaşırlar, bu da demektir ki argo, kaba dil ve negatif davranışlar da, çok daha ciddi kural ihlalleri gibi karar sürecinde etkilidir. Hedefimiz bu forumları arkadaş canlısı tutmaktır - her ne kadar zor olsa da.

Eğer bahsi geçen moderatör cevap vermiyorsa ya da cevabı sizi tatmin etmiyorsa, bu işlemi rapor edebilirsiniz. Bunun için, lütfen moderatörün profiline gidin, ardından karşı çıktığınız yorumun "Report This Member" yazısına tıklayın. Bu kısımda, lütfen sorununuzu bildirin ve diğer moderatörler ve DE çalışanları durumdan haberdar olurlar.

Bu yürürlüğün sonucu hala sizi tatmin etmiyor ise, lütfen [DE]Unsal'a Özel Mesaj atın. Biraz gecikme yaşanabilir, çünkü takım genelde meşgul oluyor - Topluluk Moderatörleri ise ilk elden bu yükü hafifletmek için varlar.


S: Uyarı puanları ne kadar süre benle kalır?
Y: Uyarı puanları uygulandığı tarihten tam 1 yıl sonra etkisini kaybeder. Sözlü Uyarılar (Verbal Warning) uyarı puanı bile taşımazlar. Diğer uyarı kategorileri ise kalıcı, geçici, ya da uyarı puanı barındırmıyor olabilir. Diğer bütün ihlaller ise sizi bir yıllık uyarıyla bırakır. Uyarı puanları yalnızca alıcı tarafından görüntülenebilir, yani başka kimse bunu göremez.

S: Raporlar ne için var?
Y: Raporlar bütün moderatör çalışanlarının dikkatini bir yoruma ya da kullanıcının profiline toplar. Raporları sabitleme isteği için, yanlış alt-forumda bulunan bir başlığa dikkat çekmek için, yanlış yönlendiren bir başlığa dikkat çekmek için, kural ihlalleri için ya da "Banlandım!" tarzı başlıkları görevlilere bildirmek için kullanabilirsiniz. Raporunuzla, biri boş vakit bulduğu vakit ilgilenilir. Rapor sayısı ve ilave aktiviteleri göz önünde bulundurursak, Topluluk Moderatörleri süreçle ilgili bilgileri kullanıcılarla paylaşmazlar, fakat bu sizin için önemliyse, geri bildirim almak istediğinizi belirtebilirsiniz.

Raporlar hakkında daha fazla bilgi için, lütfen şu SSS başlığına göz atın:

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...